Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Olesta @ 2009 11 16, 23:27)
niu klausyk, mano dukrytės bendravardė, o sūnelio bendrametė mamytė, ateik į Panevėžio mažuliukus pabendrauti mirksiukas.gif pirkau Klaipėdos galė, priešais Žaros turgelį, pačiam priekį sudėti dubenys buvo ir tų formelių įvairiausių buvo  4u.gif  Jyske irgi yra 12,99 už ar tik ne 12 formelių...primestas pilnas konteineris šeštadienį buvo  4u.gif

Labuka 4u.gif , su mielu noru pabendrauciau, bet kol kas nelabai turiu laiko tam.Baisiai uzsiem esu.Bet manau tikrai ateis metas, kaip ir as ten mirksiu smile.gif Sekmes 4u.gif

Reiks begti tu formeliu paieskoti,nes labai jau uzsidegiau meduoliu pameginti iskepti,tik klausimas kaip gausis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulijaR: 17 lapkričio 2009 - 09:46
QUOTE(bad_cat @ 2009 11 16, 23:15)
skaiciau ankstesneje temoje apie kaledinius kepinius, kad pyraga ta vadinama kaledi su dziovintais vaisiais ir riesutais reikia/galima iskepus sulaistyti brendziu. bet neradau, kad butu parasyta, kaip ta padaryt, gal kas daret? kiek brendzio pilt ir kaip tas procesas pats vyksta ir atrodo? nes nelabai isivaizduoju smile.gif ka tas brendis suteikia? po kiek laiko ji galima valgyt ir per kiek laiko suvalgyt? smile.gif va kiek klausimu iskilo biggrin.gif busiu dekinga, jei kas atsakys  4u.gif  4u.gif  bigsmile.gif

Aš pernai iškepiau tą pyragą prieš mėnesį iki Kalėdų. Kai tik iškepė ir atvėso, įsipyliau taurelę brendžio ir tiesiog po truputį pyliau ant viršaus, jis įsisgėrė visas. Tada antrą taurelę taip pat lėtai užpyliau. Suvyniojau į maistinę plėvelę ir laikiau kambary. Panašiai po savaitės vėl išvyniojau pyragą, vėl pora taurelių užpyliau, apverčiau pyrago apačią ir dar ten kokią vieną kitą taurelę užpyliau. Po savaitės vėl kartojau. Panašiai 0,5 l iš viso supyliau brendžio per tą mėnesį. Brendis suteikia nuostabų aromatą na ir laipsnių matyt smile.gif
Kiek ilgai laikyt jį galima aš nežinau tiksliai. Bet per kokią savaitę po Kalėdų mes jį suvalgėm, pavaišinom visus, kuriuos norėjom ir t.t. Tai bendrai aš jį apie 1,5 mėn. laikiau ir kuo puikiausias buvo !
Atsakyti
uogyte777, pagal kurį receptą kepei? ax.gif Man pirmą kartą tiek laiko kepant irgi apdegė doh.gif bet aš kažkaip juos plonai iškočiojau, kaip sausainius lotuliukas.gif antrą kartą storesnius kepiau, tai viskas thumbup.gif

QUOTE(A-Z @ 2009 11 16, 23:13)
...ar galima iškepusius meduolius dėti į plastikinę dėžutę atvėsti, ar būtinai reikia į skardinę ar molinį kokį indą? ...

galima 4u.gif aš antrą kartą išvis neuždengtame dubenyje palikau ax.gif Kalėdoms taip nedaryčiau, bet kadangi tereikėjo sulaukti kol atvės, tai tiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiauliuose kalėdinių meduolių formelių yra Akropolio maximoje, sukabintos prie puodu, aukstai smile.gif
Atsakyti
Pagaliau radau meduoliams formeles! Kaip jau kažkas čia minėjo, jų, visokių dydžių ir rinkinių yra Prismoj, Ozo PC. 3 didėjančių formelių rinkinukas 4,50, meduolinės didesnės 5 (širdis, žmogeliukas, varpelis, eglutė, gėlė) - 9,99lt O dar buvo mažesnis rinkinukas, silikoninė senio besmegenio forma... Žodžiu, jau tikrai pakvipo Kalėdomis thumbup.gif

O Rimi yra tokie balti popieriniai traškūs maišeliai (skirti sumuštiniams susipakuot), labai tiktų įpakuot meduolius dovanom! Gaila tik, kad be to skaidraus langelio... Dėžutėj 60 vnt. apie 7,5 lt. assa.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 15, 22:11)
O kokie riesutukai  bigsmile.gif  gal isduosi kur pirkai ir kiek kainavo. uzsimaniau ir as  ax.gif  Net nemaniau, kad tokia forma yra. Prisimenu, kad mano krikstamote turejo riesutuku formeles, bet ten kiekvienam riesutukui atskiros dalys. O ir tusciavidurio padaryti neimanoma buvo, o cia, kaip suprantu, gaunasi tusciaviduriai. Taip ir isivaizduoju riesutukus pilnus karameles idaro essen.gif

as turiu tokias formeles atskirai, dedu teslos plonu sluosksniu ir skylutes buna kremui. as dejau paprasta rududu, nezinau koki krema paciai pasidaryt kad skanu butu
Atsakyti
Sveikos, ieskodama kaip pasidaryti kaledines dekoracijas stai koki grozi radau bigsmile.gif kaip originaliai papuosti keksiukai, o tos teslos baltos recepta maciau prie tortu temos rolleyes.gif
user posted image user posted image

user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simbarela: 17 lapkričio 2009 - 12:22
Merginos, kurios ieskote formeliu sausainiams/meduoliams, neskubekite pirk. Siandien buvau uzlekus i IKI ir kasininke prasitare, kad nuo rytojaus jiems taikys nuolada thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(simbarela @ 2009 11 17, 13:19)
Sveikos, ieskodama kaip pasidaryti kaledines dekoracijas stai koki grozi radau  bigsmile.gif  kaip originaliai papuosti keksiukai, o tos teslos baltos recepta maciau prie tortu temos  rolleyes.gif
user posted image  user posted image

KAIP GRAZU thumbup.gif Gal gali permest cia ta recepta? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(minimaus @ 2009 11 17, 13:36)
KAIP GRAZU  thumbup.gif  Gal gali permest cia ta recepta? mirksiukas.gif

man atrodo cia tinka bet kuri tortu dengimo mase (pvz,su marshmellowsais) arba jei nesinori paciai daryt, galima pirktine mase apdengt (pvz marcipanine, bet ji nebus visiskai balta). O visi masiu receptai yra temoje virsuje (Tortu, pyragu ir kt saldumynu puosimas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reff: 17 lapkričio 2009 - 12:57
Siandien buvau norfoj, tai jie nieko kaleidsko dar neturi, na kas liecia kepinius, ir maximoj kaune pramones buvau tai yra formeliu kalediniu (eglute, besmegenis, varpelis, zvaigzde su uodega, zmogeliukas ir dar kazkokia) 6 vnt kaina 5.99, bet nelabai dideles, kazkaip isivaizdavau didesnes, tai ir nepirkau susilaikiua. Irgi kazkaip pagalvojau, kad gal bus akcijos ir nuolaidos, nes pernai pirmom gruodzio dienom maximoj buvo 40 proc nuolaida kepimo formoms ir formelems,tai kazkaip pagalvojau kad gal ir siemet bus g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
Ai dar pamirsau paskyti, kad siandien nusipirkau moters savaitgalio "kaledu patiekalus" , yra labai fainu receptu, galesiu veliau pabandyti nufotkinti ir ideti, gal matysis, skeneris sugedo verysad.gif , nu bet gal pavyks gerai nifotografuoti. Ten kai kuriose nuotraukose matosi, kai ptie kepiniai graziai supakuoti, na dovaneles padarytos.
Atsakyti
QUOTE(minimaus @ 2009 11 17, 14:36)
KAIP GRAZU  thumbup.gif  Gal gali permest cia ta recepta? mirksiukas.gif

http://www.supermama...?...78104&st=24
čia reiktų paieškoti, puslapis pirmyn, puslapis atgal..

tik aš jau soti ta mase bigsmile.gif , tai raityčiau ant keksiukų plaktos grietinėlės ar sviestinio bei šokoladinio kremo dzibukus.. irpabarstyčiau savo pačios darytom gėlytėm ar snaigėm, arba žvaigždutėm rolleyes.gif

user posted image

arba tokiomis:

user posted image

žvaigždučių dar nespėjau pridirbti..
Atsakyti