Sveikos, as taip pat turiu tokiu problemu... bet va pries men pradejau viena buda...maniskis nakti maukdavo du buteliukus. diena geria is puoduko, bet nakciai darnorisi pavalgyt ko nors...tai as 2 sav. davinejau jau abu buteliukus su gerimu ar pienu, bet po 20 g maziau. dar po sav. 20 g dar po sav. 40 g. o su kita doze dar ziauriau atitinkamai : 40, 40 ir 80g. dabar nakciai jis gauna ~200g pieno ir ~120g sulciu (anksciau po 300g varydavo) ir dar...galvoju kam jam nakti prisivalgyt jei galima pries miega, juk jei nakti vaikas alkanas tai vakare reiskia ejo miegot alkanas...tai va dabar pusval. pries miega pamaitinu, aisku ne taip, kad jau ojojoj, bet normaliai - kaip vakariene... kolkas viskas klostos gerai...sekmiaus jum galit pabandyt si metoda, gal ir pavyks kas
QUOTE(TauRe @ 2004 10 17, 17:34)
mano mergytė geria iš tokių AVENT puodelių
baltas snapelis minkštas, žalias kietas
baltas snapelis minkštas, žalias kietas
mes dabar pratinames is tokio buteliuko gerti...ir dar mokau pro siaudeli gerti, nelabai kas gaunasi bet bandom
maniskiui buvo gal koks 1.4 metuku kai pirma karta gere sultis per siauduka,nuo tada pradejom daugiau viska pilti i puoduka,reikejo laiko kol ismoko,bet nuo 1.6m buteliuka padejom i spinta.reikia kantrybes ir nebijoti kad apsipils ar ispils,dabar jam 2.2m pasitaiko kad ispila ar apsipila maikes.o naktimis atrapinau duodama vendenuko atsigerti,arba saltos arbatos,po savaites laiko nebereikejo keltis naktimis ir begti sildyti arbatos,tada jam man atrodo buvo apie 1.6m.dabar uztenka pienuko atsigerti pries miega ir ryte,bet jau ne kiekviena ryta,pats papraso kai nori
Mums 1,1, bet buteliuku dar naudojames. Mokam ir siaudeliu naudotis, tai gal reikia jau pereit prie puodelio su snapeliu. Butent AVON turiu. Pirkau seniausiai buteliuka su daugiafunkcine soske (keista skilute-skirtingai pasuk, skirtingai varves) ir prie jo buvo tas snapelis. Tai kad jau sian duosiu is jo gert. Bet jei vaikas gali noret gerti nakti, tai nematau problemos, jei tai darys is buteliuko (nia iki 3 metu)...nes aptogu- palieku tarp pagalviu, pati paima ir geria...maniske jau taip daro
Matau,kad daugelis šnekat apie puodelius su snapeliais.Iš tikrųjų tai tie snapeliai nieko gero neduoda,dantukus gadina kaip ir buteliukų čiulptukai.Pasak gydytojų,nuo čiulptukų ir buteliukų vaikas turi pereit iškart prie paprastų puodelių,kad nekramtytų ir negadintų dantukų,o nuo ilgo vartojimo šių daikčiukų gali pakist ir dantų sukandimas.Mes ir buteliuką naudojom gan ilgai,o atpratinau tik savo užsispyrimo pagalba.
Oi mamytes zinot as esu tikru tikriausias "neatpratinimo nuo buteliuko" pavyzdys Nes kadangi vaikysteje ideja,jog piena reikia gerti is puodelio manes nesuzavejo - jo visiskai negeriu iki siol! Istorija tokia kad mano sese gime kai man tebuvo 3,5 metu ir as vis dar geriau pieniuka is buteliuko. Veliau matydama seses pavyzdi tai dariau kone iki 6 metu kad ir kokias pastangas dejo mano tevai (kategoriskai atsisakydavau bet kokiu puodeliu). Kai sese nustojo naudoti buteliukus ir jie dingo is namu - dingo ir mano noras gerti piena. Nes ne is buteliuko pienas buvo man labai neskanus Vat ir dabar neskanus. Gal kada reiketu is buteliuko pabandyt?
Mano vaikiux tai labai norėdavo atimt iš mūsų su tėveliu puodelius, kai mes gerdavom. Tai tie mokslai taip ir prasidejo gal nuo 10 mėnesių. O paskui vieną rytą nusprendžiau visus buteliukus mesti lauk. Nuo tada ir geriam tik iš puodelių. Ir vis dar be galo įdomu tai daryti.
Ir musu panasiai,nori paragauti ka mes valgom ar geriam,rodo su pirstuku,o nuo buteliuko su ciulptuku,pamazu perejom prie buteliuko su snapeliu,tai kazkaip moka po truputi is visur atsigerti,kai jau nori.
Papildyta:
[quote=lylu,2006 05 06, 12:52]
Butent AVON turiu. Pirkau seniausiai buteliuka su daugiafunkcine soske (keista skilute-skirtingai pasuk, skirtingai varves) ir prie jo buvo tas snapelis.
Gal AVENT? ,mes tada irgi toki turim.super buteliukas.
Papildyta:
[quote=lylu,2006 05 06, 12:52]
Butent AVON turiu. Pirkau seniausiai buteliuka su daugiafunkcine soske (keista skilute-skirtingai pasuk, skirtingai varves) ir prie jo buvo tas snapelis.
Gal AVENT? ,mes tada irgi toki turim.super buteliukas.
As tiesiog pradejau nebeduoti is buteliuko gerti ir viskas. Chiulptuka taip pat. Nebuvo juokiu problemu, niu gal kelios naktis atsibusdavo daznai, o paskui pati pamirso.
maniškė tai būdama vos ne trijų metų dar užsimanydavo naktį atsigerti arbatos iš buteliuko.taip tai dieną normaliai gerdavo iš normalaus puoduko,buteliukas būdavo nereikalingas,o va atėjus nakčiai jai vis prireikdavo buteliuko.vieną dieną ji pasiėmus buteliuką su arbata pradėjo laistyti ant brolio ir sesės,tai liepiau,kad liautųsi,bet ji vistiek neklausė ir darė savo.tai aš paėmiau iš jos tą buteliuką ir išmečiau tiesiai i šiukšlių konteinerį.pasakiau,kad jei tau jo nereikia tai išmetu,nes tu negeri iš jo , pilstai.na ir atėjus nakčiai teko eit miegot,be savo bonkos.tai supykus buvo,bet turbūt suprato,kad ne gerai elgesi tai ir išmečiau.ir nuo tol mum jo nereikia.
Mano vyručiui sukakojo jau 2 metukai.
Soskės atsisakėm kai sirgo - rudenį - norėjosi įsikišti į gerklę - bet kosulys neleido tai ir mėtydavo ant žemės. Paskui turėdavau pakelti, nušoluostyti į skudurėlį ir paduoti. Jis įsikiša į burnytę - paturi kelias minutes - ir vėl meta....
Tai man pabodo - paslepiau ir gal kelias naktis buvo prisiminęs. Nebeturim ir nereikia.
Sunkiau su buteliuku. Sakiau naudosim iki 2 m - bet turbut reiks ilgiau. Geria sultis, arbatėlę iš puodelio. Pienas -šventas reikalas, kuris geriamas iš butelio. O kai nori pienuko - tai parodo lūpytėmis, kad nori traukti (ir dar garsą tokį paleidžia ). Geriam gal valandą prieš miegą - tai nėra migdymosi priemonė. Ir naktį nereikia.
Kaži ar padėtų tas Avent'o Sport buteliukas kur aukščiau temoje buvo minėtas?
Ar nepradėti ir laukti, kol ateis laikas puodeliui.
Nors, tėvams tas butelys yra tikrai patogus dalykas...
Soskės atsisakėm kai sirgo - rudenį - norėjosi įsikišti į gerklę - bet kosulys neleido tai ir mėtydavo ant žemės. Paskui turėdavau pakelti, nušoluostyti į skudurėlį ir paduoti. Jis įsikiša į burnytę - paturi kelias minutes - ir vėl meta....
Tai man pabodo - paslepiau ir gal kelias naktis buvo prisiminęs. Nebeturim ir nereikia.
Sunkiau su buteliuku. Sakiau naudosim iki 2 m - bet turbut reiks ilgiau. Geria sultis, arbatėlę iš puodelio. Pienas -šventas reikalas, kuris geriamas iš butelio. O kai nori pienuko - tai parodo lūpytėmis, kad nori traukti (ir dar garsą tokį paleidžia ). Geriam gal valandą prieš miegą - tai nėra migdymosi priemonė. Ir naktį nereikia.
Kaži ar padėtų tas Avent'o Sport buteliukas kur aukščiau temoje buvo minėtas?
Ar nepradėti ir laukti, kol ateis laikas puodeliui.
Nors, tėvams tas butelys yra tikrai patogus dalykas...