Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Aš iškepiau meduolių pagal bea. Labai skanūs, traškūs, labai labai patiko thumbup.gif Tiesa, galvoju, kad dar reikės pamėginti ir minkštų meduolių receptą ax.gif
Atsakyti
Siandien parsibasciau po kauna, ir niekur neradau formeliu pirkti meduoliams kaleidniu, na tiksliau buvau bazeje, bet ten nera nieko, mole ir maximoj buvau tai nieko nera isvis, ir jyske buvau, kalusiau apie kaledines formeles, tai sake kad neturi bet turetu gauti. ryt varysiu i poliklinika ir tuo paciu sakiau uzsuksi i sava i rimi ir i hyper maxima, gal ten ka rasiu. kazkas minejo kad iki grazios formeles ir daug ju, GAL GALITE NUFOTKINTI IR IDETI KAI PJOS ATRODO, nes kazkaip bastytis po miesta ieskant laimes, per didele prabanga.
O vaisius, riesutus ir visa kita geri perku kaune bazeje 11 sandelyje arba naujam turguj bazeje, pasirinkima stikrai didelis.
Siandien buvau eurokoj, tai pirkau maiseliu permatomu traskanciu tokiu , tik gaila kad su sirdelem verysad.gif , noretusi su snaigem kokiu. ir tokiu juosteliu is kuriu pasidaro grazus bantelis dovanai perristi. Jyske nusipirkau graziu sektuku kaleidniu, prie dovanos prisegti, ir popieriaus, kuri palikau sumokejusi prie kasos doh.gif doh.gif doh.gif . Jei kam idomu galesiu nufotkinti ir veliau sudeti foto, kad butu viskas aisku ir kad nereiketu bastytis kaip man nezinant ko ieskau.
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2009 11 16, 21:29)
Siaip ji saldytuve tikrai turetu sukieteti, todel ir reikia palaikyti saldytuve. Pernai man visos rankos budavo tesla aplipusios, sesuo nuimdavo, ir idedavo i saldytuva biggrin.gif , o isemus budavo viskas ciki mirksiukas.gif

Pagal koki recepta darai?

aciu Dievui, ne sjau issigandau, kad viskas per niek nueis.
O as darau pagal receptuka, kuri lygtais cia ir radau, nors tiksliai nebepamenu.

500 g miltu, 100 g margarino, 200 g. medaus (dejau skysta), 200 g cukraus (norejau deti rudoje, bet idejau baltojo ax.gif ) 2 kiausiniai, kepimo milteliu (dejau apie 2 arb. saukstelius, nes niekada jie man nepaisteisina jei dedu maziau), pagal recepta nurodyta 1 arb. sausktelis prieskoniu misinio, bet as misini pasidariau pati is kardamono, cinamono, imbiero, gvazdikeliu, dejau 2 arbatinius saukstelius, nes kiek ragavau teslos tiek man ju labai truko.

Medu, cukru, margarina pakaitinau kol viskas issimaise ir suskystejo. Atvesinus imusiau kiausinius, ismaisiau ir sudejau persijotus miltus, kepimo miltelius ir prieskoniu misini. Ismaisiusi padejau i saldytuva 1 h. Toliau kociosiu ant miltais pabarstyto stalo, isspausiu formeles ir kepsiu 200 C orkaitej apie 15 min. Toliau tikiuosi bus valgomi biggrin.gif Jetus Maryja kaip jaudinuosi ar pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2009 11 16, 14:20)
As kasmet meduoliams pirkdavau cukraus skyriuje parduodamus Dansuker braskini, sokoladini ir balta cukraus miltelius glaistui. Vakar Maximoje ju nemaciau ir labai susinervinau ax.gif Su dziovintais vaisiais irgi problema-visu pirma, nera pasirinkimo kaip pries metus, antra-bent Maximoje dauguma supakuoti doh.gif Dzin, kad man nereikia 500 g ananasu-niekam neidomu, turi imt biggrin.gif

Šiauliuose, aš jau antri metai kaip neberandu braskiniu milteliu, o ir šokoladinių labai retai užmatau verysad.gif Būdavo idealiausias būdas pasidaryt spalvotus glaistus drinks_cheers.gif
O Norfoje tikrai sveriamų džiovintų vaisių pasirinkimas didžiausias ir kainos mažiausios thumbup.gif migdolai tik 12,99lt/kg thumbup.gif

Mūsų kaime šian užmačiau kalėdinių formelių IKI buvo vokiškas rinkinukas MEDUOLIUKAMS ax.gif gal kokios 6 formos ir kaina apie 10lt.
Atsakyti
Keista g.gif aš šiandien Kauno JYSK'e mačiau formelių, tik panašias turiu, tai nepirkau...
o kabėjo jos už kolonos prieš indų lentyną 4u.gif
man reiktų žmogeliukų ir dar kažko įdomesnio smile.gif
Atsakyti
sveikos,

as su info mamkaa,riesuteliu keptuviu tikrai yra silainiu turgui,bet 60lt,labai noriu nusipirkt,bet vis pagailiu lt ax.gif
Atsakyti
Viskas ryt varau pirkti, kur tiksliau turguje?
Atsakyti
As pirkau IKI, kainavo 17 lt, radau skyriuje kur visi puodai ir kiti virtuves irankiai.
Cia taip jos atrodo:

user posted image

O cia pakuote:

user posted image

Atsakyti
gal žinote kaip padaryti meduolius tamsesnės spalvos? Įdėjus kakavos turbūt skonis pasikeis... Užsenietiškuose receptuose dedasi melasos sirupas (ar kažkas panašaus), bet kuo jį galima pakeisti? blush2.gif
Atsakyti
Nuo medaus ir kalediniu prieskoniu jie tamsesni tampa. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 11 11, 20:17)
nu va mūsų maxėj radau tokių, tokių neturėjau tai prisigriebiau  ax.gif  ir dubuo labai labai fainas, o dangtį tai jau matau kur panaudosiu irgi  blush2.gif foto nesimato, bet dar ir graduotas semtuvėlis yra į tą skylę dedasi...

[attachmentid=187960]

Labas, o kurioje butent maximoje buvo pirkti tu formeliu?
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 11 17, 00:10)
Nuo medaus ir kalediniu prieskoniu jie tamsesni tampa. 4u.gif

Tai kad tokius ir dariau, bet tik tie kurie apskrudę tamsesni išėjo, o man skanesni minkštesni 4u.gif
Atsakyti