Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Na apie įtrūkusius sausainiukus smile.gif
Kadangi gerai neįsiskaičiau, kad tešlą geriausia palaikyt per naktį, o vakare važiavom į svečius, tai kokiai val. ją įkišau į kamerą.
Maloniai ir greitai formavosi rutuliukai, kažkodėl skubėjau, kad ta tešla nesušiltų doh.gif man jie vos vos įtrūko, nesigavo tokie gražūs kaip Nerytės schmoll.gif Bet skanūs thumbup.gif Kadangi dariau tik iš pusės tešlos, kitą žadėjau šiandien padaryt, bet nebuvo laiko, tai bandysiu ryt kept. Bus pastovėjusi tešla, sakau gal geriau gausis, o gal reik aukštesnės temperatūros kad suskilinėtų, ar per tešla šalta buvo? g.gif
parašysiu ryt kaip sekės 4u.gif
Atsakyti
Burtininke, nezinau kodel tau nesuskilinejo, gal del to kad pakankamai tesla neatsalus buvo?
matai as kepiau juos pirma karta tai daug praktikos neturiu, bet greitu laiku vel zadu kepti, nes visiems labai patiko smile.gif tikiuosi gausis taip pat kaip ir pirma karta ax.gif
Atsakyti
[quote=uogyte777,2009 11 21, 15:57]
Drasiai gali kepti. Tikrai bus skanus.

Jau neištvėriau ir prikepiau lotuliukas.gif , ir meduolių ir imbierinių sausainėlių lotuliukas.gif . Ir nors kepiau pirmą kartą, tačiau tikrai gavosi fainuoliai ir skanuoliai thumbup.gif
Beje už meduolių receptėlį ačiū Nerytei, tikrai lengvai pagaminami ir skanūs mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aivute: 22 lapkričio 2009 - 11:25
Aciu merginos, nuraminote su tuo sukrumi 4u.gif Desiu truputi paprasto o dar truputi rudojo gabalinio prismulkinsiu, nepergyvensiu del tokiu nieku rolleyes.gif Aciu dar karta.
Atsakyti
Iskilo ir man klausimu apie Kaledini pyraga 4u.gif

o gal galima nedet glancuotu vysniu? o det pvz dziovintas vysnias?
ar visgi jos cia svarbu vaidmeni vaidina? g.gif
Atsakyti
Norejau paklausti ir Cypciuko guminiu meduoliu receptas is pirmo puslapio tiktu kaledinei eglei? Kiek laiko jie gali stoveti?
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 11 22, 13:46)
Iskilo ir man klausimu apie Kaledini pyraga  4u.gif

ar visgi jos cia svarbu vaidmeni vaidina?  g.gif

dejau dziovintas. Mano manymu tinka kuo puikiausiai smile.gif
Atsakyti

QUOTE(angi @ 2009 11 22, 13:46)
Iskilo ir man klausimu apie Kaledini pyraga  4u.gif

ar visgi jos cia svarbu vaidmeni vaidina?  g.gif

as pernai nedejau vysniu, idejau dziov. slyvu.

siemet atsildziau gliauditu vysniu, dar cukrum uzpyliau, palaukaiu kol paruosiau kitus viaisiu ir idejau i pyraga ax.gif

jau menesi stovi spinteleje, gal vakare atvyniot ir paziureti kaip jis ten laikosi rolleyes.gif blush2.gif

siandien dariau "Namuko" tesla. galiu pasakyti, kad tas cukrus labai sunkiai tirpsta doh.gif tirpinau labai ilgai. paskui vesinau tesla... ir kai pradejau pilti kaiusiniu plakini - S*** gavosi verysad.gif pradejo stingti, na cukrus karamelizavosi nuo perilgo tirpinimo.... tada visa mase (medaus, cukraus ir kiausiniu) kokius 6 kartus su mikseriu plakiau, kad tuos "gumulus" karameles isplakti. nu zodziu, issiplake. miltu sudejau visa 1 kg. ir palikau tesla ligi vakaro...

taip knietejo sviesto ideti kad tas tirpimo procesas lengvesnis butu... bet kaip kazkas rase - nereikia, nes bus per minkstos "konstrukcijos"

gal dar kas jau pradejo "Nameli" kepti ir galetu papasakot???

ziuresiu ar tas "namukas" man gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2009 11 22, 11:25)
Beje už meduolių receptėlį ačiū Nerytei, tikrai lengvai pagaminami ir skanūs  mirksiukas.gif

4u.gif malonu, kad patiko
Atsakyti
Akvadigi, sėkmės su namuku 4u.gif

Aš susipjausčiau vaisius, dabar eisiu daryti tešla "ilgo galiojimo" pyragui. Ar jį reikia atvėsinti ir tada suvynioti, ar karštą?
Atsakyti
Merginos betvarkydama nuotraukas radau savo nuotrauku bibliotekoj stai koki kaledini nameli, is kokio websit'o nepasakysiu, nes tik nuotraukas kazkada issisaugojau

grozis neispasakytas wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image

gal pasinaudosit ideja...
man labai graziai atrodo stogas dengtas migdolu plokstelem ir langines is glajaus ispaisytos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 22 lapkričio 2009 - 17:10
mamkaa, aciu uz info 4u.gif

Neryte, labai grazus namukai wub.gif

Kai buvau maza, mano tetis visada per kaledas darytavo kaledini namuka, oj kokie jie man grazus budavo, kasmet skirtingi thumbup.gif jau daug metu (20 metu, tai tikrai, tetis vokietijoje buvo uzmates juos, tai parveze puikia ideja ) sita tradicija pas musu seimoje wub.gif wub.gif wub.gif

jei kas dar ieskot formeliu meduoliams, "Rimi" maciau briedziu formeliu po 1 vnt sudetu prie indu.
Atsakyti