Įkraunama...
Įkraunama...

Netoleruojamo maisto testas

[/b] o tau sąžinė negraužia dėl pinigų išleistų žarnyno valymui? unsure.gif
Ar tai labai nemaloni procedūra? Kiek laiko užtrunka?
[/quote]

Sąžinė graužia kad aplamai ten nuėjau, koks velnias mane nešė, reklamos auka sad.gif
Procedūra trunka 40 min., ilgiau negalima, nes pradeda išsiskirti elektrolitai. Nežinau kaip kitiems, bet až jokio kaifo nuo šios procedūros tikrai negaudžiau, nors ištvert imanoma, bet visą laiką žiūrėjau į laikrodį kada viskas baigsis wub.gif
Atsakyti
Ir dar vienas dalykas, kuris kažkaip "šaraškina kontora" kvepia, ne už vieną apmokėtą paslaugą negavau kasos kvito, o sumos nemenkos, kad ir tie 800 lt, kam jau kam, bet gydymo įstaigai netinka dvigubą buhalteriją vesti (mano asmeninė nuomonė)
Atsakyti
Mano dukrai Vega testo metu nustate kokie produktai jai tinka,kokiu vengti.Labai nedaug produktu uzdraude.Laikemes dietos daugmaz saziningai(bet nevisada), rezultatas -3.5 kg per 4 savaites(mergaitei 8 metai).
Pries kelis metus as ploviausi zarnyna.Jauciausi energingesne tikrai,bet priezasties del kurios ten ejau, nepanaikino.
Kas del Tulcinos,tai as pas ja ejau seniau,bet man ji labai nepatinka.Verslininke,o ne daktare.Pasirinkau kita centra,kuriame truputi pigiau,o ir atmosfera,bendravimas,poziuris i pacienta visai kitoks thumbup.gif
Atsakyti
Vakar rašiau tokį išsamų postą ir užlūžo forumas..o dabar taip tingiu vėl tiek pasakoti..

Aš labai gailiu tų išleistų 800 Lt. Labai. Man tai dideli pinigai, o tam testui aš išvis skolinausi doh.gif Geriau būčiau dūšią kokiu pirkiniu nuraminusi ir sveikata būt pagerėjusi, nes nuo nuotaikos dažnai priklauso ir savijauta biggrin.gif
Kreipiausi dėl sveikatos problemų..svorio problemų nebuvo, svoris pakankamai mažas..kadangi labai kentėjau dėl ligos, tai nutariau patikėti stebuklais..svarsčiau svarsčiau ir ryžausi..
Paėmė kraują, ištyrė..paėmė ir 800 Lt. ir nors laukiau kokio kvituko jo negavau..jau tai man nepatiko.. kažkaip keista eiti 2-ąkart net neturint įrodymo, kad jie tuos 800 Lt iš manęs gavo blink.gif
Taigi gydytoja sudarė valgiaraštį..aišku "kaip visiems" netiko duonos pyrago gaminiai, šokoladai, kava, pieno produktai..aš jų ir taip nelabai vartoju, tai man didelio šoko nebuvo..
Šoką man sukėlė tai, kad man idealiai tiko viena žuvies rūšis, kurios nėra realybėje..nėra tokios žuvies blink.gif , kokia nurodyta tame tyrime..dabar nepamenu tiksliai, bet lyg ir atlanto ešerys ar pan. reiktų patikslint namie, jei bus įdomu. Dirbu tokį darbą, kur smegenų dėl maisto nepapudrinsi, perklausiau visas kolegas, skambinausi į asociaciją, klausiau užsienio kolegų biggrin.gif Negana to, kad LT tokios žuvies tikrai nenusipirksi, bet ir kitur jos tokios nėra rolleyes.gif Sakykim, kad ten tik vertimo klaida (norėčiau tikėti tik tuo, nes tas testas "pasiskolintas" iš JAV tokio pobūdžio gydymo centrų..turėjau progos sulyginti "gyvai" ax.gif ). Bet vis vien pasitikėjimą man pakirto..pasidariau skeptiška..vis dėl to, pasveikti noras didžiulis, laikiausi dorai to testo ir žinot, per ilgesnį laiko tarpą išsekau..aišku, tiko džiovinti vaisiai, iš mėsos - antiena..kas dar įdomu iš tų 150 tiriamų produktų, tų produktų nedaug..pvz. ten įtrauktos ir kelios cheminės medžiagos, nemažai prieskonių ar "egzotiškesnių" produktų..kas man iš to, kad man tinka tos datulės, bet netinka joks vaisius..taigi, aš išsekau..pakito į blogąją pusę kraujas, nusilpau, labai ėmėm slinkt plaukai, visai nusilpo nagai, aišku, dar porą kg. svorio netekau..
Mečiau visa tą reikalą, atgavau sveiką protą, pamažu ėmiau valgyti tai, kas netoleruotina ir dabar jaučiuosi žymiai geriau..įvedžiau į mitybą vaisių, natūralų jogurtą į racioną, valgau veršieną, jau po truputį bandau daržoves valgyt ir kraujas jau geresnis ir savijauta geresnė..jaučiuosi stipresnė, nebėra to nuolatinio nuovargio, svaigulio ir pan..aišku, jei aš būčiau galėjusi gerti vitaminus ar papildus, tai gal ta mityba tik tuo, kas toleruotina būtų padėjusi..bet jei nieko papildomo negeri (nes neleidžiama), tai pamatytumėt kaip greit imi "nykt" doh.gif
Ir dar.. dėl ko aš suabejojau ar jie patys žino ką daro. Man darė alergologai imunologinius tyrimus "maisto paletei" ir rado alergiją kai kuriems produktams, tame tarpe ir pomidorams..minimame centre pasirodė, kad iš visų daržovių man tik pomidoriai idealiausiai tinka..aš ėmiau ir paklausiau, kaip čia taip: alergologai sako, tik nevalgyt, nes alergija, o jūs valgykit, nes labai tinka..žinot, ką man atsakė..kad labiau tikėčiau gydytoja, nes maisto netoleravimo testas, parodo tik "lėtinę organizmo alergiją"..kas ta lėtinė alergija aš iki šiol nežinau blink.gif Vienu žodžiu jie man patarė dar atlikt tyrimų normalioje gydymo įstaigoje ir nerizikuoti be reikalo valgant tuos pomidorus. Aš pasijutau kaip išmetusi pinigus į balą. Stebuklų nebūna mirksiukas.gif Dabar nebedaryčiau ir nebesikreipčiau rolleyes.gif
Atsakyti
Rasma, ačiū smile.gif galutinai apsisprendžiau smile.gif
bet ką norėjau pridūrti, mano vyro teta atlieka VEGA testus, tai aišku susigundžiau už simbolinę kainą jį atlikti, tai patikėkit, atrado tikrai ligų, kurias patvirtino ir medikai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xenzy: 20 spalio 2005 - 09:18
QUOTE(xenzy @ 2005 10 20, 09:03)
O ar VEGA testas nustato produktų tinkamumą? Ir kokį centrą pasirinkai?

Nustate.Kai as dariaus vega seniau,tai man taip gana abstrakciai susake,pvz. netinka citrusiniai vaisiai....,o dukrai tai konkreciai susake.Gal,kad jai darem pilna tyrima,o as dalini g.gif .Mes lankomes Kaune,Naturalaus gydymo centre,savanoriu pr. Apsimoka vaziuot ir is Vilniaus.Pvz.Pas Tulcina pilnas vega apie 450,ten 300 ax.gif Plius dar seimynine nuolaida 10% jei seima atsivesi
Atsakyti
Žinokit, iš tiesų man dabar prieš save gėda blush2.gif Aš visada buvau skeptike, tikrai skeptike būdama ten ėjau, tikrai drįsau bandyt išsiaiškint viską..buvau labai pavargusi nuo ligos ir pasakiau, kad atsiprašysiu visų alternatyvių gydymo centrų, jei ten tikrai rasiu pagalbą, bet kol kas neradau ax.gif Nebėjau tai "pakartotinei" kontrolei, nors jau kvietė ir sakė, kad tai nemokama. Išleidau pinigus, bet dabar gaila laiką švaistyt..Man dabar padeda rimti gydytojai, t.y. alergologai, padėjo stiprūs vaistai, aš po truputį tvarkausi sveikatą ir esu labai laiminga 4u.gif Naudinga buvo ir ši patirtis su tuo maisto netoleravimo testu...Nesigundysiu daugiau. Tai ką pasiūlė tas centras, mes galime daryti patys..nevalgykit jūs to šokolado, atsisakykite kavos, galų gale, vis vien jums netiks jokie pieno produktai, tai ir jų nevalgykite biggrin.gif Nepatingėkite pasidomėti sveika mityba, sportuokite, būkit linksmi ir būsit sveikio be to testo thumbup.gif
Testo laikymąsis irgi brangus..pirkdavau tas antis ištisai, žuvį sterką (netoleravimas buvo nestiprus, tai leido ten kas 4 d. valgyt), valgymui iš daržovių tiko tik špinatai ir artišokai...nei ką gamint iš tokių produktų, nei išvis apetito būdavo vien pažiūrėjus iš ko rinktis galiu biggrin.gif Dieve, kaip nenormaliai valgiau, net darbe stebėjosi tokia mitybos "snobe" doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
bet ką norėjau pridūrti, mano vyro teta atlieka VEGA testus, tai aišku susigundžiau už simbolinę kainą jį atlikti, tai patikėkit, atrado tikrai ligų, kurias patvirtino ir medikai

Aš tikiu... Kai dariau maisto netoleravimo testą, vos nesusigundžiau, bet į dar baisesnes skolas lįst nenorėjau..sakiau, kai išsimokėsiu - darysiu, bet dabar jau ataušo entuziazmas..dar kartais pagalvoju, o gal, bet bijau prasidėt..vėl abstrakčiai viską aiškins, siūlys daugiau tyrimų ir procedūrų, vėl kainuos blush2.gif Vis vien, jei vėliau patvirtina ir medikai, tai gal tada aš jais ir pasikliausiu..kažkaip nebėra nuotaikos ten eit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kavenska @ 2005 10 19, 20:57)
Ir dar vienas dalykas, kuris kažkaip "šaraškina kontora" kvepia, ne už vieną apmokėtą paslaugą negavau kasos kvito, o sumos nemenkos, kad ir tie 800 lt, kam jau kam, bet gydymo įstaigai netinka dvigubą buhalteriją vesti (mano asmeninė nuomonė)

Nu aš negaliu skųstis šiuo klausimu - kažkokį kvitą gavau ax.gif Bet man nuo to nė kiek nelengviau tongue.gif
Atsakyti
Rasma,

Pamenu, kazkada tau rasiau (kada tu pasiryzai kisti pinigus i tas nesamones), kad googliaus turima literatura skeptiskai vertina visus tuos VEGA testus (tai tas pats maisto netoleravimo testas). Suprantu, savam kieme pranasu nebusi, ir siaip, nu tiesiog gavai patirties kaip nepaklysti kit karta.... Pati vos nepasiroviau, butent remdamasi VBS rekomendacijomis.

Visoms, kurioms kyla pagunda pasiduoti reklamai, o ir siaip, gavus koki gydyma, gi pagooglinkit, paieskokit info. Bjauru, kai reklama taip uzspaudzia i kampa, bet reikia rasti jegu atsispirti. Gydytojai itin skeptiskai vertina zarnyno plovima - tai rizikinga, gali tekti ateity vaikscioti su pampersais.
Atsakyti
Prabegom, pamenu mirksiukas.gif Užtai dar nepadariau to VEGA testo, nors vis gundžiausi ir dar dabar išlenda kokia mintelė...veju šalin..O apie žarnyno valymą kalbų nėra, jau čia man mano proto užteko ir užteks, kad niekada savo noru "nepasirašyčiau" ax.gif Nepripažįstu išvis jokių organizmo (žarnyno, kepenų, inkstų) valymų ax.gif
Atsakyti
Kaip man plove smegenus (galiu pasakyti, gana patraukliai), tai buvau supratusi, kad tas maisto netoleravimo testas ir yra Vega testas. Gali buti, kad tau siule tokia nesamone kaip folio metodas (pievos, tipo elekronika rodo).

As tai nesuprantu, kodel niekas neuztrumpina sitos kontoros doh.gif Negi visi issivale pereina i transa?

QUOTE(Rasma @ 2005 10 20, 15:26)
Prabegom, pamenu mirksiukas.gif Užtai dar nepadariau to VEGA testo, nors vis gundžiausi ir dar dabar išlenda kokia mintelė...veju šalin..O apie žarnyno valymą kalbų nėra, jau čia man mano proto užteko ir užteks, kad niekada savo noru "nepasirašyčiau" ax.gif Nepripažįstu išvis jokių organizmo (žarnyno, kepenų, inkstų) valymų ax.gif

Atsakyti