Na apie įtrūkusius sausainiukus
Kadangi gerai neįsiskaičiau, kad tešlą geriausia palaikyt per naktį, o vakare važiavom į svečius, tai kokiai val. ją įkišau į kamerą.
Maloniai ir greitai formavosi rutuliukai, kažkodėl skubėjau, kad ta tešla nesušiltų man jie vos vos įtrūko, nesigavo tokie gražūs kaip Nerytės Bet skanūs Kadangi dariau tik iš pusės tešlos, kitą žadėjau šiandien padaryt, bet nebuvo laiko, tai bandysiu ryt kept. Bus pastovėjusi tešla, sakau gal geriau gausis, o gal reik aukštesnės temperatūros kad suskilinėtų, ar per tešla šalta buvo?
parašysiu ryt kaip sekės
Burtininke, nezinau kodel tau nesuskilinejo, gal del to kad pakankamai tesla neatsalus buvo?
matai as kepiau juos pirma karta tai daug praktikos neturiu, bet greitu laiku vel zadu kepti, nes visiems labai patiko tikiuosi gausis taip pat kaip ir pirma karta
matai as kepiau juos pirma karta tai daug praktikos neturiu, bet greitu laiku vel zadu kepti, nes visiems labai patiko tikiuosi gausis taip pat kaip ir pirma karta
[quote=uogyte777,2009 11 21, 15:57]
Drasiai gali kepti. Tikrai bus skanus.
Jau neištvėriau ir prikepiau , ir meduolių ir imbierinių sausainėlių . Ir nors kepiau pirmą kartą, tačiau tikrai gavosi fainuoliai ir skanuoliai
Beje už meduolių receptėlį ačiū Nerytei, tikrai lengvai pagaminami ir skanūs
Drasiai gali kepti. Tikrai bus skanus.
Jau neištvėriau ir prikepiau , ir meduolių ir imbierinių sausainėlių . Ir nors kepiau pirmą kartą, tačiau tikrai gavosi fainuoliai ir skanuoliai
Aciu merginos, nuraminote su tuo sukrumi Desiu truputi paprasto o dar truputi rudojo gabalinio prismulkinsiu, nepergyvensiu del tokiu nieku Aciu dar karta.
Iskilo ir man klausimu apie Kaledini pyraga
o gal galima nedet glancuotu vysniu? o det pvz dziovintas vysnias?
ar visgi jos cia svarbu vaidmeni vaidina?
Norejau paklausti ir Cypciuko guminiu meduoliu receptas is pirmo puslapio tiktu kaledinei eglei? Kiek laiko jie gali stoveti?
QUOTE(angi @ 2009 11 22, 13:46)
dejau dziovintas. Mano manymu tinka kuo puikiausiai
QUOTE(angi @ 2009 11 22, 13:46)
as pernai nedejau vysniu, idejau dziov. slyvu.
siemet atsildziau gliauditu vysniu, dar cukrum uzpyliau, palaukaiu kol paruosiau kitus viaisiu ir idejau i pyraga
jau menesi stovi spinteleje, gal vakare atvyniot ir paziureti kaip jis ten laikosi
siandien dariau "Namuko" tesla. galiu pasakyti, kad tas cukrus labai sunkiai tirpsta tirpinau labai ilgai. paskui vesinau tesla... ir kai pradejau pilti kaiusiniu plakini - S*** gavosi pradejo stingti, na cukrus karamelizavosi nuo perilgo tirpinimo.... tada visa mase (medaus, cukraus ir kiausiniu) kokius 6 kartus su mikseriu plakiau, kad tuos "gumulus" karameles isplakti. nu zodziu, issiplake. miltu sudejau visa 1 kg. ir palikau tesla ligi vakaro...
taip knietejo sviesto ideti kad tas tirpimo procesas lengvesnis butu... bet kaip kazkas rase - nereikia, nes bus per minkstos "konstrukcijos"
gal dar kas jau pradejo "Nameli" kepti ir galetu papasakot???
ziuresiu ar tas "namukas" man gausis
QUOTE(Aivute @ 2009 11 22, 11:25)
malonu, kad patiko
Merginos betvarkydama nuotraukas radau savo nuotrauku bibliotekoj stai koki kaledini nameli, is kokio websit'o nepasakysiu, nes tik nuotraukas kazkada issisaugojau
grozis neispasakytas
gal pasinaudosit ideja...
man labai graziai atrodo stogas dengtas migdolu plokstelem ir langines is glajaus ispaisytos
grozis neispasakytas
gal pasinaudosit ideja...
man labai graziai atrodo stogas dengtas migdolu plokstelem ir langines is glajaus ispaisytos
mamkaa, aciu uz info
Neryte, labai grazus namukai
Kai buvau maza, mano tetis visada per kaledas darytavo kaledini namuka, oj kokie jie man grazus budavo, kasmet skirtingi jau daug metu (20 metu, tai tikrai, tetis vokietijoje buvo uzmates juos, tai parveze puikia ideja ) sita tradicija pas musu seimoje
jei kas dar ieskot formeliu meduoliams, "Rimi" maciau briedziu formeliu po 1 vnt sudetu prie indu.
Neryte, labai grazus namukai
Kai buvau maza, mano tetis visada per kaledas darytavo kaledini namuka, oj kokie jie man grazus budavo, kasmet skirtingi jau daug metu (20 metu, tai tikrai, tetis vokietijoje buvo uzmates juos, tai parveze puikia ideja ) sita tradicija pas musu seimoje
jei kas dar ieskot formeliu meduoliams, "Rimi" maciau briedziu formeliu po 1 vnt sudetu prie indu.