Jau seniai norėjau parašyti apie savo įspūdžius Žvėryno natūralios medicinos centre, bet vis susilaikydavau, nes gerbiu medikus, ypač dirbančius privačiai, o šiuo komentaru labai nepalankiai atsiliepsiu apie "gydytoją" Tulčiną.
Pirmas susitikimas su gydytoja buvo ganėtinai malonus. Ji paskyrė dietą, paaiškino apie pieno, kavos, juodos arbatos žalą, padiskutavom apie lėliukų auginimą. Viskas praėjo sklandžiai ir mandagiai.
Nurodymų laikiausi 100 procentų, valgiau tik galimus produktus, bet svoris krito labai pamažu - 1 kg. per mėn. Bet tai mane tenkino. Labiau neramino "velniškas" galvos skausmas ir labai mažas AKS (spaudimas).
Pas gydytoją pakartotinam vizitui niekaip neprisiruošiau, tad sulaukiau skambučio ir malonaus pakvietimo užsukti pas gydytoją konsultacijai.
Antrasis susitikimas su Tulčina buvo baisus. Buvau išvadinta melage, nes ši nepatikėjo, kad laikausi dietos ir svoris krenta "tik tiek", dėl galvos skausmo ir spaudimo komentaras buvo toks "tai Tavo organizmas kvailai reaguoja į dietas", ji šaukte šaukė, kad privalau valytis žarnyną ir atlikinėti vegatestą ir pan. Bet jokių veiksmų kaip gydytoja ji neatliko: nepamatavo spaudimo, nesurinko anamnezės, net neperskaitė anketos. Po 15 min. jos rėkiančio monologo galų gale neištvėriau ir pakomentavau, kad ji elgiasi prasčiau už valytoją ar "turgaus bobą". Po šio komentaro šioji susitvardė, atsiprašė komentuodama, kad mano biolaukai jai netinka.
Vegą testą aš atlikau (labai jau smalsu buvo), o išvados atsirado eigoje.
Pasirodo svorio nekritimą ir galvos skausmus lėmė nėštumas, kurio aš, kaip žindanti mama, nuspėti negalėjau, bet Tulčina, jei būtų veikusi kaip medikė ir ieškojusi to priežasties, o ne rėkusi, būtų atradusi. Nėštumo neparodė ir "stebuklingas" Vega testas.
Žarnyno valymas nėštumo metu yra griežta kontraindikacija.
Šiaip pats maisto netoleravimo testo principas yra geras, bet rekomenduočiau, kad jį atliktų gydytojas, o ne Tulčina. Testą galima atlikti ir kitoje klinikoje, daug pigiau ir maloniau. O dėl pačios Tulčinos elgesio, tai pasirodo (kai pradėjau dalintis savo patirtimi su draugėmis), kad tos moterys, kurioms nepavyko iš karto numesti svorio, patyrė tą patį moralinį terorą.
Sėkmės visoms, bandančioms mesti svorį. Stiprybės.