Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Will @ 2009 11 17, 22:12)
kiek laiko juos reikia laikyti, kad suminkštėtų ir išvis kiek galima laikyti?  ax.gif  Man labai patiko, kad recepte tik trys šaukštai medaus  thumbup.gif  Kadangi po savaitgalio bandymą vaiką medus alergizavo , tai ieškau su nedaug medaus arba naudosiu gal kokį dirbtinį...

menesi tikrai tikrai gali laikyti 4u.gif meduoliu galiojimo laikas ilgas, o su laiku jie tik bresta ir imnksteja wub.gif

QUOTE(mamkaa @ 2009 11 17, 23:23)
keletas kalediniu kepiniu is zurnalo, gal aiskiai matysis, nes fotkinau, o ne skenavau.

saunuole, kiek skanumynu pridejai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2009 11 17, 22:56)
Sveikos mamytės  4u.gif  Užsikrėčiau jūsų kepiniais  ax.gif Pirkau ir formeles šiemet, ir tą popierių iš jysk  blush2.gif  Va, kepiau aguoninį pyragą ir meduoliukus pagal bea  ax.gif  Tikrai skanus, bet vat norėčiau išmėginti ir minkštus. Kas kepėt pagal cipsiuką, gal  galit pasakyt, ar minkšti gaunas?  4u.gif

As kepiau pagal Cypciuko recepta mirksiukas.gif man tai jie labai skanus gavos, jau nebeliko ju doh.gif tai vel kepsiu smile.gif jei nori kad jie butu minkstuciai tai tik kokias 5min reik kept, nes tie kurie kepe 8min, buvo jau kietesni 4u.gif
Atsakyti
Ir as kepiau pagal Cypciuko recepta ir man jie gavosi labai skanus ir minksti siaip tai jei nori kad gautusi minksti tai ir kociok storiau nes jei plonai iskocioji tai ir Cypciuko meduoliai gaunasi trapoki bet pastovejus suminksteja
Atsakyti
Itrūkę šokoladiniai sausainiai

user posted image

Reikia:

* 225 g. smulkinto juodojo šokolado
* 110 g. 82 % riebumo sviesto
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 didesni kiaušiniai
* 2 a. šaukšteliai vanilės ekstrakto
* 2 stiklinės miltų
* 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
* žiupsnelio druskos
* apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti
Puodelyje su rankena ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, baigiant ištirpti sudėti smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišykite, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijung į vientisą masę su sviestu nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kol šokolado masė pravės išsiplakite kiaušinio baltymus, baigiant plakti palaipsniui sudėkite cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai), vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę. Kitame dubenėlyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišykite su sausa, suminkykite kietoką masę bei atvėsinkite masę šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabinkite graikiško riešuto didumo gabalėlį, formuokite kamuoliuką, gausiai apvoliokite cukraus pudroje po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165°C tem. apie 12 min.

Iškeptus sausainėlius atvėsinti ant grotelių bei laikyti sandariame indelyje ar dėžutėje.

daugiau nuotrauku mano bloge
Atsakyti
Nu va, dabar vietoj Nerytes sausainukai smile.gif
Man taip norisi juos ideti i koki kaledini maiseli, ar dezute ir puiki dovana kaledine.
Sie sausainukai man tokie keldiski newyear.gif newyear.gif
Atsakyti
Oj, kokie sausainukai Nerytes bigsmile.gif
Siaubas, kaip reikes issirinkti, ka kepti, ka daryti, nes tiek daug receptu skaniausiu doh.gif
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 17, 22:23)
o sitie man labai graziai atrodo tame maiselyje  wub.gif , nusipirkus tokios medziagos galima pasisiuti tokiu maiseliu meduoliams, ar kitiems kalediniams gaminiams
user posted image
user posted image

Zinokit, mergaites, Rimi as nusipirkau labai panasiu maiseliu - grazus gana ir nereikia nieko siuti. Nera labai dideli, bet sausaineliams ir meduoliukams tikrai tiks. Kaina - 1.49 (na, nera labai pigu jei daugiau reikia). Yra 4 spalvos - geltona, rozine ar raudona, nepamenu blush2.gif , melyna ir violetine berods. Su zvaigzdutemis ir menuliukais puosta. Neturiu po ranka, tai gerai ir nebeatsimenu isvaizdos blush2.gif O JYSK yra didesniu, kaina lyg ta pati, bet tik raudoni buvo, situ neemiau kol kas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 18 lapkričio 2009 - 10:24
QUOTE(minimaus @ 2009 11 17, 08:57)
Reikia keptuveje padeginti cukru su siek tiek vandenuko,  mirksiukas.gif  Ir skoni super tas degintas cukrus priduoda ir spalvyte  thumbup.gif

Klausimukas: aš bandžiau kepinti cukrų, man jis išsilydė, ir kai pyliau į masę susikaramelizavo, teko mesti lauk. Ar ji reikia kaip nors atvėsinti, bet gi jis kietėja? g.gif Patarkit, prašau, kaip jūs pakepinat tą cukrų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 11 17, 16:57)
oo, ačiū už gerą žodį.
į šias gėlės, keleto spalvų,  sudėtas vienas butelaitis Oetker blizgių žirniukų, dirbau tikrai porą naktų, nes dienom vaikai viską čiupina...

che che.. o čia sudėti tie smulkūs Oetker žirniukai.. tik jie dar atrinkti, kad būtų tik geltoni. Labai ramina prieš lapkritinį liūdesį.. rekomenduoju

user posted image

o kur ieskoti situ goziu recepto? susigundziau ir as tokiu pasidaryt. ar sunku?
Atsakyti
mergaitės, o dirbtinį medų galima dėti į kepinius.nors nežinau ar tokio yra,anksčiau būdavo.
Atsakyti
QUOTE(neli @ 2009 11 18, 12:57)
Klausimukas: aš bandžiau kepinti cukrų, man jis išsilydė, ir kai pyliau į masę susikaramelizavo, teko mesti lauk. Ar ji reikia kaip nors atvėsinti, bet gi jis kietėja? g.gif  Patarkit, prašau, kaip jūs pakepinat tą cukrų? ax.gif

Taigi pili i mase kuria po to dar kaitini ant garu, nu bent jau as taip dariau kai kepiau meduolius pagal Cypciuka, kai supyliau i mase ir man jis susikristalizavo bet po to kaitinant maisai maisai, netrumpas procesas, ir jis istirpsta.
Atsakyti
Prisiduodu dėl miltelių paieškos lotuliukas.gif Pirmoje parduotuvėje, į kurią užsukau (Pašilaičių Maxima Ukmergės g.) radau šokoladinius miltelius ir dar su nuolaida lotuliukas.gif Tai paėmiau dvi pakuots tongue.gif Braškinių nebuvo, bet kažkas rašė, kad yra BIG'e, tai nebetikrinau, nes dar nežinau ar noriu jų. Tada užsukau į Fabijoniškių IKI- ten miltelių nebuvo, o akcijinių formų meduoliams rinkinys (kur iš 25 vnt) buvo thumbup.gif Tiesa, buvo tik ketuvi vnt blink.gif Nežinau ar išpirko, ar dar kur nors paslėpta unsure.gif

QUOTE(Nerytė @ 2009 11 18, 09:10)
Itrūkę šokoladiniai sausainiai

daugiau nuotrauku mano bloge

thumbup.gif išties labai Kalėdiški wub.gif

QUOTE(meškinija96 @ 2009 11 18, 11:14)
mergaitės, o dirbtinį medų galima dėti į kepinius.nors nežinau ar tokio yra,anksčiau būdavo.

galima ax.gif
Atsakyti
Mano paieškų rezultatai Kaune: IKI (Vitebsko) formelių rinkinys yra - 9,99lt.
Rimi (nei Savo, nei Megos, nei Prancūzų g.) žmogeliuko neradau verysad.gif Bet nusipirkau Kalėdinės kojinės su senelio veideliu formeles keksui ar pyragėliui. Dabar jų kaina po 1,19lt (buvo virš 2lt)
Atsakyti