Sveikos kepejeles,
as jau baigiu prisiruosti sausainuku kepimui. Siaip ne taip gavau prieskoniu. Nemaniau, kad taip sunku gauti misinio. Tai susipirkau kiekvienu prieskoniu atskirai.
Norejau paklaust ar kepant sausainukus nieko tokio jei medu naudosiu skysta? Nebus taip, kad man tesla gausis skystoka ir visa sausainiu forma susilies i viena dideli blyna?
Beje, kazkada maciu receptuka sveikuoliu atrodo sausainukai vadinosi. Ten toks receptas, kur nereikia deti miltu. Tik kiausinio baltymas ir saulegrazos, moliugo seklos ir pan. Neberandu to receptuko, gal kuri turit issisauguosi? Labai noriu uosviui tokiu iskept Kaledoms, nes jis del ligos negali nieko kas is miltu valgyti.
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 14, 20:42)
Norejau paklaust ar kepant sausainukus nieko tokio jei medu naudosiu skysta? Nebus taip, kad man tesla gausis skystoka ir visa sausainiu forma susilies i viena dideli blyna?
Manau nieko, nes medų vistiek reikia ištirpinti
Šiandien bandžiau kepti meduolius, tai patyrusioms turiu klausimą- kokio storio kočioti tešlą ir kada juos geriausia valgyti? Aš kiek persistengiau- iš kočiavau plonai ir sudeginau Na, apdeginau, jau ir suvalgėm, kas buvo valgoma tai jie tokie kietoki, dabar galvoju- ar kad per ploni, ar kad nepastovėję
kiek galima laikyti medulius? Dabar iškepti gali stovėti iki kalėdų?
yra buvę minėta, kad dvi savaitės iki Kalėdų reikėtų kepti, bet man skanūs ir šviežūs
Meduoliai gali stoveti ilgai, nieko jiems neatsitiks,(bet skaniausi, minimum dvi savaites, islaikyti kartonineje dezutei )
Kieti, nes reikia dezuteje palaikyti, ir zinoma negalima perkepti, nes degesis visada bus kietas
Sekmes..
Siaip cia daugelis puosianciuju, turi wilton konditerinius antgalius pirktus internetu kas nezino, prie ju yra specialus meiseliai celofaininiai. Yra visokiu formu ir dydziu, bet pigiau pirkti rinkiniais.. Ju galima isigayti kulinerijos menas internetineje parduotuveje, cia viena forumo nare aistuzele yra tos internetines parduotuves savininke. Tiesiog per google suveskit kulinarijos menas ir ismes ten svetaine
Kieti, nes reikia dezuteje palaikyti, ir zinoma negalima perkepti, nes degesis visada bus kietas
Sekmes..
Siaip cia daugelis puosianciuju, turi wilton konditerinius antgalius pirktus internetu kas nezino, prie ju yra specialus meiseliai celofaininiai. Yra visokiu formu ir dydziu, bet pigiau pirkti rinkiniais.. Ju galima isigayti kulinerijos menas internetineje parduotuveje, cia viena forumo nare aistuzele yra tos internetines parduotuves savininke. Tiesiog per google suveskit kulinarijos menas ir ismes ten svetaine
merginos, gal kuri kepet meduoliukus pagal sita recepta
http://receptai.iki....eptai/view/2524
labai gundaus kept kaledom
sveikuoliu sausainiai be miltu kazkada buvau radus inetrnete, gal tiks
Reikia:
100 g sviesto;
250 g avižinių dribsnių;
100 g saulėgrąžų;
100 g sezamų;
3 šaukštai razinų;
1 didelis kiaušinis;
4-5 šaukštai cukraus.
Paruošimas:
Puode ištirpinti sviestą, suberti avižinius dribsnius ir maišant kaitinti kelias minutes. Suberti saulėgrąžas, sezamus ir razinas.
Kiaušinį išplakti su cukrumi.
Į plaktą kiaušinį suberti dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišyti ir 10 minučių palikti išbrinkti.
Formuoti sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
http://receptai.iki....eptai/view/2524
labai gundaus kept kaledom
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 14, 20:42)
Sveikos kepejeles,
as jau baigiu prisiruosti sausainuku kepimui. Siaip ne taip gavau prieskoniu. Nemaniau, kad taip sunku gauti misinio. Tai susipirkau kiekvienu prieskoniu atskirai.
Norejau paklaust ar kepant sausainukus nieko tokio jei medu naudosiu skysta? Nebus taip, kad man tesla gausis skystoka ir visa sausainiu forma susilies i viena dideli blyna?
Beje, kazkada maciu receptuka sveikuoliu atrodo sausainukai vadinosi. Ten toks receptas, kur nereikia deti miltu. Tik kiausinio baltymas ir saulegrazos, moliugo seklos ir pan. Neberandu to receptuko, gal kuri turit issisauguosi? Labai noriu uosviui tokiu iskept Kaledoms, nes jis del ligos negali nieko kas is miltu valgyti.
as jau baigiu prisiruosti sausainuku kepimui. Siaip ne taip gavau prieskoniu. Nemaniau, kad taip sunku gauti misinio. Tai susipirkau kiekvienu prieskoniu atskirai.
Norejau paklaust ar kepant sausainukus nieko tokio jei medu naudosiu skysta? Nebus taip, kad man tesla gausis skystoka ir visa sausainiu forma susilies i viena dideli blyna?
Beje, kazkada maciu receptuka sveikuoliu atrodo sausainukai vadinosi. Ten toks receptas, kur nereikia deti miltu. Tik kiausinio baltymas ir saulegrazos, moliugo seklos ir pan. Neberandu to receptuko, gal kuri turit issisauguosi? Labai noriu uosviui tokiu iskept Kaledoms, nes jis del ligos negali nieko kas is miltu valgyti.
sveikuoliu sausainiai be miltu kazkada buvau radus inetrnete, gal tiks
Reikia:
100 g sviesto;
250 g avižinių dribsnių;
100 g saulėgrąžų;
100 g sezamų;
3 šaukštai razinų;
1 didelis kiaušinis;
4-5 šaukštai cukraus.
Paruošimas:
Puode ištirpinti sviestą, suberti avižinius dribsnius ir maišant kaitinti kelias minutes. Suberti saulėgrąžas, sezamus ir razinas.
Kiaušinį išplakti su cukrumi.
Į plaktą kiaušinį suberti dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišyti ir 10 minučių palikti išbrinkti.
Formuoti sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
labutis.as pridariau grybuku,eziuku,... seimynai,tokias dovaneles darysiu artimiems zmonems kaledoms,dar pridesiu margintu meduoliu,sudesiu i kartonines dezutes ar permatomus maisiukus.
nesenai kilo tokia mintis,tai pasiterliojau,kod dovanos grazesnes gautusi.
tesla dariau is cipciuko guminiu meduoliu teslos,o glazura is cukraus pudros,kiausinio baltymo,ir citrinos sulciu.
nesenai kilo tokia mintis,tai pasiterliojau,kod dovanos grazesnes gautusi.
tesla dariau is cipciuko guminiu meduoliu teslos,o glazura is cukraus pudros,kiausinio baltymo,ir citrinos sulciu.
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 14, 22:42)
Beje, kazkada maciu receptuka sveikuoliu atrodo sausainukai vadinosi. Ten toks receptas, kur nereikia deti miltu. Tik kiausinio baltymas ir saulegrazos, moliugo seklos ir pan. Neberandu to receptuko, gal kuri turit issisauguosi? Labai noriu uosviui tokiu iskept Kaledoms, nes jis del ligos negali nieko kas is miltu valgyti.
As tuos sausainius darau taip tik mano labiau panasesni i florentinus
Reikia
1 kiausinio kambario temperaturos
puses st. cukraus pudros
truputi druskos
norimu riesutu
vaisiu....
Isplaku kiausini su cukrum ir druska .Sudedu riesutus, vaisius ir i skarda dedu po sauksta
Butinai ant kapimo popieriaus. Viena kart nedejau jo tai seimyna valge trupinius. ir dar gyre
as dazniausiai darau su riesutais ,sezamu saulegrazom. Kartais idedu razinu
uztrunku kokias 5 min
gal tiks
Gal žinote kokių nors saldainių receptų? Būtų smagu pagaminti dovanoms
une 11
http://sonatinos-rec...ai-bon-bon.html
dar sita esu nusikopinus is sm,nezinau kieno.
triufeliai ne vaikams
250 g. sviesto (naudoju tikra - smetoniska)
100 juodo sokolado (emaiu karuna)
pakelis sausainiu (emiaiu selga sokoladinius)
kazkiek cukraus pudros (pagal skoni)
kakavos pora saukstu
brendzio pagal skoni biggrin.gif pyliau nemazai - beveik 100 gramu, gavosi laaabai alkoholiniai triufeliai blush2.gif
riesutu apvoliojimui
juodaji sokolada susmulkinam peiliu, su trupuciu sviesto istirpinam. i ta reikala dedam issukta su cukraus pudra ir kakava likusi sviesta (galima sudejus pabaigti ismaisyti, jei cukraus pudros dauigiau ideta), ip0ilti brendzio, galima ir riesutu tiesiai i ta mase deti, tada deti susmulkintus i miltelius sausainius (tarkavau juos).
viska gerai ismaisyti, ikisti i saldytuva valandai (kas 15 minuciu pamaisant)
formuoti rutuliukus, apvolioti riesutuose (galima ir migdolu drozles naudot arba tiesiog smulkintus riesutus, galima i vidu brendyje mirkyta riesuta det).
jei po valandos saldytuve vis tiek bus skystoka mase, pridekit dar sausainiu ax.gif
zodziu, idekit fantazijos ir improvizacijos ax.gif patiks net ir juodojo sokolado megejams
http://sonatinos-rec...ai-bon-bon.html
dar sita esu nusikopinus is sm,nezinau kieno.
triufeliai ne vaikams
250 g. sviesto (naudoju tikra - smetoniska)
100 juodo sokolado (emaiu karuna)
pakelis sausainiu (emiaiu selga sokoladinius)
kazkiek cukraus pudros (pagal skoni)
kakavos pora saukstu
brendzio pagal skoni biggrin.gif pyliau nemazai - beveik 100 gramu, gavosi laaabai alkoholiniai triufeliai blush2.gif
riesutu apvoliojimui
juodaji sokolada susmulkinam peiliu, su trupuciu sviesto istirpinam. i ta reikala dedam issukta su cukraus pudra ir kakava likusi sviesta (galima sudejus pabaigti ismaisyti, jei cukraus pudros dauigiau ideta), ip0ilti brendzio, galima ir riesutu tiesiai i ta mase deti, tada deti susmulkintus i miltelius sausainius (tarkavau juos).
viska gerai ismaisyti, ikisti i saldytuva valandai (kas 15 minuciu pamaisant)
formuoti rutuliukus, apvolioti riesutuose (galima ir migdolu drozles naudot arba tiesiog smulkintus riesutus, galima i vidu brendyje mirkyta riesuta det).
jei po valandos saldytuve vis tiek bus skystoka mase, pridekit dar sausainiu ax.gif
zodziu, idekit fantazijos ir improvizacijos ax.gif patiks net ir juodojo sokolado megejams
Dar galit i dziovinta slyva ideta graikiska riesuta ir imerkti i sokolada,gausis gan sveikuoliski skanus saldainiai,as juos labai megstu Taip pat i figa,ideti graikiska riesuta,viena gala pamerkti i balta sokolada,kita i juoda-ir skanu ir sveika
As jauciu siemet irgi tokias dovaneles darysiu: kiekvienam i maiseli grybuku, gal dar gausiu riesutuku keptuve, tai siu prikepciau, meduoliuku. Ir kokia smulkmena miela prie skanestu