Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis

As nesakau, kad sarpas ar kontrastas ir ryskios spalvos yra geris, tik sakiau, kad nepatinka spalvos, vienoje vaikas padumaves i oranzine spalva, kitoje i rausva, dar kitoje i geltona ir t.t Spalvos, kaip ir visa kita nuotraukoje turi sueiti i visuma. Cia mano nuomone smile.gif Ir tikrai taip, kompozicija, sviesa ir t.t. yra taip pat lygiai svarbu smile.gif

Ziuriu pakartojau Will smile.gif

cia galejau aisku ir pozos kitos paprasyt, tik va plem labai jau salta buvo... reiks padirbet atsakingiau kita kart smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 spalio 2009 - 13:09
QUOTE(Will @ 2009 10 26, 11:59)
drinks_cheers.gif
man tokios spalvos irgi visai patinka, bet kai yra serija, manau, kad visos foto turėtų būti vienodos, spalvos neturi skirtis  ax.gif

Sutinku is dalies su tavim. Vienodos spalvos serijoje padeda, nors nera privalu manau. Tik idomu, kaip DI, ar turejo galvoje kaip serija sias nuotraukas (na kad viena kita papildo ir pasakoja istorija ir jei taip, tai serijos cia nematau), ar tiesiog serija nuotrauku is vieno pafotografavimo (tada manau nera didelio skirtumo del vienodu spalvu) g.gif
Atsakyti
DI, man spalvos nekliuva sikart 4u.gif Bet su kompozicija nekas blush2.gif Vienur meskinas netelpa, kitur - vaikas. Astrumo daugiau noretusi smile.gif

Zitlali, man antra 4u.gif Pirmoje reiketu dar sona padailinti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 26 spalio 2009 - 13:17
Aciu tiny uz pastaba smile.gif aha reiks, nelabai patraukli ta poza tokia pasikuprinusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 spalio 2009 - 13:18
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 26, 12:05)
As nesakau, kad sarpas ar kontrastas ir ryskios spalvos yra geris, tik sakiau, kad nepatinka spalvos, vienoje vaikas padumaves i oranzine spalva, kitoje i rausva, dar kitoje i geltona ir t.t Spalvos, kaip ir visa kita nuotraukoje turi sueiti i visuma. Cia mano nuomone smile.gif Ir tikrai taip, kompozicija, sviesa ir t.t. yra taip pat lygiai svarbu smile.gif

O as nesakau, kad tu sakai 4u.gif
Tik pastebiu tokia kritikavimo tendencija - spalvos modelis grazus - grazu, ne mano skonio - negrazu.
As kazkaip i spalvas demesio nelabai kreipiu pas besimokancius (cia ir save galvoje turiu) Man labiau uzkliuvo kodel visi kadrai svyra. Ir idomu pasidare - jei samoningai, tai kodel - ar tam kad nuotrauka dinamiskesne atrodytu, kompoziciskai geresne, ar tik del mados g.gif Di, tik tu nesupyk - kaipiau ir as fotoaparata kazkada labai, dabar i vieno tarpsnio nuotraukas savo su sypsena ziuriu, ciuozia mano Guscius tai i viena puse tai i kita doh.gif Ir kam???? Turbut tik todel, kad visos tada kraipem - mada buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:21)
Tik pastebiu tokia kritikavimo tendencija - spalvos modelis grazus - grazu, ne mano skonio - negrazu.
tik tu nesupyk - kaipiau ir as fotoaparata kazkada labai, dabar i vieno tarpsnio nuotraukas savo su sypsena ziuriu, ciuozia mano Guscius tai i viena puse tai i kita doh.gif Ir kam???? Turbut tik  todel, kad visos tada kraipem - mada buvo doh.gif

Cia ar bendrai?
Mmm... manau ieskojimas saves, nauju kazkokiu rakursu ar pan yra pliusas, geriau nei sedet ir nieko nedaryt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 spalio 2009 - 13:30
QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 13:21)
Man labiau uzkliuvo kodel visi kadrai svyra. Ir idomu pasidare - jei samoningai, tai kodel - ar tam kad nuotrauka dinamiskesne atrodytu, kompoziciskai geresne, ar tik del mados g.gif 

rase, kad bande kazka naujo... ir jai tas patinka tongue.gif

na, man spalvos kazkaip irgi svarbu cool.gif ar pas besimokancius ar pas asus ax.gif
o siaip bendras ispudis svarbiausia -buna atrodo tobula foto, ale nepatinka ir taskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokia tema sekanti? smile.gif kas kuria? Ar dar zaidziam su veidrodziais? Turit pasiulymu?
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 26, 12:26)
Cia ar bendrai?
Mmm... manau ieskojimas saves, nauju kazkokiu rakursu ar pan yra pliusas, geriau nei sedet ir nieko nedaryt smile.gif

Sis klauimas buvo skirtas Di wink.gif
Nauju rakursu ieskojimas yra gerai, jei tai ne siaip fotoaparato kraipymas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 26 spalio 2009 - 13:38
QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:10)
Sutinku is dalies su tavim. Vienodos spalvos serijoje padeda, nors nera privalu manau. Tik idomu, kaip DI, ar turejo galvoje kaip serija sias nuotraukas (na kad viena kita papildo ir pasakoja istorija ir jei taip, tai serijos cia nematau), ar tiesiog serija nuotrauku is vieno pafotografavimo (tada manau nera didelio skirtumo del vienodu spalvu) g.gif

na cia tikrai ne kaip serija, o kaip nuotraukos is vienos fotosesijos 4u.gif Seriju as dar nemoku kurti. Tiksliau nebandziau.

QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:21)
O as nesakau, kad tu sakai 4u.gif
As kazkaip i spalvas demesio nelabai kreipiu pas besimokancius (cia ir save galvoje turiu) Man labiau uzkliuvo kodel visi kadrai svyra. Ir idomu pasidare - jei samoningai, tai kodel - ar tam kad nuotrauka dinamiskesne atrodytu, kompoziciskai geresne, ar tik del mados g.gif  Di, tik tu nesupyk - kaipiau ir as fotoaparata kazkada labai, dabar i vieno tarpsnio nuotraukas savo su sypsena ziuriu, ciuozia mano Guscius tai i viena puse tai i kita doh.gif Ir kam???? Turbut tik  todel, kad visos tada kraipem - mada buvo doh.gif

Nepykstu visiskai 4u.gif

As kaip jau rasiau, ieskau nauju kampu. Matyt pas mane dabar toks tarpsnis smile.gif Ir is vis bandau viska kas i galva sauna. Del galuniu pilnai sutinku. Bet pasvirimai man kol kas patinka. Aisku kompoziciskai cia nera labai gerai. Bet ir sita su lauku sutvarkysiu blush2.gif Siandien is saves tikiuos, kad pagaliau ismoksiu nekapot galuniu smile.gif

Aciu visoms uz nuomones ir komentarus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 10 26, 14:34)

o siaip bendras ispudis svarbiausia -buna atrodo tobula foto, ale nepatinka ir taskas mirksiukas.gif

blink.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 26, 14:37)
Kokia tema sekanti? smile.gif kas kuria? Ar dar zaidziam su veidrodziais? Turit pasiulymu?

as jau noreciau naujos. kol kas minciu neturiu.

QUOTE(wyshnia @ 2009 10 26, 14:37)
Sis klauimas buvo skirtas Di wink.gif
Nauju rakursu ieskojimas yra gerai, jei tai ne siaip fotoaparato kraipymas smile.gif

kol kas cia ir kraipymas ir laipiojimas ant baldu hihihi.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norėčiau ir aš prisijungi prie jūsų gausaus būrio. Kaip supratau (net žadą atėmė), kad teks perskaityt labai jau nemažai literatūros... Ar visos tikrai viską skaitė. blink.gif (Beje, neteisingai sudėtos nuorodos pirmame poste, tad teko susirasti ir ankstesnę temą)...

Turiu porą kalusimėlių.
Ką minimaliai turėčiau turėti norint pradėti fotografuoti?
Ar visos čia fotografuoja su veidrodiniais aparatais?
Ir dar vienas klausimas, jei tema pradinukėms, tai kas pamoko ir pakritikuoja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 26, 13:43)

nesupratau g.gif
Atsakyti