Jungiuosi ir aš į šią grupę
Reikia ir man į darbą idėjų naujų
QUOTE(fuksė @ 2009 04 23, 11:46)
Viena bendradarbe minejo, kad ir juodos pedkelnes irgi netinka pagal etiketa dalykinei aprangai?
Teisingai minėjo, jei esi tarnautoja, kuri nešioja uniformą arba kokia sekretorė ar administratorė, banko darbuotoja ar pan. Kaip ir nederėtų vaikščioti su juodomis pėdkelnėmis.
Jei jau karjeristė ir dirbi kokia Projekto vadove, skyriaus vadove, vadyvininke ar pan. ir neturinčioje griežtų standartų įmonėje (na savarankiškesnis darbas ir neasistuoji valdžiai) tai galima rengtis kur kas laisviau. Aišku viena, kad raštuotos pėdkelnės ar plikos kojos yra TABU. (Dėl raštuotų... gali būti nežymiai raštuotos ir likusi apranda tada vienspalvė, bet čia jau stiliaus supratimas).
Jei pirmai grupei reiktų dėvėti tik kostiumėlius ir su šviesiais vienspalviais marškiniais, tai antroji grupė gali labiau improvizuoti: tinkamos ir suknelės, sijonai su palaidinėmis (gali būti ir trikotažo), serafanai, kostiumėliai ir pan. kelnės, liemenės ir pan. Taip pat galima labiau pažaisti spalvomis ir aksesuarais. Pagringiniai reikalavimai - rūbas tvarkingas, per daug nerėkiantis, atitinkantis figūros tipą. Batai BŪTINAI uždaromis nosytėmis, jokių basučių. Nereiktų apsikrauti aksesuarais kaip šarkai.
Pvz. aš dirbu Marketingo vadove. Gan dažnai važinėju į įvairius susitikimus, renginius ir pan. Nelabai mėgstu kostiumėlių (na ir nesu įpareigota labai griežtai jais rengtis). Be to pas mus nėra griežtų reikalavimų aprangai.
Tai penktadieniais beveik visada sau leidžiu rengtis džinsus (tamsiai mėlynus su kantu) ir kokius marškinukus, kartais su liemene. Aišku jei nebūna susitikimų tą dieną.
Labai pamėgau žiemai sukneles (Storo trikotažo) ir paderinu kokius karolius, pakabuką įdomesnį ir pan. Pėdkelnes rengiuosi tokios spalvos kaip suknelė (Juoda arba pilka). Beje, suknelių reiktų keletą įsigyti labiau tinkamų vasarai
Taip pat dėviu klasikines kelnes ir kokią palaidinę (kartais švarkelį).
Sijonas + palaidinė (pamėgau žiemą golfus kokybiško tvirto trikoažo ir paderinu aksesuarus.
Serafanas (rankovėmis iki pečių) ir marškinukai arba golfas. Dažnai juosiuosi platų baklažano spalvos diržą ir baklažanines pėdkelnes.
Ir t.t.