QUOTE(andriuska @ 2009 10 27, 12:20)
labai, sakyčiau, tesingi įspūdžiai
atsispausdinkite dar su tais pajuodusiais kraštais. praeis noras peckioti labai greitai. reikia šviesą gaudyti, o ne akšinais paišyti. dabartinis geltonų žurnalų skleidžiamas movetonas praeis. praėjo užbliurintos plastmasinės odos mada, praeis ir dirbtino vinjetavimo bei juodų teplionių mada. nespėsite išmokti akšinais dirbti, kaip jie keisis. o vat įdūdžiai apie šviesos suvokimą liks.
vat čia vinjetavimas nepaišytas. toks jau minusas FF aparato ir plataus kampo konkrečiame objektyve. ir aš labai norėčiau, kad jo nebūtų. bet kropinant arba prizuminus susiaurėtų erdėvė. šviesinti šope
o čia nėra naudota jokių akšenų. tesog šviesa pro langą ir išjungta blykstė.
kai suvoki, kad žymiai maloniau ir gražiau nufotografuoti taip, kad po to nereiktų spausti iš š.. vaško, šopo naudoji žymiai mažiau ir lieka daugiau vietos kietame diske bei laisvo laiko džiaugtis gyvenimu. ir į albuma nebus baisu ir gėda žiūrėti po kelių metų
oi, bėgu į savo smėlio dėžę, o tai dar įtarsit juostinio gyvenimo būdo agitacija (nors norėjau tik pasiūlyti pamąstyti, ar verta žavėtis laikina tam tikro nuotraukos apdirbimo mada ir ja taikyti visose be išimties nuotraukose: nuo portreto iki pyrago)
o actionai tik mada, kazkoks musu fotografavimo etapas,kuris praeis,ir deja liks sugadintos nuotr. su brangiais prisimimais
p.s. na as tikrai nesu naturaliste,bet kai ziuri i foto ir matai vien kompiuterini apdirbima irgi nieko gero
Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 10 27, 13:04)
O man tas pats, labiausiai megstu paveiksluoti "gyvus" , ekspromtinius kadrus, nes su pozavimais man didele problema
Del sito tai pritariu, bet vistiek kartais man "apdirbta" foto geriau ziurisi nei originalas. O kol ismoksim visus sviesos gaudymo niuansus ir darysim foto tokias,kad nereiktu apdirbti, tai manau neprosal ir su sopu pazaist
Beje nereali ta antra foto
o tai cia fotografijos ar fotoshopo pradziamokslis? PS reikalingas ir neissiversi niekaip be jo,bet tikslas turi buti nufotografuoti,o ne taisyti ,sakyciau