Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Nerytė @ 2009 11 22, 17:09)
Merginos betvarkydama nuotraukas radau savo nuotrauku bibliotekoj stai koki kaledini nameli, is kokio websit'o nepasakysiu, nes tik nuotraukas kazkada issisaugojau

grozis neispasakytas wub.gif

gal pasinaudosit ideja...
man labai graziai atrodo stogas dengtas migdolu plokstelem ir langines is glajaus ispaisytos

koks grooožis wub.gif
Man dar balkonas nerealus wub.gif wub.gif

QUOTE(mergyte83 @ 2009 11 22, 17:53)
Kai buvau maza, mano tetis visada per kaledas darytavo kaledini namuka, oj kokie jie man grazus budavo, kasmet skirtingi  thumbup.gif jau daug metu (20 metu, tai tikrai, tetis vokietijoje buvo uzmates juos, tai parveze puikia ideja )  sita tradicija pas musu seimoje

gražu, o dar tėtis kepdavo wub.gif
Vakar Gyvenimo būde rašė apie suomių imbierinius Kalėdinius namukus, ten pas juos visa šeima kepa wub.gif Mama kepa, tėtis projektuoja namą, o vaikai puošia lotuliukas.gif wub.gif Berods ir receptas buvo, dar pažiūrėsiu, nes internete tai nerodo g.gif
Atsakyti
Po tokių namukų nutraukų jau ir aš šiemet ne tik meduolius, bet ir namukus būtinai išbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Jei kam reikia orginalesniu formeliu meduoliams as penktadieni maciau THOMAS PHILIPS parduotuveje prakarteles formeles, yra net visa seimyna ir gyvuliuka, tikrai orginalu biggrin.gif
Atsakyti
Na, mano namai jau tikrai Kalėdomis kvepia wub.gif Prikepiau vakar meduolių keturias skardas ir supakavau iki šventinio laikotarpio rolleyes.gif Dabar norėčiau imbierinių sausainių iškepti, bet dar neišsirinkau recepto jokio ax.gif Ir,deja, niekur nemačiau atskiros žmogiuko formos... schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, seniai skaitineju jusu tema, tik nerasau, nes nelabai laikas sutampa - gyvenu ne Lietuvoje, bet maciau, kad kalbejot apie sausainiu formeles, galit paziureti cia viena mergina Kaune turi ju ir kitokiu kepimo formu.
Kepimo formos
Atsakyti
Mano minkštieji meduoliai pagal Cypciuką gavosi nekokie, bet pati kalta, nes nepaskaičiau darbo eigos doh.gif reiks iš naujo daryt, bet vaikai tik apsidžiaugs, nes jiems labai patinka minkyt, kočiot ir spausti formeles biggrin.gif Dar vakar iškepiau ir kietuosius pagal Bea receptėlį. Tik neturėjau labai sandarios dėžutės, tai uždariau plastmasinėj ar karštus, bet vis tiek sukietėjo g.gif Gal žinot, ar dar paminkštės? g.gif
Ir Kalėdinis pyragas užslėptas guli thumbup.gif tik vis tiek neįkirtau - reik jį laistyt ir kaip dažnai???
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2009 11 22, 23:02)
Prikepiau vakar meduolių keturias skardas ir supakavau iki šventinio laikotarpio  rolleyes.gif

Mergaites, o kur laikot dabar iskepusios meduolius? Sandariame inde? nesukieteja? o puosiate pries pat Kaledas? ar irgi dabar?

Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 11 23, 10:55)
Mergaites, o kur laikot dabar iskepusios meduolius? Sandariame inde? nesukieteja? o puosiate pries pat Kaledas? ar irgi dabar?

Aš savus kol kas skardoj sluoksniais sudėjus ir laikau, vėliau perkelsiu į kartoninę dėžę. O geriausia, kad mano prieš savaitę kepti (mano receptas 33psl.) - o minkčtučiai, o kvepia! Tikrai nenorėčiau kietų schmoll.gif Puošiu tik kokiai savaitei likus iki švenčių (kai jau pakuosiu dovanom), nes man kažkaip tą baltymą sudžiūvusį laikyt schmoll.gif Aišku, papuošiau bandomąją partiją, tai liuks thumbup.gif Tik labai jau kelia apetitą...

Papildyta:
QUOTE(akvadigi @ 2009 11 22, 16:23)
siandien dariau "Namuko" tesla. galiu pasakyti, kad tas cukrus labai sunkiai tirpsta  doh.gif tirpinau labai ilgai. paskui vesinau tesla... ir kai pradejau pilti kaiusiniu plakini - S*** gavosi  verysad.gif pradejo stingti, na cukrus karamelizavosi nuo perilgo tirpinimo.... tada visa mase (medaus, cukraus ir kiausiniu) kokius 6 kartus su mikseriu plakiau, kad tuos "gumulus" karameles isplakti. nu zodziu, issiplake. miltu sudejau visa 1 kg. ir palikau tesla ligi vakaro...

taip knietejo sviesto ideti kad tas tirpimo procesas lengvesnis butu... bet kaip kazkas rase - nereikia, nes bus per minkstos "konstrukcijos"

gal dar kas jau pradejo "Nameli" kepti ir galetu papasakot???
ziuresiu ar tas "namukas" man gausis  ax.gif

Aš skaitau ir nesuprantu, kokį tu ten aukštosios matematikos kūrinį užmaišei? biggrin.gif Aš pagaminau tešlą gal per 15-20 min. ir dar su vaiku bigsmile.gif Buvo smagus užsiėmimas, o mano paprastas minkštos meduolinės tešlos receptas 33 psl., jaučiu, reikia nuotraukų padaryt cool.gif Tik tešlą aš dariau iš vakaro, tada labai kvapni gaunasi. Pasibandymui gali pamėgint iš pusės normos - gaunasi apie 2,5 skardos didelių meduolių, bet namukui pusės normos per mažai.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

mergaitės, gal žinot ar matėt, kur būtų galima nusipirkti popieriaus meduoliukams supakuoti g.gif . Na tokio permatomo, kaip gėles vynioja, tokio traškančio blush2.gif . Niekur nerandu verysad.gif .
Atsakyti
Kepiau vakar įtrūkusius sausainius iš likusios tešlos, padidinau temp. iki 175 ir sutrūkinėjo thumbup.gif Šiandien man jie minkštesni smile.gif Neryte, o kaip jums gavos juos iškepus: iš karto minkšti jie buvo, ar kieti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2009 11 23, 08:42)
Labas rytas  4u.gif ,

mergaitės, gal žinot ar matėt, kur būtų galima nusipirkti popieriaus meduoliukams supakuoti  g.gif . Na tokio permatomo, kaip gėles vynioja, tokio traškančio  blush2.gif . Niekur nerandu  verysad.gif .

Jyske yra daug visokiausio. O siaip, kad ir Senukuose yra, bent jau paprasto, be rastu. O Jyske su rastais graziu paemiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 11 23, 10:24)
Jyske yra daug visokiausio. O siaip, kad ir Senukuose yra, bent jau paprasto, be rastu. O Jyske su rastais graziu paemiau  mirksiukas.gif

Vakar kaip tik ieškojau Senukuose, bet nemačiau schmoll.gif . Buvo tik dovanom vynioti visokių, bet permatomų nebuvo g.gif . Na ką, teks dar kartą važiuoti doh.gif , gal ne ten ieškojau blush2.gif .

P.S. Ačiū 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mayfly: 23 lapkričio 2009 - 10:30