Labas mergaites
Gal jau kokia 3-cia savaite studijuoju skanumynu - saldumynu temukes
Labai daug skaniu tortu receptu. Bet nusprendziau pirmoje eileje pabandyti iskepti meduti, ir dar koki ambasadoriu Vienu zodziu receptuka radau kazkurioje ankstesneje temukeje, dabar jau neberandu. Bet man iskilo klausimas, gal kas ji kepete? ( iskyrus nare, kurios buvo sio tortuko kepimo eigos fotoreportazas - beja labai issamus )
BET galiu pasakyti taip. Tesla man gavosi kuo puikiausiai, tokios pat spalvos, kaip ir fotoreportazo nuotrakyteje. Bet nejaugi toks vargas kilo su tu lakstu nulupimu nuo kepimo poperiaus??? Anksciau kepiau meduti pagal Cipciuko recepta, ir jokiu problemmu neturejau LABAI SKANUS TORTUKAS O cia buvo visa kankyne Paskleisti tesla su slapia ranka pavyko, bet paskui ta plona iskepta laksta nukliuoti nuo poperiaus beveik neimanoma Nejaugi taip ir turi buti???
Bet noriu iskarto pasakyti del rezultato - kad jo skonis is ties buvo nuostabus!!! Visi kirto net ausys lepsejo!!!
Aciu uz geras idejas ir lauksiu is jusu atsakymo kaip ten turi buti is tikruju su tais iskepusiais lakstais.
ACIU
Radau pagaliau RiMami jo gaminimo eiga, jeigu padetu susigaudyti apie ka as cia kalbu
http://www.supermama...?...1594&st=432
As irgi kepiau ta pati ambasadoriu. Lyg ir viska dariau pagal recepta, bet iskepus turejau daug vargo tuos lakstus nuimti nuo kepimo popieriaus. Bet skonis buvo fantastiskas . Dar karta kepciau, jei zinociau,kad torto lakstukai lengvai nusiims
QUOTE(kirbe @ 2009 11 16, 19:34)
na nezinau kokios problemos del pjaustymo gali buti...jis kuo puikiausiai pjaustosi,o kaip biskvitus pjaustot.....taip ir sita.....
tai kad kitokiu tortu dar nekepusi tik kociojama meduti tai ir nezinau kaip ten pjaustyt reik ai meluoju esu kepusi is graikiniu riesutu biskvitus kol dar kainavo normos ribose tie riesutai. bet pati biskvita visteik dalindavau i tris dalis.... ir kepdavau atskirai
MEDAUS TORTAS;
200gr. medaus
150gr.cukraus
200gr.margarino EVE arba Vilnius
3 arb.sauksteliai nugesintos sodos
3 kiausinii
450gr. miltu.....
cinamono,gvazdikeliu....
kremui:
2 ind grietines 30 proc riebumo
cukraus,citrinos sulciu arba rugsteles is akies...
medu,cukru,margarina ir prieskonius sudejus y puoda uzvirinti......kai siek tiek praves sudeti nugesinta soda ir ismaisyti......tesla suputoja....po to sideti kiausinius ir gerai ismaisyti...pabaigoje dedam miltus ir gerai ismaisome....tesla turi buti va tokio tirstumo;
tesla pilame y 26 cm skersmens forma,dugnas isklotas sviestiniu popieriumi.....teslos gali pasirodyti siek tiek mazoka,bet kepdama ji puikiai iskyla.....
kepti apie 170 temp ,apie 50 min....atvesus isimti is formos,supjaustyti y 5-6 dalis [geriausiai pjaustosi,kai buna iskeptas is vakaro,o pjaustome ant rytojaus],tepti grietines kremu formoje,palikti per nakty ,kad susigertu ir ant rytojau isemus is formos-puosti....
is sios normos produktu gaunasi 2 kg ar truputy didesnis tortas.....
200gr. medaus
150gr.cukraus
200gr.margarino EVE arba Vilnius
3 arb.sauksteliai nugesintos sodos
3 kiausinii
450gr. miltu.....
cinamono,gvazdikeliu....
kremui:
2 ind grietines 30 proc riebumo
cukraus,citrinos sulciu arba rugsteles is akies...
medu,cukru,margarina ir prieskonius sudejus y puoda uzvirinti......kai siek tiek praves sudeti nugesinta soda ir ismaisyti......tesla suputoja....po to sideti kiausinius ir gerai ismaisyti...pabaigoje dedam miltus ir gerai ismaisome....tesla turi buti va tokio tirstumo;
tesla pilame y 26 cm skersmens forma,dugnas isklotas sviestiniu popieriumi.....teslos gali pasirodyti siek tiek mazoka,bet kepdama ji puikiai iskyla.....
kepti apie 170 temp ,apie 50 min....atvesus isimti is formos,supjaustyti y 5-6 dalis [geriausiai pjaustosi,kai buna iskeptas is vakaro,o pjaustome ant rytojaus],tepti grietines kremu formoje,palikti per nakty ,kad susigertu ir ant rytojau isemus is formos-puosti....
is sios normos produktu gaunasi 2 kg ar truputy didesnis tortas.....
Kaip tik ieskojau medaus torto recepciuko. Butinai isbandysiu
o kepant pagal Cipsiuko recepta medaus torta,plaktos grietineles pertepimas nebuna skystas?mastau toki torta bandyt kaledoms,bet gal i grietinele zelatinos idet,butu standziau... jei kuri bandet,gal zinot kiek jos reikia?
ir dar kad butu daugiau spalvu i plaktos grietineles mase pridet zele gabaliuku
ar logiskai skamba mano samprotavimai?
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 19, 18:05)
o kepant pagal Cipsiuko recepta medaus torta,plaktos grietineles pertepimas nebuna skystas?mastau toki torta bandyt kaledoms,bet gal i grietinele zelatinos idet,butu standziau... jei kuri bandet,gal zinot kiek jos reikia?
antras samprotavimas dėl spalvų labai logiškas, o štai dėl skystos grietinėlės tai nelabai nes grietinėlę, prieš tepant tortą reikia išplakti su cukriuku ir citrinos rūgštele, o išplakta grietinėlė yra standi kaip....kaip..... nu standi vaizdinė medžiaga pirmame puslapyje temos
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 19, 18:05)
Nieko daugiau nereikia dėti , kepiau pagal šitą receptą. Viskas gavosi
QUOTE(Olesta @ 2009 11 19, 19:11)
antras samprotavimas dėl spalvų labai logiškas, o štai dėl skystos grietinėlės tai nelabai nes grietinėlę, prieš tepant tortą reikia išplakti su cukriuku ir citrinos rūgštele, o išplakta grietinėlė yra standi kaip....kaip..... nu standi vaizdinė medžiaga pirmame puslapyje temos
QUOTE(Mayfly @ 2009 11 19, 20:23)
aciu merginos
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 19, 19:05)
Isplakta grietinele buna super standi, del visa pikta gali ideti grietineles standiklio
o su zele gabaliukais man jis laaaabai skanus
gali daryti drasiai
QUOTE(eglejk @ 2009 11 19, 22:16)
Isplakta grietinele buna super standi, del visa pikta gali ideti grietineles standiklio
gali daryti drasiai
gali daryti drasiai
tai tada prasom asviesti kaip atrodo tas standiklis ir kur jo ieskot ne velnio nenusimanau tokiuose reikaluose
bet grietinele plakti teko,dariau torta is plikytos teslos blyneliu su grietineles pertepimu,nors kai suplakiau mikseriu grietinele standi atrode,bet kai pjaustem torta,jis toks kaip kosyte buvo tai norisi kad uztikrintai standziau butu
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 20, 11:53)
tai tada prasom asviesti kaip atrodo tas standiklis ir kur jo ieskot ne velnio nenusimanau tokiuose reikaluose
bet grietinele plakti teko,dariau torta is plikytos teslos blyneliu su grietineles pertepimu,nors kai suplakiau mikseriu grietinele standi atrode,bet kai pjaustem torta,jis toks kaip kosyte buvo tai norisi kad uztikrintai standziau butu
man medaus tortuko lakstai suminksteja nuo pertepimo, jie susigeria tos grietineles, jis tampa minkstutis laktai nebuna nei kieti, nei kose.
taip atrodo grietineles standiklis, jo buna pirkti prie visokiu pabarstuku tortams, prie zeliu
o taip atrodo mano meducio vidus su grietineles pertepimu