QUOTE(IngridaB @ 2009 11 24, 23:40)
Taip tešla buvo drėgnoka ir nepakankamai atšaldyta,palaikiau šaldymo kameroje gal 15 minučių?Kol kitą tešlą pagaminau.
O ką reiškia perminkyta/Aš galvojau,kad kuo labiau suminkai tešlą,tuo geriau gaunasi kepinys.
Kai kurias tešlas reikia minkyti ilgai, o kitas kuo trumpiau.
Pavyzdžiau:
ilgai minkyti reikia mielinę tešlą.
trapia tešla galima ruošti dviem būdais, vienu metu išsukamas sviestas, , tada susdedamas cukrus, vėl išsukama, kiaušiniai, ir vėl išsukama, galiausiai sudedami miltai ir taipogi išsukama. Bet irgi nereikia, labai užsižaisti ruošiant, kad sviestas ar margarinas nepradėtų lyditis,
arba galima ruošti kapojimo budu, dar vadinama kapota tešla, kada sviestas sukapojamas, su miltais ir kiaušiniais ir trupučiu greitines ir visas sulipdoma į krūvą, bet irgi kuo greičiau ir beveik neminkomą, nes tada praras savo kapotą tekstūrą
meduolinę tešla, ruošti labai paprasta, nes tiesiog, visus igridientus sudedi ir paminkai, kad visi produktai pasiskirstytu vienodai tešloje