Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(indmik @ 2010 03 30, 20:49)
tai reiks taip ir daryti lakstus iskipeti rytoj, o susitepti koki penktadieni vakare, aciu visoms uz patarimus  4u.gif
ai ir dar vienas klausimas, kazkur skaiciau bet neuzsifiksavau, kokiu miltu geriau deti ar extros kur 405D ar paprastu 550D ? g.gif

405D 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2010 03 31, 12:00)

notworthy.gif einu blynu kepti tad dar kart dekoju smile.gif
Atsakyti
niu va blynai jau iškepti thumbup.gif assa.gif karsta.gif sukaitau visa, nes pirma karta dariau, šiaip pavyko, antrą kartą darysiu jau žymiai greičiau ir žinosiu viską drinks_cheers.gif merginos sakykit, kiek ten į tą kremą reikia cukraus dėti ir citrinos rūgšties, aš kažkaip ,,iš akies" nepasitikiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2010 03 31, 19:17)
niu va blynai jau iškepti thumbup.gif  assa.gif  karsta.gif sukaitau visa, nes pirma karta dariau, šiaip pavyko, antrą kartą darysiu jau žymiai greičiau ir žinosiu viską drinks_cheers.gif merginos sakykit, kiek ten į tą kremą reikia cukraus dėti ir citrinos rūgšties, aš kažkaip ,,iš akies" nepasitikiu blush2.gif

I 450 g grietineles kokius 100 g cukraus, ir puse saukstelio citrinos rugsties blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 03 31, 20:33)
I 450 g grietineles kokius 100 g cukraus, ir puse saukstelio citrinos rugsties  blush2.gif

oi kokia aš jum dėkinga, ačiū aciuks.gif didis.gif assa.gif birthday.gif
Atsakyti
Noriu pasakyt, kad man sitas tortas kazkokia fantastika-ingridientai paprastuciai, technologija super paprasta,savikaina nedidele, o gaunasi nerealiai skanus tortas.

Man is Cipciuko recepto gavosi 10 x30 cm lakstu ir 3x15 cm.

Is 5 didziuju lakstu man gavosi gal kokiu 12 cm aukscio tortas milzinas (nesveriau, bet kokie 3 kg drasiai. Sunaudojau 3 didelius indelius grietineles, o i tarp sluoksniu dejau riesutu, dz. slyvu , razinu ir abrikosu sluoksnius. Buvo laaabai skanu! Bet ateity darysiu mazajam torciukui isbandyta greita, bet nenormaliai skanu varijanta. I ta pacia isplakta grietinele dejau citrinos zieveles, tarkuotos smulkia tarkute ir tarkuoto banano. Viska permaisiau blenderiu (juo ir plakiau grietinele). Zinokit prarijom visi liezuvius bigsmile.gif Labai bijojau, kad lakstai nepersigers, bet uzteko paros, viskas gavosi puikiai.

Norejau klausti patyrusiu, gal yra koks kremas/pertepimas, liesesnis, nei grietinele ar grietine? Pvz jogurtas su zelatina ar pan? Nors MB tvirtina, kad su liesu kremu nebebus taip skanu, bet maza ka, gal kas pametes kokia genialia minti????
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2010 03 31, 22:07)
Noriu pasakyt, kad man sitas tortas kazkokia fantastika-ingridientai paprastuciai, technologija super paprasta,savikaina nedidele,  o gaunasi nerealiai skanus tortas.

Man is Cipciuko recepto gavosi 10 x30 cm lakstu ir 3x15 cm.

Is 5 didziuju lakstu man gavosi gal kokiu 12 cm aukscio tortas milzinas (nesveriau, bet kokie 3 kg drasiai. Sunaudojau 3 didelius indelius grietineles, o i tarp sluoksniu dejau riesutu, dz. slyvu , razinu ir abrikosu sluoksnius. Buvo laaabai skanu! Bet ateity darysiu mazajam torciukui isbandyta greita, bet nenormaliai skanu varijanta. I ta pacia isplakta grietinele dejau citrinos zieveles, tarkuotos smulkia tarkute ir tarkuoto banano. Viska permaisiau blenderiu (juo ir plakiau grietinele). Zinokit prarijom visi liezuvius  bigsmile.gif Labai bijojau, kad lakstai nepersigers, bet uzteko paros, viskas gavosi puikiai.

Norejau klausti patyrusiu, gal yra koks kremas/pertepimas, liesesnis, nei grietinele ar grietine? Pvz jogurtas su zelatina ar pan? Nors MB tvirtina, kad su liesu kremu nebebus taip skanu, bet maza ka, gal kas pametes kokia genialia minti????

Jogurtas su zelatina nelabai gerai, nes nepersigers laksteliai...
Atsakyti
sveikos. nu ka, meduti kepu jau 10metu, visad ta pati, pagal pirmaji recepta ir pertepima darau su manu kose, kartais "chalturindavau" su grietine, uogiene ar pan, bet db darau su plakta grietine viena galinga, 8 blynu, kitus su manu kose, bet su grietinele koks kaifas dirbti, kaip sudejau taip stovi, nei vienas lakstas nevaziuoja, jokiu zaidimu, jei bus ir lb skanu, tai daugiau su manu kose nezaisiu schmoll.gif
vakar issikepiau 22 blynus, ryt viena torciuka i darzeli vaikui vesiu ant gimtadienio o kiti bus velykom ir namie gimtadieniui. valio, jau baigiu viska padaryt, veikti tikrai yraka 4u.gif bet valgyt irgi bus ka bigsmile.gif
Atsakyti
Issikepiau ir as lakstus pirma kart gyvenime pagal cypciuko recepta,ir galiu tik pritarti
mamuciui drinks_cheers.gif
mergaites,pertepant ka galeciau deti,bananu galiu? braskiu sv. ar galiu? nepasileis grietinele?riesutu? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
merginos, o kaip suteptus lakstus labai spausti reikia? as vat kas antra lapa sutepiau grietinele su zele gabaliukais ir tik paskui susimasciau (protas paskui eina doh.gif ) kiek slegti reikia, aisku paspaudziau proto ribose, bet ar neliks tarpu tarp zele ir grietineles?
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 04 01, 15:12)
Issikepiau ir as lakstus pirma kart gyvenime pagal cypciuko recepta,ir galiu tik pritarti
mamuciui drinks_cheers.gif 
mergaites,pertepant ka galeciau deti,bananu galiu? braskiu sv. ar galiu? nepasileis grietinele?riesutu? 4u.gif  ax.gif

Nors neesu tokia labai jau patyrus konditere, bet pasisakysiu mirksiukas.gif
Bananai man prie meduolio labai labai tinka, o nuo ju grietinele tikrai nepasikeis.
Va del braskiu turiu dideliu abejoniu, as nedeciau.. Minejau, kad as dejau dziovintu vaisiu ir riesutu. Tai riesutai man tiko, o vaisiu nedesiu, skaniausias perteptas tiesiog grietinele su cikorija ir bananu (as dejau i pacia grietinele). Aisku, sveciai labai gyre ir su vaisiais. Bet, kaip as sakau, buna skanu, o buna LAAABAI skanu smile.gif
Atsakyti
aciu labai 4u.gif
darysiu su bananais ir riesutais 4u.gif
Atsakyti