Įkraunama...
Įkraunama...

Dalykinė apranga karjeristėms

QUOTE(Dzine @ 2006 03 01, 12:45)
Dabar pardėse pilna tokių sijonų velvetinių ar tai "gobeleninių" arba šiaip neaiškios kažkokios medžiagos, siuvinėti kartais, tokie platėjantys. Ar jūs tokius priderinus švarką laikytumėt dalykine apranga? Apskritai ar gali būt velvetas dalykinėj aprangoj?

Aš matau, kad moteriškės vaikšto su tokiais darbe, nžn kokios jų pozicijos, gal kokios finansininkės ar ką. Ar manot kad aukščiausio lygio vadovas (apie moteris tik turiu omeny) gali sau leisti tokį stilių (velvetai, sijonas su kvarbatkom, bliuskos su blizgančiais prisiuvinėtos ir pan.)?

Dalykiškumo srity neesu patarėja, bet kad velvetas yra ne protokolinė medžiaga, tas tiesa.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2006 02 10, 17:56)
Sveikos,

ieskau juodu klasikiniu kelniu, gali buti su dryzeliais ir pan., bet kainos man atrodo baisiai dideles blink.gif Nes iki siol visad kelnes siudavo "nuosava" siuveja ir uz aciu, tai pirkti atrodo brangoka.. Sikart pasisiuti neiseina, nes kelniu reikia greitai. Tai noriu paklausti, kokia kaina uz tokias kelnes yra normalu? biggrin.gif Gal zinote kur rasti pigiau nei pvz Aprangoj?

Romo artelėj, CUP'e mačiau, kad dar yra iš senos kolekcijos juodų su dryželiais. Aš pirkau tokias pernai pavasario pabaigoj - labai gerai nešiojasi, tikrai laaabai kokybiškos thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzine @ 2006 03 01, 13:45)
Dabar pardėse pilna tokių sijonų velvetinių ar tai "gobeleninių" arba šiaip neaiškios kažkokios medžiagos, siuvinėti kartais, tokie platėjantys. Ar jūs tokius priderinus švarką laikytumėt dalykine apranga? Apskritai ar gali būt velvetas dalykinėj aprangoj?

Aš matau, kad moteriškės vaikšto su tokiais darbe, nžn kokios jų pozicijos, gal kokios finansininkės ar ką. Ar manot kad aukščiausio lygio vadovas (apie moteris tik turiu omeny) gali sau leisti tokį stilių (velvetai, sijonas su kvarbatkom, bliuskos su blizgančiais prisiuvinėtos ir pan.)?

Man asmeniškai tai baisoka tokius pirkti ir mane traukia prie klasikinio dalykinio stiliaus - tamsus (juodas arba t.mėlynas) kostiumėlis, pastelinių sp. palaidinė. Ir aišku medžiaga turi reikšmės - turi būt pusvilnė kokia ar pan. Tokius nepaprastai sunku nusipirkti, geriausiu atveju būna visiška sintetika.

Pas mus darbe merginos vaikšto su velveto kostiumėliais. Bet man čia daugiau stlinga nei dalykiška smile.gif
Atsakyti
Man tai velvetas tikrai neatrodo stilinga, greiciau stiliumi primena dzinsus ir manau dalykiskai apranga netinka.
O as ieskojau kelniu uzsimusdama! doh.gif Ir netycia uzejau i viena isparduotuve... Ir ka? Nusipirkau super kelnes! Man jos taip patinka!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzine @ 2006 03 01, 16:13)
pasak mano guru  ax.gif tai su šviesiais ir spalvotais kostiumais tik statybininkai gali vaikščiot. o konservatyvioms verslo sritims (teisininkams, bankininkams, NT ir pan.) tik juoda-balta praktiškai.
tai po 5 metų darbo juoda-balta, tai pardėj tik pasklaidau kitokius rūbus blush2.gif , norėčiau, ale vėl nutipenu prie juoda-balta blink.gif

be to ką merginos galvoja apie dalykinę šukuoseną?

aš manau, kad reik žiūrėti, kiek tenka bendrauti su klientais ir atitikti nusitovėjusį "rimtą" įvaizdį. juk skiriasi teisininkas, bendraujantis su klientais ir teisininkas, sėdintis įstaigoj tarp savų (čia ašbandau pateisinti savo velvetinį sijoną blush2.gif )
dėl plaukų irgi- svarbu, kad būtų švarūs, tvarkingi, ne vaivorykštės spalvų. ilgi plaukai- susegti. unsure.gif
Atsakyti
Manau, kad tikrai jūs painiojat dalykiškumą ir protokolo reikalavimus. Netgi pagal protokolą, kai tu neturi oficialių susitikimų leidžiama laisvesnė, vadinama klubinė apranga (vyrams leidžiama devėti sportinius marškinėlius po švarku, gali devėti languotus švarkus ir ne kostiumines kelnes).
Tik protokolinei aprangai yra griežti reikalavimai. Kiek esu girdėjus didesnės, ypač užsienio kapitalo kompanijos, dažnai nustato "uniformas" darbuotojams. Bet jeigu tik dirbat su klientais ir neturit jokių oficialių susitikimų, manau tinka ir velvetas, ir ryškesnės spalvos. Beje, protokolas moterims ne toks griežtas, kaip vyrams. Moters apranga: švarkas (palaidinė) - kelnės, švarkas (palaidinė) - sijonas, švarkas - suknėlė, gali būti varijuojama įvairiom medžiagom ir faktūrom bei psalvom, ribojamas tik sijono ir palaidinės rankovių ilgis bei iškirptės gylis. Neleidžiamas aksomas, velvetas ir megzti (nerti) drabužiai.

Nepykit, jei visoms žinomas tiesas surašiau 4u.gif
Atsakyti
bet kartais taip norisi ko nors moterisko su raukinukais ....smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 03 02, 21:54)
aš manau, kad reik žiūrėti, kiek tenka bendrauti su klientais ir atitikti nusitovėjusį "rimtą" įvaizdį. juk skiriasi teisininkas, bendraujantis su klientais ir teisininkas, sėdintis įstaigoj tarp savų (čia ašbandau pateisinti savo velvetinį sijoną  blush2.gif )
dėl plaukų irgi- svarbu, kad būtų švarūs, tvarkingi, ne vaivorykštės spalvų. ilgi plaukai- susegti.  unsure.gif

Vat dėl ilgų plaukų ir kad turi būti surišti tai man čia naujiena. Nebent tas ilgis jau tikrai labai ilgi. Bet aš tai savęs neįsivaizduoju su surištais plaukais. Viskas einu kirptis trumpai.
Atsakyti
Man irgi neiseina laikytis taisykles del plauku. Suprantu, jeigu dirbi maisto gaminimo istaigoje - tada tai aktualu, o siaip... Et, bala nemate biggrin.gif
Atsakyti
o as kaip tik nelabai galiu eiti pasileidus, as kokia grazesne spilka susisegu vistiek...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noriu jūsų nuomonės: mano darbe reikalaujama apranga yra vadinamasis "business style". Aš gana dažnai apsivelku megztinį, ar tai prie kelnių, ar tai prie sijono. Na, megztiniai nėra kokie ten margi, su briedžiais ar ornamentais: vienspalviai, madingi. Paskaičiau internete kad tai visiškai nėra verslo stiliaus aprangos dalis. AR jūs sutinkate su tuo, ar ne?
Ir gal dar idėjų turite kokių, kaip galima kuo įvairiau ir kuo nenuobodžiau apsirengti verslo stiliumi?
Atsakyti
Nu jooo, megztiniai kaip ir netink, bet manau, kad nera nuodemes megzto plono trikotazo golfukai po svarkeliu..man pvz tai salta su marskinukais ir svarkeliu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 03 29, 08:44)
Sveikos 4u.gif
Noriu jūsų nuomonės: mano darbe reikalaujama apranga yra vadinamasis "business style". Aš gana dažnai apsivelku megztinį, ar tai prie kelnių, ar tai prie sijono. Na, megztiniai nėra kokie ten margi, su briedžiais ar ornamentais: vienspalviai, madingi. Paskaičiau internete kad tai visiškai nėra verslo stiliaus aprangos dalis. AR jūs sutinkate su tuo, ar ne?
Ir gal dar idėjų turite kokių, kaip galima kuo įvairiau ir kuo nenuobodžiau apsirengti verslo stiliumi?

Sutinku. Pvz., kazkada SEB'e budavo "penktadienine" apranga. manau, kad vadybininke, ivairuojanti penktadieni su megztiniu i svarbu susitikima su klientu, padare pakankamai prasta ispudi, nors ir atsiprasinejo.

Tai, ar gali rengtis "madinga" megztuka, ar trikotazine palaidine, priklauso nuo darbovietes reikalavimu ir kompanijos veiklos srities, uzimamos padeties rinkoje (top lydere ar be). Mano nuomone, kai kuriose srityse (finansai, teise) business style yra pakankamai nuobodus ir ivairumas nepageidautinas.
Atsakyti