Palaukit... O kuo dėti actionai ir tai, kad vaizdas kompe neatitinka to ką matai ant popieriaus?
QUOTE(Stiklinė @ 2009 10 27, 15:06)
jei kas nors iš pradėjusiu fotografuoti ne anksčiau kaip prieš 5 metus ir mokantis naudotis fotošopu nepraėjo šio etapo - gali mesti į mane akmenį. aš savo keturių metų senumo, dar su canon 300 d, darytas nuotraukas pasižiūriu ( visi su akinamai baltais dantimis, be jokių užuominų į "maišelius" po akim, be raukšlių (tame tarpe ir be mimikos), tai nežinau, ar juotis, ar verkti....
dėl tono - tai tikrai nieko nenorėjau įžeisti
Papildyta:
QUOTE(raige @ 2009 10 27, 15:50)
Palaukit... O duo dėti actionai ir tai, kad vaizdas kompe neatitinka to ką matai ant popieriaus?
juos reikia naudoti saikingai ir ten kur reikia (bei tik tiek, kiek reikia) ir bent jau man tai tie visi efektai LCD žiūrisi. ant popieriaus - ne. kompe jie neatrodo tokie dirbtini. virtualioje ervėje viskas leidžiama, fizikos ir kiti gamtos dėsniai čia negalioja. o vat popieriuje...nu kažkaip nelabai. pats naudoju šopą. ir nežianau, ką daryčiau, jei nebūtų kreivių (curve) štampo ir pleistriuko. bet dabar darau tai tiek, kad niekas, net aš pats po kurio laiko, negalėtų pasakyti, kur sušopinta, o kur realu.
QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 15:10)
jei kas nors iš pradėjusiu fotografuoti ne anksčiau kaip prieš 5 metus ir mokantis naudotis fotošopu nepraėjo šio etapo - gali mesti į mane akmenį. aš savo keturių metų senumo, dar su canon 300 d, darytas nuotraukas pasižiūriu ( visi su akinamai baltais dantimis, be jokių užuominų į "maišelius" po akim, be raukšlių (tame tarpe ir be mimikos), tai nežinau, ar juotis, ar verkti....
Papildyta:
juos reikia naudoti saikingai ir ten kur reikia (bei tik tiek, kiek reikia) ir bent jau man tai tie visi efektai LCD žiūrisi. ant popieriaus - ne. kompe jie neatrodo tokie dirbtini. virtualioje ervėje viskas leidžiama, fizikos ir kiti gamtos dėsniai čia negalioja. o vat popieriuje...nu kažkaip nelabai. pats naudoju šopą. ir nežianau, ką daryčiau, jei nebūtų kreivių (curve) štampo ir pleistriuko. bet dabar darau tai tiek, kad niekas, net aš pats po kurio laiko, negalėtų pasakyti, kur sušopinta, o kur realu.
Papildyta:
Nu gudriai, aišku, čia susakei Aš tai galvoju, kad nors ir su kai kuo tavo žodžiuose sutikčiau, esminė priežastis ne tame. Man ji rodos gerokai žemiškesnė. Tai nekalibruoti monikai, ir profiliavimo problemos laboratorijose, profilių skirtingiems popieriams neturėjimas ir pan. Kol dar spalvos "iš fotiko", tai ir rezultatas daugmaž taip akies nedrąskantis, o kai jau nekalibruotu moniku prichimičijam actionais, tai jau... Laboratorijos, skirtos plačiosioms masėms ir mėgėjams, nelabai varginasi investuot į kokybišką spalvų valdymą tiek moraline prasme, tiek finansine. O saikas... sutinku, saikas ir skonis reikalingas visur, kas tai bebūtų.
QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 16:10)
štampo ir pleistriuko
A kas čia per velns?
QUOTE(Stiklinė @ 2009 10 27, 15:35)
A kas čia per velns?
speju clone ir healing tools'ai
QUOTE(bonda @ 2009 10 27, 16:38)
As ir taip supratau
QUOTE(bonda @ 2009 10 27, 16:38)
Jasno nu jau su jais reik nemažai praktikos, kad normaliai padarytum..
QUOTE(Stiklinė @ 2009 10 27, 15:52)
Jasno nu jau su jais reik nemažai praktikos, kad normaliai padarytum..
man lopas (pach tool) pastaruoju metu patinka gerai dangui, fonui ir pan (man gamtininkei labai liuks )
QUOTE(raige @ 2009 10 27, 14:20)
Nu gudriai, aišku, čia susakei Aš tai galvoju, kad nors ir su kai kuo tavo žodžiuose sutikčiau, esminė priežastis ne tame. Man ji rodos gerokai žemiškesnė. Tai nekalibruoti monikai, ir profiliavimo problemos laboratorijose, profilių skirtingiems popieriams neturėjimas ir pan. Kol dar spalvos "iš fotiko", tai ir rezultatas daugmaž taip akies nedrąskantis, o kai jau nekalibruotu moniku prichimičijam actionais, tai jau... Laboratorijos, skirtos plačiosioms masėms ir mėgėjams, nelabai varginasi investuot į kokybišką spalvų valdymą tiek moraline prasme, tiek finansine. O saikas... sutinku, saikas ir skonis reikalingas visur, kas tai bebūtų.
sutinku
QUOTE(raige @ 2009 10 27, 15:20)
sutinku ir as!
is patirties - paciai neteko spauzdint dar.. bet musu klubo nariai spauzdina foto, ir neteko girdet, kad skustusi labai - taciau spauzdina foto spec laboratorijose - nes visos "maksimines" (sorry nzn ar pas jus yra, bet pas mus didieji supercentrai turi spauzdintuves) laboratorijos gerai gali isspauzdint nebent muiline daryta foto..
andriuska, sutinku kad riekia stengtis kad foto be jokiu ten actionu butu liuks! bet kol stengiesi nepamaiso ir actionai.. manau netgi taip lavinama akis..
Neturėjau fotiko - tai sakiau, kei tik nusipirksiu, tai fotkinsiu kas dien. O dabar kai turiu - nefotkinu Na, suversiu bėdą ant oro
Beje, aš Gaurė buvau. Vardą pasikeičiau
Beje, aš Gaurė buvau. Vardą pasikeičiau
DEkui labai uz postus apie nuotrauku pagaminima ir shopa dabar supratau kad kaikurios mano foto kurias shopinau atrodo nekaip per ryzkios spalvos nenormalios.
Na speju man dar reix ishsiaishkinti kas ten per curves ir kiti mygtukai. bet man dabat daug kas paaishkejo.
Na speju man dar reix ishsiaishkinti kas ten per curves ir kiti mygtukai. bet man dabat daug kas paaishkejo.