Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(siaures meskute @ 2014 11 01, 08:24)
O ka tau palergonija sake ar liepe ka vartoti del homocisteino ?  Blogas tai per aukstas?

Pas mane vidurys normos. O ji reikia vis kartoti ? Kad sakai dazniausiai budavo blogas g.gif

Aš einu vis ratais tai vienur tai kitur biggrin.gif
Bykova tikrino homocisteiną kokius 3 kartus. Būdavo per aukštas, gerokai virš normos.
Tiesiog skirdavo gerti daug folio rūgšties, iki 5000.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 11 01, 11:21)
Bykova tikrino homocisteiną kokius 3 kartus. Būdavo per aukštas, gerokai virš normos.

aaa Bykova tikrino.
kazi dar kas nors pas ja vaziuoja ?seniau tiek daug merginu vazinejo .... o jus bandet litu's daryt ar kaip jie ten tiksliai vadinasi ?
Atsakyti
Munrods, Bykova "išėjo iš mados" biggrin.gif
Jos gydymas toks biški iš kavos tirščių - jos LITai kartais padeda, o kartais atvirkščiai, kileriai padidėja.
Mane ji ištyrė iki panagių, esu dėkinga, kad rado problemų, kuriuos man ir šiaip trukdė gyventi - pvz. mažakraujystę.
Per paskutinį IVFą leidausi LITus, bet IVFas sužlugo dėl kitų priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2014 11 01, 09:24)
Jo kai tiek visko istirta....

as ir noreciau kad ta gena paziuretu, bet dabar jo nedare. Reiks uzklausti del jo kai vaziuosim atsakymu.

Gal ne taip ivardojau bet sake suderinamumo. Kai pakomentuos placiau, gal ir man bus aiskiau  g.gif
O ka tau palergonija sake ar liepe ka vartoti del homocisteino ?  Blogas tai per aukstas?

Pas mane vidurys normos. O ji reikia vis kartoti ? Kad sakai dazniausiai budavo blogas g.gif

Tas suderinamumo, tai turbut kryzmines dermes, mums ji dare 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(19891010 @ 2014 11 02, 11:18)
Tas suderinamumo, tai turbut kryzmines dermes, mums ji dare 4u.gif

turbut blush2.gif nes sie zodziai buvo pamineti gydytojos g.gif
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2014 11 01, 10:24)
Jo kai tiek visko istirta....

as ir noreciau kad ta gena paziuretu, bet dabar jo nedare. Reiks uzklausti del jo kai vaziuosim atsakymu.

Gal ne taip ivardojau bet sake suderinamumo. Kai pakomentuos placiau, gal ir man bus aiskiau  g.gif

Sveikutės:) Homocisteino lygį padeda reguliuoti vitaminas B6 ir folio rūgštis. Aš, pvz., geriu šitą: http://www.nowfoods....eg-Capsules.htm
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 11 01, 10:21)

O koks tavo homocisteinas? Mano pagal paskutinius tyrimus yra 13, tai dabar gavau siuntimą dėl MTHFR geno tyrimo. Kaip supratau iš genetiko, prieš mažinant homocisteiną reikia išsiaiškinti ar nėra geno mutacijos, nes jei dėl jos padidėjęs homocisteinas, tai įprasta folio rūgštis mums netinka (skaičiau kad kai kuriais atvejais net ir kenkia). Tokiu atveju reikia vartoti aktyvios formos folatą, B12 ir B6. Jei nepasitvirtins ši geno mutacija, tada genetikas duos rekomendacijas kokiu būdu sureguliuoti homocisteino kiekį. Jei nėra geno mutacijos tai mano homocisteinas nėra labai aukštas (norma pagal Sorpo 12), bet jei yra geno mutaciją tai tokiu atveju idealu kad homocisteinas būtų 4 (man tektų pavargti kol tiek "numuščiau" jį). Trumpai tariant, čia rimta su tuo homocisteinu, bet gydytojams jis dar labai naujas.
Atsakyti
Mergaitės, ateinu pas jus su klausimų krūvele. Padėkit, prašau, susigaudyti. Perskaičiau visą temą, bet ne viską iki galo suprantu doh.gif MB diagnozė azoospermija. Kai buvom pas andrologę, apžiūrėjo MB "turtą", echo padarė, bet pagal ją viskas yra gerai. Paskyrė pasidaryti kelis hormonų tyrimus ir dar kartą spermogramą. Bet kiek aš galvoju, gal geriau reiktų iškart pasidaryti tyrimą dėl y chromosomos? O tada jau būtų aiškiau ar verta darytis hormonų tyrimus ir pan.
Ir jei taip, tai siuntimą duos šeimos gydytoja? Ir man jau neverta tirtis pas genetikus, nes kaip ir ne su manim problema? LP daryta, viskas normoj. Ar vis vien abu tiria?
Atsakyti
QUOTE(amplua @ 2014 11 07, 20:34)
O koks tavo homocisteinas? ....

Buvo 13.73, 10.59, 11.89 (norma 4.50-7.90), Bykova skyrė 5000 folio rūgšties.
Dabar 5.34 (norma 5-12), paskutiniu metu gerdavau po 1000.
(Skaičiai kitokie, nes tikriausiai LV ir LT matavimo vienetai skiriasi.)

Papildyta:
QUOTE(irmulix @ 2014 11 09, 22:12)
.... Paskyrė pasidaryti kelis hormonų tyrimus ir dar kartą spermogramą. Bet kiek aš galvoju, gal geriau reiktų iškart pasidaryti tyrimą dėl y chromosomos? O tada jau būtų aiškiau ar verta darytis hormonų tyrimus ir pan.
Ir jei taip, tai siuntimą duos šeimos gydytoja? Ir man jau neverta tirtis pas genetikus, nes kaip ir ne su manim problema? LP daryta, viskas normoj. Ar vis vien abu tiria?

Verta darytis viską ką skiria. Ir tfu-tfu-tfu su Tavim gal ir nėra problemų, bet patikrinti nepakenks. Genetikai tiria abu.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 11 01, 00:05)
Mums irgi abiem darė kariotipą, viskas buvo OK.
Dabar endokrinologė sugalvojo patikrinti MTHFR geną, tai ėjau pas genetikę dar kartą.
Buvau pas Aušrą Matulevičienę.

O del to geno siuncia butent endokrinologe? labai noriu si gena issitirti , bet kasamn turetu siuntima israsyti ?
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2014 11 10, 21:45)
O del to geno siuncia butent endokrinologe? labai noriu si gena issitirti , bet kasamn turetu siuntima israsyti ?

As genetinius tyrimus pridaviau Kauno klinikose. Gydytojas sake, jei bus kas negerai ir reikes rimtesniu tyrimu (tame tarpe ir MTHFR genas) israsys siuntima ir turesiu vykti i Santariskes.
Bet gal geriau pakomentuos merginos, kurios su tuo jau yra susidurusios.
Atsakyti
QUOTE(linosiuke @ 2014 11 10, 22:16)
As genetinius tyrimus pridaviau Kauno klinikose. Gydytojas sake, jei bus kas negerai ir reikes rimtesniu tyrimu (tame tarpe ir MTHFR genas) israsys siuntima ir turesiu vykti i Santariskes.
Bet gal geriau pakomentuos merginos, kurios su tuo jau yra susidurusios.

tai va man is kauno geri ats , o siuntimo nedave , gal reikejo prasyti ..o as nepaprasiau tai dabar galvoju kaip man i VLN nusigauti g.gif
Atsakyti