Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Monica @ 2009 10 23, 13:19)
tikrai mačiau pirkti organ sert. aliejų šalto spaudimo, dalinai rafinuotą

O galėtum paskayti, ar dezodoravimas keičia aliejus savybes,pablogina?

Žiauriai žiauriai ir dar kartą žiauriai - keista. Sakyčiau arba nesupranta ką rašo arba sugalvojo savas taisykles g.gif
Įdomu koks tai aliejus buvo g.gif Nes 'dalinis rafinavimas' pvz. gali būti ir vaško atskyrimas, filtravimas. Bet labiausiai man tikėtina, kad jei tai sertifikuotas org. aliejus, tai tas 'dalinis rafinavimas' gali slėpti tokį nekaltą dalyką kaip distiliavimas ax.gif Kai kur šis metodas priskiriamas 'daliniam rafinavimui' fizinėmis priemonėmis ax.gif
Labai puikus pavyzdys, kas galėtų būti org. 'dalinai rafinuotas' aliejus ax.gif : http://www.kvapunama.../produktas/246/

Dezodoravimas yra iš cheminio rafinavimo srities. Pats dezodoravimas nėra jokių cheminių medžiagų pylimas į aliejų, nes realiai šiuo etapu aliejus yra distiliuojamas vandens garais. Bet tai reiškia, kad aliejus yra paveikiamas labai aukšta t-ra.. Turbūt kyla klausimas tada kodėl vad. 'cheminiu rafinavimu'? Todėl, kad būtų keista, jei aliejus būtų tik dezodoruojamas, bet nebūtų neutralizuojamas ir balinamas. Paprastai dezodoravimas būna galutinis pilno rafinavimo etapo žingsnis po hidratavimo-neutralizacijos-balinimo. Dezodoravimu pašalina skonio ir kvapo junginius kartu su kenksmingom priemaišom (jei tokių yra).

Oi kaip sunku tiek inf-jos aprašyti biggrin.gif
Iš esmės, gali būti suklysta ir aliejaus kategorijoje..yra taip vad. 'žaliasis aliejus', kuris irgi gali būti šalto spaudimo, bet skirtas tik rafinavimui arba netgi dalinai/pilnai rafinuotas.

Taip pat atskira kategorija yra aliejaus, kurie gaunami iš nealiejingų augalų. Kaip pvz. ta moterėlė video filmuke minėjo serbentų kauliukų aliejų. Tai reiškia ne ką kitą, kaip sumalimą, 'virimą' kol atsiskiria aliejaus masė ir t.t., ir pan.

O tas argano aliejus sertifikuotas? g.gif Nes pvz. Ecocert nesertifikuos dezodoruoto aliejaus schmoll.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 10 23, 13:39)
Norejau paklausti, ar bandet kas akmenis (saltus karstus)? Zinot, ta nuotrauka su akmenimis ant nugaros?

Nerealu wub.gif Bet pats sau asmeniškai nepasidarysi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 10 23, 14:09)
ant popieriinės dėžutės reikia ieškoti mažo užklijuoto apvalaus triušio logo  biggrin.gif Jei dėžučių neišmetei, aišku tongue.gif Ant buteliukų to nėra wink.gif

o Ciel d'Azur tau sausina?  blink.gif  Man nė kiek  rolleyes.gif

O pas mane atvirkščiai - ant pačių buteliukų rolleyes.gif

Vos vos smile.gif Realiai sausinimu tuo nelabai net laikyčiau.

QUOTE(Odora @ 2009 10 23, 14:10)
o cia rimtai rasulas nesausina?

Tikrai. Net atvikščiai, po jo oda atrodo tarsi aliejum sutepta, tokia švelni, kai molį nuprausiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 10 23, 14:21)
apie Billington's cukru kalbat, ar koki kita?

Jo mačiau kelių rūšių, pirkau šį:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Summer-In-Paris: 23 spalio 2009 - 13:28
Rasma, tai tarkim mūsiškiai aniros aliejai taip pat gali būti rafinuoti, nes rašo "pirmojo šaltojo spaudimo", bet nerašo rafinuoti jie ar ne? g.gif Na aišku norėčiau tikėti, kad visgi jie nerafinuoti, nes ryškią spalvą ir kvapus jie turi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 10 23, 13:23)

Susibalamutinau su tais aliejais doh.gif Kazkur pries metus Rasmabuvai surasiusi, koks aliejus salto spaudimo ir koks rafinuotas. Kad jokiu budu salto spaudimo negali buti rafinuotas. Viska susirasiau ant lapo ir pagal tai rinkausi alieju. Tikrai esu nusipirkusi salto spaudimo alieju, bet jokio nei kvapo nei skonio nebuvo schmoll.gif Nieko nebesuprantu. Tiesa, aliejus buvo pirktas ne biokrautuvej ir be sertifikatu, o eiliniame supermarkete. Nu bet vistiek nesuprantu - jei toks terminas kaip salto spaudimo aliejus yra, tai negali buti kazkas kitka. Cia kaip ant buroko uzrasyta morka ir tu perki, isitikines, kad tai morka. O parejes namo pamatai, kad tai visgi burokas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Monica @ 2009 10 23, 07:53)
beje, ar kas nusimano dėl UV spindulių?gal Gizma ką išmano g.gif 1 firma rašo, kad hidrolatus perleidžia per UV filtrą, šiuo būdų pašalindama nešvarumus, ir nededa jokių konservantų

Oi, tikrai neisivaizduoju, ar leidzia per tokius filtrus. O jei kas ir daro taip, tai bus greiciausiai ivardinta kaip komercine paslaptis. Bet tokie filtrai pasalina tik bakteriologini uzkretima. O nesvarumai - g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gizma: 23 spalio 2009 - 14:04
QUOTE(ernesin @ 2009 10 23, 14:32)
Rasma, tai tarkim mūsiškiai aniros aliejai taip pat gali būti rafinuoti, nes rašo "pirmojo šaltojo spaudimo", bet nerašo rafinuoti jie ar ne?

Rašyti kad šalto spaudimo aliejus yra nerafinuotas, tai tas pats kas parašyti, kad morkose yra morkų biggrin.gif
Šalto spaudimo/pirmo spaudimo/mechaninio spaudimo aliejus negali būti rafinuotas ir tuo viskas pasakyta.

Ankstesnėje savo žinutėje bandžiau spėlioti ką gali slėpti 'dalinis' šalto spaudimo aliejaus "rafinavimas". Man tai truputį mistika, nes manau, kad tai nėra tikrasis rafinavimas unsure.gif

QUOTE(gizma @ 2009 10 23, 14:54)
1) Kad jokiu budu salto spaudimo negali buti rafinuotas.
2) Tikrai esu nusipirkusi salto spaudimo alieju, bet jokio nei kvapo nei skonio nebuvo schmoll.gif

1) Visiškai teisingai. Ir šiandien to neišsižadu ką rašiau anksčiau mirksiukas.gif
2) O kodėl manot, kad nerafinuotas aliejus būtinai turi smirdėti/kvepėti ir būti su labai specifiniu skoniu? g.gif Daug aliejų, kurie tokiom savybėm nepasižymi, juo labiau jei 'degustatorius' nepasikaustęs. Aš pvz. labai vengčiau tik pagal kvapą ir skonį nustatinėti ar rafinuotas, ar ne rolleyes.gif Tai priklauso nuo tam tikrų junginių aliejuje ir ne visi aliejai turi vienodą jų kiekį.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 10 23, 14:23)
Žiauriai žiauriai ir dar kartą žiauriai - keista. Sakyčiau arba nesupranta ką rašo arba sugalvojo savas taisykles g.gif
Įdomu koks tai aliejus buvo g.gif
O tas argano aliejus sertifikuotas?  g.gif Nes pvz. Ecocert nesertifikuos dezodoruoto aliejaus schmoll.gif

taigi parašiau, ką jie vadina "daliniu rafinavimu".Konkrečiai tokie buvo nakvišos, vynuogių sėklų,lazdyno, kukui,sojų, saulėgražų aliejai. Mano supratimu tai naudojama stipraus kvapo aliejams.
Tai Suki gal ir naudoja tokius dalinai rafinuotus aliejus. Nes jei beveik bespalviai, bekvapiai ir yra šalto spaudimo . Dalis mano minėtų aliejų yra sertifikuoti Tilth.

Rasma, tas dezodoruotas arganas irgi sertifikuotas Ecocert. Kodėl negalėtų sertifikuoti?? Berods pati Nimfali buvai pirkusi šį aliejų, ir kažkokiu stipriu kvapu nepasižymėjo, kaip kad aliejus iš KN. Tai ar pats dezodoravimas blogina aliejaus savybes? jei ne, ramiai pirkčiau nesmirdantį arganą bigsmile.gif
Beje, Natura saul. aliejus yra 1 šalto spaudimo ir rafinuotas biggrin.gif

Summer, papainas yra fermentas, išgautas iš papajos.Enziminiams pylingams ir pan. naudojamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 23 spalio 2009 - 14:18
QUOTE(Rasma @ 2009 10 23, 13:23)
Įdomu koks tai aliejus buvo g.gif Nes 'dalinis rafinavimas' pvz. gali būti ir vaško atskyrimas, filtravimas. Bet labiausiai man tikėtina, kad jei tai sertifikuotas org. aliejus, tai tas 'dalinis rafinavimas' gali slėpti tokį nekaltą dalyką kaip distiliavimas ax.gif Kai kur šis metodas priskiriamas 'daliniam rafinavimui' fizinėmis priemonėmis ax.gif

O kaip tada vertinti http://www.akomaskin...35ea11a80435581. Norėjau jį įsigyti. Rašo Organic Sunflower seed oil, Extraction Method: Expeller pressed/Partially Refined. Tai gal neverta jį įsigyti, ieškoti kitur ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andy: 23 spalio 2009 - 14:24
QUOTE(Rasma @ 2009 10 23, 14:14)
2) O kodėl manot, kad nerafinuotas aliejus būtinai turi smirdėti/kvepėti ir būti su labai specifiniu skoniu? g.gif Daug aliejų, kurie tokiom savybėm nepasižymi, juo labiau jei 'degustatorius' nepasikaustęs. Aš pvz. labai vengčiau tik pagal kvapą ir skonį nustatinėti ar rafinuotas, ar ne rolleyes.gif Tai priklauso nuo tam tikrų junginių aliejuje ir ne visi aliejai turi vienodą jų kiekį.

As su tavim sutinku, kad aliejai kvepia/smirda nevienodai. Taciau ta karta as pirkau alyvuogiu alieju (galvojau salotoms naudosiu). Juk alyvuogiu aliejus turi savo specifini ir kvapa ir skoni, o anas neturejo nieko. Ir dar parasyta, kad tinkamas kepimui doh.gif Vienu zodziu, kam kas patinka, ta ir uzraso. Beje, nuejau ir pasiziurejau spintelej i savo aliejus. Ant nerafinuotu isvis nieko neparasyta - tik ZUIVER arba PUUR olie (cia kaip suprantu bus tas zalias aliejus verciant i lietuviu kalba). Nera uzraso salto spaudimo doh.gif Kazkokia mistika su tais aliejais.
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 10 23, 15:16)
taigi parašiau, ką jie vadina "daliniu rafinavimu".Konkrečiai tokie buvo nakvišos, vynuogių sėklų,lazdyno, kukui,sojų, saulėgražų aliejai. Mano supratimu tai naudojama stipraus kvapo aliejams.
Tai Suki gal ir naudoja tokius dalinai rafinuotus aliejus. Nes jei beveik bespalviai, bekvapiai ir yra šalto spaudimo . Dalis  mano minėtų aliejų yra sertifikuoti Tilth.

Rasma, tas dezodoruotas arganas irgi sertifikuotas Ecocert. Kodėl negalėtų sertifikuoti?? Berods pati Nimfali buvai pirkusi šį aliejų, ir kažkokiu stipriu kvapu nepasižymėjo, kaip kad aliejus iš KN. Tai ar pats dezodoravimas blogina aliejaus savybes? jei ne, ramiai pirkčiau nesmirdantį arganą bigsmile.gif
Beje, Natura saul. aliejus yra 1 šalto spaudimo ir rafinuotas biggrin.gif

Aš galvojau, kad čia šiaip bendrinė citata apie dalinį rafinavimą, nes aš tai žinau kas yra dalinis rafinavimas aliejuose ir net neįsiskaičiau biggrin.gif doh.gif Eisiu skaityt dabar ką parašėt ax.gif

Ecocert reikalavimuose yra nustatyta, kad aliejus neturi būti dezodoruotas.

Dezodoravimas neblogina aliejaus, jei aliejus yra toks, kuriam nekenkia distiliacija aukštoje t-roje (garais).

'Naturos' saulėgrąžų aliejų vadinti '1 šalto spaudimo' aliejumi netenka prasmės po rafinavimo. Žalias rafinuotas aliejus, daugiau tiesos. O dar pabalamutinsiu biggrin.gif - g.b. tikrai šaltojo spaudimo aliejus, kuris netraukia iki tos kategorijos, kad galėtų būti nerafinuotas (t.y. per didelio rūgštingumo) cool.gif

.O gal jiems 'šaltas spaudimas' - ekstrakcija tirpikliais bigsmile.gif kas supaisys verslininkus, jie visko prigalvoja smile.gif

Jei aliejus rafinuotas, tai jau jokio skirtumo..nors tos saulėgrąžos sutryptos ir per merliuką išgręžtas būtų biggrin.gif Bet po rafinavimo jis lieka tik rafinuotu aliejumi.
Atsakyti
Gal kas bande?
Suki color tinted active moisturizer spf15
sita.....
Atsakyti
QUOTE(Zydryne @ 2009 10 23, 12:49)
Norėčiau parašyti kelis atsiliepimus apie Druide prekytes  smile.gif
Muilas su ožkos pienu ir migdolais labai patinka. Nuplauna makiažą labai švariai  smile.gif Tik oda reikia iškart tepti kremu, nes labai išsausina. Mano oda mišri.
Druide Purity šampūnas gerai išplauna plaukus, gerai putoja. Tai bus taupus  ax.gif Ploviau dar tik vieną kartą. Bet ir purina plaukus.
Druide leave-in kondicionierius - neblogai kvepia smile.gif Kolkas po kelių purškimų poveikio nepastebėjau. Gal labiau blizga plaukučiai. Na bet blogiau nebus  biggrin.gif Gal mažiau trupės plaukai šukuojant.
Dar norėčiau nusipirkti veidui kokią nors valomąją priemonę nuo inkštirų. Jūs naudojate Ciel dazur molį? Bet jaučiu pavėlavau į bendrą užsakymą  cool.gif

as irgi laukiu ir muilo, ir kondicionieriaus bigsmile.gif o idomu ar sis sampunas draugauja su misraus tipo plaukuciais? noreciau jo aliejinems kaukems plauti, tik bijau kad dar labiau sausu galu neissausintu g.gif labai gaila ir as pavelavau, o noreciau keletos prekiu ax.gif
merginos gal kuri esate gerusi is Ciel d'azur alijosiaus sultis? koks poveikis? ir kaip ju dantu pastos? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 10 23, 15:33)
Dezodoravimas neblogina aliejaus, jei aliejus yra toks, kuriam nekenkia distiliacija aukštoje t-roje (garais).

gal pavardintum tokius aliejus (jei žinai) bigsmile.gif

Dadygirl, beje, iš tikro KN ir kitur Prancūzijoje hamamelio hidr. yra daromas iš lapų, ūglių, o ne iš žievės. O gal domėjaisi poveikio skirtumu?
Atsakyti