Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(elenija @ 2016 05 04, 07:25)
Sveiki.Aš pasidariau genetinius tyrimus Vilniuje Santariškėse.Darė  beveik tris mėnesius,nors liepė paskambint po mėnesio,po to vėl po mėnesio.Vakar gavau tyrimus.Todėl prašau jūsų patarimo ką daryti toliau.Kariotipas geras abiejų.Bet MTHFR pas mane atsakymai tokie: nustatytas pokytis c 665C>T677C>T yra heterozigotineje
bukleje.ir MTHFR gene nustatytas c1286A>C1298A>C,pkytis heterozigotineje bukleje.
Esu pasimetus,net nežinau nuo ko pradėti.Merginos gal pas ką buvo panašiai galit pakomentuoti,būčiau be galo dėkinga.Gydytoja sakė ,ad gerti foline rūgšti.
Hmocisteinas 10,2 ,nrma iki 14.Nepastojim stažas keturi metai.Gal reikia rimtesnių tyrimų.Skaičiau,kad kitos tyrėtės Latvijoje ir UK.Dėl kokių pakitimų Jus tai darėtės?

Lt merginos kreipiasi pas genetiką Serapiną.
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 05 04, 07:25)
Sveiki.Aš pasidariau genetinius tyrimus Vilniuje Santariškėse.Darė  beveik tris mėnesius,nors liepė paskambint po mėnesio,po to vėl po mėnesio.Vakar gavau tyrimus.Todėl prašau jūsų patarimo ką daryti toliau.Kariotipas geras abiejų.Bet MTHFR pas mane atsakymai tokie: nustatytas pokytis c 665C>T677C>T yra heterozigotineje
bukleje.ir MTHFR gene nustatytas c1286A>C1298A>C,pkytis heterozigotineje bukleje.
Esu pasimetus,net nežinau nuo ko pradėti.Merginos gal pas ką buvo panašiai galit pakomentuoti,būčiau be galo dėkinga.Gydytoja sakė ,ad gerti foline rūgšti.
Hmocisteinas 10,2 ,nrma iki 14.Nepastojim stažas keturi metai.Gal reikia rimtesnių tyrimų.Skaičiau,kad kitos tyrėtės Latvijoje ir UK.Dėl kokių pakitimų Jus tai darėtės?

Hm.. mums tik kariotipą darė g.gif
O tas MTHFR kokiais atvejais daromas? gal ir man reikia tokio tyrimo....
Atsakyti
QUOTE(Piliuona @ 2016 05 04, 07:10)
Hm.. mums tik kariotipą darė  g.gif
O tas MTHFR kokiais atvejais daromas? gal ir man reikia tokio tyrimo....

Daromas nesėkmingo IVF atveju.Man nepasisekė du IVF-vienas kib,o kitas ne.
Aišku ir amžius.Man pirm IVF metu buvo-34,o antro be menesio 35 metai.
As nesuprantu Lietuvos medikų,pirma daryk IVF ,o po to tyrimai.Tai prieš darant pirmiausia reikėtu pasidaryti tyrimus visus ,tada daryti IVF-būtų mažiau nesėkmių.
Tai bėga mūsų metai ir pinigai,ogydytojų kišenės pilnėja.Aš šit nežinojau,todėl skaudžiai nukentėjau.Manau kad prie mano nesėkmių prisidėj šito geno mutacija.Todėl prašau atsiliepti kam buvo panašiai.
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 05 04, 06:25)

Turint mutacijas, reiktų gerti aktyvią formą folio - folatą, taip pat aktyvų B6 ir B12. Jei neesat dariusi, pasidaryti folio r. tyrimą plazmoje ir eritrocituose, B12 - su jais visais pas genetiką ėjau. Rekomenduočiau prisijungti prie Tėvų darželyje esančios grupės - MTHFR geno mutacija/pokytis. Ten yra mergaičių, kurios "pasikausčiusios", labai daug informacijos surinkta, pasidalinta. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Januari @ 2016 05 04, 07:40)
Turint mutacijas, reiktų gerti aktyvią formą folio - folatą, taip pat aktyvų B6 ir B12. Jei neesat dariusi, pasidaryti folio r. tyrimą plazmoje ir eritrocituose, B12 - su jais visais pas genetiką ėjau. Rekomenduočiau prisijungti prie  Tėvų darželyje esančios grupės - MTHFR geno mutacija/pokytis. Ten yra mergaičių, kurios "pasikausčiusios", labai daug informacijos surinkta, pasidalinta.  mirksiukas.gif

Ačiū labai.
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 05 04, 08:24)
Daromas nesėkmingo IVF atveju.Man nepasisekė du IVF-vienas kib,o kitas ne.
Aišku ir amžius.Man pirm IVF metu buvo-34,o antro be menesio 35 metai.
As nesuprantu Lietuvos medikų,pirma daryk IVF ,o po to tyrimai.Tai prieš darant pirmiausia reikėtu pasidaryti tyrimus visus ,tada daryti IVF-būtų mažiau nesėkmių.
Tai bėga mūsų metai ir pinigai,ogydytojų kišenės pilnėja.Aš šit nežinojau,todėl skaudžiai nukentėjau.Manau kad prie mano nesėkmių prisidėj šito geno mutacija.Todėl prašau atsiliepti kam buvo panašiai.

Mes du kartus IVF darėm, abu nesėkmingi...
Po to savarankiškai kreipiausi į genetikę, tai tik kariotipą padarė unsure.gif
Kaip suprantu pačiai reikia viską žinot, net mūsų gydytojai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Piliuona @ 2016 05 04, 07:55)
Mes du kartus IVF darėm, abu nesėkmingi...
Po to savarankiškai kreipiausi į genetikę, tai tik kariotipą padarė  unsure.gif
Kaip suprantu pačiai reikia viską žinot, net mūsų gydytojai  verysad.gif

^Šiandien skaičiau,kad esant mutacijai ir negydant gali daryti ir penkis kartus ir pasisekimas bus 0.
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 05 04, 10:07)
Šiandien skaičiau,kad esant mutacijai ir negydant gali daryti ir penkis kartus ir pasisekimas bus 0.

Nu bet ir nesąmonė, dabar turiu vėl prašyt siuntimo pas genetiką ir tada jai aiškinti kad man reikia tokio tyrimo unsure.gif
Patys save gydomės smile.gif
O tas tyrimas nemokamas? gal žinot kur mokamai galima pasidaryti ir kiek kainuoja?
Atsakyti
Galima pasidaryti.Daro -tik negaliu pasakyti kur.Man darė nemokamai Santariškėse.
Pirma pasidaryk homocisteina, tada būtinai daryk šitą tyrimą,nes jei jis blogas,tai pastojimas nežinau ar įmanomas.Čia mergaitės rašo,kad galima jį pagydyti.Aišku padidėjimą, ne mutavusi geną.
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 05 04, 10:52)
Galima pasidaryti.Daro -tik negaliu pasakyti kur.Man darė nemokamai Santariškėse.
Pirma pasidaryk homocisteina, tada būtinai daryk šitą tyrimą,nes jei jis blogas,tai pastojimas nežinau ar įmanomas.Čia mergaitės rašo,kad galima jį pagydyti.Aišku padidėjimą, ne mutavusi geną.

Ačiū už konsultaciją 4u.gif
Radau kad medicina practica daro Homocisteino tyrimą, 12 eur
o reiktų ir man ir vyrui pasidaryti?
Atsakyti
QUOTE(gyvaciute @ 2016 04 28, 10:05)
Sveikos,ar kuriai darė tyrimus iš gemalo? Nežinau kaip gražiau tai pavadinti....kai būna iki 12 savaičių.Ar įmanoma iš jų ką nustatyti?

Embrionas graziau ir moksliskiau aciuks.gif tiesa, ar cia ne apie ta pati tyrima kalbama - http://www.santa.lt/...c...&Itemid=373

Nuo 8 savaites..
Atsakyti
QUOTE(neringute_neringute @ 2016 07 28, 09:14)
Embrionas graziau ir moksliskiau  aciuks.gif  tiesa, ar cia ne apie ta pati tyrima kalbama - http://www.santa.lt/...c...&Itemid=373

Nuo 8 savaites..

Manau kad gyvaciuke klausia apie tyrimus persileidus, o cia kazkoks naujas NIPT nesciosioms - santariskes pradejo daryti, oho. Idomu, ar su didele rizika nemokama, ar visada mokamas...
Zinau, kad persileidus daro is vaisiaus, tuomet gali pasakyti persileidimo priezasti, bet nieko tiksliai nezinau 4u.gif
Atsakyti