Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(vilmuze1 @ 2009 11 16, 11:01)
o gal tiktu silikonines formeles ledukams gaminti? ax.gif

manau is maksimos nusipirkus iseitu zymiai pigiau nei is cia http://www.arevitosi...s...oup=3&id=28

jei neklystu kaina apie 7 lt  blush2.gif

tik kazi ar  bus kalediniu g.gif

Aciu reikes pasidairyti maximoje wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2009 11 15, 13:41)
nesenai kilo tokia mintis,tai pasiterliojau,kod dovanos grazesnes gautusi.
tesla dariau is cipciuko guminiu meduoliu teslos,o glazura is cukraus pudros,kiausinio baltymo,ir citrinos sulciu. ax.gif

o kaip padaromas spalvotas glaistas? blush2.gif

QUOTE(vilmuze1 @ 2009 11 16, 09:04)
Baunti saldainiai

50 g sviesto
80 g cukraus
200 g grietineles;
200 g kokoso drozliu.
Visus produktus pavirti ant silpnos ugnies .Mase iskloti ant kepimo popieriaus ,paslegti ir palaikyti per nakti saldytuve.Veliau supjaustyti mazais gabaleliais ,aplieti glaistu ir vel deti,kad susingtu.As apliejau tirpintu sokoladu

Ačiū, reikės pamėginti thumbup.gif

QUOTE(vilmuze1 @ 2009 11 16, 10:01)
o gal tiktu silikonines formeles ledukams gaminti?

Tikrai tiktų, aš saldainius visada tokiose gaminu, bet bėda, kad Kalėdinių jų nesu mačiusi verysad.gif Ir dar labai įdomu kaip tas šokoladas liejamas? Nes aš tai saldainius gaminu formelėse ax.gif

Buvau Jysk'e, pamiršau paieškoti formelių, bet praeidama nemačiau schmoll.gif gerai, kad į prismą nebevažiavau, nes specialiai galvojau užsukti dėl formelių unsure.gif
Kokiose kartoninėse dėžutėse laikot meduolius? Kažkas ir dovanoti ruošiasi, darot pačios dėžutes ar yra pirkti ko nors tinkamo? g.gif

Aš saldainius pastarąjį kartą dariau pagal tokį receptą (išsaugojau iš SM, labai panašus į kažkieno aukščiau rašytą, tik čia keli variantai):
pakelis smetonisko sviesto (250 g. berods)
100 g. juodojo sokolado
kazkiek cukraus pudros
kazkiek kakavos
kazkiek vaniles
priedas1 - variantas I brendis
varinatas II romo esencija (turiu dr. outker is maksimos)
priedas2 varinatas I pakelis selgos sausainius
varinantas II - trys saukstai sausoje keptuveje iki rusvumo pakaitinti pamaisant auksciausios rusies miltu
apvoliojimo variantai: riesutukais, sokolado drozles ar dar kas susisvies
gamybos procesas:
sveista patirpinam, kad butu labai minkstas, pridedam cukraus pudra, vanile, kakava, su trupuciu sviesto istirpinam sokolada, viska sumakaluojam, pridedam bulvine tarka sutarkuotus sausainius arba rusvus svelniai miltus, brendi (alkoholiniams) arba romo esencija (bealkoholiniams), gaunasi mase kaip blynu tirstos teslos - ja kisam i saldytuva porai valandu - greituoju budu i saldymo kamera turi buti sukietejusi - atgnybiam arbatiniu sauksteliu, padarom rankomis rutuliukus, voliojam i ka norit, tada vel i saldytuva (as siaip visada saldymo kameroj viska darau ir ten laikau - galima laikyt ilgaaaai)

Rinkausi variantą su Selgos sausainiais tongue.gif gavosi štai kas, tik manieji neapvolioti, paragavimui tiko ir taip lotuliukas.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 11 16, 10:02)
Sveikos  4u.gif
Formeliu ieskojau ir JYSK'e Akropolio ir Prismoje, deja neradau nei vienos. O va, maciau buvo, kas rado  verysad.gif

Prismoj tikrai yra, kaip tik šią temą paskaičius "patikrinau" mirksiukas.gif Įvairių dydžių ir rūšių, būtent kalėdinių. Ten maždaug kur indai visi, tortų formos ir pan, tame gale kur arčiau kasų.
Atsakyti
Šios dienos paieškos, gal kažkam jėgų sutaupysiu... doh.gif Veiksmas Vilniuje...

JYSK'e (Š. miestely) yra tų formelių - 12 vnt. 12,99, bet...jos MAŽOS! Tinkamos sausainiams, bet ne meduoliams verysad.gif
Rimi (Š. miestely) radau labiau meduoliams tinkančių - 3 vnt. 5,49 Lt (beveik sprindžio dydžio elnias, nedidelė širdutė ir beveik sprindžio dydžio eglutė). Ieškokite, kur sukabinti samčiai, o ne prie kepimo formų schmoll.gif
Cukraus ir miltų skyriuje visas konteineris suverstas kokių 6 rūšių formelėmis (briedis, pėda, katė, puzlle detalė, kažkoks driežas) - bet vieneto kaina 3,49 doh.gif Be to, ne per didžiausios, panašu į sausainius, nebus ką dekoruot...

Prieš savaitę želė ir pabarstukų skyrius buvo kaip išluotas, dabar visko užvežta! Lietuviški (?) Alvo spalvoti apvalūs pabarstukai - tik 1,19 lt, pailgi Dr. Oetker apie 3lt, yra prieskonių meduoliams (sudėtis-cinamonas, cukrus, gvazdikėliai), bet aš meduoliams pasirinkau fainesnius, jie vadinasi "Keksiukų prieskoniai", bet nuostabi sudėtis - nuo kadamono, pipirų, imbierų iki cinamono ir dar jau nepamenu ko... Skirti jie "winter muffins", bet bus super meduoliams, kaina 2,99 lt. Cinamono lazdelės 3,99.
Žodžiu, kol yra, reikia apsirūpint šventėms thumbup.gif
Atsakyti
o tai yra dar skirtumas, maža ar didelis meduolis g.gif man mažesni dar skaniau,kepiau pernai mažiukus ir labai gerai buvo, aišku gal tik prie papuošimų ilgiau laiko užtrunka, bet ale rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 16, 12:40)
o kaip padaromas spalvotas glaistas?  blush2.gif

As kasmet meduoliams pirkdavau cukraus skyriuje parduodamus Dansuker braskini, sokoladini ir balta cukraus miltelius glaistui. Vakar Maximoje ju nemaciau ir labai susinervinau ax.gif Su dziovintais vaisiais irgi problema-visu pirma, nera pasirinkimo kaip pries metus, antra-bent Maximoje dauguma supakuoti doh.gif Dzin, kad man nereikia 500 g ananasu-niekam neidomu, turi imt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2009 11 16, 13:20)
As kasmet meduoliams pirkdavau cukraus skyriuje parduodamus Dansuker braskini, sokoladini ir balta cukraus miltelius glaistui. Vakar Maximoje ju nemaciau ir labai susinervinau ax.gif Su dziovintais vaisiais irgi problema-visu pirma, nera pasirinkimo kaip pries metus, antra-bent Maximoje dauguma supakuoti doh.gif Dzin, kad man nereikia 500 g ananasu-niekam neidomu, turi imt biggrin.gif

Ačiū bigsmile.gif nežinojau, kad tokių būna blush2.gif
O sveriamus vaisius pirkau Norfoje- pasirinkimas labai didelis ax.gif Maximoje išties kažkaip mažai (žiūrėjau Pašilaičiuose) nesupakuotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 11 16, 15:14)
o tai yra dar skirtumas, maža ar didelis meduolis  g.gif  man mažesni dar skaniau,kepiau pernai mažiukus ir labai gerai buvo, aišku gal tik prie papuošimų ilgiau laiko užtrunka, bet ale  rolleyes.gif

Mažas aš vadinu tas formas, kurios sausainiams skirtos, o meduoliai juk, savaime suprantama, už sausainius didesni bigsmile.gif Aišku, kad tie meduoliukai gražuoliukai skiriasi ir dydžiais ir forma, bet jeigu jiems naudot sausainių formeles ir sudegs arba iškeps kieti, ir nebus ten tos vietos dekoruot... Dekoravimas juk irgi prideda žavesio, ar ne? thumbup.gif
Atsakyti
man toks klausimas iskilo
jei i balta glaju ipilti truputi buroku sulciu, nesusigadintu glajuas? butu naturalus dazai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 16, 13:29)
O sveriamus vaisius pirkau Norfoje- pasirinkimas labai didelis  ax.gif  Maximoje išties kažkaip mažai (žiūrėjau Pašilaičiuose) nesupakuotų g.gif

Labai skubejau vakar, palikus vaika vyrui, nebuvo laiko per visas pardas perlekt doh.gif O is seno papratimo i Maxima nuvariau, tipo ten visko yra biggrin.gif Nifiga schmoll.gif
Atsakyti
As dziovintus irgi pirkau Norfoje. Ten jie pigiausi, o ir pasirinkimas sveriamu pakankamai didelis. Pvz. kinkanai ten 9,99 lt. kainuoja. Kitur ju nelabai ir macius. g.gif Ir greifrutu zalios juosteles labai skanios, net kiviu diovintu ten pirkau, labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 11 16, 14:10)
As dziovintus irgi pirkau Norfoje. Ten jie pigiausi, o ir pasirinkimas sveriamu pakankamai didelis. Pvz. kinkanai ten 9,99 lt. kainuoja. Kitur ju nelabai ir macius. g.gif Ir greifrutu zalios juosteles labai skanios, net kiviu diovintu ten pirkau, labai skanus thumbup.gif

Nu bliamba, nors apsiverk doh.gif Raminuosi tuo, kad sugalvojau kaip ir kuo tuos vaisius pakeist ir kad finale skanus gavosi biggrin.gif Kitaip turbut nagus nusigrausciau lotuliukas.gif

Kaip blogai sedet su mazium namie ir nebezinot parduotuviu pasiulos. Ka reiks daryt pries Kaledas? verysad.gif
Atsakyti