QUOTE(ernesin @ 2009 10 23, 18:42)
Katuti, nežinau apie kokį pacituotą mano sakinį kalbi, bet tuomet gal galėtum parašyti savo nuomonę apie rafinuotus ir nerafinuotus aliejus, kaip juos atskiri, kai būna parašytas tik spaudimo būdas(pirminis, šaltas, mechaninis ar pan)
oi, nežinau, kodėl tave parašiau, rašydama apie Ecocert Matyt, užkliuvo už akių man vėl, kad pakeitei avatarą
šiaip tai pas mane aliejai iš KN, dabar turiu ir iš UK parsisiųsto, tai šitie patikimi Jūsų minimos Aniros man neteko pirkti, nes, tarkim, kokių linų sėmenų aliejaus baidaus, kad nesukeltų alergijos.
šiaip tai bendrai atsižvelgčiau į bendrą mūsų būrelio nuomonę - iš patikimų vietų ir aliejus pirkti nebaisu - KN, SP, užsienio tinklapiai, ar bendrai pripažinti, kaip geri
QUOTE(eglute82 @ 2009 10 23, 17:50)
O koki kondicionieriu patartumet prie Druide purity sampuno?
ir kokia molio kauke patartumet, kokios firmos, jau padaryta, nes paciai reikia daryti nekyla ranka, pirma reikia visas jusu temeles perskaityti
ir kokia molio kauke patartumet, kokios firmos, jau padaryta, nes paciai reikia daryti nekyla ranka, pirma reikia visas jusu temeles perskaityti
manau, kad drekinancio reiketu as tai savo sante damusineju ir dar naturalmente apie puse buteliuko like o tada prasides paiskos gali kartais aliejais palepinti galiukus
As tai kazkaip jau nusivyliau kazkiek, na ir susitaikiau turbut, kad neimanoma pagaminti visiskai naturalios kosmetikos (nenaudojant kazkokiu apdirbimo budu ir pan.), kuri issilaikytu 2 metus ir daugiau...nzn, gal tai mano klaidinga nuomone...bet ir ecocert leidzia 5 proc. nenaturaliu priedu, ir kiti turbut panasiai...ir dar nepatinka, kad ecocert sertifikuoja ir atskiras sudetines dalis, o delto, zmogui dar sunkiau susigaudyt, kuri kosmetika yra naturali, o kuri ne...o juk turetu buti atvirksciai, ty sertifikavimas yra tam, kad inestu aiskumo i siuos dalykus...todel as kazkaip jau nebestresuoju, kai pamatau kokia "nelabai" naturalia sudetine dali net ir vadinamuosiuose sertifikuotuose produktuose, tiesiog bandau atsirinkti, kad nebutu tu medziagu, kurios man kenkia, pvz., taip visu naturaliu gamintoju megstamo alkoholio (o mano oda ir plaukus jis sausina, jautrina)
o kai kuriais atvejais belieka pasikliauti gamintoju teikiama informacija apie cheminiu medziagu naturaluma (pvz., mano laukiamo bee yummy skin food kremo...arba irgi laukiamo active manuka honey) del ekologiskumo tai irgi klausimas - taip, galbut auginama ekologiskai, laikantis tam tikru taisykliu, bet vistiek tie produktai nera pilnai ekologiski (jus zeme apvali...), todel tik raminu save, kad is ekologisku ukiu produkcija yra maziau uztersta
QUOTE(andy @ 2009 10 23, 15:23)
O kaip tada vertinti [ jį įsigyti. Rašo Organic Sunflower seed oil, Extraction Method: Expeller pressed/Partially Refined. Tai gal neverta jį įsigyti, ieškoti kitur ?
aš nepirkčiau. paieškočiau absol. nerafinuoto. Gal yra, nors šiaip tai šis aliejus turi gan stiprų specifinį kvapą ( turbūt pamenat tarybinį aliejų ) ir kosmetiniams tikslams toks nelb patiktų naudoti
QUOTE(katutis @ 2009 10 23, 20:06)
oi, nežinau, kodėl tave parašiau, rašydama apie Ecocert Matyt, užkliuvo už akių man vėl, kad pakeitei avatarą
šiaip tai pas mane aliejai iš KN, dabar turiu ir iš UK parsisiųsto, tai šitie patikimi Jūsų minimos Aniros man neteko pirkti, nes, tarkim, kokių linų sėmenų aliejaus baidaus, kad nesukeltų alergijos.
Ačiū ačiū už baliončiką
Aš Aniros taip pat tik antrą bandau, nes kas antrą plovimą darau aliejines plaukų kaukes, o plaukams gaila tokiomis kainomis pirktų KN aliejų Bet ir plaukų nenorėčiau tepti rafinuotu, todėl ir rūpi, kaip ten su tais aliejais iš tiesų
QUOTE(pearl @ 2009 10 23, 19:07)
manau, kad drekinancio reiketu as tai savo sante damusineju ir dar naturalmente apie puse buteliuko like o tada prasides paiskos gali kartais aliejais palepinti galiukus
aciukas
na reikes bandyti kazka, siaip galiukai mano ne sausi, gal delto, kad trumpoki plaukai.
O kiap del to molio, gal kas ka galetu patart, noreciau pradziai pabandyt "gatava"
Ir dar viena klausimelis, gal kvailas, bet skaitydama jusu postus radau keleta sutrumpinimu, kuriu vis neissifruoju ka reiksia KN ir SP
QUOTE(pearl @ 2009 10 23, 19:07)
As tai kazkaip jau nusivyliau kazkiek, na ir susitaikiau turbut, kad neimanoma pagaminti visiskai naturalios kosmetikos (nenaudojant kazkokiu apdirbimo budu ir pan.), kuri issilaikytu 2 metus ir daugiau...
yra išeitis - pačiai gamintis Aišku, ne dvejiems metams
QUOTE(ernesin @ 2009 10 23, 19:21)
o plaukams gaila tokiomis kainomis pirktų KN aliejų
iš UK kokosai pigiai tikrai gavosi, negaila teplioti
QUOTE(katutis @ 2009 10 23, 21:39)
yra išeitis - pačiai gamintis Aišku, ne dvejiems metams
as kazkaip pripratus turbut prie jau pagamintu sugadinta negriztamai man didiziausias pasiekiams kelis aliejus sumaisyti, arba ju ilasinti i moli bet kita vertus, kad ir tie 5 proc leidziamu nenaturaliu sudeciu daug geriau negu parabenai ir tt, kuriu pilna prideta sintetinese priemonese
As tai moli naudoju paprasta, vaistineje pirkta rusiska...kita karta reikes siustis jauciu is uzsienio bet gal ten nera visiskas blogis, kartais ir akmenukas koks mazas pasitaiko
taip niekas ir nepakomentavo tu ajurvediniu produktu sudeties...siaip radau, kad tai, kas mane gasdino - styrax benzoin - yra kazkoks medis o gasdina jau vien pats zodsi "benzoin"
Katuti, ar druide sampuna reikia suplakti pries naudojant
QUOTE(eglute82 @ 2009 10 23, 19:27)
O kiap del to molio, gal kas ka galetu patart, noreciau pradziai pabandyt "gatava"
Ir dar viena klausimelis, gal kvailas, bet skaitydama jusu postus radau keleta sutrumpinimu, kuriu vis neissifruoju ka reiksia KN ir SP
Nimfali yra tokia grožio kaukė
KN - Kvapų namai ir Sveiki produktai - SP
QUOTE(andy @ 2009 10 23, 17:02)
Prie aprašymo apie Ecocert sertifikatą iš Rasmos pateiktos nuorodos radau, kad "Sodium Lauryl Sulfate is allowed". Va šito tai nesitikėjau niekaip
Na apie ECOCERT ir ju sertifikuotas duskes ne karta rasiau, nes jau dvi buvau nusipirkus, kur antru numeriu buvo SLS labai nepatikimai man sis zenklas pradeda atrodyti. Kad ir sertifikuota ECOCERT, bet butinai reikia atidziai skaityti sudeti
QUOTE(pearl @ 2009 10 23, 19:43)
as kazkaip pripratus turbut prie jau pagamintu
Man "gatavi" reikalai kažkaip vis nelimpa, o makaluoti pati vis nedrįstu
Tai ir naudoju daugmaž grynus aliejus, vis pamąstau, kad gal susimakaluot, nu bet man ir gryni labai liuks kolkas
Vis pagalvoju, kad meet;ingą kokį būtų galima susiorganizuoti kryptingam makalavimui
Na vyriškas alva antipersperantas atlaikė dvi intensyvias darbo dienas, vyrukas jį užskaito, leido atiduoti kam nors nivea
Dar daviau jam i+m rankom pasitepti rankų kremą, tai sakė labai smirdi kai pasakiau, kad merginom rūkyta dešra atsiduoda, tai sakė, kad ji rūkyta nebent prieš 20metų dabar jau pūdyta
o man tai kvapas nemaišo, nu kvapas kaip kvapas
QUOTE(Chippie @ 2009 10 23, 19:46)
Kad ir sertifikuota ECOCERT, bet butinai reikia atidziai skaityti sudeti
pritariu - mūsų pačių filtras pats patikimiausias Pavyzdžiui, ne visi Druide produktai irgi yra sertifikuoti..
Papildyta:
QUOTE(violence @ 2009 10 23, 19:48)
Na vyriškas alva antipersperantas atlaikė dvi intensyvias darbo dienas, vyrukas jį užskaito, leido atiduoti kam nors nivea
čia vieną kartą pasitepė ir dvi paras atlaikė?