Na atsiprašau, bet nesuprantu kaip 4-metis neišgeria vaistų , juk vaikas jau mąstantis ir jam aiškiai galima pasakyti, kad reikia.
Mano dukra laabai retai serga, ir kai suserga spyriojasi, neskanu jai, o mano atsakymas vaistai ir neturi būti skanu, vaistų reikia, kad išgytum ir juos REIKIA gerti. Jokių ten cackų pacackų
Manau labai padėtų jei išsitrauktumėt švirkštą ir imtumėt ruoštis leisti vaistus , jei negeria, tada suleisit, manau tikrai vaikas pasirinks mielu noru išgerti vaistus
Su leliuku galima žaisti, ir aš pipete po lašiuką lašindavau, kad neišspjautų, kad prarytų, o čia keturmetis ir mat reikia per prievasrtą cypinti, na nesuprantu aš šito
Nesenai dukrai kažkas buvo įkandęs ir gavosi alergija, teko tabletę gerti, tai sukramtė, užgėrė vandenuko ir nieko baisaus
O žadėti saldainius už išgertus vaistus - visiškas absurdas
Ir skanint vaistų niekada nesugalvočiau, maža ką patiks, ir suradęs kokią tabletę pas močiutę ar namie sugalvos paragauti .
Pas mus nuostata vaistai-neskanu, bet kai sergi reikia
SĖKMĖS su savo mažyliais
QUOTE(vavute @ 2010 03 13, 20:29)
Kai vaikas serga nera kada galvoti apie civilizuota sugirdymo buda
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 03 13, 21:42)
Bet grasinti,kad gausi dirza jei neisgersi irgi nekas..
na nereikia taip is kart i krastutinumus
didziajai (beveik 6m) tai vaistuku tik duok, ypac jei skanus. tai kai matau kad bereikalo ju prasosi vis sakau, kad - kuo tu didyn tuo vaistukai neskanyn. ir stengiuosi pirkti neskanius. gyd visada paprasau, kad asmeniskai mano popai pasakytu, kad vaistukus gerti REIKIA. na kol kas veikia
o mazoji (7men) kai pradejo triest, ieskojau vis kokiu skanesniu, kad tik gertu pati. pasimokiau jau ligonineje - elementariausia smekta - prispaudei uzvertei - issiziojo rekt po biski supylei ir viskas. zinoma tai drasko sirdi bet jei negers vaistuku pasekmes gali buti blogos.
na juk kartais mamoms tenka priimti ir nepopuliarius ar net ziaurius sprendimus
Mano dukryte noriai geria ir vaistukus ir vitaminus
QUOTE(*Jura* @ 2010 04 13, 16:43)
Na atsiprašau, bet nesuprantu kaip 4-metis neišgeria vaistų , juk vaikas jau mąstantis ir jam aiškiai galima pasakyti, kad reikia.
Mano dukra laabai retai serga, ir kai suserga spyriojasi, neskanu jai, o mano atsakymas vaistai ir neturi būti skanu, vaistų reikia, kad išgytum ir juos REIKIA gerti. Jokių ten cackų pacackų
Manau labai padėtų jei išsitrauktumėt švirkštą ir imtumėt ruoštis leisti vaistus , jei negeria, tada suleisit, manau tikrai vaikas pasirinks mielu noru išgerti vaistus
Su leliuku galima žaisti, ir aš pipete po lašiuką lašindavau, kad neišspjautų, kad prarytų, o čia keturmetis ir mat reikia per prievasrtą cypinti, na nesuprantu aš šito
Nesenai dukrai kažkas buvo įkandęs ir gavosi alergija, teko tabletę gerti, tai sukramtė, užgėrė vandenuko ir nieko baisaus
Ir skanint vaistų niekada nesugalvočiau, maža ką patiks, ir suradęs kokią tabletę pas močiutę ar namie sugalvos paragauti .
SĖKMĖS su savo mažyliais
ne visi vaikai vienodi seip jau..maniske siandien atsisake gert vaistus nuo tempereturos.pasakiau arba sirupas arba zvake..bliaudama isgere.o va su lasinimu i nosi lasu nu niekaip pusti nosies nepucia siurbt nesileidzia lasinti tuo labiau.nepadeda nei ikalbinejimai nei bauginimai n iekas.ligonineje as laikau,o sesute lasina.viena karta sesele sako,o tu iseik as viena gal sulasinsiu.sakau jei norit vytis per koridoriu prasom Mano dukra laabai retai serga, ir kai suserga spyriojasi, neskanu jai, o mano atsakymas vaistai ir neturi būti skanu, vaistų reikia, kad išgytum ir juos REIKIA gerti. Jokių ten cackų pacackų
SĖKMĖS su savo mažyliais
Maniskis visada geria vaistus be jokiu problemu,zino kad reikia ir viskas,nesvarbu,skanu,neskanu...
Mes taip pat su vastuku gerimu problemu neturime
maniskei kaip uzeina,buna kad per asaras reikia gerti,bet buna kad dar pati man pasako,kad pamirsau duoti vaistukus
Vaistus geria noriai, tik HEKSASPRAY purškalo jau neleidžia įpurkšti.
Neturiu problemu - geria. Reikia ir geria. Pasakau, kad gersi neskanius vaistus kol pasveiksi. Kai pasveiksi - nebereikes gerti: eisim i teatra, kina, darzeli ar pan. - suveikia.
Stengiuosi labai sergancios "nelepinti" - nesedeti visa diena salia lovos, nenesioti valandu valandas ir pan. Pavalgome kartu, paskaitau knygute, - padedu lovyteje zaisliuku - turi pati zaisti. Stengiuosi elgtis taip, kad dukra suprastu - mama ir tetis negali visa diena sedeti salia lovos - turi savu darbu ir reikalu. Kad pati "sugalvotu", jog sirgti visai neidomu ir noretu greiciau pasveikti. Tada ir vaistai geriami laaabai noriai, ir temperatura matuojasi - pasedi ramiai, verkdama, bet ir i nosi vaistus leidziasi sulasinama.............
Stengiuosi labai sergancios "nelepinti" - nesedeti visa diena salia lovos, nenesioti valandu valandas ir pan. Pavalgome kartu, paskaitau knygute, - padedu lovyteje zaisliuku - turi pati zaisti. Stengiuosi elgtis taip, kad dukra suprastu - mama ir tetis negali visa diena sedeti salia lovos - turi savu darbu ir reikalu. Kad pati "sugalvotu", jog sirgti visai neidomu ir noretu greiciau pasveikti. Tada ir vaistai geriami laaabai noriai, ir temperatura matuojasi - pasedi ramiai, verkdama, bet ir i nosi vaistus leidziasi sulasinama.............
QUOTE(Bambeklė @ 2010 05 10, 12:20)
Neturiu problemu - geria. Reikia ir geria. Pasakau, kad gersi neskanius vaistus kol pasveiksi. Kai pasveiksi - nebereikes gerti: eisim i teatra, kina, darzeli ar pan. - suveikia.
manai jei maziau skirsi demesio greiciau pasveiks ,tai kita karta priduok i ligonine ,kita diena bus sveika
QUOTE(grazina37 @ 2010 05 10, 18:00)
manai jei maziau skirsi demesio greiciau pasveiks ,tai kita karta priduok i ligonine ,kita diena bus sveika
seip vaikai'nedurni' moka ligos atveju papiknaudziaut tai mamai bambeklei pritariu..sedejimas prie sergacio vaiko ir jo visu uzgaidu pildymas tikrai greiciau pasveikt nepades
QUOTE(grazina37 @ 2010 05 10, 17:00)
aciu - Jusu praktika nepasinaudosiu. Maniske man pakankamai veiksminga