Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Angel1203 @ 2009 10 27, 19:04)
Mielos mergaites kurios jau kepe meduoliukus gal galit pasakyti kokiu receptu naudotis kad pasidaryciau tokias dovaneles,


siandien prisidariau formeliu (gal greiciau sablonu) visokiu, pirkti man gaila pinigu  doh.gif


Na.. pirmame sio forume pasisakyme yra nuorodos i meduolius, be to ten yra nuorodos i senesnes temas, kurias paskaitineti dar tikrai yra pakankamai laiko iki svenciu. rolleyes.gif

O del formeliu... jom tikrai nereiktu gaileti pinigeliu, nekainuoja jos daug. Vien jau del to, kad pjaustyti peiliu meduoliukus yra toks gan... letas ir nezavintis uzsiemimas... doh.gif Formeles galesi panaudoti ne tik meduoliukam, bet ir visokiem kitokiem sausainukam wink.gif
Atsakyti
Pernai mergaites kepe pagal Cipciuko meducio recepta 4u.gif Ir nuotraukoje, man rodos, vieni is ju.

As pati megstu kietus imbierinius sausainius, tai kepiau pagal Bea ir Beatos Nikolson recepta, tai man jie visi super kietuciai- traskuciai
Imbieriniai sausainiai (Beatos)
•
• 125g sviesto
• 5 šaukštai grietinėlės
• 3 black treakle (t.y. jei nėra, dedam medų)
• 150g cukraus (pageidautina kuo rudesnio, idealiu atveju - tamsus mascovado, jei nėra, tai bent jau dermerara arba jei ir to nėra, dėkite baltą paprastą cukrų, tik sausainiai bus tokie labai jau pablyškę)
• 1 arb škšt cinamono
• 1 arb škšt imbiero malto (sauso, bet jei nėra, tai tiks ir šviežias)
• 1 arb škšt maltų gvazdikėlių
• 8 kardamono pumpurėlių šviežiai maltos sėklos (jei nėra sveikų ir patys nemokate/negalite jų sugrūsti, naudokite jau sumaltą kardamoną)
• 1 arb škšt tarkuotos apelsino žievelės
• 375g miltų
• 0.5 arb škšt sodos
prieskoniai čia yra labai svarbu, nors sausainiai vadinasi imbieriniai, bet tą būtent jiems būdingą skonį ir kvapą suteikia daugiausiai kardamonas ir gvazdikėliai. Aš asmeniškai prieskonių dėjau daugiau nei nurodyta recepte.... na, gal trečdaliu daugiau, čia jau skonio reikalas...
gamyba viso šito dalyko nėra labai sudėtinga, bet reikia kantrybės nemažai, tešlai šaldyti ir kočioti..
1. sviestą,cukrų, grietinėlę, medų (ar black treakle) visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpo ir nuimkite nuo ugnies.
2. miltus persijokite ir sumaišykite su soda.... Jei neturit ūpo ir laiko, nebus pasaulio pabaiga, jei miltų ir nepersijosite.... Sijot reikia, kad daugiau oro patektų į miltus...
3. Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite. tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, taigi daug ten su ja nieko negalėsite padaryti... svarbu, sukabinkite viską į vieną gražų pagranduką, kurį, įvynioję į celofaną, dėkite į šaldytuvą, kad nusiramintų.... t.y. - atšaltų.. Šaldytuve laikykite bent valandą.. galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau...
4. išimkite iš šaldytuvo ir dabar jau darysit tuos sausainius. kai jau pradėsite kočioti tęšlą, įjunkite orkaitę. (180 C)
5. jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, tai reikės jai duoti laiko priprasti prie kambario temperatūros.... nes ji bus pakankamai kieta. Kočioti ir sausainius formuoti reikės kantrybės ir laiko.... na, bent jau man reikėjo. Nes čia tikrai nepavyks iškočioti didžiausio lakšto kaip kokiem virtiniam.... Maximumas, kokį man pavyko pasiekti, buvo dviejų knygų dydžio.... nes tešla labai lengvai skyla... tešlą kočiojam kuo plonesnę, t.y. maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę nei dvi monetos viena ant kitos padėtos... aišku, galite ir labai storą tą tešlą palikt... bet sausainiai nebus tokie skanus:) tai va, darykite iš sausainių širdutes, elniukus, eglutes ir t.t., jei turite formeles sausainių, jei ne, tai naudokite stiklinę...
6. dėmesio, nesudeginkite, nes man pavyko sudeginti vieną padėklą labai sėkmingai... Kepti apie 10- 12 minučių, ne ilgiau.... jei orkaitė jūsų kaip mano ir mėgsta kaitinti labiau nei reikia, tai mažinkite karštį iki 160 C.
7. žmonės sakė, kad visai nieko tie sausainiai:)

Sitie Sonatinos
Imbieriniai sausainiai su medumi

1/2 puodelio cukraus
3 puodeliai persijotų miltų
2 a. š. sodos
1 a. š. druskos
2 a. š. malto imbiero
2 a. š. cinamono
½ a. š. maltų gvazdikėlių
½ a. š. malto muskato riešuto
225 g sviesto, supjaustyto kubeliais
1/2 puodelio skysto medaus

Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Šaldyti bent valandą.
Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti.

P. S. puodelis – 237 ml. Sausainiai labai skanūs smile.gif Tik prieskonių bėriau mažiau, ypač sumažinau imbiero (jo bėriau gal ½ a. š. )... Vietoje gvazdikėlių įbėriau kardamono... Tešla gavosi gana trapi (gal dėl to, kad sviesto turėjau tik 200 g...), bet pakankamai neblogai kočiojosi tarp popieriaus lakštų. Glajų padariau iš 1 puodelio cukraus pudros, sumaišytos su 1 a. š. vanilinio cukraus miltelių ir 2 – 3 v. š. vandens....





Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 10 27, 20:38)
Jei tiks, va čia yra eglutė

Eglutės šablonas

Ir dar viena

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 10 27, 20:52)
O del formeliu... jom tikrai nereiktu gaileti pinigeliu, nekainuoja jos daug. Vien jau del to, kad pjaustyti peiliu meduoliukus yra toks gan... letas ir nezavintis uzsiemimas...  doh.gif Formeles galesi panaudoti ne tik meduoliukam, bet ir visokiem kitokiem sausainukam wink.gif

Gal tu ir teisi del to taupymo bet jai atvirai man norisi kazko ispudingesnio ir masivesnio nes noriu daryti dovaneles is meduolio tai biski patupejau prie kompo ir prikombinavau jai kas noresit galesiu pabandyti ikelti tuos sablonus gal kas tures kokiu ideju sau. mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image
ikeliau kelias i lapa bet as jau atspausdinau ant kartono ir man i lapa tik po du tilpo didesnius dariau turiu ir daugiau kitokiu paveiksliuku manau turetu iseiti grazus meduoliai tik reikes pasimokinti ispiesti juos graziai su glajum.
Atsakyti
Turiu patarimą kaip perkelti paveikssliuka ant kardon, nežinau ar visos supras kai aš čia aiškinsiu. lotuliukas.gif Tai va paimam sviestinį popierių ant jo atpvadžiojam norimą paveiksliuka, tada tą sviestini popierių apverčiam ir uždedam ant kardono ir apvedžiojam. Geriausia būtų vedžioti pieštuku,. Užtikrini viskas persispaus ant kardono. (Na čia tuo atvėju jei kalkės nerandat lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 27, 21:17)
Turiu patarimą kaip perkelti paveikssliuka ant kardon, nežinau ar visos supras kai aš čia aiškinsiu.  lotuliukas.gif  Tai va paimam sviestinį popierių ant jo atpvadžiojam norimą paveiksliuka, tada tą sviestini popierių apverčiam ir uždedam ant kardono ir apvedžiojam. Geriausia būtų vedžioti pieštuku,. Užtikrini viskas persispaus ant kardono. (Na čia tuo atvėju jei kalkės nerandat lotuliukas.gif )


O kam cia taip sudetingai g.gif as neturiu printerio, tai paimu lapa, uzdedu ant ekrano, persipiesiu. Tada issikerpu ir apvedzioju ant storesnio kardono ir iskerpu. Nereikia jokiu kalkiu biggrin.gif
Atsakyti
Num as tia tingine karpyt esu, man geriau vedziot lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 26, 19:03)
Medus yra konservantas wink.gif
Papildyta:
Kam reikia zmogelio iskarpos cia



QUOTE(mamkaa @ 2009 10 27, 16:24)
Niu va nuskenavau. va kokiu groziu yra:
user posted image
*Aušrė* ar tokiu formeliu ieskojai?  4u.gif
Papildyta:
Man tamsuolei vakar Cipciukas parode arevitos kataloga-knygute, tai siandien buvau parduotuvej pirkau formeles ir pasiemiau ta knygele, tai ir varvinu dabar seile ir to ir ano noriu  ax.gif

Oj kaip aš jų noriu thumbup.gif. O kokia kaina jų ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aušrė*: 27 spalio 2009 - 21:45
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 27, 23:19)
O kam cia taip sudetingai  g.gif as neturiu printerio, tai paimu lapa, uzdedu ant ekrano, persipiesiu. Tada issikerpu ir apvedzioju ant storesnio kardono ir iskerpu. Nereikia jokiu kalkiu biggrin.gif

mergaites nu jus ir isradingos bet su kompu pakoreguoti vieni juokai dydzius kokius noriu tada nueini kur spausdina ir ant pacio storiausio kartono atspausdina beja kur as idejau paveiksliukus tai cia yra specialus kaledinis sriftas worde parsisiunciau tuos sriftus ir kiekviena raide yra piesinukas tai va idedu nuoroda tu sriftu
http://www.moorstati...mas/fsxmas2.htm
tai susikelkit tuo sriftus i vorda ir turesit galybe formeliu wink.gif vienetiniu jai kam neaisku del sriftu sukelimo parasykit i az as papasakosiu ka ir kur i kopinti cia nerasysiu nes gausiu barti kad ne i tema rasau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 27, 21:19)
O kam cia taip sudetingai  g.gif as neturiu printerio, tai paimu lapa, uzdedu ant ekrano, persipiesiu. Tada issikerpu ir apvedzioju ant storesnio kardono ir iskerpu. Nereikia jokiu kalkiu biggrin.gif


Nu nebūčiau taip sugalvojus doh.gif Ot gera idėja thumbup.gif

QUOTE(Angel1203 @ 2009 10 27, 21:56)
http://www.moorstati...mas/fsxmas2.htm
tai susikelkit tuo sriftus i vorda ir turesit galybe formeliu wink.gif vienetiniu jai kam neaisku del sriftu sukelimo parasykit i az as papasakosiu ka ir kur i kopinti cia nerasysiu nes gausiu barti kad ne i tema rasau wink.gif


Super nuorodėlė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 10 27, 16:24)
Man tamsuolei vakar Cipciukas parode arevitos kataloga-knygute, tai siandien buvau parduotuvej pirkau formeles ir pasiemiau ta knygele, tai ir varvinu dabar seile ir to ir ano noriu  ax.gif

gal galit ivardinti, kur ta parduotuve yra? Aciu...
Atsakyti