Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(JulijaR @ 2009 11 16, 22:10)
Labas, o kurioje butent maximoje buvo pirkti tu formeliu?

niu klausyk, mano dukrytės bendravardė, o sūnelio bendrametė mamytė, ateik į Panevėžio mažuliukus pabendrauti mirksiukas.gif pirkau Klaipėdos galė, priešais Žaros turgelį, pačiam priekį sudėti dubenys buvo ir tų formelių įvairiausių buvo 4u.gif Jyske irgi yra 12,99 už ar tik ne 12 formelių...primestas pilnas konteineris šeštadienį buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2009 11 16, 20:03)
gal žinote kaip padaryti meduolius tamsesnės spalvos? Įdėjus kakavos turbūt skonis pasikeis... Užsenietiškuose receptuose dedasi melasos sirupas (ar kažkas panašaus), bet kuo jį galima pakeisti?  blush2.gif

gali padegint cukraus,igaus meduoliska skoni.
Atsakyti
sveikutės 4u.gif gal ir pasikartosiu, bet vis tik turiu klausimą biggrin.gif blush2.gif ar paprastam prekybcentryje, ar kur (ne didmiestis) įmanoma rasti dažų meduoliams? kaip jie tiksliai vadinasi? ar paciam galima pasidaryti? baltus berods žinau kaip, o reikia dar žalių kokiu... ir pan. Ir ten kur pirmam psl foto meduolių, man įdomu, kaip taip gražiai tą glaistą spalvotą užtepti?? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(IsaDora* @ 2009 11 16, 22:27)
sveikutės  4u.gif  gal ir pasikartosiu, bet vis tik turiu klausimą  biggrin.gif  blush2.gif  ar paprastam prekybcentryje, ar kur (ne didmiestis) įmanoma rasti dažų meduoliams? kaip jie tiksliai vadinasi? ar paciam galima pasidaryti? baltus berods žinau kaip, o reikia dar žalių kokiu... ir pan. Ir ten kur pirmam psl foto meduolių, man įdomu, kaip taip gražiai tą glaistą spalvotą užtepti??  g.gif  blush2.gif

baltas raštas tai aisingas (baltymas, cukraus pudra, citrinos rūgštelė), dažai arba pirktiniai maistiniai, arba bandykit ištirpinti papuošimus tortams žirniukais ku Iki ar Maxėj būna, jei dėl dekor Gelio, tai irgi Maxėj yra, bet jis skaidrus, būna geltonos, raudonos, rudos ir raudonos spalvos, prie tortų papuošimų 4 tūbikiukai pakuotėje, kaina 9,99 LTL
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 11 16, 21:27)
[color=yellow]  Jyske irgi yra 12,99 už ar tik ne 12 formelių...primestas pilnas konteineris šeštadienį buvo  4u.gif

o pas mus jyske tai nera formeliu, tiksliau yra bet paprastos nekalediskos sad.gif
Papildyta:
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 16, 20:09)
As pirkau IKI, kainavo 17 lt, radau skyriuje kur visi puodai ir kiti virtuves irankiai.
Cia taip jos atrodo:

user posted image

O cia pakuote:

user posted image

aciu uz informacija, nereikes lekti liezuvio iskusus ziureti kas kur ir kaip, jau zinosiu kokios IKI ir uz kokia kiana. Ryt paziuresiu norfoj, netoli busiu tai uzeisiu ta pacia proga.
Atsakyti
Na va, mano meduoliniai sausainukai jau iskepti. Jei nepaisyti vienos skardos sudegusiu, tai viskas pavyko sauniai. O seimyna jau pagyru, kad prisake clap.gif yahoo.gif O dabar mano pastebejimai:
1. Kadangi dejau paprasta cukru, tai jie nesigavo tokie rudi kaip turetu buti, tiesiog pamirsau deti karamelini ar rudaji(kaip jis ten vadinasi) ideti. Manau, kad jis turetu patamsinti spalvyte.
2. Pagal recepta parasyta kepti 10-15 min. Kai tiek laiko kepiau, tai ir sudege jie man. Nors ne taip ir baisiai, valgyti tikrai galima. Kitus kepiau apie 5-8 min. ir gavosi kaip tik.
3. Atsale jie man pasidare traskus, bet skonis isliko toks pats geras.
4. Nors seimynai labai patiko sausainukai, bet kita karta desiu prieskoniu dvigubai tai tikrai, man ju norejosi jausti daugiau.
Vyras sake, kad labai primena Rumsiskese, muziejuj, paradvinejamu meduoliu skoni, o jis juos tiesiog dievina. Tai reziume tokia: tobulintis tikrai yra kur, bet rezultatas ne kiek nenuvyle.

Mamkaa dziaugiuosi, kad padejau.

Aciu visoms, kurios padejot issiaiskinti visus kilusius klausimus, nos kai kurie is ju gal ir juokingi buvo blush2.gif , be jusu nebuciau pasiekusi tokio rezultato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogyte777: 16 lapkričio 2009 - 23:03
Kaip šaunu, uogyte777 thumbup.gif
Aš rytoj planuoju kepti pagal bea recepta (pirmas kartas). Man yra 2 klausimukai:
1) ar galima iškepusius meduolius dėti į plastikinę dėžutę atvėsti, ar būtinai reikia į skardinę ar molinį kokį indą?
2) kiek maždaug valgomų šaukštų medaus yra 100 gr (kokie 5 gal?)? neturiu svarstyklių, o medaus litras doh.gif
Ačiū ir skanių meduolių visoms 4u.gif
Atsakyti
skaiciau ankstesneje temoje apie kaledinius kepinius, kad pyraga ta vadinama kaledi su dziovintais vaisiais ir riesutais reikia/galima iskepus sulaistyti brendziu. bet neradau, kad butu parasyta, kaip ta padaryt, gal kas daret? kiek brendzio pilt ir kaip tas procesas pats vyksta ir atrodo? nes nelabai isivaizduoju smile.gif ka tas brendis suteikia? po kiek laiko ji galima valgyt ir per kiek laiko suvalgyt? smile.gif va kiek klausimu iskilo biggrin.gif busiu dekinga, jei kas atsakys 4u.gif 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 16, 22:44)
Siandien parsibasciau po kauna, ir niekur neradau formeliu pirkti meduoliams kaleidniu, na tiksliau buvau bazeje, bet ten nera nieko, mole ir maximoj buvau tai nieko nera isvis, ir  jyske  buvau, kalusiau apie kaledines formeles, tai sake kad neturi bet turetu gauti.

mes snd pirkom tokioj "kepeju" parduotuvelej Gertrudos g., nuo Silo einant link Santakos. rinkinukai po 9 Lt, yra ir zmogenas, ir eglute, kometa, varpelis, besmegenis, namukas ir pan. rinkinuke gal 6 formeles, grynai kaledines.
dar yra rinkiniu Silainiuose Iki, Baltijos g., 25 formeles 18 Lt, bet jos kartojasi, pvz 3skirtingo dydzio zvaigzdutes ir pan.
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2009 11 14, 21:41)
kiek galima laikyti medulius? Dabar iškepti gali stovėti iki kalėdų?  blush2.gif

pas mus buvo nuo praitu metu uzsilike meduoliu, po dvieju menesiu radau po Kaledu ir buvo tokie pat kaip ir per Kaledas, nei sugede, nei kieti, nei dar kas nors, laikiau dezutej su dangteliu uzdengus sandariai (plastmasinej) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 16, 20:44)
Siandien parsibasciau po kauna, ir niekur neradau formeliu pirkti meduoliams kaleidniu, na tiksliau buvau bazeje, bet ten nera nieko, mole ir maximoj buvau tai nieko nera isvis, ir  jyske  buvau, kalusiau apie kaledines formeles, tai sake kad neturi bet turetu gauti. ryt varysiu i poliklinika ir tuo paciu sakiau uzsuksi i sava i rimi ir i hyper maxima, gal ten ka rasiu. kazkas minejo kad iki grazios formeles ir daug ju, GAL GALITE NUFOTKINTI IR IDETI KAI PJOS ATRODO, nes kazkaip bastytis po miesta ieskant laimes, per didele prabanga.
O vaisius, riesutus ir visa kita geri perku kaune bazeje 11 sandelyje arba naujam turguj bazeje, pasirinkima stikrai didelis.

http://www.legida.lt/
http://www.arevitosiranga.lt/
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2009 11 16, 23:03)
gal žinote kaip padaryti meduolius tamsesnės spalvos? Įdėjus kakavos turbūt skonis pasikeis... Užsenietiškuose receptuose dedasi melasos sirupas (ar kažkas panašaus), bet kuo jį galima pakeisti?  blush2.gif

Reikia keptuveje padeginti cukru su siek tiek vandenuko, mirksiukas.gif Ir skoni super tas degintas cukrus priduoda ir spalvyte thumbup.gif
Sedziu sau geriu kavyte su meduoliais rolleyes.gif vakar kepiau pagal cypciuko recepta thumbup.gif
Atsakyti