paskutinej nuotraukoj kepiniai kokie faini, tokie sventiski. Kaledom kvepia
O pas mus sninga, tai visai kaledom pakvipo temele beziurint.
Supirmu rimtu sniegu ir pirmom graziom snaigem
Pas mus vis dar tyliai elegantiskai sninga, kaip man patinka tokie orai
Papildyta:
Nuskenavau is zurnalo kelis keledinius kepinius
Papildyta:
O sia egle radau senoj senoj kaip pasaulis knugoj, man atrodo ta sats receptas pagal kuri jau kazkas kepe ir skae kad gaunasi 7 kg. egle
Uz foto dydzius nepykit, kazkas cia man nesigauna
Pas mus vis dar tyliai elegantiskai sninga, kaip man patinka tokie orai
Papildyta:
Nuskenavau is zurnalo kelis keledinius kepinius
Papildyta:
O sia egle radau senoj senoj kaip pasaulis knugoj, man atrodo ta sats receptas pagal kuri jau kazkas kepe ir skae kad gaunasi 7 kg. egle
Uz foto dydzius nepykit, kazkas cia man nesigauna
Turiu sita zurnaliuka, kepiau tuos sausainius su sokoladu.
Turiu perspeti, kad kiekis yra didelei skardai. As supyliau i 26 cm skersmens apvalia forma, man gavosi aukstokas, ko pasekoje as ji perkepiau, todel gavosi sausas dugnas sudege Sokoladinis glaistas kazkiek isgelbejo padeti. Siaip labai skanu, tik neperkepkit. Kazkas panasaus i brawnies pyragus, kuriuos as labai megstu
Turiu perspeti, kad kiekis yra didelei skardai. As supyliau i 26 cm skersmens apvalia forma, man gavosi aukstokas, ko pasekoje as ji perkepiau, todel gavosi sausas dugnas sudege Sokoladinis glaistas kazkiek isgelbejo padeti. Siaip labai skanu, tik neperkepkit. Kazkas panasaus i brawnies pyragus, kuriuos as labai megstu
Jau turbut keli metai kaledoms kepame pyraga su aguonomis is sio zurnaliuko. Jis tikrai labai skanus , toks slapias ... Tikrai siulau pabandyti...
QUOTE(eglejk @ 2009 11 02, 14:31)
Jus man pasakykit, ar su meduoliu tesla reikia dirbti greitai, kaip ir su medaus tortuko lakstais, kol dar silta? ar nesunkiai kociojasi ta tesla?
As bent jau atsaldau tesla, nes tesla buna gal kiek per minsksta, tiesiog man patogiau atvesinus
QUOTE(Chilly @ 2009 10 30, 23:15)
Mergaites, del kaledinio Daividijos pyrago, tai nors jis ir iskepamas pries 1-2 menesius, taciau reikalauja pakankamai demesio. Bent karta i savaitele ikiskite nosytes ir paziurekite kaip jis atrodo, sulaistykite laikymo vieta turetu buti gerai vedinama, taciau ir ne per sausa siemet jau 3 karta kepsiu si grazuoli panasu, kad visa gimine jau tikisi per Kaledas paragauti mano kepta pyraga
as biskiuka nesupratau, kaip tai gerai vedinamas?as maniau kad reikia ji sandariai isukti as vakar isikepiau, sulaisciau brendziu, susukau i folija ir dar i maistine plevele iviniojau, ir padejau i spintele.......kas 1-2 savaites perliesiu brendziu is naujo bet dabar galvoju kaip cia su tuo vedinimu, nes pleveleje isuktas jis tikrai nesivedins ar reiktu isvyniot? ir kokiam ipakavime tada ji geriausia laikyti?
Ruošiuosi sekmadienį kepti kalėdinį pyragą.Turiu vyšnių,užpiltų spiritu,daryta užpiltinė ir turiu vyšnių,išgriebtų iš vyno?Kurias geriau dėti į pyragą?Manau iš užpiltinės?Dar turiu putino uogų,užpiltų cukrumi ir svarainių iš sirupo?Gal galima dėti viską kartu su džiovintais vaisiais?Nebus per daug? Juk tos uogos tikrai priduos gero aromato?
QUOTE(burbuliuke1 @ 2009 11 05, 22:57)
as biskiuka nesupratau, kaip tai gerai vedinamas?as maniau kad reikia ji sandariai isukti as vakar isikepiau, sulaisciau brendziu, susukau i folija ir dar i maistine plevele iviniojau, ir padejau i spintele.......kas 1-2 savaites perliesiu brendziu is naujo bet dabar galvoju kaip cia su tuo vedinimu, nes pleveleje isuktas jis tikrai nesivedins ar reiktu isvyniot? ir kokiam ipakavime tada ji geriausia laikyti?
čia prieš kelis puslapius kažkas rašė, kad sulaisčius pyragą jį reikia per porą savaičių suvalgyti
IMBIERINIAI SAUSAINIAI
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Darom tešlą
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą,cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vavilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų ,gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
SKANAUS
Kepti prieš kalėdas,arba kai labai norite ko saldus
Šiandie kepiau ,nerealiai skanūs,tik nuotraukas idėti čia problema.Dar kas mėgsta kardamoną ir gvazdikėlius galima ir šių prieskonių įmesti
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Darom tešlą
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą,cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vavilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų ,gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
SKANAUS
Kepti prieš kalėdas,arba kai labai norite ko saldus
Šiandie kepiau ,nerealiai skanūs,tik nuotraukas idėti čia problema.Dar kas mėgsta kardamoną ir gvazdikėlius galima ir šių prieskonių įmesti
Ar tiks į Daivijos pyragą dėti svarainių? Ir ji suvynioti visiškai ataušusį? Ar sandariai užsukti?
QUOTE(IngridaB @ 2009 11 06, 11:31)
Ruošiuosi sekmadienį kepti kalėdinį pyragą.Turiu vyšnių,užpiltų spiritu,daryta užpiltinė ir turiu vyšnių,išgriebtų iš vyno?Kurias geriau dėti į pyragą?Manau iš užpiltinės?Dar turiu putino uogų,užpiltų cukrumi ir svarainių iš sirupo?Gal galima dėti viską kartu su džiovintais vaisiais?Nebus per daug? Juk tos uogos tikrai priduos gero aromato?
As nei vienu is ju nedeciau, nes jos bus slapios.Jau visai kitas pyragas bus ir ilgam laikymui netiks
Papildyta:
QUOTE(ugne_11 @ 2009 11 06, 20:23)
Ar tiks į Daivijos pyragą dėti svarainių? Ir ji suvynioti visiškai ataušusį? Ar sandariai užsukti?
Svarainius deciau tik tuo atveju, jeigu jie sausi Suvynioti reikia tik pilnai atvesusi, antraip prades pelyti
Vaisinis pyragasiš pusės normos jau kepa O kepti 1h ar 2h?