bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams gal kas matėte kur nors pirkti?
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 17:34)
bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams gal kas matėte kur nors pirkti?
Kazkada kazkuri buvo idejusi iskarpa zmogeliukui, tai as issipiesiau, ir kepaiu pagal ja
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 16:43)
Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!! Bet galima vartoti ir paprastu meduoliu recepta, nors tikrai nesideda 200g sviesto, nes i 500g miltu meduolio recepte tik apie 50g. daugiausia 125g. sviesto dedasi, bet siaip nemanau, kad jis pakenktu, tiesiog butu maistingesni taip sakant. Nes siaip islaikyti kelias savaites dezuteje meduoliai ir taip gan minksti. Tad nepatarciau i kaledu namelio meduoli deti daug sviesto, bus poto sunku sulipdyti, jei sienos bus plonos O Kad neatsitiktu, kad is medaus pasidarys karamele, reikia virti ant mazos ugnies ir per kelias minutes istirps
aciu
as visada meduolius pagal "Meducio" lakstu recepta kepu, kazkaip nepagalvojau, namukui juk kietesniu reikia...
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 19:31)
As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams nes pernai viskas buvo ispirkta pries kaledas. Arevitoj man nupirko aisku, jei siemet teks man kept meduolius
Papildyta:
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle tik klausimas nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu? dar issipus vistiek.. ir net po 5 kept? Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?
Papildyta:
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle tik klausimas nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu? dar issipus vistiek.. ir net po 5 kept? Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?
Rugiagele- būtinai kepk meduolius Juk cia neapsakomas skonis. Kaip būna gera užuosti jų savitą stebuklingą ir vyliojinti kvapa per Kalėdas, kai ištrauki juos išdėžutės margus, išpuoštus įvairiausiomis spalvomis
Papildyta:
Beto turiu pasūlima dėl namelių kepimo.[COLOR=blue]
Kepkit namelius jau dabar!!! Meduolių receptuose nesideda daug riebalų, nes jie savaime suminkštėje kai būna ilgą laiką laikomi dėžutėse. Jūs iškepkit dabar namelius ir juos supakuokit pavyzdžiui į sviestinį popierių. Iki Kalėdų jie įgaus nepakartojamą kvapą (žinoma, jei jūs įdėsite prieskonių).
O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 21:50)
Rugiagele- būtinai kepk meduolius Juk cia neapsakomas skonis. Kaip būna gera užuosti jų savitą stebuklingą ir vyliojinti kvapa per Kalėdas, kai ištrauki juos išdėžutės margus, išpuoštus įvairiausiomis spalvomis
Jei mazasis pilvelio gyventojas anksciau nesugalvos pasirodyt siam pasauly, tai tada butinai kepsiu ir egle dar kepsiu kad meduoliai skanu, tai zinau, pernai kepiau ir kokios mielos dovaneles
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 22:55)
O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį
ir meduoliukus ir namelį
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 22:55)
kokios mielos dovaneles
aš ir mėgstu dovanot meduoliukus
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt
Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių
Štai nemelių lipdytojoms, per google vaizdus nameliai.
http://images.google...u...l=1&start=0
O ginger bread- tai imbierinio skonio tesla
http://images.google...u...l=1&start=0
O ginger bread- tai imbierinio skonio tesla
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 18:09)
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?
Visokių formelių , tarp jų ir žmogeliukų buvo prieš pora savaičių AREVITOS YRANGA , Kaune , ir komplektėlių ir atskirai , tikrai ne mažas pasirinkimas .
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 17:31)
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle tik klausimas nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu? dar issipus vistiek.. ir net po 5 kept? Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?
Aš ir turiu planuose šią eglę. Ten kažkur buvo rašyta, kad ji laaaabai didelė gaunas
Kažkas klause, ką jau glaima kepti kalėdoms: tai galime meduollius kepti jau
Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu va nuoroda: http://www.supermama...mp;#entry657049
Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu va nuoroda: http://www.supermama...mp;#entry657049
Nuorodoj radau step-by-step namuko gamybą http://www.bonappeti...ead_house_dough
Yra receptas, iškarpos.
Yra receptas, iškarpos.
QUOTE(davija @ 2009 10 25, 22:50)
ir meduoliukus ir namelį
aš ir mėgstu dovanot meduoliukus
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt
Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių
aš ir mėgstu dovanot meduoliukus
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt
Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių
O as nieko nekepinau... as lygtai dejau paprasta cukru, ar tai ta rudaji
Ta egle skaiciau kazkur, kad gaunasi apie 7 kg, tai as is puses normos darysiu.