Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 29, 23:17)
tai joa, aisku, kad viskas bangom... smile.gif
as tai zumo dairausi, bet dairausi tyliai, bijau net i ebay eiti  doh.gif uzjauciu del objektyvo... suds...
Del sigmos as tai jokiu pretenziju neturiu smile.gif man po 60mm f2.8 nikkoro tai cia fantastika smile.gif dar kai uzsisuku ant juostinio ir gaunu pilna kadra tai isvis smile.gif

o tau su juostiniu nepritrūksta zoomo g.gif . Nes pas mane pilnakadris Nikon (D700), tai man kažkaip su tuo 50 mm lyg ir trūkdavo zoomo (su Nikon D80 buvo pats tas), todėl pradėjau svarstyti apie Nikkor 85 mm f 1.4 g.gif . Bet su juo matyt tik lauke patogu, o patalpoj jau nebelabai išsiversi. 50-tukas gundo tik dėl to, kad jis toks universalus, tiek patalpai, tiek laukui...

O apie sigmos ryškumą ir aiškumą tavo nuotraukos geriausiai atspindi thumbup.gif

p.s. dėl zoomo turiu Nikkor 80-200 f/2.8 - mane jis visai puikiai tenkina thumbup.gif . Kol kas nekyla noro jį į ką kitą iškeisti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 29, 23:22)
na, ausies ryskumas manau tokia kritika lyg per mikroskopa i nuotrauka ziurint smile.gif plius manau tai jau tikrai yra skonio reikalas smile.gif vnz.. smile.gif

Tai jo, as ir nesakau, kad blogai, tik sakau, kaip as matau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos naujokes prisijungusios 4u.gif

ketti, su mergaite tai man ta erdve butu ok,jei ji butu vientisa, jei nemaisytu juostos (nzn grindys ten ar kas), kazkaip dabar toks bardakelis gaunasi, demesys blaskosi, tai man siuo atveju patvarkytas variantas geriau.
antra foto idomi -patiko, trecia jb pilkokas, bet siaip emociskai labai faina, kabinanti tokia.
Paskutine visuom patiko, jb labai geras thumbup.gif

Zitlali, man visos patiko isskyrus priespaskutine. Tas seselis man per astrus ir siaip kazko bendras vaizdas man nelabai, gal kadravai daug, lyg triuksmai lenda g.gif Ir ta barzda tokia apipesiota labai krenta i akis.
Paskutine man butu ok, ir kad sone jisai ne pilna galva, tas nemaiso, as megstu tokio formato foto, bet man kliuna kvadratas seselyje (ten kazkoks atspindys), krenta i akis, ir neaisku nuo ko jis ir kam.
O labiausiai tai antra del to zvilgsnio is padilbiu.
O siaip labai, nu net labai fotogeniskas vyras, labai gerai suzaidei su sviesa, jam tinka tokios "dramatiskos" foto su daug seselio, atskleidzia jo odos faktura. Ir kai dedi sepia ir jb,tai jam jb netinka, sepia suteikia ta stipresni "dramatiskumo" efekta. (Vuot,kaip as cia protingai stengiausi parasyti biggrin.gif ).
Man mazas f nemaiso,kaip tik isryskina jo puiku,tvirta zvilgsni, o visa kita tarsi lieka antram plane.
Ir klausimas, ar glamurinai jo oda? Ar cia jau visai natur produkt kaip sakant? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 29 spalio 2009 - 22:53
Citra, ačiū už komentarus 4u.gif
Beje tavo mintys dėl tos mano foto su mergaite padėjo man suprasti kad bėda ne pačioje daug kam užkliuvusioje erdvėje, o fone, kuris tą erdvę sudaro doh.gif
Jei tai būtų ne namų grindys su perėjimu į sieną, o tarkim koks lauko vaizdelis su vientisa erdve, tai visai kitaip ir nuotrauka atrodytų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 29 spalio 2009 - 22:54
QUOTE(ketti @ 2009 10 29, 23:24)
o tau su juostiniu nepritrūksta zoomo g.gif . Nes pas mane pilnakadris Nikon (D700), tai man kažkaip su tuo 50 mm lyg ir trūkdavo zoomo (su Nikon D80 buvo pats tas), todėl pradėjau svarstyti apie Nikkor 85 mm f 1.4 g.gif . Bet su juo matyt tik lauke patogu, o patalpoj jau nebelabai išsiversi. 50-tukas gundo tik dėl to, kad jis toks universalus, tiek patalpai, tiek laukui...

O apie sigmos ryškumą ir aiškumą tavo nuotraukos geriausiai atspindi thumbup.gif

p.s. dėl zoomo turiu Nikkor 80-200 f/2.8 - mane jis visai puikiai tenkina thumbup.gif . Kol kas nekyla noro jį į ką kitą iškeisti mirksiukas.gif

as turiu ir zuma juostoje, bet as kazkaip pripratau smile.gif normaliai... visvien gi knibinejiesi su juosta, zaidi, vaikasi kol kadra prisivilioji smile.gif ner taip kaip su skaitmena smile.gif tai ir pasivaikstai ir pasportuoji biggrin.gif ir pailsi wink.gif man kazkaip netruksta.. bet va ziuriu skaitmenoj reik zumo del tu svenciu ar gatves foto smile.gif neapsieisiu.. o 80-200 neipirksiu db anikaip... tai galiu tik pavydet tau db biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 29, 23:54)
as turiu ir zuma juostoje, bet as kazkaip pripratau smile.gif normaliai... visvien gi knibinejiesi su juosta, zaidi, vaikasi kol kadra prisivilioji smile.gif ner taip kaip su skaitmena smile.gif tai ir pasivaikstai ir pasportuoji biggrin.gif ir pailsi wink.gif man kazkaip netruksta.. bet va ziuriu skaitmenoj reik zumo del tu svenciu ar gatves foto smile.gif neapsieisiu.. o 80-200 neipirksiu db anikaip... tai galiu tik pavydet tau db biggrin.gif

ačiū už pasidalinimą patirtimi dėl objektyvo 4u.gif .

o dėl zoomo tai tada gal neskubėk pirkti kokio kito pigesnio varianto. Pasitaupyk ir imk tik šitą mirksiukas.gif . O gal naudotą ar šiaip parvežtinį iš užsienio pigiau rastum bigsmile.gif

Aš savajį zoomą jau senokai turiu, kai dar draugė iš JAV už super gerą kainą man jį parvežė, o dar muito išvengė thumbup.gif . Susigundžiau tuomet tik dėl geros kainos ir dėl susidariusiso situacijos, kad man gali savas žmogus parskraidinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 29 spalio 2009 - 22:59
QUOTE(*Citra* @ 2009 10 29, 23:50)
Ir klausimas, ar glamurinai jo oda? Ar cia jau visai natur produkt kaip sakant?  smile.gif

o kaip issamiai biggrin.gif aciu uz komentarus 4u.gif
ni, neglamurinau visai (reik gal i tema apie ps eit? g.gif ) nu vnz... natur natur ten pas ji... jei idomu galesiu papasakot ka dariau ten kitoj temoj smile.gif tik jau ne sian gerai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 29, 22:58)
o kaip issamiai biggrin.gif aciu uz komentarus  4u.gif
ni, neglamurinau visai (reik gal i tema apie ps eit?  g.gif ) nu vnz... natur natur ten pas ji... jei idomu galesiu papasakot ka dariau ten kitoj temoj smile.gif tik jau ne sian gerai  unsure.gif

Ok, tai zinoma,juk nedega biggrin.gif
Atsakyti
Labas mergaites!

zitlali, pameciau ir skaiciu tavo foto! rinkausi kuri labiausia patinka - sunkoka.. ax.gif bigsmile.gif
lauksim pasakojimo..

ketti, paskutine labai faina foto!! bigsmile.gif bigsmile.gif beja sveika prisijungusi! 4u.gif

kas per nauja tema? o kodel sitoji bloga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2009 10 29, 23:57)
Aš savajį zoomą jau senokai turiu, kai dar draugė iš JAV už super gerą kainą man jį parvežė, o dar muito išvengė thumbup.gif . Susigundžiau tuomet tik dėl geros kainos ir dėl susidariusiso situacijos, kad man gali savas žmogus parskraidinti ax.gif

as kai jau pribresiu reiks vel 'analiza' atlikti, gal sakau koki ne Nikkor atitikmeni rasiu kokybiska ir uz prieinama kaina, bo nebegaliu, as tiek ant tos technikos issileidau, net nenoriu galvot doh.gif nu vienzo... jo.. reiks ziuretis kaina.. bet man gal mazai 80mm, noretusi placiau, tai gal geriau pvz 24-70 ar koks ten.. nu nzn.. reiks ziureti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 29, 13:31)
nu jis ir gyvas labai grazus ir labai fainas ir siaip... tokiu vyru nebuna tongue.gif user posted image

sedziu ne tik apsisnargliavus, bet dar ir apsiseilėjus....
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 10 29, 23:43)
sedziu ne tik apsisnargliavus, bet dar ir apsiseilėjus....

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti