Labas rytas, gal kas galite patarti ka daryti , mano kambarines geles uzpuole parazitai! panasus i baltus pukus, su kojytemis...
Ar butu galima jas isgelbeti ?
QUOTE(kris*** @ 2009 10 26, 08:47)
Labas rytas, gal kas galite patarti ka daryti , mano kambarines geles uzpuole parazitai! panasus i baltus pukus, su kojytemis...
tai skydamaris, pasistenk visus kiek įmanoma nurinkt, išpuršk actara, tuo pačiu palaistyk žemes ir po 2 savaičių pakartok veiksmus
Mano dracenas irgi buvo užpuolę tokia parazitai.
Labai padėjo paprastas muilas- patar kavau labai smulkiai, išskiedžiau su vandeniu ir nupurškiau vsą žemę tiesšaknimis.
Kaipmat dingo ir nebeatsiranda (tfu tfu tfu)
Labai padėjo paprastas muilas- patar kavau labai smulkiai, išskiedžiau su vandeniu ir nupurškiau vsą žemę tiesšaknimis.
Kaipmat dingo ir nebeatsiranda (tfu tfu tfu)
Sveikutės! Turiu tokią problemėlę..Mano gėlių žemėse buvo atsiradę musyčių taigi nusprendžiau persodinti. Pirktinė žemė buvo šlapia taigi persodinusi nebelaisčiau. Vakar pažiūrėjau ir pamačiau kad po 6 dienų žemė dar šlapia ir negano to vietomis atsirado pelėsiukas.. Nežinau ką daryti..gal galėtumet patarti?
Prieš sodinant reikėjo pradžiovinti žemę, nes sodinant į šlapią, ji labiau susispaudžia, supuola ir blogiau džiūsta.
Dantų krapštuku papurenk žemės paviršių. Pateks oro ir gal pmažiau pelys.
Dantų krapštuku papurenk žemės paviršių. Pateks oro ir gal pmažiau pelys.
Tai persodinti is naujo?
Sunku teisingai patarti nematant, bet jei nepadės purenimas, geriau persodinti.
Ar vazonas ne perdidelis augalui? Keista kad per tiek dienų visai nepradžiūvo. Matyt buvo labai šlapia žemė
Ar vazonas ne perdidelis augalui? Keista kad per tiek dienų visai nepradžiūvo. Matyt buvo labai šlapia žemė
na taip labai šlapia buvo..bet pagalvojau kad bus gerai ir laistyt nereikės persodinus vazonai tai ne perdideli. ačiū už patarimus bandysiu padžiovinti žeme ir ryt persodinti.
Reikia pagalbos. Mano geles uzpuole kazkokie vabaliukai. Jie veisiasi tik apatinese lapu pusese, lapai geltonuoja, nyksta. Geliu tie parazitai nesirenka - uzpuole visus, vienus labiau, kitus maziau. Sveikas liko tik mazas perdziuves kaktusas. Gal kas esat susidure su tokiais gyviais, gal zinot, kas jie ir kaip juos naikinti. Is anksto dekoju.
Kad butu aiskiau, pridedu nuotrauku:
Kenkejai 1
Kenkejai 2
Kad butu aiskiau, pridedu nuotrauku:
Kenkejai 1
Kenkejai 2
Laba diena,gal patarsite kaip varatinklines erkutes isnaikinti nuo augalo?Nes jau ilga laika kencia ir ploviau ir valiau,nepadeda,lapai nauji uzauge ne ilgai grazus pabuna