Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams verysad.gif gal kas matėte kur nors pirkti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 17:34)
bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams  verysad.gif gal kas matėte kur nors pirkti?  unsure.gif


Kazkada kazkuri buvo idejusi iskarpa zmogeliukui, tai as issipiesiau, ir kepaiu pagal ja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 16:43)
Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!!  bigsmile.gif Bet galima vartoti ir paprastu meduoliu recepta, nors tikrai nesideda 200g sviesto, nes i 500g miltu meduolio recepte tik apie 50g. daugiausia 125g. sviesto dedasi, bet siaip nemanau, kad jis pakenktu, tiesiog butu maistingesni taip sakant. Nes siaip islaikyti kelias savaites dezuteje meduoliai ir taip gan minksti. Tad nepatarciau i kaledu namelio meduoli deti daug sviesto, bus poto sunku sulipdyti, jei sienos bus plonos  tongue.gif  O Kad neatsitiktu, kad is medaus pasidarys karamele, reikia virti ant mazos ugnies ir per kelias minutes istirps  mirksiukas.gif


pioneer.gif

aciu 4u.gif

as visada meduolius pagal "Meducio" lakstu recepta kepu, kazkaip nepagalvojau, namukui juk kietesniu reikia...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 19:31)
As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams biggrin.gif nes pernai viskas buvo ispirkta pries kaledas. Arevitoj man nupirko smile.gif aisku, jei siemet teks man kept meduolius  unsure.gif
Papildyta:
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle biggrin.gif tik klausimas  blink.gif nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu?  g.gif dar issipus vistiek..  g.gif ir net po 5 kept?  Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?



Rugiagele- būtinai kepk meduolius nestuke.gif Juk cia neapsakomas skonis. Kaip būna gera užuosti jų savitą stebuklingą ir vyliojinti kvapa per Kalėdas, kai ištrauki juos išdėžutės margus, išpuoštus įvairiausiomis spalvomis thumbup.gif
Papildyta:
Beto turiu pasūlima dėl namelių kepimo.[COLOR=blue]

Kepkit namelius jau dabar!!! Meduolių receptuose nesideda daug riebalų, nes jie savaime suminkštėje kai būna ilgą laiką laikomi dėžutėse. Jūs iškepkit dabar namelius ir juos supakuokit pavyzdžiui į sviestinį popierių. Iki Kalėdų jie įgaus nepakartojamą kvapą (žinoma, jei jūs įdėsite prieskonių). mirksiukas.gif

O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį unsure.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 21:50)
Rugiagele- būtinai kepk meduolius  nestuke.gif  Juk cia neapsakomas skonis. Kaip būna gera užuosti jų savitą stebuklingą ir vyliojinti kvapa per Kalėdas, kai ištrauki juos išdėžutės margus, išpuoštus įvairiausiomis spalvomis  thumbup.gif


Jei mazasis pilvelio gyventojas anksciau nesugalvos pasirodyt siam pasauly, tai tada butinai kepsiu smile.gif ir egle dar kepsiu smile.gif kad meduoliai skanu, tai zinau, pernai kepiau thumbup.gif ir kokios mielos dovaneles wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 22:55)
O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį  unsure.gif  lotuliukas.gif


ir meduoliukus ir namelį mirksiukas.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 22:55)
kokios mielos dovaneles  wub.gif

aš ir mėgstu dovanot meduoliukus bigsmile.gif wub.gif
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau doh.gif Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat g.gif
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt doh.gif

Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių mirksiukas.gif
Atsakyti
Štai nemelių lipdytojoms, per google vaizdus nameliai.
http://images.google...u...l=1&start=0
O ginger bread- tai imbierinio skonio tesla tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 18:09)
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar  4u.gif Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?


Visokių formelių , tarp jų ir žmogeliukų buvo prieš pora savaičių AREVITOS YRANGA , Kaune , ir komplektėlių ir atskirai , tikrai ne mažas pasirinkimas . 4u.gif










Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 17:31)
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle biggrin.gif tik klausimas  blink.gif nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu?  g.gif dar issipus vistiek..  g.gif ir net po 5 kept?  Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?


Aš ir turiu planuose šią eglę. Ten kažkur buvo rašyta, kad ji laaaabai didelė gaunas g.gif
Atsakyti
Kažkas klause, ką jau glaima kepti kalėdoms: tai galime meduollius kepti jau smile.gif

Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu thumbup.gif va nuoroda: http://www.supermama...mp;#entry657049
Atsakyti
Nuorodoj radau step-by-step namuko gamybą http://www.bonappeti...ead_house_dough
Yra receptas, iškarpos.
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 10 25, 22:50)
ir meduoliukus ir namelį mirksiukas.gif
aš ir mėgstu dovanot meduoliukus bigsmile.gif  wub.gif
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau doh.gif Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat g.gif
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt doh.gif

Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių mirksiukas.gif


O as nieko nekepinau... as lygtai dejau paprasta cukru, ar tai ta rudaji g.gif

Ta egle skaiciau kazkur, kad gaunasi apie 7 kg, tai as is puses normos darysiu.
Atsakyti