Kadangi kiekvienais metais būna gana nemažai žmonių, kuriuos reikia pasveikint, bet nesinori išleisti daug pinigų, tai pernai dariau saldžias dovanas savo artimiesiems.
Taigi gaminau saldainiukus. Gavosi tikrai gražūs, skanūs, daug ir gana pigiai
KOKOSINIAI KVADRATĖLIAI
50 g sviesto
85 g cukraus
200 g 35% riebumo grietinėlės
200 g kokosų drožlių
Glazūrai
200 g balrtojo arba tamsaus šokolado (aš naudojau juodą Karūnos šokoladą)
25 g svieto
Puode išmaišyti sviestą, cukrų ir grietinėlę; pakaitinti iki virimo ir dar pavirti 5 minutes. Suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Supilti masę ant kepimo popieriaus ir palaukti kol ji atvės, o tada supjaustyti kvadratėliais. Ant silpnos ugnie išlydyti šokoladą su sviestu. Mediniu smeidtuku pasmeigti po kokosini kvadratėlį, įmerkti į šokolado mšinį ir padėti ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Laikyti šaltai. Gavosi apie 40 saldainėlių.
Taip pat močiutei dariau
ABRIKOSUS MIGDOLŲ LIKERYJE
250 g džiovintų abrikosų
100 ml vandens
40 g cukraus
1 sinamono lazdelė
400 ml migdolų likerio (aš naudojau "Amareto")
Užvirinau vandenį, subėriau cukrų, įmečiau cinamono lazdelę. Tada nukelti nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite likerį. Gautą mišinį supilkite į gražius tiklainiukus su abrikosais. Kelias dienas palaikykite kambario temperatūroje, kad vaisiai įsigertų skonio.
Močiutė liko labai patenkinta. Paskui teko dar keletą kartų daryti.
Kitiems artimiesiems taip pat gaminau įvairias valgomas dovanėles. Bet jau nebe saldžias. Broliui - marinuotus svogunėlius, mamai marinuotos silkutės su citrina, tėčiui - marinuoto sūrio su alyvuogėmis stiklainėlių.
Prieš šventes nusipirkau knygą "Gardžios dovanos", tai iš jos visas dovanas gaminau.
Sveikos mergaites,jungiuosi prie jusu .Labai noriu issikepti meduoliuku,bet mano orkaite kepa tik is apacios.Esu kepusi bandeles tai apacia apdege,o virsus zalias.Galvoju gal meduoliukus galeciau pakepus kelias min.apversti Ka jus man patartumet?
QUOTE(Mayfly @ 2009 11 23, 09:42)
Labas rytas ,
mergaitės, gal žinot ar matėt, kur būtų galima nusipirkti popieriaus meduoliukams supakuoti . Na tokio permatomo, kaip gėles vynioja, tokio traškančio . Niekur nerandu .
mergaitės, gal žinot ar matėt, kur būtų galima nusipirkti popieriaus meduoliukams supakuoti . Na tokio permatomo, kaip gėles vynioja, tokio traškančio . Niekur nerandu .
Nereikia jokio popieriaus net, Eurokos būna permatomų maišelių su kalėdiniais paveikslėliais, 1 vnt.- 6 ct atrodo
QUOTE(Vikucce @ 2009 11 23, 10:59)
Nereikia jokio popieriaus net, Eurokos būna permatomų maišelių su kalėdiniais paveikslėliais, 1 vnt.- 6 ct atrodo
O geras , ačiū labai, reikės pasižiūrėti .
QUOTE(Mayfly @ 2009 11 23, 13:15)
O geras , ačiū labai, reikės pasižiūrėti .
o to skaidraus popieriaus buna geliu salonuose ar skyreliuose prekybos centruose
tik kainuoja brandiau
QUOTE(Dyka @ 2009 11 23, 08:52)
Sveikos, seniai skaitineju jusu tema, tik nerasau, nes nelabai laikas sutampa - gyvenu ne Lietuvoje, bet maciau, kad kalbejot apie sausainiu formeles, galit paziureti cia viena mergina Kaune turi ju ir kitokiu kepimo formu.
Kepimo formos
Kepimo formos
o kaip su ja suisiekti?
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 23, 10:37)
Papildyta:
Aš skaitau ir nesuprantu, kokį tu ten aukštosios matematikos kūrinį užmaišei? Aš pagaminau tešlą gal per 15-20 min. ir dar su vaiku Buvo smagus užsiėmimas, o mano paprastas minkštos meduolinės tešlos receptas 33 psl., jaučiu, reikia nuotraukų padaryt Tik tešlą aš dariau iš vakaro, tada labai kvapni gaunasi. Pasibandymui gali pamėgint iš pusės normos - gaunasi apie 2,5 skardos didelių meduolių, bet namukui pusės normos per mažai.
Aš skaitau ir nesuprantu, kokį tu ten aukštosios matematikos kūrinį užmaišei? Aš pagaminau tešlą gal per 15-20 min. ir dar su vaiku Buvo smagus užsiėmimas, o mano paprastas minkštos meduolinės tešlos receptas 33 psl., jaučiu, reikia nuotraukų padaryt Tik tešlą aš dariau iš vakaro, tada labai kvapni gaunasi. Pasibandymui gali pamėgint iš pusės normos - gaunasi apie 2,5 skardos didelių meduolių, bet namukui pusės normos per mažai.
na toks ten ir kurinys as kai kepu meduolius arba "Medaus" torta, tai cukru tirpinu su medum ir sviestu. o pagal "Namuko" recepta sviestas nesideda, tai todel ir buvo keblu ta cukru istiprpinti
bet rezultatu patenkinta
receptas pirmajame puslapyje yra idetas.
Kociojau tesla maziau nei 0,5 cm storio, bet namo dalys gavosi gan storos..
ismatavimus siek tiek pakeiciau:
pagrindas 35x20
siena 2 vnt 27,5x16
siena su skliautu 16x16 ir skliautas 12 cm aukcio trikampis
stogas 2 vnt. 30X16
supakavau i deze, pries Kaledas reiks lipdyt
beje, paragavau Kaledinio pyrago, kuris jau visa menesi stovi spinteleje, na skonis sudreko ir paskanejo labai labai!!!
QUOTE(insk @ 2009 11 23, 08:55)
Mergaites, o kur laikot dabar iskepusios meduolius? Sandariame inde? nesukieteja? o puosiate pries pat Kaledas? ar irgi dabar?
Aš tai išklojau kartoninę dėžę servetėlėmis, sudėjau meduolius, juos apklojau servetėlėm, uždėjau dangtį ir dar aprišau, kad būtų sandariau Na, tie meduoliukai tai traškūs, dariau pagal bea receptą, tai daugiau jau tikrai nesukietės O puošus esu tik kartą, bet tai dariau prieš valgymą jau
katydid, ačiū už kokosinių saldainukų receptą, bus išmėginta
QUOTE(sielio @ 2009 11 23, 12:50)
Sveikos mergaites,jungiuosi prie jusu .Labai noriu issikepti meduoliuku,bet mano orkaite kepa tik is apacios.Esu kepusi bandeles tai apacia apdege,o virsus zalias.Galvoju gal meduoliukus galeciau pakepus kelias min.apversti Ka jus man patartumet?
Drąsiai galiu kalbėti tik apie savo receptą Maniškiai, į kurių sudėtį įeina truputis sodos, bekepant nedaug, bet gražiai pakyla arba kitaip sakant, truputį išsipučia. Bet nematau bėdos, kad juos imsi ir apversi! Tik neperkepk
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 23, 13:15)
. Bet nematau bėdos, kad juos imsi ir apversi! Tik neperkepk
Aciu.Bandysiu kepti nes labai noriu vaikus nudziuginti meduoliukais.
Bet kiek darbo prie to kalėdinio pyrago... kol supjausčiau, nuospaudą ant piršto pritryniau... bet kvepėjo nenusakomai skaniai, kai kepė. jei bus bent perpus toks skanus kaip kvepėjo, tai
Merginos, šnd pirkau žurnaliuką Virtuvė, toks būdavo seniau prie Nuo Iki žurnalo. Lb daug kalėdinių kepinių ir pan. pabandysiu įkelti nufotografavus. Yra ir namukas, ir sausainių, ir meduolių...
Merginos, šnd pirkau žurnaliuką Virtuvė, toks būdavo seniau prie Nuo Iki žurnalo. Lb daug kalėdinių kepinių ir pan. pabandysiu įkelti nufotografavus. Yra ir namukas, ir sausainių, ir meduolių...