JAV pediatrai (bent jau musishkis ) rekomenduoja nuo 6 men. pereit prie puodelio su snapeliu. Achiu Dievui, mums tos rekomendacijos neprireike, nes mano curka beveik buteliuko ir nemate. Tachiau matau ish draugu, kad tai gali tapti problema. Todel ja spresti - kaip ir daugeli kitu 'iprotiniu' dalyku - reiketu kuo ankschiau, nes vaikas gudreja, ir kuo vyresnis, tuo sunkiau nores atsikratyt maloniu iprochiu
QUOTE(Ode @ 2005 01 08, 03:47)
Tachiau matau ish draugu, kad tai gali tapti problema. Todel ja spresti - kaip ir daugeli kitu 'iprotiniu' dalyku - reiketu kuo ankschiau, nes vaikas gudreja, ir kuo vyresnis, tuo sunkiau nores atsikratyt maloniu iprochiu
Tai jau tiksliai. Pažįstu vieną mergaitę, kuri būdama 4 metų vis dar geria naktimis arbatą iš buteliuko. Dantys jau juodi nuo karieso, o mamai gaila vaiko , tai ir toliau duoda buteliuką.
QUOTE(mažulka @ 2005 01 08, 17:17)
Tai jau tiksliai. Pažįstu vieną mergaitę, kuri būdama 4 metų vis dar geria naktimis arbatą iš buteliuko. Dantys jau juodi nuo karieso, o mamai gaila vaiko , tai ir toliau duoda buteliuką.
nesuprantu o prie ko čia buteliukas ir kariesas? ar dėl nuolatinio čiulpimo ar dėl ko? aš asmeniškai nematau nieko blogo,kad vaikas geria iš buteliuko,tik aišku,kad ta bonka ištisai dantyse nebūtų
Mano dukra ir trejų būdama su buteliukų nesiskyrė, gal ir ketverių neatsisakydavo. Pieną gėrė tik iš buteliuko. Atsisakius buteliuko pieno nebegėrė- nepatiko kvapas. Kariesas nuo buteliuko? Baikit juokus . Dukros dantukai visada buvo gražiai prižiūrimi, valomi, pas stomatologus profilaktiškai mini higieną darydavo nuo trejų. PIeninių dantukų šypsena buvo holivudinė. Dantukai jau keičiasi, auga nuolatiniai, o dar nė vienos skylutės, nė vieno akmenuko.
Sūnus buteliuką metė pats, kai jam buvo metai ir pora mėnesių. Atsisakė staiga, kelionėje. Griežtai. Lėktuve dar liurlino, o viešbutyje pasakė- ne. Visi už galvų susiėmėm- ką daryti??? Keliauti dar kelias dienas, o buteliukas su šildytuvu ir ilgo galiojimo pienas ar tyrelės buvo taip patogu. Tai suradom išeitį- šiaudeliai Dabar jam virš dvejų, pieną ir kakavą geria tik per šiaudelį. Kitus gėrimus- iš puodelio. Snapelių nepripažino niekada abu vaikai. Dantukai sveikutėliai, nes prižiūrimi.
Taip kad, kiekvienam vaikui kitaip susišviečia, kada buteliuko atsisakyti. O dantukai valomi šepetėliu ir pasta, o ne puodeliais su snapeliu.
Sūnus buteliuką metė pats, kai jam buvo metai ir pora mėnesių. Atsisakė staiga, kelionėje. Griežtai. Lėktuve dar liurlino, o viešbutyje pasakė- ne. Visi už galvų susiėmėm- ką daryti??? Keliauti dar kelias dienas, o buteliukas su šildytuvu ir ilgo galiojimo pienas ar tyrelės buvo taip patogu. Tai suradom išeitį- šiaudeliai Dabar jam virš dvejų, pieną ir kakavą geria tik per šiaudelį. Kitus gėrimus- iš puodelio. Snapelių nepripažino niekada abu vaikai. Dantukai sveikutėliai, nes prižiūrimi.
Taip kad, kiekvienam vaikui kitaip susišviečia, kada buteliuko atsisakyti. O dantukai valomi šepetėliu ir pasta, o ne puodeliais su snapeliu.
QUOTE($kristina$ @ 2005 01 08, 18:52)
nesuprantu o prie ko čia buteliukas ir kariesas? ar dėl nuolatinio čiulpimo ar dėl ko? aš asmeniškai nematau nieko blogo,kad vaikas geria iš buteliuko,tik aišku,kad ta bonka ištisai dantyse nebūtų
Ar neteko kartais girdėti, kad vaikai, kurie geria naktimis saldintas arbatas(ar šiaip saldžius gėrimus) serga "buteliuko kariesu" .
TIKRA TIESA....tik gaila kad pries metus to nezinojau.....dantukai juoduoja...priekiniai visai prasti jau geriau is vis buteliuko neduot.....cia labai didele problema su tais dantukais....bet ar ne tas pats but vaikui jei jis gers arbata is puodelio tas pats......jei saldinta ir viskas.....as jau duodu nesaldinta nes pasiziuriu i maziulio dantis...baisu pagalvot kas bus kai prades skaudeti.....tai va..
Diedelis ACIU visoms supermamoms
Iki 1.5 metu - buteliukas buvo didziausias mano lelytes dziaugsmas, ko nepasakyciau apie save . Buvau prisiskaicius apie tai, kaip jis kenkia dantims ir pan. Bet nebuvo ne valandos, kad vaikas neprisimintu ir neuzsimanytu ,,nenes" (taip jis vadino buteliuka). O ta problema dar suastrejo, kai jis beveik priprato prie puoduko, bet nakti vistiek labai daug gerdavo ir prisidarydavo i lova. Tai mes is pradziu bandem diena jam neduoti, bet buvo labai daug pykciu. Visgi kaip ir tikejaus, visas problemas issprende darzelis. Dabr jau beveik puse metu, kai jis kuo ramiausiai miega ir be buteliuko
Nakti atpratinom gerti su vandeniu - labai jai nepatikdavo vanduo, tai palaipsniui ir atprato
O diena tai kazkaip ekspromtu - nesdama papildyti buteliuko (mazoji telika ziurejo), paemiau ir pasakiau: "Karolyte, parodyk buteliukui ate - jsi iseina". Ta, uzsiemus teliku, paeme ir parode. O paskui, kai paprase - "Juk pati parodei ate buteliukui - jis ir isejo..." Taip be dideliu problemu ir atsisakem
O diena tai kazkaip ekspromtu - nesdama papildyti buteliuko (mazoji telika ziurejo), paemiau ir pasakiau: "Karolyte, parodyk buteliukui ate - jsi iseina". Ta, uzsiemus teliku, paeme ir parode. O paskui, kai paprase - "Juk pati parodei ate buteliukui - jis ir isejo..." Taip be dideliu problemu ir atsisakem
QUOTE(Laurushka @ 2005 01 12, 09:28)
"Karolyte, parodyk buteliukui ate - jsi iseina". Ta, uzsiemus teliku, paeme ir parode. O paskui, kai paprase - "Juk pati parodei ate buteliukui - jis ir isejo..." Taip be dideliu problemu ir atsisakem
Geras, Laurushka . As tai tokio paprasto ir svelnaus melo nesumasciau, tai vaikui pasakojau apie varna, kuri surenka visu paaugusiu vaikuciu buteliukus. mat kazkaip tuo metu ,,skaitem" daug knyguciu apie varna, tai jam ji labai istrigo. Tai as ir priburiau savo kleckui. tai paskui kai kas nors paklausdavo kur jo buteliukas, mano lelius sakydavo ,,kar,kar", tipo varna nusinese
Aš ir jau susirūpinau Mano mažius pradėjo gerti nakčiai pienuką iš buteliuko nuo tada kai nutraukiau maitinima krūtimi, iki tol nežinojo kas tai yra, jam tada buvo 1,4m. Žinau, kad tai absurdas, bet daviau buteliuką tam kad kitaip nuo krūties nebūčiau galėjusi atpratinti. O dabar pergyvenu, kad nesugestų dantukai, nes juk pienelį geriam kai jau migdomės, o dantukus valome prieš tai Čia jau toks jo ritualas :wink
Kaip manote ar yra pagrindo nerimauti?
Kaip manote ar yra pagrindo nerimauti?
Mes irgi gerdavom naktimis - dazniausiai arbatele, ir priekiniai dantukais sugedo
Kai nuejom pas stomatologe, ji pasake, kad tai - buteliuko kariesas, ir tokiu dantu ji netvarko, tai taip ir vaikstom su apgedusiais... Kai atsisakem buteliuko (tai buvo mazdaug 2 metu), karieso plitimas sustojo. Naktimis jai taip nebereikia gerti, nes tingi keltis gerti is puodelio - o ir beduodavau naktimis tik vandeni, kurio ji nemego Taip naktiniai gerimai ir baigesi
Kai nuejom pas stomatologe, ji pasake, kad tai - buteliuko kariesas, ir tokiu dantu ji netvarko, tai taip ir vaikstom su apgedusiais... Kai atsisakem buteliuko (tai buvo mazdaug 2 metu), karieso plitimas sustojo. Naktimis jai taip nebereikia gerti, nes tingi keltis gerti is puodelio - o ir beduodavau naktimis tik vandeni, kurio ji nemego Taip naktiniai gerimai ir baigesi