Taigi gaminau saldainiukus. Gavosi tikrai gražūs, skanūs, daug ir gana pigiai


KOKOSINIAI KVADRATĖLIAI
50 g sviesto
85 g cukraus
200 g 35% riebumo grietinėlės
200 g kokosų drožlių
Glazūrai
200 g balrtojo arba tamsaus šokolado (aš naudojau juodą Karūnos šokoladą)
25 g svieto
Puode išmaišyti sviestą, cukrų ir grietinėlę; pakaitinti iki virimo ir dar pavirti 5 minutes. Suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Supilti masę ant kepimo popieriaus ir palaukti kol ji atvės, o tada supjaustyti kvadratėliais. Ant silpnos ugnie išlydyti šokoladą su sviestu. Mediniu smeidtuku pasmeigti po kokosini kvadratėlį, įmerkti į šokolado mšinį ir padėti ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Laikyti šaltai. Gavosi apie 40 saldainėlių.
Taip pat močiutei dariau
ABRIKOSUS MIGDOLŲ LIKERYJE
250 g džiovintų abrikosų
100 ml vandens
40 g cukraus
1 sinamono lazdelė
400 ml migdolų likerio (aš naudojau "Amareto")
Užvirinau vandenį, subėriau cukrų, įmečiau cinamono lazdelę. Tada nukelti nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite likerį. Gautą mišinį supilkite į gražius tiklainiukus su abrikosais. Kelias dienas palaikykite kambario temperatūroje, kad vaisiai įsigertų skonio.
Močiutė liko labai patenkinta. Paskui teko dar keletą kartų daryti.
Kitiems artimiesiems taip pat gaminau įvairias valgomas dovanėles. Bet jau nebe saldžias. Broliui - marinuotus svogunėlius, mamai marinuotos silkutės su citrina, tėčiui - marinuoto sūrio su alyvuogėmis stiklainėlių.
Prieš šventes nusipirkau knygą "Gardžios dovanos", tai iš jos visas dovanas gaminau.

