Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Ednetej @ 2009 11 25, 19:14)
Turbūt pasirodysiu išsiblaškius tokia, bet gal galite man pakopijuoti tą Nerytės receptą?  blush2.gif

http://www_neringa-b...eduoliukai.html

Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 11 25, 20:42)
Man su šituo gėriu puošti meduoliukai tampa nevalgomais, jau toks šlykštėsis, kad ojojoj schmoll.gif
Nėr geriau kaip puošt aisingu ar spalvota cukraus pudra, man turi būt ir skanus papuošimas blush2.gif


man irgi sis glajus nepatiko visai, sakiau nebent ant aisingo koki taskiuka uzdeti del margumo, kad kuo maziau butu nes pats jis tikrai slykstus ir dar skaidrus.
Atsakyti
aš sakiau namukus bandysiu klijuoti su karamele, patiko man šis klijavimo variantas smile.gif kepiau šnd dviejų rušių meduolius ir imbierinius sausainius, kur čia panelė buvo nuotrauką įkėlusi, tai pirmoj vietoj imbieriniai sausainiai, tada davidijos meduoliukai, biški perkepiau ir turiu dabar daug idėjų su jais, kaip galiam su uogiene, ar šokoladu padaryti ar su džiovinta slyva, o trečioj vietoj nerytės meduoliukai.. skonis geras, bet į tešlą įdėjau matyt per daug miltų nes traukėsi labai, sunkiai kočiojosi ir iš manęs "vargšės" daug darbo pareikalavo smile.gif Bet šiaip kas valgė gyrė visus labai ir sakė tokių skankų dar nėra valgę.. Ačiū jums visoms.. dar eilėj yra 4 receptai smile.gif tai laukiam bandymo metas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2009 11 25, 19:20)
Nu ir as rytoj kepsiu meduolius, tik man kazkaip keistokai, kad iki Kaledu jie dar bus valgomi lotuliukas.gif  bet pabandysiu, jeigu ka tai dar iskepsiu blush2.gif
Dar noreciau paklaust su kuo jus puosiat, as tai noriu su sokoladu, bet kai istirps su kuo uztepti? g.gif

??? blush2.gif
Atsakyti
Panos, o gal zinot kokio nors tokio meduolio recepta? Noreciau Kaledu rytui iskepti smile.gif
user posted image
Atsakyti
kaip skaniai atrodo ir as tokio noreciau blush2.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 11 25, 20:34)
aš sakiau namukus bandysiu klijuoti su karamele, patiko man šis klijavimo variantas smile.gif kepiau šnd dviejų rušių meduolius ir imbierinius sausainius, kur čia panelė buvo nuotrauką įkėlusi, tai pirmoj vietoj imbieriniai sausainiai, tada davidijos meduoliukai, biški perkepiau ir turiu dabar daug idėjų su jais, kaip galiam su uogiene, ar šokoladu padaryti ar su džiovinta slyva, o trečioj vietoj nerytės meduoliukai.. skonis geras, bet į tešlą įdėjau matyt per daug miltų nes traukėsi labai, sunkiai kočiojosi ir iš manęs "vargšės" daug darbo pareikalavo smile.gif Bet šiaip kas valgė gyrė visus labai ir sakė tokių skankų dar nėra valgę.. Ačiū jums visoms.. dar eilėj yra 4 receptai smile.gif tai laukiam bandymo metas smile.gif

O kaip su karamele klijuoti? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saide @ 2009 11 25, 20:02)
man irgi sis glajus nepatiko visai, sakiau nebent ant aisingo koki taskiuka uzdeti  del margumo, kad kuo maziau butu nes pats jis tikrai slykstus ir dar skaidrus.

tai jus ji tiesiog taip ir dedat?? as pernai naudojau... tai kaip dazius.. tiesiog dejau i ta baltymine- pudros mase nedaug ir viskas ten valgoma buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2009 11 25, 22:45)


meduoliai meduoliais ir vadinasi todel,kad i juos dedasi medaus.Medus yra konservantas todel meduolius galima laikyt net ir kelis menesius.

istirpini sokolada ir 1.gali susipilti ji i maisiuka,maisiuko viena kamputi prakirpti ir paisai.
2.susisuki is sviestinio popieriaus tutele
Atsakyti
QUOTE(GūGa @ 2009 11 25, 20:54)
Panos, o gal zinot kokio nors tokio meduolio recepta? Noreciau Kaledu rytui iskepti smile.gif
user posted image



Mano mama kepa toki meduoli, tai receptas toks:

0.5 litro grietines
0.5 litro medaus
250 g. lydyto margarino arba sviesto
6 kiausiniai
1 šaukštas sodos ( didelis)
citrinu rugšties, gvazdikelių, kas kokių megsta prieskonių
miltai - tikslios normos nera, deda pagal teslos tirstuma, pagal mama turi buti kaip blynams

Mama pirma istirpina medu beveik iki virimo, tada ji atsaldo, deda kiausiniu trynius, grietine su soda ismaisyta, citrinu rugsti, tada lydytus riebalus, kiausiniu baltymus isplaktus iki putu ir miltus. Prieskonius deda i nedideli kieki miltu, kad tolygiai pasiskirstytu.
Kepa 180 laipsniu temperaturoje iki kol pakyla, o tada prisuka iki 150. Kepa is visos normos apie 40-60 min. na patikrint reikia su mediniu pagaliuku.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti