Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(naitas @ 2009 11 01, 10:00)
aš jau irgi gundaus.. bet bijau dėl skirtingų komentarų - vienos pataria palaistyt alko karts nuo karto, kitos liepia sausai laikyt vos ne iki švenčių.  unsure.gif
mačiau maximoj karamelinį cukrų. 0,5 kg kainuoja apie 6,5 lito. Daugoka kažko man tieko mokėti.

karamelinį mačiau, buvo ir rudasis, bet tik gabalinis bei kristalinis doh.gif abu tinkami arbatoms, pyragui manrods nelabai... kaina nebloga, aišku, bet aš ir taip ketinau prie tokio pereiti, tai nusipirkau, va, Rimi gabalinaim akcija, apie 3 lt kainuoja ax.gif

QUOTE(akvadigi @ 2009 11 01, 10:51)
as migdolus i 3 dalis perpjoviau, nedejau citrinos zieveles ir datuliu, jos man 
---
o ka man MB pareiske  blink.gif vakar pyrago kapus apipjauste, ir sake, kad neisstoves iki Kaledu, liepe dar is visos normos iskepti (vakar is puses kepiau)

ačiū, tai teks paplušėti skaldant migdolus lotuliukas.gif
---
geras lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(laurindre @ 2009 11 01, 12:15)
Nereikia nieko laikant laistyti. Laistyti galima tik pries vartojima. Jei norite aromato, galite dziovintus vaisius pries kepant pamirkyti alkocholyje. Jei mirkysite pati pyraga, ji reikes sunaudoti per 2 sav. 4u.gif

ačiū bigsmile.gif kaip smagu, kai kas nors aiškiai pasako thumbup.gif Dabar galiu ramiai eiti kepti ir nebesijaudinti dėl laistymo thumbup.gif
Atsakyti
Nera uz ka 4u.gif
Atsakyti
Taigi Dan Suker yra rudojo cukraus Maximoje, ir IKI turbut yra. Dezute 0,5 kg. Puikiai tinka pyragams, ir bet kam kitam.
Atsakyti
Šito pyrago, apie kurį kalbat, recepto taip ir neužmačiau. Specialiai ir primygtinai dar neieškojau.. bet gal jau reiks pamėgint..

O dabar klausimas - ar tik šis pyragas nebus toks iš airiškų tortų serijos - stovi tas pyragas bile kiek laiko, ir sako, jaunavedžiai pjausto pirmą ir antrą vestuvinio torto aukštus, o va trečiąjį, mažiausią, pjauna tik po metų, per pirmąsias vestuvių metines.
Tai gal čia panašus pyragas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 11 01, 19:26)
Šito pyrago, apie kurį kalbat, recepto taip ir neužmačiau. Specialiai ir primygtinai dar neieškojau.. bet gal jau reiks pamėgint..

O dabar klausimas - ar tik šis pyragas nebus toks iš airiškų tortų serijos - stovi tas pyragas bile kiek laiko, ir sako, jaunavedžiai pjausto pirmą ir antrą vestuvinio torto aukštus, o va trečiąjį, mažiausią, pjauna tik po metų, per pirmąsias vestuvių metines.
Tai gal čia panašus pyragas?  g.gif


taigi sio pyrago receptas yra pirmame sios temos puslapyje ir nuoroda pavadinta kaledinis pyragas, o ar jis is tos serijos apie kuria kalbi tikrai negaliu pasakyti tik galiu patvirtinti kad yra labai skanus ir tikriausia kita savaite reikes ir man jau ji iskepti sioms kaledoms.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 11 01, 17:00)
Taigi Dan Suker yra rudojo cukraus Maximoje, ir IKI turbut yra. Dezute 0,5 kg. Puikiai tinka pyragams, ir bet kam kitam.

IKI nebuvau, o maximoje buvo tik gabaliukais bei kristalinis... galiausiai nupirkau kažkokį Demerara iš dansukker pakuotėje, bet jų svetainėje būtent tokio neradau doh.gif

QUOTE(naitas @ 2009 11 01, 17:26)
Šito pyrago, apie kurį kalbat, recepto taip ir neužmačiau. Specialiai ir primygtinai dar neieškojau.. bet gal jau reiks pamėgint..

recepto nuoroda yra pirmoje žinutėje 4u.gif

Mano pyragas jau iškeptas bigsmile.gif Vaizdas truputį nustebino, bet kai pamačiau, dingo visas pyktis, kad tiek ilgai užtrukau smulkinant vaisius ir riešutus lotuliukas.gif thumbup.gif

Atsakyti
g.gif O kas galejo nustebinti g.gif Kazko kito tikejaisi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 11 01, 18:31)
g.gif O kas galejo nustebinti g.gif Kazko kito tikejaisi bigsmile.gif

kažkaip nemaniau, kad tiek daug vaisių bus, ta prasme, tikėjausi, kad jie bus labiau "pasislėpę" tešloje lotuliukas.gif Bet kai pamačiau, supratau, kodėl kai kas jį vadina vaisiniu pyragu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 11 01, 10:00)
Bandžiau pakepint cukrų... joooo.. tai pasidariau tokį a la griliažą, tik be riešutų. Kol atploviau indus juo to "griliažo" mad.gif

Va ir aš bandžiau kepinti cukrų, bet man jis irgi ištirpo ir į griliažą pavirto, niekaip nesigauna jo pakepinti. Gal kas išduos paslaptį, kaip tai daroma? g.gif
Atsakyti
Vakar buvau RIMI pardėj,tai ten yra pirkti skardelė su krūva kalėdinių formelių,yra ir žmogeliukas ir žvaigždė,varpelis,kokios dar neprisimenu,kaina iki 12 lt.
Atsakyti
Niu gundausi ir as kepti ta pyraga, kol susigundysiu tai ir laiko nebeliks ax.gif
gal kuri nors kepusi gali ideti foto to pyrago, kai pjis iskepes atrodo 4u.gif ?
Atsakyti
O dabar klausimas del meduoliu, juos iskepti dabar reiketu, o kada puosiat su glajumi? Ar iskart, ar pries kaledas, gal ir durnas klausimas blush2.gif
Atsakyti