Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti vaiką nuo gėrimo iš buteliuko

QUOTE(indrute79 @ 2005 10 10, 02:50)
sveikos, maniske irgi dar geria pienuka is buteliuko, t.y. misinuka, bet siaip visa kita sultis, vandeni ir t.t. per siaudeli arba is puoduko su snapeliu, bet norejau paklausti ka manote, ar jau laikas nutraukti misinuka? Jai 15 men. ar uztenka jai paprasto maisto?
gydytojas sako nutraukti tipo kuo greiciau, nes paskui gali buti sunku atprasti nuo buteliuko. tipo sako vaikai nuo metu jau nebepasisavina tu vitaminu kurie yra misinuke. ????

As saviskiui buteliuka atemiau, kai jam suejo 1-eri metukai. Problemu tikrai jokiu neturejom. Gere lygiai taip pat kaip ir is buteliuko thumbup.gif aisku ne visi vaikuciai vienodi... bet manau kad kuo anksciau, tuo lengviau rolleyes.gif
Jeigu tavo mergyte geria is buteliuko su snapeliu, tai nemanau kad turesi dideliu problemu. Tu tiesiog dienos metu, vietoj sulciu/vandens pabandyk ipilti misinuka ir paziurek ar gers ax.gif
O, kodel tu jai vis dar duodi misinuka g.gif siaip tai, jau nuo vienu metuku galima gerti karves piena... o, bet to juk ji jau viska valgo, tai vitaminu tikrai gauna pakankamai. Taip, kad manau jau tikrai laikas pakeisti misinuka i piena rolleyes.gif o, tu gal bijai kad dukryte gali buti alergiska karves pienui g.gif
Nu, vienu zodziu sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kajote: 10 spalio 2005 - 05:44
Na mes tokių problemų neturim kol kas. Aš savo mergytę vis dar maitinu iš krūties rolleyes.gif . Iki 9 mėn ji valgė praktiškai tik mano pienuką. Kai pradėjom duot gerti arbatėles, lygegrečiai buteliukui aš mokinau ją gerti ir iš puodelio paprasto ir su gervele , ir per šiaudą. Jai visi būdai buvo priimtini ir greit išmoko gerti skysčius įvairiai, netgi iš didelio butelio thumbup.gif . Vieną dieną aš tiesiog paslėpiau buteliukus ir viskas. O 3 metų mergaitei reik aiškinti. Pabandykit gerti per šiaudelį iš puoduko.
Aišku čia mano subjektyvi nuomonė, bet tas buteliukas labiau reikalingas mamai, dėl patogumo. Galiu palyginti čia migdymą vaikučio šalia savęs. Kai maitini labai patogu nereik keltis. O kai jau vyras užsispyrė ir paraikalavo, kad migdyčiau ją lovelėje, ji puikiai miegojo, tik jau man tai reik keltis... ax.gif Manau čia panašu. Pavargsite pora trejetą naktelių, nenusileisit ir užmirš... ax.gif
Linkiu sėkmės ir kantrybės 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip bebūtų gaila, bet aš savo dukrelę matinau tik mėnesį cry.gif , todėl aišku, kad buteliukas buvo mūsų ištikimiausias draugas mirksiukas.gif Ir atprasti sekėsi nuo jo sunkiai. Be buteliuko neužmigdavo nei pietų miegelio nei naktį (gerdavo arbatėlę) nors mažutei buvo jau du metukai. Tai įsigudrinau taip, vis kas kiek laiko padidindavau skylutę soskėje, kol galų gale arbata jau bėgo, o Medutei vis aiškinau, kad pelytė savo vaikeliams graužia soskytę ir neša. Tai per savaitė laiko ir atpratom smile.gif Net ir dabar vaikui atmintį išlikusi pelytė, nešatnti jos soskė savo vaikams smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2005 10 10, 03:50)
sveikos, maniske irgi dar geria pienuka is buteliuko, t.y. misinuka, bet siaip visa kita sultis, vandeni ir t.t. per siaudeli arba is puoduko su snapeliu, bet norejau paklausti ka manote, ar jau laikas nutraukti misinuka? Jai 15 men. ar uztenka jai paprasto maisto?
gydytojas sako nutraukti tipo kuo greiciau, nes paskui gali buti sunku atprasti nuo buteliuko. tipo sako vaikai nuo metu jau nebepasisavina tu vitaminu kurie yra misinuke. ????

Žinau ,kad pieno mišinukas advance su nucleocidais iki 3 metų labai gerai ,ten daug labai vitaminu ir iki 3 metu geriau paparasto pieno neduot gert,aišku košes sriubos ,bet gerti vaikui gydytojai nepatare
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2005 10 10, 08:23)
Žinau ,kad pieno mišinukas advance su nucleocidais iki 3 metų labai gerai ,ten daug labai vitaminu ir iki 3 metu geriau paparasto pieno neduot gert,aišku košes sriubos ,bet gerti vaikui gydytojai nepatare

Pirma karta girdziu blink.gif kad iki 3 metu neduodi pieno g.gif
Ar cia naujas bajeris Lietuvoje??? Ar cia tik jusu daktare taip sako g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kajote: 10 spalio 2005 - 20:34
QUOTE(kajote @ 2005 10 10, 21:32)
Pirma karta girdziu blink.gif kad iki 3 metu neduodi pieno g.gif
Ar cia naujas bajeris Lietuvoje??? Ar cia tik jusu daktare taip sako g.gif

Tai sako dauguma gydytoju ir laidoje ,,Balto katino svetaine apie tai sakė,Tai neuždrausta o pataria vaikams iki 3 metu karvės pieno neduoti,dėl alergiju
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2005 10 11, 07:39)
Tai sako dauguma gydytoju ir laidoje ,,Balto katino svetaine apie tai sakė,Tai neuždrausta o pataria vaikams iki 3 metu karvės pieno neduoti,dėl alergiju

"Baltojo katino svetaine" tai tik reklamine laida ir tai tikrai ne rodiklis, kad karves pienas netinkamas vaikams iki 3 metu. As net ir is gydytoju negirdejau, kad jo negalima duoti iki triju metu.Iki metu sutinku, kad negalima, bet veliau, kodel ne? Nebent vaikas alergiskas jam butu.
O kaip atpratinti nuo buteliuko, manau, kad savaime atpras. Mano mazoni nepripazino jokiu buteliuku, tokios problemos kaip ir nebuvo, o su vyresne nedariau is to jokios problemos. Gere piena is buteliuko iki 3 metu, o paskui pati, kai pradejo lankyt darzeli, pradejo gerti is puodelio.
Atsakyti
QUOTE(Erija @ 2005 10 11, 10:10)
"Baltojo katino svetaine" tai tik reklamine laida ir tai tikrai ne rodiklis, kad karves pienas netinkamas vaikams iki 3 metu. As net ir is gydytoju negirdejau, kad jo negalima duoti iki triju metu.Iki metu sutinku, kad negalima, bet veliau, kodel ne? Nebent vaikas alergiskas jam butu.
  O kaip atpratinti nuo buteliuko, manau, kad savaime atpras. Mano mazoni nepripazino jokiu buteliuku, tokios problemos kaip ir nebuvo, o su vyresne nedariau is to jokios problemos. Gere piena is buteliuko iki 3 metu, o paskui pati, kai pradejo lankyt darzeli, pradejo gerti is puodelio.

Aš nenoriu ginčiotis,sakau ką girdėjau ir pati supratau,mano dukrai buvo nuo pieno alergija,nors pradžioja ji visiškai nebuvo alergiška,tai pasireiške daug vėliau ir butent nuo pieno,aš turiu savo nuomuone ir jeigu netiki pasiklausk savo gydytoja, ką ji patars ir pasakys.

supratau kad tu apie tai visai nieko negirdėjai,nes nesidomėjai ir problemos neturėjai ,o aš kadangi su tuo susiduriau,tai augindama 3 vaika pasidomėjau ir esu patenkinta vaikas labai geria tą mišinuką ,o ten labai daug vitaminų,gali pasižiurėti ant bankutes.O paprastą pieną aš įpilu į košes ,į dribsnius ir tai kad riebumas būtu 0,5 arba 1 procento
Atsakyti
Paprastas pienas nieko doro neturi, apart baltymo didesni kieki... o siaip jis sunkiau virskinamas, nuo jo daznam alergija ir pan. Pagal naudingasias medziagas pienas lenteleje is pateiktu produktu yra gal kokioje tik 12 vietoje. Ji puikiai aplenkia sioje eileje varske, grietine ir pan...........
Taip, kad spreskite pacios, o gerti is buteliuko, tai gresiantis butelinis kariesas kiekvienam maziukui.
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2005 10 11, 12:23)

Taip, kad spreskite pacios, o gerti is buteliuko, tai gresiantis butelinis kariesas kiekvienam maziukui.

Mano mažiukas jau kariesą turi doh.gif , nes buteliuko nepaleidžia, nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Mes per pirmą gimtadienį nupirkom Avent puodelį su snapeliu ir buteliukus išmetėm. Ir tikrai jokių didelių stresų vaikui nebuvo, gal pora vakarų piktas pabuvo, o jei prašydavo naktį gerti tiesiog duodavau vandenuko, po savaitės nebesikeldavo ir vandenuko - iki dabar išmiega visą naktį be jokių gėrimų.
Ir nebeduodami gerti iš buteliuko mes išsprendėm iš karto kelias problemas ...
naktį nebesikelia, kai negeria nereikia ir ant puoduko dažnai sėstis, išmiega visą naktį, dantukai sveiki smile.gif

Mano nuomone kuo ankščiau tuo lengviau atsisakytį buteliuko. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikix @ 2005 10 13, 13:57)
Mano nuomone kuo ankščiau tuo lengviau atsisakytį buteliuko. mirksiukas.gif

pritariu visu 100% drinks_cheers.gif
Atsakyti