Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(vasarosziedai @ 2016 07 30, 10:58)
Manau kad gyvaciuke klausia apie tyrimus persileidus, o cia kazkoks naujas NIPT nesciosioms - santariskes pradejo daryti, oho. Idomu, ar su didele rizika nemokama, ar visada mokamas...
Zinau, kad persileidus daro is vaisiaus, tuomet gali pasakyti persileidimo priezasti, bet nieko tiksliai nezinau 4u.gif

Man is vieno persileidimo dare.buvo 16 chromosomos triploidija,su gyvybe nesuderinama....

Vasarosziedai,maniau vakar parasysiu smile.gif skaiciau kitose temose,kad jums kaklelis trumpas buvo.progesterona vartojot ilgai?man reikes apsiuti,nes su praeitais dviem taip buvo.klausimas ka mano lt daktarai del prg.uk skirdavo iki galo.
Atsakyti
QUOTE(Piliuona @ 2016 05 04, 11:24)
Ačiū už konsultaciją 4u.gif
Radau kad medicina practica daro Homocisteino tyrimą, 12 eur
o reiktų ir man ir vyrui pasidaryti?

Sveiki,
Homocisteina galit pasidaryt abu su vyru.Taciau,sis tyrimas nerodo kad tikrai jus turite ar jusu vyras turi sio geno mutacija.Jis dazniausiai pakyla o buna ir nepakiles.Tiesiog turint sio geno mutacija reikia stebeti ir homocisteina,kuris gali uzkilt bet kada-o pavojingiausia kad jis gali uzkilt nestumo metu ir tada jau itakoti pati nestuma.Kas liecia homocisteina ir nestuma tyrimus atlikinejo gyd.Mecejus.
Turint geno mutacija,homocisteinas rekomenduojamas kad butu kuo zemesnis apie 5-6,homozigotams net 3-5.
MTHFR geno mutacija gali itakoti ir spermijaus arba kiausialastes kokybe. Is savo patirties pasakysiu kad kol kas Lietuvoje nelabai pazenge sio geno mutacijos prislopinimo reikalais. Labai daug info suzinosite anglu kalba,amerikieciai stipriai pazenge sioj srityje.
NIPT yra neinvazinis prenatalinis tyrimas. Tai tas pats Panorama Natera ir dar kazkoks yra panasus tik aliekamas ne JAV ,o Sveicarijoje.Abu sie tyrimai kiek zinau mokami neziurint ar jus rizikos faktoriu turit ar ne.
Sekmes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2016 07 31, 14:17)
Sveiki,
Homocisteina galit pasidaryt abu su vyru.Taciau,sis tyrimas nerodo kad tikrai jus turite ar jusu vyras turi sio geno mutacija.Jis dazniausiai pakyla o buna ir nepakiles.Tiesiog turint sio geno mutacija reikia stebeti ir homocisteina,kuris gali uzkilt bet kada-o pavojingiausia kad jis gali uzkilt nestumo metu ir tada jau itakoti pati nestuma.Kas liecia homocisteina ir nestuma tyrimus  atlikinejo gyd.Mecejus.
Turint geno mutacija,homocisteinas rekomenduojamas kad butu kuo zemesnis apie 5-6,homozigotams net 3-5.
MTHFR geno mutacija gali itakoti ir spermijaus arba kiausialastes kokybe. Is savo patirties pasakysiu kad kol kas Lietuvoje nelabai pazenge sio geno mutacijos prislopinimo reikalais. Labai daug info suzinosite anglu kalba,amerikieciai stipriai pazenge sioj srityje.
NIPT yra neinvazinis prenatalinis tyrimas. Tai tas pats Panorama Natera ir dar kazkoks yra panasus tik aliekamas ne JAV ,o Sveicarijoje.Abu sie tyrimai kiek zinau mokami neziurint ar jus rizikos faktoriu turit ar ne.
Sekmes. 4u.gif

Afrodite, gal žinai, kiek NIPT kainuoja Santaruose?
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2016 08 02, 06:47)

Ne manes klausi,bet galiu atsakyti smile.gif
490.siandien kaip tik vaziuoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2016 08 02, 08:47)

As tikrai nezinau,nes dariausi Alfa klinikoje Natera genetini tyrima pas doc.Serapina ir dar prie litu smile.gif Bet kaip matau T.P.Keberiokst atsake 4u.gif Sekmes visoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, Santariškėse genetikė vyrui patarė pasidaryti hormonų tyrimus (su šitais viskas aišku) ir inkstų echoskopiją. Gal galit priminti/pasakyti, kokiu tikslu ji daroma?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Norėjau pasiteirauti vienu klausimu.
Mano Mb diagnozuota azoospermija. Gydytoja liepė pasidaryti genetinius tyrimus. Rezultatas : patalogija nerasta. Tai kaip suprantu su genetika viskas tvarkoje. Kai vyras darėsi tyrimus, genetikė sakė, jog ir man reikės tą patį pasidaryti. Aš užsiregistravau , nes eilės didelės, bet pas šeimos gydytoją siuntimo eisiu tik kitą sav. Ir dabar nežinau ko man jos prašyti . Ta prasme kokį siuntimą ji man turi duoti ? Kariotipui ?Ar daugiau kažkokių tyrimų reikia ? Mano amžius nesiekia 30m, tiesiog planuojam dirbtinį apvaisinimą dėl vyro problemų (pas mane viskas tvarkoje). Labai laukiu Jūsų pasisakymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(April10 @ 2016 10 02, 10:38)
Sveikos  4u.gif
Norėjau pasiteirauti vienu klausimu.
Mano Mb diagnozuota azoospermija. Gydytoja liepė pasidaryti genetinius tyrimus. Rezultatas : patalogija nerasta. Tai kaip suprantu su genetika viskas tvarkoje. Kai vyras darėsi tyrimus, genetikė sakė, jog ir man reikės tą patį pasidaryti. Aš užsiregistravau , nes eilės didelės, bet pas šeimos gydytoją siuntimo eisiu tik kitą sav. Ir dabar nežinau ko man jos prašyti . Ta prasme kokį siuntimą ji man turi duoti ? Kariotipui ?Ar daugiau kažkokių tyrimų reikia ? Mano amžius nesiekia 30m, tiesiog planuojam dirbtinį apvaisinimą dėl vyro problemų (pas mane viskas tvarkoje). Labai laukiu Jūsų pasisakymų  smile.gif

Sveika,
Mano vyrui taip pat buvo nustatyta si diagnoze. Su manim viskas gerai, tyremes genetinius, man israse siuntima vis tiek del nevaisingumo, bet kazka prirase papildomai:) gal ilgesni nepastojimo staza. MV istyre harmonus, kariotipa, mikrodelecijas, pas urologa padareme echoskopija ir pilna apziura. As tiesiog susidariau sarasa, del ko gali buti azoospermija, is vieno lt vaisingumo kliniku puslapio,'ir per 2 menesius daremes visus tyrimus,'kad paaisketu, kur yra azoospermijos priezastys. iVF dareme Turkijoje, jiems dar svarbu, jei vyrui azoospermija, ar abu nera cistines fibrozes geno nesiotojai. Ta prasme, svarbu ne tik ar vyras neturi cistines fibrozes, bet ar ir moterys nera nesiotoja, nes jei abu turi si gena,'kazkas negerai gaunas su kudikiu, kas tiksliai, nepasakysiu:( Nelengva si diagnoze.. Pas mus niekada nebudavo nei vieno kareivuko, nei gyvo, nei mirusio,jokio. Esant azoospermijai dar svarbu radau RU saituose,'ar yra spermatogeniniu kazkokiu lasteliu, tai ir ju nebuvo. Nepasant to, IVF pavyko ir supuojam savo stebukliuka ant ranku. Sekmes Jums!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nica79: 04 spalio 2016 - 21:51
kas ta cistinė fibrozė ir kur galima išsitirti??????????
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 10 08, 15:52)

Sveika,
Dabar nepamenu tiksliai, reikia skaityti..
Is esmes zinai, kaip LT daro, bent kaip mums sake pries 2 metus: pradzioj tiria pvz kariotipa, mes tyremes pas genetike Santariskese, lauki ats apie menesi, tada jei kariotipas gerai, tiria kazka kitka- musu atveju as prasiau tos cistines fibrozes, nes TR ten buvo svarbu, o mikrodelecijas pasidareme mokamai, pries tuos kelis metus buvo pasiulymas kazkokioj Vilniaus klinikoj, tyre uz 90lt kazkur. Viso to esme ta, kaip jei butu nustate pvz, kad azoospermija del mikrodeleciju, tai tikriausiai sansu kareivuku rasti visai nebutu buve. Bet tikriausiai vis tiek butume dare bandomaja TESA. O del cistines fibrozes tiksliai nezinau, bet kiek pamenu, tai svarbu tik tuo atveju, jei vyrui azoospermija unsure.gif Berods buvo info internete tik EN kalba. Negirdejau,'kad LT ar LV klinikos kreiptu i tai demesi, gal nera kazkas labai jau pavojingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nica79: 08 spalio 2016 - 20:38
QUOTE(elenija @ 2016 10 08, 15:52)

Sveiki,
Kaip visada as priestarausiu,nors irgi jau supuoju savo stebukleli,taciau mane labai domina ivairios genetines ligos,nesiotojai,mutacijos ir pan.Cistine fibroze tikrai baisi liga.Nieko negazdinu,bet jus pati domites ir info istikruju pilna ne tik Anglu kalba.Stai kad ir vienas is pirmuju man ismetusiu situ;
http://ligos.sveikas...e_mukoviscidoze
Ar jus cistines fibrozes nesiotojai manau kad galima issitirti ir Santariskese,pasidomekite. Kiek as zinau,bet cia tik is vieno genetiko,kad yra genetinia tyrimai abiem partneriams kurie planuoja vaikeli ir nori paziureti ar nera kokie nors nesiotojai.Tas tyrimas vadinamas pas juos Horizont,bet gal Santariskese yra kitoks.Pasidomekite.
"Horizont tyrimas tiria daugiau nei 274 genetinius sutrikimus. Gydytojas rekomenduos labiausiai Jums tinkantį ištyrimą remiantis Jūsų etnine priklausomybe bei kitomis sąlygomis. Tai gali būti kelios arba visos genų mutacijos, kurios įeina į Horizont tyrimą."
Visoms sekmes,sekmingai pastoti ir tureti nuostabius ir sveikus mazylius.
Atsakyti
[quote=Nica79,2016 10 04, 20:38]Sveika,
Mano vyrui taip pat buvo nustatyta si diagnoze. Su manim viskas gerai, tyremes genetinius, man israse siuntima vis tiek del nevaisingumo, bet kazka prirase papildomai:) gal ilgesni nepastojimo staza. MV istyre harmonus, kariotipa, mikrodelecijas, pas urologa padareme echoskopija ir pilna apziura. As tiesiog susidariau sarasa, del ko gali buti azoospermija, is vieno lt vaisingumo kliniku puslapio,'ir per 2 menesius daremes visus tyrimus,'kad paaisketu, kur yra azoospermijos priezastys. iVF dareme Turkijoje, jiems dar svarbu, jei vyrui azoospermija, ar abu nera cistines fibrozes geno nesiotojai. Ta prasme, svarbu ne tik ar vyras neturi cistines fibrozes, bet ar ir moterys nera nesiotoja, nes jei abu turi si gena,'kazkas negerai gaunas su kudikiu, kas tiksliai, nepasakysiu:( Nelengva si diagnoze.. Pas mus niekada nebudavo nei vieno kareivuko, nei gyvo, nei mirusio,jokio. Esant azoospermijai dar svarbu radau RU saituose,'ar yra spermatogeniniu kazkokiu lasteliu, tai ir ju nebuvo. Nepasant to, IVF pavyko ir supuojam savo stebukliuka ant ranku. Sekmes Jums!
[/quote]

Laba  4u.gif
Na gavome vyro atsakyma is genetikes del azoospermijos.chromosomos patalogija nerasta. Gavau siuntima ir as .va dabar laukiam kariotipo atsakymo.Padare taip pat abiems.
Mes Tesa daremes,tai rado pas ji kareivuku,bet lyg nejudrus.Tai kaip sake,nemato ar gyvi ar ne. Sake galim daryt ifv ,nes juos ten kazkaip reanimuoja. Bet mes nutarem pirma pasidaryti genetinius tyrimus ir tada startuoti su ivf. O ir istatyma priieme,tai vis lengviau pinigeliu atzvilgiu bus.
Diagnoze baisi,bet tikimes geriausio :-)
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo April10: 27 spalio 2016 - 21:54