Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

merginos radau maximoj prieskoniu meduoliams, DR.Oetker vadinasi zoleliu prieskoniai meduoliui ir karstam vynui , sudeta prie prieskoniu visu 4u.gif va toksai pakelis
user posted image
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 10 29, 09:04)
Tai stipriai suvyniok ir dek i saldytuva, ten skruzdes neilys, tik su vyru gali sunkoka,bet , jei gerai isuksi, gal nesupras lotuliukas.gif vyrai toliau nosies nemato doh.gif bent jau pas mane bigsmile.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 10 29, 09:04)
Tai stipriai suvyniok ir dek i saldytuva, ten skruzdes neilys, tik su vyru gali sunkoka,bet , jei gerai isuksi, gal nesupras lotuliukas.gif vyrai toliau nosies nemato doh.gif bent jau pas mane bigsmile.gif

Taigi va kad sako saldytuve nera gerai laikyti, turbut laikysiu orakaitej (isjungtoj, be abejo) o kas del vyro tai maniskis saldumynus is po zemes atkasa doh.gif As jau ji ispejau, kad namie du menesius bus pyragas, kurio negalima liesti, tai jis tik galva palingavo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 10:49)
Taigi va kad sako saldytuve nera gerai laikyti, turbut laikysiu orakaitej (isjungtoj, be abejo) o kas del vyro tai maniskis saldumynus is po zemes atkasa doh.gif As jau ji ispejau, kad namie du menesius bus pyragas, kurio negalima liesti, tai jis tik galva palingavo bigsmile.gif

Įtariu, nelabai suprato, kaip čia bus pyrgas ir liesti negalima lotuliukas.gif Sugundėt mane, eisiu ir aš jau pyrago ir meduoliukų kepti, pirmą kartą bandysiu šiuos gėrius, tikiuosi, pavyks. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kutvela @ 2009 10 29, 10:22)
merginos radau maximoj prieskoniu meduoliams, DR.Oetker vadinasi zoleliu prieskoniai meduoliui ir karstam vynui , sudeta prie prieskoniu visu 4u.gif va toksai pakelis
user posted image

Aš tokius pat naudoju, tik Kotanij turiu šiuo metu, man labai patinka wub.gif tokį skonį ir kvapą duoda wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 10:49)
Taigi va kad sako saldytuve nera gerai laikyti, turbut laikysiu orakaitej (isjungtoj, be abejo) o kas del vyro tai maniskis saldumynus is po zemes atkasa doh.gif As jau ji ispejau, kad namie du menesius bus pyragas, kurio negalima liesti, tai jis tik galva palingavo bigsmile.gif

ooo gera mintis su orkaite bigsmile.gif
O į ką vynioti reikia? Į sviestinį popierių? (aš čia klausiu apie Kalėdų pyragą ax.gif )

Saviškį ir aš perspėjau, kad savaitgalį kepsiu, o valgyt bus galima tik per Kalėdas, tai pasižiūrėjo taip keistai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kutvela @ 2009 10 29, 10:22)
merginos radau maximoj prieskoniu meduoliams,

tai kad visose prieskonių pardėse tų prieskonių yra... ta prasme meduoliams biggrin.gif

QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 10:49)
turbut laikysiu orakaitej

o ten oro patenka g.gif aš tai į spintukę įdėjau biggrin.gif kaip ir pernai....

QUOTE(Will @ 2009 10 29, 11:17)
O į ką vynioti reikia? Į sviestinį popierių?

as į sviestinį popierių ir rankšluostuką suvyniojau....

tik jaučiu būsiu sugadinus šiemet pyragą verysad.gif nezinau kas man susisuko bet vaisius išmirkiau apelsinų sultyse doh.gif tik paskui sugalvojau kad gi nuo jų gali supelyt unsure.gif
o ir konsistencija kitokia pyrago gavosi.. pernai tik iskepus jis buvo žiauriai kietas.. o šiemet jis minkštas unsure.gif nu vien žodžiu.. kas kelias dienas įkišu nosį pasižiūrėt ar nepelyja.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 10 29, 11:15)
Aš tokius pat naudoju, tik Kotanij turiu šiuo metu, man labai patinka wub.gif tokį skonį ir kvapą duoda wub.gif

Kotanij vienus pirkau karstam vynui, tai ten gryna sintetika buvo, vien kvapas ir kazkokie balti milteliai,
Tie, kur nuotraukoj, gal ir nieko, turiu, bet dar neatidariau, bet sudeti, kur raso, turetu buti gera.
Dar esu pirkus Avokado firmos strudeliui prieskoniai, tie irgi geri jau isbandziau obuoliu pyraga kepant thumbup.gif
Atsakyti
sveikos darbstuoles, labai suzavejo mane visi tie kalediniai kepiniai...siemet ir as darbuosiuos,...kepsiu egle, pyraga pagal daivaja ir nusiziurejau tas formeles sokolado liejimui
http://www.arevitosi...ts/Cdcs6h5j.jpg

labai jos mane suzavejo... ax.gif bet gal kuri galetumet isduot sokolado recepteli, kad ir formelej sustingtu ir eglei tiktu apliet... ax.gif buciau labai dekinga ax.gif

ziurejau psl. duota nuorodele, kad tiesiog sokolada tirpint...bet turbut labai brangu gaunas... g.gif jei visa egle apliet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfija: 29 spalio 2009 - 12:31
Išbandžiau meduolius pagal Cipciuką smile.gif Dariau iš pusės normos, nes tai buvo tik bandymas smile.gif Sodos neturėjau, tai dėjau kepimo miltelius, o vietoj dirbtinio medaus - naturalų smile.gif Kepė apie 8 min, bet guminiai man jie nesigavo schmoll.gif Gal kepimo miletliai kalti g.gif Ir cukraus nedeginau, tiesiog tingėjau biggrin.gif Dėjau :cinamoną, kardamoną ir maltą imbierą. Jau kad namai pakvimo wub.gif Meduoliukai tikrai skanūs, kad ir neguminiai ax.gif Kelis sandariai įvyniojau į kepimo popierių, pažiūrėsiu koks skonis ir kokybė bus po 2 savaičių biggrin.gif Iš pusės normos gavos 1,5 skardos.
Ir dar pastebėjimas, kad labai greitai pagaminami thumbup.gif
user posted image
Kol spaudžiau formels, mažoji skalbimo miltelius vonioj pabėrė doh.gif Galvoju, kad įtartinai tylu unsure.gif


Pasidalinsiu labai skaniu Kalėdiniu aguonų vyniotiniu, kurį visada kepu Kūčių vakarą ir taip jau keli metai smile.gif Gaila, kad foto neturiu doh.gif


Kalėdinis aguonų vyiotinis

TEŠLAI:
500g miltų
30g mielių
3 šaukštai cukraus
2/3 stiklinės šilto pieno
100g ištirpinto margarino
1 kiaušinis

ĮDARUI:
200g aguonų
50g razinų
3šaukštai cukraus
1kiaušinis

PAPUOŠIMUI:
125g cukraus pudros
1kiaušinis
10g lazdyno riešutų

Iš nurodytų produktų tešlai, paruošti tešlą ir paklildinti. Dvigubai iškilusią tešlą dar kartą išminkyti.
Idarui nuplikyti ir pamalti aguonas, išmirkytas razinas. Aguonas, razinas, kiaušinį ir cukrų išmaišyti.
Iškočioti stačiakampį tešlos lakštą ir užtepti įdarą. Kraštus palikti tuščius. Susukti vyniotinį, kurio galus užspausti, kad neišbyrėtų įdaras. Vyniotinį apie 15 min pakildinti sviestiniu popireiumi išklotoje skardoje. Prieš kepant aštriu peiliu keletą kartų viršų įpjauti įstiržai (kaip duonos kepalą įpjauna). Kepti 40-45min 200 laipsnių temp. Praėjus 20 min. temp. sumažinti iki 185 laipsnių. Iškepusį vyniotinį atvėsinti. Papuošti glajumi (viską išmaišyti, išskyrus riešutus ir aplieti vyniotinį, tada ant viršaus užbarstyti kapotus riešutus).

Mano pastebėjimai: Į tešlą dedu daugiau cukraus, nes mėgstam saldžiau, o vietoj margarino naudoju aliejų. Žiūrėkit kad įdare nebūtų skysčio, jei bus, geriau nusunkti ir labai gerai užspausti kraštus kai vyniojate vyniotinį. Gaunas tikrai didelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 01:58)
Didziausias galvos skausmas bus kaip paslepti pyraga nuo skruzdeliu (tikrai atsiras, jei laikysiu neapsaugota) ir nuo vyro biggrin.gif

Kokia Tu laiminga moteris wub.gif . Mano vyrui geriausi saldėsiai yra dešra unsure.gif

QUOTE(laurindre @ 2009 10 29, 11:04)
Tai stipriai suvyniok ir dek i saldytuva, ten skruzdes neilys, tik su vyru gali sunkoka,bet , jei gerai isuksi, gal nesupras lotuliukas.gif vyrai toliau nosies nemato doh.gif bent jau pas mane bigsmile.gif

drinks_cheers.gif dėl vyro pastabumo. Tačiau ar kepiniui bus gerai tokioj temperatūroj tokį ilgą laiką unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2009 10 24, 22:47)
Artėja šventės, tad dalinkimės toliau skanėstų receptais smile.gif

user posted image

sveikutes, kokie grazuoliukai meduoliai, gal galit parasyti pagal koki recepta jie daryti??? g.gif
Atsakyti