Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis

QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:37)
Sis klauimas buvo skirtas Di wink.gif
Nauju rakursu ieskojimas yra gerai, jei tai ne siaip fotoaparato kraipymas smile.gif

Teiginys tikriausiai norejai pasakyti smile.gif na, as nieko stebuklingo nepaprasiau, tik norejau pasitikslinti apie ka tu sneki
O kai tu ieskai dar neatrastu kampu aparato nekraipai ? smile.gif

Bet tiek to, baigiu, nes akivaizdu, kad bendros kalbos nerasime smile.gif sian sunkiai man kazkaip bendraujas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 spalio 2009 - 13:50
QUOTE(baltė @ 2009 10 26, 13:44)
Ką minimaliai turėčiau turėti norint pradėti fotografuoti?
Ar visos čia fotografuoja su veidrodiniais aparatais?
Ir dar vienas klausimas, jei tema pradinukėms, tai kas pamoko ir pakritikuoja? smile.gif

minimaliai tai riek noro turet mirksiukas.gif

ne, ne visos turi veidrodzius mirksiukas.gif

pacios mokomes, pacios kritikuojam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 10 26, 14:44)
Ką minimaliai turėčiau turėti norint pradėti fotografuoti?
Ar visos čia fotografuoja su veidrodiniais aparatais?
Ir dar vienas klausimas, jei tema pradinukėms, tai kas pamoko ir pakritikuoja? smile.gif

Sveika junkis junkis 4u.gif
Mmmm... fotika smile.gif
Ne, ne visos.. yra kas su 'muilinukem' irgi fotografuoja smile.gif
Visos bendrai bandom aiskintis smile.gif

QUOTE(bonda @ 2009 10 26, 14:44)
nesupratau g.gif

Einam bonda ikalsim kavos kokiosss smile.gif Sian as irgi daug o nesuprantu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 spalio 2009 - 13:48
Bonda 4u.gif

as nesupratau pasakymo, kad atrodo idealu, bet nepatinka ir taskas.

Bet Juk nepatinka del kazko? Personazo, spalvu, kompozicijos, dar kazko tokio. O kaip gali tiesiog siaip nepatikti as nezinau. Del to ir padejau toki zenkliuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 10 26, 12:34)
na, man spalvos kazkaip irgi svarbu cool.gif

Turbut nemokesiu isdestyt savo nuomones - visad sunku buvo, bet pabandysiu.

Spalvos be abejones turi didele reiksme, bet ne visada jos yra svarbiausios. Besimokydami daznai zaidziam fotosopu daugiau pagal siandienines nuotaikas, o ne samoningai spalvomis padedami nuotraukai. Skaitau as kritika ir randu - man nepatinka tokios spalvos, tai vat ir tavo nuotrauka ne. Gal kaip tik spalvomis siuo atveju autorius norejo kudikelio svelnuma parodyti, trapuma, gal padejo sukurti svajinga nuotaika... O is kitos puses, jei spalvos butu uzkontrastintos, ryskios, ar nuo to nuotraukos taptu geresnemis? Kaip ir rasiau, as galvoju, kad is esmes sios nuotraukos man kompoziciskai silpnos, o toliau jau kaitaliok spalvas, kontrasta,sarpa, daryk jb, esme nuo to nesikeicia g.gif smile.gif
Atsakyti
Siulykit tema nauja tuomet smile.gif bus veiklos uzklasines...
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:51)

Spalvos be abejones turi didele reiksme, bet ne visada jos yra svarbiausios. Besimokydami daznai zaidziam fotosopu daugiau pagal siandienines nuotaikas, o ne samoningai spalvomis padedami nuotraukai. Skaitau as kritika ir randu - man nepatinka tokios spalvos, tai  vat ir tavo nuotrauka ne. Gal kaip tik spalvomis siuo atveju autorius norejo kudikelio svelnuma parodyti, trapuma, gal padejo sukurti svajinga nuotaika... O is kitos puses, jei spalvos butu uzkontrastintos, ryskios, ar nuo to nuotraukos taptu geresnemis? Kaip ir rasiau, as galvoju, kad is esmes sios nuotraukos man kompoziciskai silpnos, o toliau jau kaitaliok spalvas, kontrasta,sarpa, daryk jb, esme nuo to nesikeicia g.gif  smile.gif

Kudikelius pateikti kompoziciskai gerai dar nezinau kaip. Kiek ziurejau nuotrauku, maciau paciu ivairiausiu, ir neuzkliuvo ipatinga kompozicija unsure.gif Vat kitur visur pastebiu klaidas. O cia ka galima geriau kompoziciskai padaryti - neisivaizduoju. Kalbu apie sitas nuotraukas. Kad nukapota jau zinau. Tas matyt ir griauna kompozicija?
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:51)

Spalvos be abejones turi didele reiksme, bet ne visada jos yra svarbiausios. Besimokydami daznai zaidziam fotosopu daugiau pagal siandienines nuotaikas, o ne samoningai spalvomis padedami nuotraukai. Skaitau as kritika ir randu - man nepatinka tokios spalvos, tai  vat ir tavo nuotrauka ne. Gal kaip tik spalvomis siuo atveju autorius norejo kudikelio svelnuma parodyti, trapuma, gal padejo sukurti svajinga nuotaika... O is kitos puses, jei spalvos butu uzkontrastintos, ryskios, ar nuo to nuotraukos taptu geresnemis? Kaip ir rasiau, as galvoju, kad is esmes sios nuotraukos man kompoziciskai silpnos, o toliau jau kaitaliok spalvas, kontrasta,sarpa, daryk jb, esme nuo to nesikeicia g.gif  smile.gif

Bet gi rasom komentara ne vien del spalvu. Kiekvienas issako savo nuomone tiek del spalvu tiek del kompozicijos. Manau, kad betkokie komentarai yra svarbus mokinantis smile.gif Jeigu turim konkreciai prie ko prikibt, tai ir kabinames. Jei turim uz ka pagirti, tai pagiriam. Man tai viskas cia OK ax.gif
Atsakyti
Ačiū kad piimat. 4u.gif

Pas mane Canon 450D. Sakyčiau pradžiai visai geras. smile.gif

Ir dar tokia mintis unsure.gif ar reikėtų prieš tai kokius kurselius palankyt, tada tik čia pas jus prisiglausti, nes kol kas tik automatiniu režimu pleškinu ir nesu patenkinta rezultatu... Teorijos kažkiek perskaičiau, bet sunku viską atsiminti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 26, 12:43)
As kaip jau rasiau, ieskau nauju kampu. Matyt pas mane dabar toks tarpsnis smile.gif Ir is vis bandau viska kas i galva sauna. Del galuniu pilnai sutinku. Bet pasvirimai man kol kas patinka. Aisku kompoziciskai cia nera labai gerai. Bet ir sita su lauku sutvarkysiu  blush2.gif  Siandien is saves tikiuos, kad pagaliau ismoksiu nekapot galuniu  smile.gif
kol kas cia ir kraipymas ir laipiojimas ant baldu hihihi.gif  4u.gif

Ir pasvyrinami kompoziciskai buna labai gerai, jei zinai ka darai smile.gif O jei tiesiog kraipai, o neziuri, kad delniukas nusikapojo, tai tikrai nepadeda mirksiukas.gif Bet zinoma svarbiausia, kad bandai, keli bandymus cia, isklausai pastabu, nebijai kritikos - taip juk mokomes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 26, 13:51)
Bonda  4u.gif

as nesupratau pasakymo, kad atrodo idealu, bet nepatinka ir taskas.

Bet Juk nepatinka del kazko? Personazo, spalvu, kompozicijos, dar kazko tokio. O kaip gali tiesiog siaip nepatikti as nezinau. Del to ir padejau toki zenkliuka  mirksiukas.gif

nera razinkos tongue.gif turbut mirksiukas.gif

QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 13:51)
Kaip ir rasiau, as galvoju, kad is esmes sios nuotraukos man kompoziciskai silpnos, o toliau jau kaitaliok spalvas, kontrasta,sarpa, daryk jb, esme nuo to nesikeicia g.gif  smile.gif

supratau as tave drinks_cheers.gif

man siuo atveju DI fotkese -per saltos spalvos kudikiui -uztat ir sakau, kad man nelimpa toks atspalvis kudikiui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 26, 12:59)
Kudikelius pateikti kompoziciskai gerai dar nezinau kaip. Kiek ziurejau nuotrauku, maciau paciu ivairiausiu, ir neuzkliuvo ipatinga kompozicija  unsure.gif  Vat kitur visur pastebiu klaidas. O cia ka galima geriau kompoziciskai padaryti - neisivaizduoju. Kalbu apie sitas nuotraukas. Kad nukapota jau zinau. Tas matyt ir griauna kompozicija?

Jo, pirmiausia kliuna apkapojimai, bet ir siaip toks biski mirgu margu viskas, betvarke - ziuri i nuotrauka ir nesustoja akys niekur. Labiau panasu i tiesiog priejau i nufotografavau, nei i pagalvojau kaip ir ka darysiu, o tada bandziau daryt 4u.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 10 26, 13:01)
Bet gi rasom komentara ne vien del spalvu. Kiekvienas issako savo nuomone tiek del spalvu tiek del kompozicijos. Manau, kad betkokie komentarai yra svarbus mokinantis  smile.gif Jeigu turim konkreciai prie ko prikibt, tai ir kabinames. Jei turim uz ka pagirti, tai pagiriam. Man tai viskas cia OK  ax.gif

Na as irgi savo nuomone parasiau - kaip is salies atrodo 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti