Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(amorosa @ 2010 03 27, 17:06)
As deginu puse cukraus normos. Kadangi visada darau meduti pagal Cipciuka is dvieju normu , tai viena puse reikiamo kieko supilu i mase , o kita padeginu keptuveje ir supilu i jau gerai karsta mase , ir kaitinu , kaitinu  doh.gif kol visikai istirpsta ta karamele , nes man kazkodeltai ji susoka i gumula. bet paskui kaitinant visa mase ji istirpsta , aisku , tai uzima laiko

aciu uz atsakyma 4u.gif o kai tu kaitini cukru nepili vandens g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2010 03 27, 19:07)
aciu uz atsakyma 4u.gif o kai tu kaitini cukru nepili vandens g.gif



Nea ,jokio vandens nepilu. Tiesiog supilu i nedidele keptuve ir nemaisant leidziu istirpti. Ir net nemaisau, kai jau nebebuna cukraus ne laso is karto pilu i gerai karsta mase. ir toliau kaitinu ,kol istirpsta visa keramele. Kazkada pabandziau maisyti , tai tik saukstas aplipo, tai dar ir nuo jo krapstyti reikejo doh.gif Gal kitos daro kitaip, nezinau. Beje , neissigask , deginant cukru buna gan nemazai dumu.

Kazkada draugei dariau meducio fotosesija
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 27 kovo 2010 - 20:48

būtinai, parašysiu kaip gavos, bandysiu velykom pasigaminti torčiuką smile.gif
dar kartą ačių Darse 4u.gif
Atsakyti
laba,na as neduodu ramybes savo kvailais klausimais blush2.gif mergaites,kurios kepet ir gyvenat UK koki margarina naudojote ir kokius miltus,nes nenoriu eksperimentuoti.musu lietuviu parduotuveje karalisku miltu nera,tai kokius geriau rinktis ir koki margarina.aciu mergaites kas padesite.
Papildyta:
Amorosa aciu uz vaizdu atsakyma,bet kiek to cukraus reikia kepinti,ar ta norma kiek parasyta recepte ar papildomai reikia.nepykit uz kvailus klausimus
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2010 03 28, 12:23)
laba,na as neduodu ramybes savo kvailais klausimais blush2.gif mergaites,kurios kepet ir gyvenat UK koki margarina naudojote ir kokius miltus,nes nenoriu eksperimentuoti.musu lietuviu parduotuveje karalisku miltu nera,tai kokius geriau rinktis ir koki margarina.aciu mergaites kas padesite.
Papildyta:
Amorosa aciu uz vaizdu atsakyma,bet kiek to cukraus reikia kepinti,ar ta norma kiek parasyta recepte ar papildomai reikia.nepykit uz kvailus klausimus



Tagi jau rasiau, i recepta ieina 1st.cukraus , tai puse stiklines supilu i mease , o kita puse pakepinu.
As gyvenu ne LT. bet deje ir ne UK. Ir miltus ir margarina perku pacius pigiausius lidle . Skirtumo jokio , viskas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 03 28, 21:52)
Tagi jau rasiau, i recepta ieina 1st.cukraus , tai puse stiklines supilu i mease , o kita puse pakepinu.
  As gyvenu ne LT. bet deje ir ne UK. Ir miltus ir margarina perku pacius pigiausius lidle . Skirtumo jokio , viskas gaunasi.

nu jo praleidau del to cukraus doh.gif
vakar kepiau,taigi parasysiu kaip sekesi.pirmiausia tai margarino tokio net ir nesitikejau rasti,tai naudojau vilniaus,bet jo riebumas tik 60%,miltus dejau ekstra(malsenos),nes daugiau visi buvo D505,tai manyciau,jog nuo miltu tesla gavosi tokia trapi.cukru taipogi puse normos pakepinau,bet gal per trumpai,nes norejau lakstu dar tamsesniu ir kas svarbiausia,jog kaip galejau stengiausi ploniau kocioti,bet gavosi man 7lakstai 26cm skersmens,nors tikejausi daugiau.kiausiniai buvo L ir tiesa miltu man tiek nereikejo.taigi gal del to,jog miltu nedadejau gavosi mazokai blynu g.gif bet bijojau padaryti per kieta.o siaip viskas labai gerai,receptas teslos patiko thumbup.gif ziuresim kaip gausis tortas,galvoju pertepti su RINAMI pasiulytu variantu,kur grietine-grietinele-zele ir galvoju ar persigers blynai,jei pertepimas greit sustings g.gif
Atsakyti
user posted image

Aš šiek tiek pakoregavau Cipciuko receptą. Iš pilnos Cipciuko normos gavosi 12 lakštų (2 tortams po 6 ir trupiniai iš nuopjovų). Dariau iš (papildomo, ne iš recepto)100 g cukraus degintinę-karamelę dėl tamsesnės lakštų spalvos. Bet nesigavo jie tamsūs. O kad išsilydžiusi degintinė nepavirstų kietu luitu, pyliau į ją po truputį 100 g verdančio vandens. O medus mano buvo sukietėjęs, tai dar sugalvojau į pilti 100 g pasukų. Taip susidarė 200 g papildomo skysčio ir dėl to prireikė beveik 7 stiklinių miltų (970 g), iš kurių 220 g buvo Ekstra, nes pritrūkau paprastų 550D. Ir dar pridirbau nuo savęs: Vietoj sodos dėjau 3 arb š kepimo miltelių. Jų nenugesinau. Tešlą kočiojau atvėsusią. Matyt dėl mano korekcijų iškočioti 1mm storio papločiai labai nedaug iškilo, liko ploni. Ir dėl to tortas būtų buvęs žemas. Todėl dariau, kad kremo būtų daugiau ir vieno torto kremui sunaudojau 1300 ml grietinėlės. Papločiai gerai sudrėko per naktį šaldytuve po gaubtu ir tapo minkšti. Vieną paplotį patepiau svarainių uogiene, tai ta rūgštelė labai pagerino skonį. Reikėjo tepti nors 2 sluoksnius. Vien tik grietinėlė buvo per riebu, nes jos įdėjau daugokai. Manau į kremą labai tiktų rūgščios želė kokie 2-3 sluoksniai.
Norėjosi daugiau tikro meduolio skonio lakštų, o čia to skonio trūko, nors savo grūstų meduolio prieskonių dėjau 2 arb šaukštelius. Ar gal medaus reikėjo daugiau?
Kas galėtų pakomentuoti mano koregavimų įtaką rezultatui? Ačiū.
Galvoju gal bandyti čia pateiktą kirbes receptą. Gal supjausčius biskvitą papločiais, juos tik reikia sudrėkinti sirupu, ar bandyti be korekcijų Cipciuko receptą vėl? Kuris variantas geresnis?
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2010 03 28, 10:23)
laba,na as neduodu ramybes savo kvailais klausimais blush2.gif mergaites,kurios kepet ir gyvenat UK koki margarina naudojote ir kokius miltus,nes nenoriu eksperimentuoti.musu lietuviu parduotuveje karalisku miltu nera,tai kokius geriau rinktis ir koki margarina.aciu mergaites kas padesite.
Papildyta:
Amorosa aciu uz vaizdu atsakyma,bet kiek to cukraus reikia kepinti,ar ta norma kiek parasyta recepte ar papildomai reikia.nepykit uz kvailus klausimus

As naudoju margarina kepiniams-stork ar best for BAKING,yra visose parduotuvese.Miltus perku paprastus,bet ne self rising,del rudumo dedu black treacle syrup,priduoda liuksiska ruda spalva ir gera skoni thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites,labai skubios pagalbos reikia..

Vietoj Eve margarino nusipirkau sviestą,ar jis tiktu?
Atsakyti
QUOTE(Eva.* @ 2010 03 29, 18:25)
Mergaites,labai skubios pagalbos reikia..

Vietoj Eve margarino nusipirkau sviestą,ar jis tiktu?

Tikra tiks ir nieko nepagadins,as karta pradejau mase maisyti,neapsiziurejus,kad margarinas i pabaiga,tai sunaudojau visus sviesto gabaliukus,kokiu radau saldytuve ir tikrai skonis nenukentejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2010 03 29, 18:41)
Tikra tiks ir nieko nepagadins,as karta pradejau mase maisyti,neapsiziurejus,kad margarinas i pabaiga,tai sunaudojau visus sviesto gabaliukus,kokiu radau saldytuve ir tikrai skonis nenukentejo  4u.gif


Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
aš dar tokį vieną klausimą turiu. ar medutis nepages, jai trečiadienį sutepu o sekmadienį valgom? smile.gif unsure.gif
Atsakyti