Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

paskutinej nuotraukoj kepiniai kokie faini, tokie sventiski. Kaledom kvepia newyear.gif newyear.gif newyear.gif
O pas mus sninga, tai visai kaledom pakvipo temele beziurint.
Atsakyti
Supirmu rimtu sniegu ir pirmom graziom snaigem
user posted image
Pas mus vis dar tyliai elegantiskai sninga, kaip man patinka tokie orai wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
Nuskenavau is zurnalo kelis keledinius kepinius 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
O sia egle radau senoj senoj kaip pasaulis knugoj, man atrodo ta sats receptas pagal kuri jau kazkas kepe ir skae kad gaunasi 7 kg. egle
user posted image

Uz foto dydzius nepykit, kazkas cia man nesigauna g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 05 lapkričio 2009 - 07:53
Turiu sita zurnaliuka, kepiau tuos sausainius su sokoladu.
Turiu perspeti, kad kiekis yra didelei skardai. As supyliau i 26 cm skersmens apvalia forma, man gavosi aukstokas, ko pasekoje as ji perkepiau, todel gavosi sausas doh.gif dugnas sudege doh.gif Sokoladinis glaistas kazkiek isgelbejo padeti. Siaip labai skanu, tik neperkepkit. schmoll.gif Kazkas panasaus i brawnies pyragus, kuriuos as labai megstu wub.gif
Atsakyti
Jau turbut keli metai kaledoms kepame pyraga su aguonomis is sio zurnaliuko. Jis tikrai labai skanus wub.gif , toks slapias ... Tikrai siulau pabandyti...
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 11 02, 14:31)
Jus man pasakykit, ar su meduoliu tesla reikia dirbti greitai, kaip ir su medaus tortuko lakstais, kol dar silta? ar nesunkiai kociojasi ta tesla?


As bent jau atsaldau tesla, nes tesla buna gal kiek per minsksta, tiesiog man patogiau atvesinus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chilly @ 2009 10 30, 23:15)
Mergaites, del kaledinio Daividijos pyrago, tai nors jis ir iskepamas pries 1-2 menesius, taciau reikalauja pakankamai demesio. Bent karta i savaitele ikiskite nosytes ir paziurekite kaip jis atrodo, sulaistykite  mirksiukas.gif laikymo vieta turetu buti gerai vedinama, taciau ir ne per sausa  mirksiukas.gif  siemet jau 3 karta kepsiu si grazuoli  thumbup.gif  panasu, kad visa gimine jau tikisi per Kaledas paragauti mano kepta pyraga  blush2.gif


as biskiuka nesupratau, kaip tai gerai vedinamas?as maniau kad reikia ji sandariai isukti g.gif as vakar isikepiau, sulaisciau brendziu, susukau i folija ir dar i maistine plevele iviniojau, ir padejau i spintele.......kas 1-2 savaites perliesiu brendziu is naujo unsure.gif bet dabar galvoju kaip cia su tuo vedinimu, nes pleveleje isuktas jis tikrai nesivedins g.gif ar reiktu isvyniot? ir kokiam ipakavime tada ji geriausia laikyti?
Atsakyti
Ruošiuosi sekmadienį kepti kalėdinį pyragą.Turiu vyšnių,užpiltų spiritu,daryta užpiltinė ir turiu vyšnių,išgriebtų iš vyno?Kurias geriau dėti į pyragą?Manau iš užpiltinės?Dar turiu putino uogų,užpiltų cukrumi ir svarainių iš sirupo?Gal galima dėti viską kartu su džiovintais vaisiais?Nebus per daug? g.gif Juk tos uogos tikrai priduos gero aromato? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliuke1 @ 2009 11 05, 22:57)
as biskiuka nesupratau, kaip tai gerai vedinamas?as maniau kad reikia ji sandariai isukti  g.gif as vakar isikepiau, sulaisciau brendziu, susukau i folija ir dar i maistine plevele iviniojau, ir padejau i spintele.......kas 1-2 savaites perliesiu brendziu is naujo  unsure.gif bet dabar galvoju kaip cia su tuo vedinimu, nes pleveleje isuktas jis tikrai nesivedins  g.gif ar reiktu isvyniot? ir kokiam ipakavime tada ji geriausia laikyti?

čia prieš kelis puslapius kažkas rašė, kad sulaisčius pyragą jį reikia per porą savaičių suvalgyti 4u.gif
Atsakyti
IMBIERINIAI SAUSAINIAI
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Darom tešlą
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą,cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vavilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų ,gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
SKANAUS
Kepti prieš kalėdas,arba kai labai norite ko saldus biggrin.gif
Šiandie kepiau ,nerealiai skanūs,tik nuotraukas idėti čia problema.Dar kas mėgsta kardamoną ir gvazdikėlius galima ir šių prieskonių įmesti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškinija96: 06 lapkričio 2009 - 14:03
Ar tiks į Daivijos pyragą dėti svarainių? Ir ji suvynioti visiškai ataušusį? Ar sandariai užsukti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 11 06, 11:31)
Ruošiuosi sekmadienį kepti kalėdinį pyragą.Turiu vyšnių,užpiltų spiritu,daryta užpiltinė ir turiu vyšnių,išgriebtų iš vyno?Kurias geriau dėti į pyragą?Manau iš užpiltinės?Dar turiu putino uogų,užpiltų cukrumi ir svarainių iš sirupo?Gal galima dėti viską kartu su džiovintais vaisiais?Nebus per daug? g.gif Juk tos uogos tikrai priduos gero aromato? ax.gif

As nei vienu is ju nedeciau, nes jos bus slapios.Jau visai kitas pyragas bus ir ilgam laikymui netiks schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ugne_11 @ 2009 11 06, 20:23)
Ar tiks į Daivijos pyragą dėti svarainių? Ir ji suvynioti visiškai ataušusį? Ar sandariai užsukti?  doh.gif

Svarainius deciau tik tuo atveju, jeigu jie sausi 4u.gif Suvynioti reikia tik pilnai atvesusi, antraip prades pelyti doh.gif
Atsakyti
Vaisinis pyragasiš pusės normos jau kepa smile.gif O kepti 1h ar 2h? unsure.gif
Atsakyti