Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(Auksiuke @ 2010 03 19, 10:33)
jei nori rudo meducio, gali naudotis meragiciu patarimais del cukraus pakaitinimo jei kepsi pgl Cipciuko recepta, arba kept pgl Kirbes recepta (daug greitesnis variantas, o ir medus jauciasi). Cipsiuko receptas be medaus, nes ji jo nemegsta  ax.gif

kaip tai be medaus g.gif

Teslai
3kiausiniai ,
3 dideli saukstai medaus ,
100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stikline cukraus ,
3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos )
Kremui
4 indeliai grietineles po 450 ml. 36 proc. Riebumo
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auksutis: 19 kovo 2010 - 11:14
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 19, 13:13)
kaip tai be medaus g.gif

Teslai
3kiausiniai ,
3 dideli saukstai medaus ,
100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stikline cukraus ,
3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos )
Kremui
4 indeliai grietineles po 450 ml. 36 proc. Riebumo
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulciu


as ir nustebau,nes dejau 3 saukstus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 03 18, 21:27)
Linette ,
Nesinervink, tikrai pagal Tavo išvardintus kremo produktus  gerai turėtų gautis.  thumbup.gif Želatina susiims stingti ir viskas bus gerai.  biggrin.gif Papločiai suminkštės, kremas pakietės ir viskas bus puiku. Nesijaudink tikrai , ir vėliau parašyk kaip sekėsi.


bijau , kad gali kaip reikiant ir nesustingt doh.gif , nu jau atidaviau , pati neragausiu , kitoj savaitėj bus matyt kokie atsiliepimai bus , kad tik šaukštais semt nereikėtų , kai pastovės ant stalo blink.gif
Atsakyti
Siandien ryte issikepiau biskvita meducio pagal kirbe, manau pavyko .Palikau atvesti, o grizus namo bandysiu pjaustyti ir tepti biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas zinot (turbut jau buvo apie tai kalbeta), kodel sutepus meduti jo virsus itruksta?
as ji sutepu is vakaro, tada dedu i saldytuva, sekanti vakara barstau, ir dar sekanti valgom. bet vat jau antra karta issitraukus barstyt randu virsu itrukusi.

skonis zinoma del to nenukencia, bet vat idomu kodel g.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 03 20, 11:07)
Gal kas zinot (turbut jau buvo apie tai kalbeta), kodel sutepus meduti jo virsus itruksta?
as ji sutepu is vakaro, tada dedu i saldytuva, sekanti vakara barstau, ir dar sekanti valgom. bet vat jau antra karta issitraukus barstyt randu virsu itrukusi.

skonis zinoma del to nenukencia, bet vat idomu kodel  g.gif

Todel, kad lakstai sugeria grietinele... As visada pries puosdama dar truputi aptepu iskilimus ir liusk buna smile.gif
Atsakyti
jungiuos ir as jusu gretas. skaitinejau, skaitinejau temele, nu pasaka jusu tortukai 4u.gif . galvoju reik bandyt kepti. beisu buvo. bijojau, kad nesigaus tesla lakstam biggrin.gif . galvojau, kad nelabai as draugauju su tokiom teslom, bet pasirodo draugauju ax.gif . kepiau pagal cipciuko recepta. gavosi 13 plonyciu lakstu. tesla kociojosi lengvai. liko nemazai atraizeliu. kociojau is karto ant kepimo popieriaus ir kiekviena laksteli ant naujo. tepiau su grietinele, nes nenorejau rizikuoti su vietine grietine. grietinele susiplake labai gerai. tik galvojau, kad padauginau cukraus. torta sutepiau vakar is 7 lakstu. sonus apibarsciau trupiniais, o virsu apliejau sokoladiniu glaistu. valgem siandien. nesemes i svecius, tai truputi bijojau, kad pirmas blynas gali buti nelabai valgomas, bet... skonis buvo pasakiskas. net pati savimi didziuojuosi blush2.gif
gal kuri zinote kokio dydzio turi buti foto, kad neistampyciau puslapio. gal kaip nors gautusi ikelti nuotrauka smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ir aš lenkiuosi Cipciuko receptui
4u.gif

QUOTE(indmik @ 2010 03 18, 13:12)
merginos o gal galite parasyti kaip krema darote su grietine ir grietinele? man rodos jis turetu buti ne toks riebus g.gif  nes vien is grietineles man truputuka per riebokas buvo  blush2.gif


Po ilgų bandymų, man skaniausias toks pertepimas:

750 g grietinės (naudoju Panevėžio, maišeliuose, 30 procentų riebumo) išsuku su maždaug 150 g cukraus
750 g Žemaitijos 36 procentų grietinėlės išplaku su citrinos sulčių šlakeliu ir maždaug 100 g cukraus pudros
šaukštą (su kaupu) želatinos pabrinkinu maždaug 2/3 stiklinės vandnens- brinkinu, kol plaku grietinę ir grietinėlę
pabrinkusią želatiną kišu į mikrobangę ir pamikrobanginu (vis ištraukdama pamaišyti) apie pusantros minutės, kol ištirpsta
tada atsargiai pilu ir maišau su grietine
galiausiai į grietinės ir želatinos masę įmaišau plaktą grietinėlę

gal kam patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 03 20, 15:07)
Gal kas zinot (turbut jau buvo apie tai kalbeta), kodel sutepus meduti jo virsus itruksta?
as ji sutepu is vakaro, tada dedu i saldytuva, sekanti vakara barstau, ir dar sekanti valgom. bet vat jau antra karta issitraukus barstyt randu virsu itrukusi.

skonis zinoma del to nenukencia, bet vat idomu kodel  g.gif

todel kad tortas brinksta smile.gif taip ir turi buti tongue.gif todel ir puosiama ne is karto sutepus mirksiukas.gif
Atsakyti
i medaus torta tarp teslos galima iterpt toki kremiuka: bananai+cukrus+grietine. labai skaniai gaunasi;)
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 03 20, 21:32)
Todel, kad lakstai sugeria grietinele... As visada pries puosdama dar truputi aptepu iskilimus ir liusk buna smile.gif



QUOTE(Liusii @ 2010 03 24, 17:37)
todel kad tortas brinksta  smile.gif taip ir turi buti  tongue.gif todel ir puosiama ne is karto sutepus  mirksiukas.gif



supratau, kad esme tokia, kad taip buna ir turi but, ir ner cia ko gilintis tongue.gif
aciu 4u.gif

Atsakyti
Darse, notworthy.gif ačiū reiks ismeginti, kaip tik bus proga. O šito kiekio nebus perdaug kepant pagal cipciuko recepta? g.gif
Atsakyti