Artėja šventės, tad dalinkimės toliau skanėstų receptais
1 tema
2 tema
3 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Šiltų Jums švenčių!
Aciū! Aciū! Taigi dalinames dalinames ir as sią nuostabę temą tūrėsių garbės pradėti !!!
Taigi:
"Leipcigo bobelės"
Papildyta:
Turiu gėdingą reikalą prisipažinti, jog nesu šių receptų bandžiusi, bet manau ,kad jie tikrai nera lb sudėtingi ir pavyks
Beja bobeles kepkite keksiukų formelėse, nes amerikičiai turi tvirtesnės folijos, tai jiems papraščiau, nes nereikia formelių pirkti
[SIZE=7]"Figūriniai meduoliai"
Papildyta:
"Dangiškoji duonelė"
"Sluoksniuotas meduolis"
Papildyta:
"Kalėdinių obolių tortas"
Papildyta:
"Migdolinis pyragaitis su apelsinais"
"Acheno piršteliai ir figūriniai sausainiai"
Papildyta:
"Kokosinis keksas"
Taigi:
"Leipcigo bobelės"
Papildyta:
Turiu gėdingą reikalą prisipažinti, jog nesu šių receptų bandžiusi, bet manau ,kad jie tikrai nera lb sudėtingi ir pavyks
Beja bobeles kepkite keksiukų formelėse, nes amerikičiai turi tvirtesnės folijos, tai jiems papraščiau, nes nereikia formelių pirkti
[SIZE=7]"Figūriniai meduoliai"
Papildyta:
"Dangiškoji duonelė"
"Sluoksniuotas meduolis"
Papildyta:
"Kalėdinių obolių tortas"
Papildyta:
"Migdolinis pyragaitis su apelsinais"
"Acheno piršteliai ir figūriniai sausainiai"
Papildyta:
"Kokosinis keksas"
"Domino pyragaičiai"
"Pyragaičiai su vynu ir migdolais"
"Žvaigždžių piramidė"
"Žvaigždžių tortas"
Papildyta:
Papildyta:
"Pasuku keksas"
Stai ir viskas O receptai is knygos Kalėdos visai šeimai. Dirbiniai, dekoracijos, dovanos, receptai, Elizabeth Berthauer, 1999, Lektūra.[COLOR=blue]
"Pyragaičiai su vynu ir migdolais"
"Žvaigždžių piramidė"
"Žvaigždžių tortas"
Papildyta:
Papildyta:
"Pasuku keksas"
Stai ir viskas O receptai is knygos Kalėdos visai šeimai. Dirbiniai, dekoracijos, dovanos, receptai, Elizabeth Berthauer, 1999, Lektūra.[COLOR=blue]
Beje merginos Jei kepat pyragus kuriuos reikia laikyti lb ilgai, pvz: 2 mėn ar pan, tai juos laikykite suviniuotus, (kad neprisigertu kvapu, ir maziau rupetu, skruzdelytems ir kitiems pavojingiems smaliziams, bet ir tia nereikia ,kad butu labai sandariai suvyniotas, ) Ir nekiskit i saldytuva, bent as taip patariu, nes pyragai supelys, nes pagaus dregmes ir labai ssandariai suvynioti gali supelyt
O MEDUOLIUS JAU KVIEČIU PRADĖTI KEPTI!!
Juos iskeptus sudedame į dėžutes pvz kartotines. Zinokit, tada atsiskleidzia tikrasis meduoliu skonis ir kvapas, jie suminksteja ir labai skaniai kvepia, o tika iskepti meduoliai, tokio kvapo neturi
O MEDUOLIUS JAU KVIEČIU PRADĖTI KEPTI!!
Juos iskeptus sudedame į dėžutes pvz kartotines. Zinokit, tada atsiskleidzia tikrasis meduoliu skonis ir kvapas, jie suminksteja ir labai skaniai kvepia, o tika iskepti meduoliai, tokio kvapo neturi
Labu
jau pradedu planuotis Kaledinius kepinius
Susidomejau Kalediniu nameliu: (receptas pirmoje zinuteje pilnas)
Kalėdinis namukas
Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.
Man cia truksta sviesto! Radau komentara, kad kazkuri mama, bekaitindama cukru+medu gavo saldainiu mase, i kuria negalejo ikisti sauksto
tai va, kad taip nenutiktu, as sia tesla papildyciau 200 g. sviesto. ir dar pazymeciau, kad kiausinius pradziai isplakti iki puromo ir tik tada supilti i atvesusia medaus mase.
Atleiskit uz pastebejimus
jau pradedu planuotis Kaledinius kepinius
Susidomejau Kalediniu nameliu: (receptas pirmoje zinuteje pilnas)
Kalėdinis namukas
Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.
Man cia truksta sviesto! Radau komentara, kad kazkuri mama, bekaitindama cukru+medu gavo saldainiu mase, i kuria negalejo ikisti sauksto
tai va, kad taip nenutiktu, as sia tesla papildyciau 200 g. sviesto. ir dar pazymeciau, kad kiausinius pradziai isplakti iki puromo ir tik tada supilti i atvesusia medaus mase.
Atleiskit uz pastebejimus
oi kiek laukiau sios temeles. aciu namuciu kurejai.
As jau irgi pradejau kalediniu kepiniu sezona. Vakar iskepiau kaledini pyraga ir imbierinius sausainius pagal Beata Nikolson Sausainiai tirpsta akyse, net vyras, kuris nevalgo saldumynu kirto nesustodamas
Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!! Bet galima vartoti ir paprastu meduoliu recepta, nors tikrai nesideda 200g sviesto, nes i 500g miltu meduolio recepte tik apie 50g. daugiausia 125g. sviesto dedasi, bet siaip nemanau, kad jis pakenktu, tiesiog butu maistingesni taip sakant. Nes siaip islaikyti kelias savaites dezuteje meduoliai ir taip gan minksti. Tad nepatarciau i kaledu namelio meduoli deti daug sviesto, bus poto sunku sulipdyti, jei sienos bus plonos O Kad neatsitiktu, kad is medaus pasidarys karamele, reikia virti ant mazos ugnies ir per kelias minutes istirps
Kalėdų eglė, yra ir iškarpos http://www.dansukker...amp;GroupID=744
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 17:09)
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?
As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams nes pernai viskas buvo ispirkta pries kaledas. Arevitoj man nupirko aisku, jei siemet teks man kept meduolius
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2008 12 01, 19:28)
parasysiu,nes jau nepamenu mur radau,o narsiau tai ilgai
20 kiausiniu,
1kg sviesto,
1kg cukraus,
3,5kg miltu,
0,5l grietines,
2a.s.sodos,
1 a.s citrinos rugsties,
1pakelis vanilino,
truputis citrinos sulciu.
Glajui(zvaigzdutems klijuoti):
0,5kg cukraus,
2 stiklines vandens,
200g sviesto,
1 pakelis kakavos(cia nesupratau kokio dydzio,bet bandysiu is akies deti),
Glajui(eglei puosti)
4 kiausiniu baltymai,
1kg miltinio cukraus,
0,5a.s citrinos rugsties.
Kiausiniu trynius su cukrumi ir sviestu sukti,kol pasidarys puri mase.I grietine sudeti soda ir citrinos rugsti,supilti trynius,suberti vanilina,issijotus miltus ir greitai suminkyti tesla.ja 5 val padeti saltai,kad sutvirtetu.Paskui kocioti 1-1,5cm storio lakstais.Is popieriaus iskirpti sesiakampes zvaigzdutes:30,28,26,24,22,20,17,13,10cm skersmenspo viena.Popierine zvaigzdute deti ant iskociotos teslos ir ispjautikiekvieno dydzio po penkias.jas deti i skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje,kol paruduos.Atvesusias klijuoti glajumi pagal dydi.
Glajui vandeni su cukrumi virinti,kol,ilasinus i salta vandeni,lasas sustings.Tuomet sudeti sviesta,kakava,pavirinti ir karstu klijuoti zvaigzdutes.Virsunei maziausia zvaigzdute perpjauti i 4dalis.Suklijavus nejudinti 3 dienas.Po to puosti baltu glajumi.baltam glajui baltymus issukti su cukraus pudra ir citrinu sultimis.egle galima laikyti ilgai,tik neleisti sudrekti.
As manau cia gaunasi milzinisko dydzio egle,todel as is karto sumazinau produktus per puse.Ir jau issikarpiau zvaigzdutes,net nezinau kokio dydzio.
Sekmes,jei rysiesi daryt,mano drauge kepdavo,jau tokia skani budavo As tai bandysiu.
20 kiausiniu,
1kg sviesto,
1kg cukraus,
3,5kg miltu,
0,5l grietines,
2a.s.sodos,
1 a.s citrinos rugsties,
1pakelis vanilino,
truputis citrinos sulciu.
Glajui(zvaigzdutems klijuoti):
0,5kg cukraus,
2 stiklines vandens,
200g sviesto,
1 pakelis kakavos(cia nesupratau kokio dydzio,bet bandysiu is akies deti),
Glajui(eglei puosti)
4 kiausiniu baltymai,
1kg miltinio cukraus,
0,5a.s citrinos rugsties.
Kiausiniu trynius su cukrumi ir sviestu sukti,kol pasidarys puri mase.I grietine sudeti soda ir citrinos rugsti,supilti trynius,suberti vanilina,issijotus miltus ir greitai suminkyti tesla.ja 5 val padeti saltai,kad sutvirtetu.Paskui kocioti 1-1,5cm storio lakstais.Is popieriaus iskirpti sesiakampes zvaigzdutes:30,28,26,24,22,20,17,13,10cm skersmenspo viena.Popierine zvaigzdute deti ant iskociotos teslos ir ispjautikiekvieno dydzio po penkias.jas deti i skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje,kol paruduos.Atvesusias klijuoti glajumi pagal dydi.
Glajui vandeni su cukrumi virinti,kol,ilasinus i salta vandeni,lasas sustings.Tuomet sudeti sviesta,kakava,pavirinti ir karstu klijuoti zvaigzdutes.Virsunei maziausia zvaigzdute perpjauti i 4dalis.Suklijavus nejudinti 3 dienas.Po to puosti baltu glajumi.baltam glajui baltymus issukti su cukraus pudra ir citrinu sultimis.egle galima laikyti ilgai,tik neleisti sudrekti.
As manau cia gaunasi milzinisko dydzio egle,todel as is karto sumazinau produktus per puse.Ir jau issikarpiau zvaigzdutes,net nezinau kokio dydzio.
Sekmes,jei rysiesi daryt,mano drauge kepdavo,jau tokia skani budavo As tai bandysiu.
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle tik klausimas nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu? dar issipus vistiek.. ir net po 5 kept? Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?