jurgelis7777777,
Na ir teisingai, laikas ne mūsų naudai.Greičiau išsitirsi, greičiau bus aišku ir sprendimus lengviau bus priimti. Jei rastų homocigotoje mutaciją arba dvi heterozigotines, tai atidėčiau IVF.
Jei alergizuoja, keisk į kitus, dažniau alergizuoja ne nuo folato, o nuo visų kitų b grupės. Tavo klinikai reik galvas gerai visiems išsiplauti, jei problemos nemato, kad folato pas tave tiek mažai. Atsimenu kažkada besiruošdami FET net skubiai iš iherb siuntėmės, vien už siuntą 17 eurų plius buvo, skaudžiai, bet ką padarysi. Tąkart siunčiausi
Country Life. Juose daugiau folato ir b komplekso, bet aš be komplekso dar papildomai gėriau atskirai folato.
Aš tau nebent jei nori savo iš Lifeextension galiu atsiųst keletą tablečių pabandymui, o dabar pradžiai padaryk kelių dienų pertrauką ir po to gerk tik folatą. Susisiek su manim až, jei nori.
Dėl folio r. tyrimo yra vienas bet....
Kai aš pirmą kartą synlabe dariausi folio r. eritruocituose tyrimą, mano atsakymas buvo 8, nieko nevartojau, po kelių savaičių ištyrė Santariškėse ir folis buvo apie normų viduriuką. Šitas tyrimas yra labai nestabilus, jį labai svarbu tinkamai paimti, laikyti, tirti ir kuo greičiau, todėl kartais gali būti visiškai priešingi atsakymai.
Tačiau gyd. Serapinas rimtai į tuos tyrimus pažiūrėjo ir man skyrė labai dideliais kiekiais folato po 7000-8000 tūkst per dieną. Man po tų papildų vartojimo žymiai pasitaisė sveikata, tai matyt pataikė su normom.
Jei mthfr bus pripažintas, tai du mėn. prieš ivf rekomenduojama vartoti aspirina, po isodinimo fraksipariną( arba clexane, zibor....) ir kai kuriom dar ir aspirina. Papildus visą nėštumą ir po jo. Yra geri specialūs papildai mthfr nėštukėms, bet žiauriai brangūs. o šiaip galima būtiniausius susikomplektuoti atskirai. Be b grupės, svarbu omega, vit c, selenas, vit e, neretai geležies pradeda trūkti ir kitų elementų, kaip magnis zinkas.