Ir antrasis mano šio savaitgalio tortas. Labai seniai svajojau padaryti šį tortą, dabar gailiuosi, kad ilgai delsiau neišmėginusi šio skanėsto

Iš karto norėčiau profių paprašyti užmesti akį į šokoladinių sluoksnių sudėtį ar čia būtina dėti trynius ir ką jie duoda? Gal galima būtų apseiti be jų? Kokia jūsų nuomonė

Receptą suradau čia, foto. Va čia galima paskaityti tisą temą vien apie šį tortą. Ir dar čia vienas variantas to pačio torto.
TORTAS "ŠOKOLADINĖ SIMFONIJA"
(žodžiai autorės)
Tešlai:
1 st. miltų (130 g) + 1 a. š. kepimo miltelių
1/2 st. kakavos
1/8 a. š. sodos
vanilės
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1/4 st. pieno
125 g sviesto arba margarino
1 st. cukraus (200 g).
Šokoladinei masei:
150 g šokolado
2 v. š. pieno
1 trynys
1 v. š. sviesto.
1 pak. želatinos (14 g)
1/4 st. vandens
1 1/2 st. (375 ml) plakamosios grietinėlės (1 st. - 250 ml).
Baltai masei:
150 g baltojo šokolado
2 v. š. gliukozės-kukurūzų sirupo (galima ir be jo, tiesiog įdėti daugiau šokolado arba kondensuoto pieno)
4 v. š. pieno
1 trynys.
Išplakite visus tešlos produktus 4 minutes vidutiniu greičiu. Iškepti siauroje formoje 1 val. 175° C orkaitėje. Ataušinti.
Želatiną išmaišykite vandenyje ir pašildykite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Baltai masei baltąjį šokoladą, gliukozę ir pusę pieno ištirpinkite. Trynį išplakite šakute su likusiu pienu ir sumaišykite su ištirpinta mase ir puse želatinos. Ataušinkite, sumaišykite su puse plaktos grietinėlės.
Pagrindui nupjaukite viršų 1 cm storio ir išgremžti įdubimą. Ten supilti baltą masę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai min., aš laikiau trumpiau.
Šokoladinei masei ištirpinkite šokoladą. Trynį išplakite šakute su pienu. Sudėkite šokoladą, pusę želatinos ir sviestą. Ataušinkite. Sumaišykite su plakta grietinėle. Dabar užpilkite tamsią masę ant baltos. Uždenkite tešlos dangteliu. Apliekite šokoladinine glazūra ir dėkite į šaldytuvą.
Aš palikau storesnes sieneles ir todėl man liko kremo. Aš jį sunaudojau su pagrindo vidine dalimi atsargiai išpjoviau stačiakampį ir supjausčiau į 3 dalis. Gavosi 3 mini lakštai. Stačiakampėje formoje užliejau kremu, kaitaliodama lakštus. Rezultate gavosi labai skanus tortas ir tortas-pyragaitis iš likučių. Turbūt painiai aprašiau, bet gaminti nesudėtinga. Svarbiausia skonis!!!
Forma 30 cm ilgio ir 12 cm pločio. Manau, kad galima ir trumpesnę formą imti, nes tortas per daug ilgas gavosi.
----
rimam, truputi nesupratau recepte parasyta 1 arb. saukstelis kepimo milteliu ir 1/8 sodos teslai, i miltus det kepimo miltelius o i kakava soda? prasau paaiskinti, nes laaaabai jau to tortuko uzsinorejau, savaitgali bandyciau kept
