Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti vaiką nuo gėrimo iš buteliuko

Mano vyresnelis taip pat turi "buteliuko kariesa" sad.gif .O todel,kad gerdavo piena is buteliuko einant miegoti ir nakti.Taigi 2 metuku jau buvo sugede priekiniai dantukai.Kai jam buvo 2.5 metu baigesi mano kantrybe su naktiniais pieno gerimais,nes buvo vasara ir daznai pienas pripiltas is vakaro,sugyzdavo.Nu galvoju,reikia kazka daryti.Kaip tik vaziavome i Nida ir nutariau,kad "paliksiu" buteliuka.Nakti pradejo bliaut -pieno,sakau nera,palikom namie,gerk is puoduko.O is puoduko ne tas kaifas.Dar viena naktis-ir viskas baigesi.Cia yra grynas pripratimas.O uztai mazoji mano-net nemoka traukt is soskes.
Va,o drauges berniukas jau penkeriu,ir kuo ramiausiai geria piena vakare ir is ryto IS BUTELIUKO.Ir dantys nesugede.Tiesa jis niekada negere nakti.
Atsakyti
Mano dviejų metų sūnus naktimis gurkšnoja iš buteliuko. smile.gif Nors pirmą kartą buteliuką pamatė 1.6 metukų - tada, kai nustojau žindyti...Iki tol be jokių problemų gerdavo iš puoduko, tačiau naktimis krūčiai pakeisti jis nebetiko wink_3.gif Tiesa, saldintų arbatų negeria, tačiau labai mėgsta sultis... rolleyes.gif Dantukai sveiki...
Manau, kad dantims didelės įtakos turi paveldimumas smile.gif Dantų priežiūra dvimetukui yra gana sąlyginė - bent jau man nesiseka normaliai išvalyti jo dantukų, pas stomatologą irgi tokiam vaikui nelabai yra ką veikti biggrin.gif
Atsakyti
oi mano lelius sukramte buteliuko papki...teko pirkt kita kuris visiskai kitoks nei anas....tai.....antra naktis be butelio miega tik vis nurna bet vis uzmiega......palinkekit mum sekmes... goss.gif
Atsakyti
buteliuka naudojom tik nakti pienukui gerti,bet paskui savaime atsisake pieno(nes jo nelabai megsta),o kitko nesiuliau schmoll.gif tai dabar jis tik stovi pastatytas matomoj vietoj ir tiek smile.gif tiesa,tai ivyko pries menesi kai buvo 1,5.

loretaltl,linkiu sekmes smile.gif
Atsakyti
oi kaip gerai mes jau savaite be butelio.....reikejo seniai taip padaryti....pora naktu pavargsti ir viskas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(loretaltl @ 2005 01 17, 00:06)
oi mano lelius sukramte buteliuko papki...teko pirkt kita kuris visiskai kitoks nei  anas....tai.....antra naktis be butelio miega tik vis nurna bet vis uzmiega......palinkekit mum sekmes... goss.gif

SEKMES!!!!!!! biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus irgi buvo tokia problema nuo metukų pati metė soskę tai nakti išgerdavo po 4 buteliukus ir pampersai neatlaikydavo. Kai buvo pusantrų metų ėmiausi labai drastiškos priemonės: PIPIRAI. Vakare daviau buteliuką išteptą pipirais: rėkė, metė, vėl ėmė, pirmą naktį beveik abi nemiegojom. Antrą buvo lengviau ir po savaitės visai pamiršo. Tai labai drastiška, bet padėjo. thumbup.gif
Atsakyti
Labux atpratinti mazyli nuo buteliuko reiketu labai paprastai reiketu pasakyti kai jo nebuvo, buteliuka paeme katyte savo maziems vaikiukams, nunese nes jie neturejo is ko gerti, o tavo buteliukas buvo numestas, tai katyte ir pagalvojo, kad jis niekam nera reikalingas. blush2.gif
thumbup.gif mums pavyko
Atsakyti
nereikia nei pipiru nei pasaku......nakty ner kada pasakot...neduoti ir viskas....as ir pavaragau tik pora naktu.....ir viskas kaip nebuta juk ispuoduko gert tai mano ismoko kokiu 6 men.tik nakti butelio reikejo.....dabar gailiuosi kad anksciau taip nepadariau.... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuzanėlė @ 2005 01 23, 13:30)
SEKMES!!!!!!! biggrin.gif

tikriausiai palaikymas padejo issilaikyti.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
musu mazylis pats reikalauja, kad duotumem gerti is "tikro" puodelio, mat didelis labai nori buti. tai tik jogurta pries nakti geria is buteliuko, nes kitaip butu dudetinga, bet su mielu noru gertu ir is tikro puodelio, tik vat mama neleidzia biggrin.gif
Atsakyti
Aš jau po truputėlį saviškį irgi pratinu gerti iš puoduko. Jam tai patinka (nes įtariu, kad irgi nori gerti taip pat kaip mama ir tėtis). Tik, kad jam labai jau sunkiai gaunasi. Kai duodu jam gerti iš puoduko jis įtraukia per daug oro ir pradeda springti sad.gif Bet tikiuosi greitai išmoksim ir mes gerti iš puoduko ax.gif
Atsakyti