QUOTE(Manija69 @ 2009 10 27, 11:42)
Pas mane irgi demerara.Sakote geras?Jei rudas tai jau negali buti rafinuotas?
Nes jau galvojau begti pirkti kito.
rudasis irgi gali buti rafinuotas (jis buna tik is isores padengtas - paskanintas). ant pakuotes turetu rasyt koks - rafinuotas ar ne.
QUOTE(Rasucci @ 2009 10 27, 11:53)
Summer, tu pasigilink ar ta suma ne PVM`as, as turejus ne viena reikala su muitine, ir kiek pamenu, tai iki 75LT vertes uz preke, niekada neapmokestindavo. Bet man siuntimas budavo nemokamas.
aha, pas mus, jei siuntinio is usa verte virs £18, turim moket pvm.
o jei siuntejas apibudina kaip dovana, tai nuo £36.
QUOTE(katutis @ 2009 10 27, 11:56)
o Elytės procedūra, kas nežino, atrodo taip
oi
QUOTE(Rasma @ 2009 10 27, 12:09)
"Syramena" ir "Demerara" tai tik cukranendrių pavadinimai (kaip ir bulvės LT gi turi savo veislių pavadinimus
), nuo kurių ir kilęs cukraus pavadinimas
, abu nerafinuoti. "Demerara" tamsesnis. Čia priklauso tik nuo melasos kiekio
Ir kuo rudesnis cukrus tuo daugiau jame likę org. priemaišų iš paties augalo..
Labai labai tamsus, šiek tiek drėgnas cukrus - "Muscovado"..jis turi ypatingai daug teigiamų medžiagų, labai daug melasos:
musu supermarkete yra ir dar tamsesnis ir naturalesnis uz muscovado
molasses cukrus. bet as jau uzknisau savo vyra su tais rudais cukr
ais kentejo kentejo gal puse metu, nuejo ir nusipirko paprasta balta
(jam gelsvas , rusvas ar tamsiai rudas - neskanus
)