Įkraunama...
Įkraunama...

Dalykinė apranga karjeristėms

QUOTE(Agotukas @ 2009 04 23, 08:48)
Kodėl? Kojinės nėra labai rėkiančios spalvos. Kaip baklažanas. Bateliai juodi ant kulno ( ne špilkos smile.gif. Ne mėgstu šviesių pėdkelnių - jos storina kojas, o tamsios, ant kulno bateliai - vizualiai ilgina  4u.gif

O sijonai tikrai patogu. Niekur nepaudžia, netrina  blush2.gif Tik geros kojinės, reikalauja investicijų, tai tiesa. Bet nešioju už tai du sezonus  cool.gif

Sviesiu pedkelniu tiesiog nepernesu. doh.gif Kelnes man niekur nespaudzia, gal tik auskara bamboje kabineja, kai sedziu. rolleyes.gif
O stai Jusu ideja tikrai idomi.
Lieka issiaiskinti ar dalykinei aprangai tinka ,,baklazano" spalvos pedkelnes?
Mazu susigundisiu ir isirinksiu sarafana, pvz juodos spalvos. blush2.gif
Atsakyti
pabandysiu aprasyt savo garderoba

I siltas pilkas pustas sijonas, zalias megstukas, zaias plonas voratinklinis megztukas su sagom, juodos rastuotos pedkelnes

II siltas sijonas sunkiai nusakomos spalvos(violetiniai pilkas), bordines pedkelnes, violetinis megztukas, o po apacia juodi marskinukai

III nusidejau ir atejau su dzinsais, nes su sijonais buvo salta.o vakar kaip tycia buvo silta doh.gif taig dzinsai ir ilgas megztinis rudas, po apacia juodi marskinukai

IV rudas sarafanas, violetinis golfas, bordines pedkelnes

V dzinsai,juodas golfas
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 04 23, 08:56)
PUIKU, tai irgi ne kiekis dominuoja! O man vis maza..... doh.gif
blink.gif ar cia as tik viena sijonu nedeviu?
O kaip del skareliu ant kaklo?

tikriausiai smile.gif as iki 20m nenesiojau jokiu sijonu smile.gif paskui kaip patiko ir db ju daugiau nei kelniu pas mane.
skareliu nemegstu as. bet jei tinka ir patinka - prasom.

o baklazano spalvos pedkelnes manau prie visokiu batuku tiks, ir prie juodu ir rudu.
Atsakyti
O kur galima paskaitineti apie tai kas netinka dalykinei aprangai? g.gif
Kur tas baigtinis saraselis?
Viena bendradarbe minejo, kad ir juodos pedkelnes irgi netinka pagal etiketa dalykinei aprangai? verysad.gif
Apsvieskite, pls......
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 04 23, 08:13)
Sviesiu pedkelniu tiesiog nepernesu.  doh.gif Kelnes man niekur nespaudzia, gal tik auskara bamboje kabineja, kai sedziu. rolleyes.gif
O stai Jusu ideja tikrai idomi.
Lieka issiaiskinti ar dalykinei aprangai tinka ,,baklazano" spalvos pedkelnes?
Mazu susigundisiu ir isirinksiu sarafana, pvz juodos spalvos. blush2.gif

Raštuotos ir dar visokiausios dryžuotos ar languotos pėdkelnės tikrai niekaip nedera su dalykiniu stiliumi g.gif
O renkantis kojines dalykinam stiliui tiesiog reikia atminti, kad kojinių spalva neturi kontrastuoti su aprangos spalva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 04 23, 10:46)
O kur galima paskaitineti apie tai kas netinka dalykinei aprangai? g.gif
Kur tas baigtinis saraselis?
Viena bendradarbe minejo, kad ir juodos pedkelnes irgi netinka pagal etiketa dalykinei aprangai? verysad.gif
Apsvieskite, pls......

nu cia jau kas kaip supranta ir kaip priimta darbe.
nei as, nei mano koleges nebendrauja su klientaiis. is vis pasaliniu zmoniu cia lb mazai, beveik neileidzia nieko. todel vaikstom kaip norim, bet prisilaikom dalykinio stiliaus.
o jau del juodu pedkelniu - jau kazkoks ispindejimas. manau svarbiausia neisaukianciai, tvarkingai, svariai ir pan. jokiu mini, dzinsu .
o visa kita - tavo fantazijos vaisius smile.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į šią grupę ax.gif Reikia ir man į darbą idėjų naujų smile.gif

QUOTE(fuksė @ 2009 04 23, 11:46)

Teisingai minėjo, jei esi tarnautoja, kuri nešioja uniformą arba kokia sekretorė ar administratorė, banko darbuotoja ar pan. Kaip ir nederėtų vaikščioti su juodomis pėdkelnėmis.

Jei jau karjeristė ir dirbi kokia Projekto vadove, skyriaus vadove, vadyvininke ar pan. ir neturinčioje griežtų standartų įmonėje (na savarankiškesnis darbas ir neasistuoji valdžiai) tai galima rengtis kur kas laisviau. Aišku viena, kad raštuotos pėdkelnės ar plikos kojos yra TABU. (Dėl raštuotų... gali būti nežymiai raštuotos ir likusi apranda tada vienspalvė, bet čia jau stiliaus supratimas).

Jei pirmai grupei reiktų dėvėti tik kostiumėlius ir su šviesiais vienspalviais marškiniais, tai antroji grupė gali labiau improvizuoti: tinkamos ir suknelės, sijonai su palaidinėmis (gali būti ir trikotažo), serafanai, kostiumėliai ir pan. kelnės, liemenės ir pan. Taip pat galima labiau pažaisti spalvomis ir aksesuarais. Pagringiniai reikalavimai - rūbas tvarkingas, per daug nerėkiantis, atitinkantis figūros tipą. Batai BŪTINAI uždaromis nosytėmis, jokių basučių. Nereiktų apsikrauti aksesuarais kaip šarkai.

Pvz. aš dirbu Marketingo vadove. Gan dažnai važinėju į įvairius susitikimus, renginius ir pan. Nelabai mėgstu kostiumėlių (na ir nesu įpareigota labai griežtai jais rengtis). Be to pas mus nėra griežtų reikalavimų aprangai.

Tai penktadieniais beveik visada sau leidžiu rengtis džinsus (tamsiai mėlynus su kantu) ir kokius marškinukus, kartais su liemene. Aišku jei nebūna susitikimų tą dieną.
Labai pamėgau žiemai sukneles (Storo trikotažo) ir paderinu kokius karolius, pakabuką įdomesnį ir pan. Pėdkelnes rengiuosi tokios spalvos kaip suknelė (Juoda arba pilka). Beje, suknelių reiktų keletą įsigyti labiau tinkamų vasarai ax.gif
Taip pat dėviu klasikines kelnes ir kokią palaidinę (kartais švarkelį).
Sijonas + palaidinė (pamėgau žiemą golfus kokybiško tvirto trikoažo ir paderinu aksesuarus.
Serafanas (rankovėmis iki pečių) ir marškinukai arba golfas. Dažnai juosiuosi platų baklažano spalvos diržą ir baklažanines pėdkelnes.

Ir t.t.
Atsakyti
puikus straipsnis kaip reikia rengtis einant i darba http://gyvenimas.del...php?id=21966840 viskas kuo puikiausiai paaiskinta ir net pvz yra
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 05 06, 09:19)
kazkaip susipainiojau. koel sekreteorei reikia vienaip rengtis, o projektu vadovei kitaip?.....  g.gif
jei jau taip grieztai  - tai manau ir tarnautojai ir privaciu firmu sekretores ir tos pacios vadoves turi rengtis dalykine apranga. o skirstyt kam kokias pedkelnes reikia nesiot kazkaip neprotinga...

Kaip ir yra tokia nerašyta taisyklė, kad labiau aptarnaujantys rengiasi griežčiau ax.gif Bent jau kiek aš buvau mokymuose apie aprangą ir panašius dalykus. "Laisvesni paukščiai" gali ir laisviau rengtis.

Bet vėlgi... viskas priklauso nuo įmonės politikos ir atmosferos. Pvz viename darbe būdama projekto grupės vadove rengiausi ir džinsais, o kitame - daugiausia kostiumėliais ir dalykinėmis suknelėmis.
Dabar pvz. irgi įvairiai: kai žinau, kad važiuosiu pas labai solidžius klientus kur reikalingas labai griežtas stilius - rengiuosi kostiumėlį, o pas kitus klientus labiau "prie meno" kaip tik ką nors kitokio, o kartais ir su džinsais vaikštau.

Aišku yra taisyklės, bet neretai reikalingas ir 6-as jausmas, ypač kas liečia derinimą ir pan.

Kad ir tos pačios raštuotos pėdkelnės tiknka, jei suknelė vienspalvė ir pėdkelnės tampa aksesuaru. Žodžiu apranga turi būti skoninga ir saikinga (neperkrauta per daug).

Per kažkuriuos mokymus sakė, kad dalykinė apranga yra tokia, kuri nekrenta į akis labiau nei kad tai ką žmogus bando pasakyti ar parodyti.

Gal kas užmatėt suknelių vasarai į darbą g.gif:
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 05 06, 10:38)
Kaip ir yra tokia nerašyta taisyklė, kad labiau aptarnaujantys rengiasi griežčiau ax.gif Bent jau kiek aš buvau mokymuose apie aprangą ir panašius dalykus. "Laisvesni paukščiai" gali ir laisviau rengtis.

Bet vėlgi... viskas priklauso nuo įmonės politikos ir atmosferos. Pvz viename darbe būdama projekto grupės vadove rengiausi ir džinsais, o kitame - daugiausia kostiumėliais ir dalykinėmis suknelėmis.
Dabar pvz. irgi įvairiai: kai žinau, kad važiuosiu pas labai solidžius klientus kur reikalingas labai griežtas stilius - rengiuosi kostiumėlį, o pas kitus klientus labiau "prie meno" kaip tik ką nors kitokio, o kartais ir su džinsais vaikštau.

Aišku yra taisyklės, bet neretai reikalingas ir 6-as jausmas, ypač kas liečia derinimą ir pan.

Kad ir tos pačios raštuotos pėdkelnės tiknka, jei suknelė vienspalvė ir pėdkelnės tampa aksesuaru. Žodžiu apranga turi būti skoninga ir saikinga (neperkrauta per daug).

Per kažkuriuos mokymus sakė, kad dalykinė apranga yra tokia, kuri nekrenta į akis labiau nei kad tai ką žmogus bando pasakyti ar parodyti.

na jo. sutinku kad daugiausiai remiames 6 jausmu.
juolabiau, jei imone neprimineja klientu.
dabar man sunku isivaizduoti tokia imone, kur net su juodom pedkelnem negalima vaiksciot g.gif pries akis stojasi stiuardeses wink.gif
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 05 06, 11:44)
dabar man sunku isivaizduoti tokia imone, kur net su juodom pedkelnem negalima vaiksciot  g.gif  pries akis stojasi stiuardeses wink.gif

Dažnai būna griežtesni reikalavimai bankuose (toms, kurios su klientais dirba), dar gal kokia verslo konsultavimo įmonės ar pan ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 05 06, 10:38)

Man taip sunku rasti suknelę į darbą doh.gif Jei rasite, pasirodykite 4u.gif

QUOTE(olialiaa @ 2009 05 06, 10:44)
dabar man sunku isivaizduoti tokia imone, kur net su juodom pedkelnem negalima vaiksciot  g.gif  pries akis stojasi stiuardeses wink.gif

Ambasadorių darbuotojai. Žinua, kad vienoje ambasadoje (LT) turi būti švarkas ilgomis rankovėmis ir nesvarbu ar karšta ar šalta.
Atsakyti