Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis

QUOTE(Tiny @ 2009 10 27, 10:48)
Spalvu turejau omenyje, man dabar paskutiniu mano vaiku nuotrauku spalvos atrodo per ryskios, reikes gesint  smile.gif

nam man tai kadravimas liuks,ryskuma gal siek tik slopinciau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(alexxandra @ 2009 10 27, 09:28)
Valetta, Tiny  4u.gif
bandžiau pasharpint ir patamsint. negeriau  unsure.gif

man su ryskumu cia viskas ok,bet va kadravimas tai nlb prie sirdies , is pradziu pasirode,kad cia paberta kakava blush2.gif sakyciau reikta is sono kadruoti kaip nors ir tie stalo krasciukai ''neapetitni'' blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 26, 20:47)
Balte, fotografuok kokiu tik noriu rezimu, tik, kad fotografuodama pilnai rankiniu greiciau perprasi aparata, greiciau perprasi kaip reiketu tam tikrom salygom eksponuoti ir t.t. smile.gif vnz as tik uz rankini
as siaip 99% skaitmenoje AF naudoju smile.gif nes ir neprimatau ir plius judesio tikrai nepagauciau su rankiniu, tik apsisunkinciau  smile.gif

Ačiū už patarimus. 4u.gif
Supratau, kad čia negausiu, ko noriu greitai, tas bandymas, skaitymas, ieškojimas, tiek laiko suryja. blink.gif Supratau tik tiek, kad kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. rolleyes.gif Bet labai labai noriu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 09:30)
girdėjai pasakymą "neatspausdinta - ne nuotrauka"? pabandyk atsispausdinti ir tada pasidalink savo nuomone su visais mirksiukas.gif

va cia auksiniai zodziai! 4u.gif
as savo kai atspausdinau,tai verkt norejau cool.gif vis neprisiruosiu normaliam lab'e pabandyt,jei tas pats rezultatas bus,tada visus actionus istrinsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 10 27, 11:00)
va cia auksiniai zodziai! 4u.gif
as savo kai atspausdinau,tai verkt norejau  cool.gif vis neprisiruosiu normaliam lab'e pabandyt,jei tas pats rezultatas bus,tada visus actionus istrinsiu  lotuliukas.gif

Papasakok, kas tave nuvyle? ax.gif As neseniai spausdinausi nuotraukas Gedimino pr., Vilniuje, esanciame fotoservise, man viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 27 spalio 2009 - 10:09
QUOTE(Tiny @ 2009 10 27, 11:07)
Papasakok, kas tave nuvyle?  ax.gif As neseniai spausdinausi nuotraukas Gedimino pr., Vilniuje, esanciame fotoservise, man viskas gerai smile.gif

gal pas jumis tada geriau dirba,nes as i savo prekybos centro lab'a nesiau,tai tos pvz.foto kur triuksmus valiau,tai veidas,kaip maurais apejes gavos biggrin.gif tos kur nublukintom spalvom foto irgi visai netaip gavosi,tokios blyskios doh.gif nu zodziu ... pasidariau sau isvada ,kad skaitmenines foto skaitmenoj ir ziuret geriausia(nebent nest jau i gera lab'a) smile.gif va tokie mano ispudziai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 10 27, 11:17)
va tokie mano ispudziai  4u.gif

labai, sakyčiau, tesingi įspūdžiai smile.gif
atsispausdinkite dar su tais pajuodusiais kraštais. praeis noras peckioti labai greitai. reikia šviesą gaudyti, o ne akšinais paišyti. dabartinis geltonų žurnalų skleidžiamas movetonas praeis. praėjo užbliurintos plastmasinės odos mada, praeis ir dirbtino vinjetavimo bei juodų teplionių mada. nespėsite išmokti akšinais dirbti, kaip jie keisis. o vat įdūdžiai apie šviesos suvokimą liks.

vat čia vinjetavimas nepaišytas. toks jau minusas FF aparato ir plataus kampo konkrečiame objektyve. ir aš labai norėčiau, kad jo nebūtų. bet kropinant arba prizuminus susiaurėtų erdėvė. šviesinti šope g.gif

user posted image

o čia nėra naudota jokių akšenų. tesog šviesa pro langą ir išjungta blykstė.

user posted image

kai suvoki, kad žymiai maloniau ir gražiau nufotografuoti taip, kad po to nereiktų spausti iš š.. vaško, šopo naudoji žymiai mažiau ir lieka daugiau vietos kietame diske bei laisvo laiko džiaugtis gyvenimu. ir į albuma nebus baisu ir gėda žiūrėti po kelių metų cool.gif
oi, bėgu į savo smėlio dėžę, o tai dar įtarsit juostinio gyvenimo būdo agitacija (nors norėjau tik pasiūlyti pamąstyti, ar verta žavėtis laikina tam tikro nuotraukos apdirbimo mada ir ja taikyti visose be išimties nuotraukose: nuo portreto iki pyrago)cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 27 spalio 2009 - 11:21
QUOTE(ediper @ 2009 10 27, 09:31)
nu matai,o as grauziu save,kad pozuojamu foto nemoku doh.gif man geriausia,ten kur galvot nereikia,tada jei jau uzmatau kazka verto iamzint,tai visi stabdziai atsijungia  lotuliukas.gif

O man tas pats, labiausiai megstu paveiksluoti "gyvus" , ekspromtinius kadrus, nes su pozavimais man didele problema doh.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 11:20)
atsispausdinkite dar su tais pajuodusiais kraštais. praeis noras peckioti labai greitai. reikia šviesą gaudyti, o ne akšinais paišyti. dabartinis geltonų žurnalų skleidžiamas movetonas praeis. praėjo užbliurintos plastmasinės odos mada, praeis ir dirbtino vinjetavimo bei juodų teplionių mada. nespėsite išmokti akšinais dirbti, kaip jie keisis. o vo, šopo naudoji žymiai mažiau ir lieka daugiau vietos kietame diske bei laisvo laiko džiaugtis gyvenimu. ir į albuma nebus baisu ir gėda žiūrėti po kelių metų cool.gif 

Del sito tai pritariu, bet vistiek kartais man "apdirbta" foto geriau ziurisi nei originalas. O kol ismoksim visus sviesos gaudymo niuansus ir darysim foto tokias,kad nereiktu apdirbti, tai manau neprosal ir su sopu pazaist rolleyes.gif
Beje nereali ta antra foto bigsmile.gif

alexxandra- niam niam, O kas ten yra? Pyragas koksai? Siaip ryskumo ir skaidrumo (kaip Zit rase) noretusi rolleyes.gif

Tiny- nematau tavo foto unsure.gif Beje, kaip tu jb verti? Pasidalink savo receptu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 12:20)
atsispausdinkite dar su tais pajuodusiais kraštais. praeis noras peckioti labai greitai. reikia šviesą gaudyti, o ne akšinais paišyti. dabartinis geltonų žurnalų skleidžiamas movetonas praeis. praėjo užbliurintos plastmasinės odos mada, praeis ir dirbtino vinjetavimo bei juodų teplionių mada. nespėsite išmokti akšinais dirbti, kaip jie keisis. o vat įdūdžiai apie šviesos suvokimą liks.

vat čia vinjetavimas nepaišytas. toks jau minusas FF aparato ir plataus kampo konkrečiame objektyve. ir aš labai norėčiau, kad jo nebūtų. bet kropinant arba prizuminus susiaurėtų erdėvė. šviesinti šope g.gif

o čia nėra naudota jokių akšenų. tesog šviesa pro langą ir išjungta blykstė.

kai suvoki, kad žymiai maloniau ir gražiau nufotografuoti taip, kad po to nereiktų spausti iš š.. vaško, šopo naudoji žymiai mažiau ir lieka daugiau vietos kietame diske bei laisvo laiko džiaugtis gyvenimu. ir į albuma nebus baisu ir gėda žiūrėti po kelių metų cool.gif 
oi, bėgu į savo  smėlio dėžę, o tai dar įtarsit juostinio gyvenimo būdo agitacija (nors norėjau tik pasiūlyti pamąstyti, ar verta žavėtis laikina tam tikro nuotraukos apdirbimo mada ir ja taikyti visose be išimties nuotraukose: nuo portreto iki pyrago)cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
o actionai tik mada, kazkoks musu fotografavimo etapas,kuris praeis,ir deja liks sugadintos nuotr. su brangiais prisimimais unsure.gif
p.s. na as tikrai nesu naturaliste,bet kai ziuri i foto ir matai vien kompiuterini apdirbima irgi nieko gero blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 10 27, 13:04)
O man tas pats, labiausiai megstu paveiksluoti "gyvus" , ekspromtinius kadrus, nes su pozavimais man didele problema  doh.gif
Del sito tai pritariu, bet vistiek kartais man "apdirbta" foto geriau ziurisi nei originalas. O kol ismoksim visus sviesos gaudymo niuansus ir darysim foto tokias,kad nereiktu apdirbti, tai manau neprosal ir su sopu pazaist rolleyes.gif
Beje nereali ta antra foto  bigsmile.gif

o tai cia fotografijos ar fotoshopo pradziamokslis? PS reikalingas ir neissiversi niekaip be jo,bet tikslas turi buti nufotografuoti,o ne taisyti ,sakyciau g.gif
Atsakyti
oi, bėgu į savo  smėlio dėžę, o tai dar įtarsit juostinio gyvenimo būdo agitacija (nors norėjau tik pasiūlyti pamąstyti, ar verta žavėtis laikina tam tikro nuotraukos apdirbimo mada ir ja taikyti visose be išimties nuotraukose: nuo portreto iki pyrago)cool.gif

Sutinku su tavo issakyta nuomone, bet posto tonas tai manes visai nesuzavejo tongue.gif Galima ir paprasciau issireiksti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 10:20)

Imk baliona, andriuska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 10 27, 10:54)
Ačiū už patarimus. 4u.gif
Supratau, kad čia negausiu, ko noriu greitai, tas bandymas, skaitymas, ieškojimas, tiek laiko suryja. blink.gif Supratau tik tiek, kad kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. rolleyes.gif Bet labai labai noriu. ax.gif

medziu daug tik is pradziu wink.gif po to pamatysi kaip viskas taps aisku 4u.gif Fotografuok, del nuotraukas, patarsim sakysim ka galima geriau ir pan.

As irgi sutinku su Andriuska, kad visgi reik mokytis fotografuoti o ne PS dirbti smile.gif Nors pati irgi taisau nuotraukas su juo blush2.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Aš kažkada dariausi fotkes "pripaišytas" su actionais, tai vaje vaje...bet dariausi ne pačiam geriausiam labe dar plius...bet, negaliu sakyt buvo ir išimtis, nesenai dariausi vieną foto paactionintą, tai visai neblogai gavos smile.gif tik kad jau nuo tų actionų pačiai vemt noris ilgiau pasėdėjus prie fotošopo doh.gif
Atsakyti