paskaitinejau as cia ir vistiek, neradau jokio atsakymo, kaip tai padaryti..
nes mano mazius visa diena geria is indelio, nu bet miegoti eina su buteliuku
as tai daugiau duodu gerti kefyra, jogurta, varskes gerima...man ir taip atrodo kad sie produktai vertingesni nei pienas...nors ir pienuko duodu, bet is parduotuves......
QUOTE(ziu-ziu @ 2005 10 14, 21:42)
Nu paimi ir nebeduodi buteliuko vakare, patikėk ašarų bus kelis vakarus, bet manau tai nieko baisaus lyginant su sugedusiais dvimecio dantukasi...
[color=purple]paskaitinejau as cia ir vistiek, neradau jokio atsakymo, kaip tai padaryti..
QUOTE(vikix @ 2005 10 16, 16:43)
Nu paimi ir nebeduodi buteliuko vakare, patikėk ašarų bus kelis vakarus, bet manau tai nieko baisaus lyginant su sugedusiais dvimecio dantukasi...
ZIU-ZIU, VIKIX tau viską paaiškino nėra čia jokio nuoseklumo, čia paprasčiausiai tavo derybos su vaikučiu (ir kas be ko kantrybės išbandymas, jei jis įsimylėjęs buteliuką )
Laba diena! Dukra labai ilgai, iki 1,8 metu maitinau savo pienu. Buciau maitinusi ir ilgiau, bet pasidare tiesiog nepakenciama:ji visai nepaleisdavo mano kruties is burnos - budavo irzli tiek ji, tiek as nuvargdavau. Atpratinom gana lengvai, tiesiog savaitei isskyrem su ja. Bet padarem kita klaida, vietoj kruties pripratinom prie buteliuku, kuriu ji anksciau net neimdavo. Dabar naktimis isgeria po 1,5 l skyscio. Pradejom po truputi atpratinti, buteliukus leidziam tik pries miega ir miegant, o diena tik vandenuka is buteliuko. Is puoduko ji atsisako gerti kategoriskai, nors moka, sveciuose geria. Pripirkom ir su snapeliais, ir siaip visokiu graziu - niekas nepadeda. Bet didziausia problema ta, kad paskutiniu metu ji labai pradejo isterikuoti, verkti del to kad neduodam buteliuko. Viena karta net issigandau, nes jos verksmas peraugo i kancios ir pykcio kupina klyksma, atrode kaip ant isprotejimo ribos Net nebezinau, gal leisti, teul geria, nes tai jai kaip nusiraminimas, tik del dantuku neramu, o ir nakti po 3-4 kartus prabudineja, prastai miega del to gerimo. 3 metuku ruosiames vesti i darzeli, tai gal savaime atpras, matys kopijuos kitus vaikus? Patarkite, prasau.
Atrodo, kad Jus atsargiai, palaipsniui padedate dukrytei atprasti nuo buteliuko- leidziate is jo gerti tam tikru metu. Tegul tokios taisykles islieka, ir tegul ju nepakeicia mergaite pyktis del to, kad jus neduodate buteliuko ilgesniam laikui (jeigu jau taip nusprendete daryti). "isterikavimas" apie kuri rasote, budingas tokio amžiaus visiems vaikams, ir nebijokite, kai vaikas taip garsiai verkia ir protestuoja. Jei jai pavyks verkimu issireikalauti, ko nori, tuomet galima tiketis dar ilgesnio verkimo ir kovos(kuo ilgiau tai tesis, tuo bus sunkiau pakeisti toki elgesi). Tokie pykciai gali buti ne tik del buteliuko, bet ir del kitu dalyku, kuriu vaikas nori, bet negauna, nes tai budinga tokiam amziui. Kadangi vaikas moka gerti is puoduko, as siulyciau pabandyti pasielgti gan kategoriskai- diena neduoti buteliuko apskritai, bet pasiulyti puodeli su vandeniu-tikrai gales atsigerti, jei tik nores. Palaipsniui pripras diena naudotis puodeliu.
Kai mano vyresniajam suėjo 2 metukai, jis dar naktį gėrė iš buteliuko.Vis nežinojau, kaip jį nuo to atpratinti. Pasinaudojau kartą tuo, kad jisai buvo nepaklusnus, metinėjo savo buteliuką iš kampo į kampą, pagrasinau, kad šuniukas suės ir kai tas vis savo darė, jam nematant paslėpiau ir pasakiau, kad galų gale suėdė šuo. Pirma naktis buvo dramatiška, bet... antra- jau lengvesnė tik reikėjo eiti naktį į virtuvę pavalgyti, trečia jau visai gera, gėrė iš puoduko (be snapelio, nematau reikalo prie tokio pratinti, paskui vėl reikėtų atpratinti)
as ka tik savaja atpratinau nuo buteliuko pries nakti. be jo net i lova nelipdavo...kai rodydavo kad reikia paimti buteliuka su pienu, nukalbinau ja, ziurejom i menuli, sakem zaislam ate, viskaip kaip tik stenngiausi nukalbinti kad uzsimirstu, skaitem knygas, asaru buvo, bet tik pirmas 3 dienas. pati vis negaliu patiketi kad jau nebepraso buteliuko. dabar laukia pratinimas prie miegojimo savo lovoj visa nakti. o tai uzmiega ir nakti persikelia pas mus...
Na, mes tiesiog buteliuka pakeitem puodeliu su snapeliu. Ir seniai jau. Dar mazei ne metu nebuvo. Is pradziu pati laikydavau puoduka. Pradedantiems labai svarbu ta puoduka taip pakreipti kad skystis is jo nebegtu per greitai, nes vaikas gali uzspringti. Per mazdaug savaite visai priprato prie to puodelio, o uz dar mazdaug savaites pati ji pradejo laikyti geriant. Dabar jau po truputi kartais pradedam gerti is paprasto puodelio (be snapelio) ir beje, geria is jo labai noriai. Ismoksim ir ta...
QUOTE(Marinčik @ 2005 10 10, 07:23)
Žinau ,kad pieno mišinukas advance su nucleocidais iki 3 metų labai gerai ,ten daug labai vitaminu ir iki 3 metu geriau paparasto pieno neduot gert,aišku košes sriubos ,bet gerti vaikui gydytojai nepatare
labai keista... pas mus tik iki metu misinukas rekomenduojamas. nuo metu karves pienas, o vitaminus atskirai galima duoti.
paskaitinejau as cia ir vistiek, neradau jokio atsakymo, kaip tai padaryti..
as tai daugiau duodu gerti kefyra, jogurta, varskes gerima...man ir taip atrodo kad sie produktai vertingesni nei pienas...nors ir pienuko duodu, bet is parduotuves......
Taip buvo ir su maniskiu. Jau nuo 9 men viska gerdavo is puodelio su snapeliu, isskyrus piena. Tai as jam tas soskes nuo buteliuku ipjoviau, t.y. padariau labai didele skyle. Manau kad vaikam patinka ciulpti tas soskes, o su didele skylute jis greitai atsigerdavo ir taip negadino dantuku tuo amzinu ciulpimu. O po kurio laiko visai nebeduodavau pieno is buteliuku, o tik is puoduku.
Pameginkit, gal pades ir jums!!
maniskei 21men, bet kolkas ryte ir vakare ji dar geria is buteliuko. miegoti kartu i lova niekada nesu davusi, nesuprantu kam, jei turi ciulptuka. nuo tada kai nemaitinu pati, vakare pavalgo, isgeria savo pieneli ir daugiau jokiu buteliuku. diena geria ir is paprasto puodelio ir is puodelio su snapeliu, o sultis kartais tiesiog is mazu pakeliu per siaudeli. kaip ir Amril buteliuke ipjoviai didele skyle, kad greitai viska isgertu, o taip ir daugiau pienuko isgeria, nei is puodelio. manau ateis laikas ir jo nebereikes
Naktinis gėrimas yra tiesiog bjaurus įprotis, to nereikia leisti nuo mažų dienų - toks moralas. O realybė kiek kitokia : mano didysis naktį gėrė iki 4 metų, dantys sugedo 3 -jų. Mažė taip pat per naktį išpampia 2 butelius pieno, ir nieko negaliu padaryti. Manau, kad aš pati kažkur padariau klaidą, jei taip daro abu vaikai