Vaikai kaip beždžioniukai, kai kiti mažiukai gers iš puodelio ir jusu papras gerti iš puodelio prieš miega. Svarbu kad auklitojos žinotu viska ką ir kaip jusų mažiukas mėgsta, ir ko norėtumėte atsisakiti bet neišeina.
Svarbu kad pirmus mėnesius vaikutis jaustusi patogiai kaip namie.
Mano miegoti ėjo su savo meškučiu ir tik atsigėrus pienuko. Ometu pabaigoje liko itk meškutis.
Mano mažylis 2 m. bet aš visai nesistengiu atimti iš jo buteliuko dėl vienos labai paprastos priežasties, kai tik puodukas į rankas, taip ir jis pats ir aplinkui plaukia viskas. Gert jis moka iš puoduko bet lyg tarp kitko nu išlieja ir viskas, o kai jau nesiseka tai ir nesiseka su tuo gėrimu .
Žinoma, niekas nesiginčija, kad buteliukas yra patogu, bet man neišsiliejantis puodelis dar labiau patinka. Ir kažkaip rimčiau atrodo
O jezus,bandžiau šiandien savo 2,7 metų vyrą migdyt be įprasto pieno buteliuko...Ir ką - man vos stogas nenučiuožė,kai jis be paliovos neužsičiaupdamas kokią valandą lovoje bliaudamas kartojo ,,mama,duok buteliukąąąąą".... Net pasikūkčiodamas verkė,atrodė - be to buteliuko-niekaip neužmigs....Bet nedaviau Užmigo vargšiukas.
Taip kankinu vauką todėl,kad po 2 savaičių keliaus į darželį,o jis pas mane jautrus,tai pagalvojau gal geriau kai namie atpras nuo buteliuko,nes daržely bus tikra katastrofa....
Taip kankinu vauką todėl,kad po 2 savaičių keliaus į darželį,o jis pas mane jautrus,tai pagalvojau gal geriau kai namie atpras nuo buteliuko,nes daržely bus tikra katastrofa....
QUOTE(Amazing @ 2005 08 17, 21:52)
O jezus,bandžiau šiandien savo 2,7 metų vyrą migdyt be įprasto pieno buteliuko...Ir ką - man vos stogas nenučiuožė,kai jis be paliovos neužsičiaupdamas kokią valandą lovoje bliaudamas kartojo ,,mama,duok buteliukąąąąą".... Net pasikūkčiodamas verkė,atrodė - be to buteliuko-niekaip neužmigs....Bet nedaviau Užmigo vargšiukas.
Mano pana irgi uzmigti negalejo be buteliuko iki 2,5 metu. Darzely aukletojos tragedijos is to nedare, tik paprasciausiai nedave, kai mate, kad nelabai reikia o buteliuka i darzeli nesiojomes dar ilgokai, jeigu kartais prireiktu Taip po truputi iprato pietu uzmigti be buteliuko, o nakciai tai as jau pati susitariau su ja, kad, dukryte, tu jau esi didele, o ta buteliuka gal geriau atiduokim kokiem maziem leliukam Ji sutiko be problemu, ir nors tai nakciai, del viso ko, dar pieno pasidejau salia, bet jau jai nereikejo ir nuo to karto nakti nebesikele O su maziuku kol kas vargstu taip pat nuteikiau save, kad dar metelius kentesiu...
na ir aš šiankat turėjau nemigo naktį, močiutės patarimo paklausiau, na galvoju reik bandyti tą buteliuką mest lauk, iš pradžių sakiau kad aukėtojai darželyje palikom, paskui šuniukas išsinešė, tai vaikas niurnėjo kol galiausiai pradėjo verkti rėkti, na bet galų gale užmigom abu.Aišku man laimos pilnos kelnės bet neilgam, naktį toks koncetras prasidėjo, kokią gerą valandą jo klausiausi ir piktuoju ir geruoju, kol galiausia vaikas mane įveikė, nebeturėjau jėgų o ir kaimynai kažin ką galvoja
Tai nebežinau ko griebtis, turiu viltį kad darželyje atpras, o jeigu ne tai nežinau, beje maniškiui jau 2 metai, taigi bonkės kaip jau ir nereiktų
Tai nebežinau ko griebtis, turiu viltį kad darželyje atpras, o jeigu ne tai nežinau, beje maniškiui jau 2 metai, taigi bonkės kaip jau ir nereiktų
Na net įsivaizduoti negalėjau, kad egzistuoja tokios problemos. O ar jūs, mamytės, bent nors vieną knygą skaitėte, augindamos savo vaikučius? Juk nuo pusės metų jau rekomenduojama pratinti gerti iš puodelio, o nuo metų - iš viso buteliuko atsisakyti. Vaikas apsilaistys? Na ir kas, bet išmokti tik taip ir įmanoma. Turiu du vaikus, bet abu nuo pusės metų iš puodelio gėrė. Beje, su antruoju buteliuko jokio iš vis nenaudojom, nes nepripažino.
QUOTE(eva @ 2005 09 05, 13:36)
na ir aš šiankat turėjau nemigo naktį, močiutės patarimo paklausiau, na galvoju reik bandyti tą buteliuką mest lauk, iš pradžių sakiau kad aukėtojai darželyje palikom, paskui šuniukas išsinešė, tai vaikas niurnėjo kol galiausiai pradėjo verkti rėkti, na bet galų gale užmigom abu.Aišku man laimos pilnos kelnės bet neilgam, naktį toks koncetras prasidėjo, kokią gerą valandą jo klausiausi ir piktuoju ir geruoju, kol galiausia vaikas mane įveikė, nebeturėjau jėgų o ir kaimynai kažin ką galvoja
Kam kankinti vaiką ir savę ateis viskam savo laikas,pas mus taip pat yra tokia problemėle,- nuo soskes atpratinom per savaitę(pasakėm kad pelyte išsinešė į mišką),prie puodo diena likti be pampersu priprato vaikas per savaitę be jokiu kaprizu ,pačiam jau daejo,taip pat daeis ir, kad nebereikia bonkos,Aš nesiruošiu traumoti vaiką ir pati nervuotis, ir jums nepatariu,jolab kad eina į daržą ten ir atpras
[quote=Ilonėlė,2005 02 20, 00:11]
Atsisakėm naktim gerti iš buteliuko ligiai 3 metuku. Patarima radau čia supermamoje. Kiekviena savaite aš vis po 5 -7 mm nukirpdavau (patrumpindavau)tutuka, kai jau buvo nepatogu gerti atsigulus ji atsisėsdavo, o kai išvis buvo nematogu ir net neimanoma gerti paaiškinau kad paseno buteliukas reiktu išmest. Daugiau nebeprireikė.
Nelabai suprantu aš tą nukirpimo metodiką Jeigu galą nukirpsi, tai bus didelė, piršto dydžio, skylė. Kaip iš vis iš tokios gerti? Paaiškinkit man prašau, kur ir ką kerpat?
Atsisakėm naktim gerti iš buteliuko ligiai 3 metuku. Patarima radau čia supermamoje. Kiekviena savaite aš vis po 5 -7 mm nukirpdavau (patrumpindavau)tutuka, kai jau buvo nepatogu gerti atsigulus ji atsisėsdavo, o kai išvis buvo nematogu ir net neimanoma gerti paaiškinau kad paseno buteliukas reiktu išmest. Daugiau nebeprireikė.
Nelabai suprantu aš tą nukirpimo metodiką Jeigu galą nukirpsi, tai bus didelė, piršto dydžio, skylė. Kaip iš vis iš tokios gerti? Paaiškinkit man prašau, kur ir ką kerpat?
tikriausiai patį buteliuko čiulptuką pagal patarimą reik kirpt.Bet jei nukirpsi,tai vaikui atsigulus lovoj pasidarys klanas.Perrengti,patalynę perkeisti...Ne,man tas netinka...
Aš irgi neišsivaizduoju , kaip tą soskę gali trumpinti, nuo pirmo jau patrumpinimo didele skylę bus kaip vaikas gers, iškart apsipils ,mano ne toks kvailas sakys ką čia davei.
QUOTE(giedrulka @ 2004 10 20, 11:06)
Istikruju, gi nei viena nematem nei vieno dvidesimtmecio jaunuolio su tute Koks skirtumas anksciau pusmeciu, ar veliau... vistiek mes musu vaikai tas tutes ir dudas
Esam 1m.3 mėn miegojimui mums reikia tiutės,o ryte ir vakare geriame pienuką iš buteliuko Dieną galim gerti ir iš puoduko ,ir iš buteliuko-nematau tame tragedijos Ateis laikas ir nebereikės tų kūdikiškų malonumų. Leiskim leliukams pasimėgauti