Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(metute79 @ 2010 03 08, 10:05)
Aš irgi šį savaitgalį kepiau medutį pagal Cipciuką.
Gavosi labai skanus, nors kitiems kas valgė pritrūko saldumo. smile.gif
Kremą dariau ne vien tik iš grietinėlės, bet maišiau su grietine ir želatina, nes pabijojau, kad grietinėlė subliukš.  ax.gif
Kadangi lakštus kepiau iš visos normos, tai lakštų liko dar ir ilgajam savaitgaliui. thumbup.gif
Turbūt priklauso nuo miltų, bet aš dėjau nepilnus 800 g ir sakyčiau tešla gavosi per kietoka kočiojimui, nors kočiojau ir šiltą. Sekantį kartą bandyčiau dėti kokius 700 g, o po to žiūrėčiau konsistenciją.

aš nežiūriu kiek dedu, dedu miltus pagal poreikį, minkau ir kažkaip "nujaučiu",kada jau gana 4u.gif
Atsakyti
Na ir as pagal receptą miltų dar dadėjau, 700-800 gr. tikrai negana. kaip cipciukas rašė, kada tešlos gabalas nebebliūkšta tada ir gana lotuliukas.gif Aš drąsiai dėjau 1 kg, o beminkant ant stalo dar kokį porą saujų 4u.gif Man atrodo, kad 700 gr. mažoka. ir grietinėlė nepasileidžia blush2.gif Nors aš standiklio įbėriau truputį ax.gif Bet tortukas super, ir želė dėjau, ir vieną sluoksnį su serbentų uogiene tepiau, ir visiems patiko bigsmile.gif Kepsiu dar ne karta bigsmile.gif , nes lakštų iš šios masės išeina daug, bent aš išsikepiau 13 lotuliukas.gif ir skersmuo buvo 30 cm blush2.gif Ir dar trupiniam sočiai liko. Nors sutepiau 7 lakštus, bet tortas didžiulis išėjo, apie 3 kg. Vienu žodžiu, super viskas mirksiukas.gif Vat cipciuko dažų visokiausių užsiprašiau, tai mirgumargu padarysiu thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 09 kovo 2010 - 16:12
Ilgajam savaitgaliui ir aš planuoju kepti medutį. Kažin jei vieną sluoksnį pertepčiau su rududu ar tiktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva.* @ 2010 03 09, 21:06)
Ilgajam savaitgaliui ir aš planuoju kepti medutį. Kažin jei vieną sluoksnį pertepčiau su rududu ar tiktu?  g.gif


vien Rududu juk padarys tą sluoksnį klampų, sukietins g.gif Kažin ar verta. Norisi jo dėl skonio?
Iš principo gal galima, bet juk medučiui dedamas grietinėlės ir/ar grietinės kremas mirksiukas.gif
Galima gal pažaist padaryt sviestinį kremą su Rududu sluoksniui.
Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2010 03 10, 11:36)
vien Rududu juk padarys tą sluoksnį klampų, sukietins g.gif  Kažin ar verta. Norisi jo dėl skonio?
Iš principo gal galima, bet juk medučiui dedamas grietinėlės ir/ar grietinės kremas mirksiukas.gif
Galima gal pažaist padaryt sviestinį kremą su Rududu sluoksniui.


Tortukas jau šaldytuve.smile.gif

Dariau Rudu+sviestas, žiūrėsim kas gausis ,bendro skonio neturėtu pagadinti. rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
Manasis pirmas blynas 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*coliukeee* @ 2010 03 13, 17:56)
Manasis pirmas blynas 


O čia pagal kieno receptą darytas, Cipciuko ar ne, kad gana purūs ir storoki tešlos lakštai, o kremo plonyčiai sluoksniai? Ir ar jis nebuvo sausas?
Atsakyti
Labas vakaras, kepu ir as meduti pagal Cipciuka,tik as vietoj grietineles darau su grietine, kiek dariau visados gavosi, tortas tikrai labai skanus, si dariau dukryte gimtadieniui
user posted image

gavosi sesiolika lakstu
user posted image
aciu Cipciukai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurg@: 13 kovo 2010 - 21:35
Mano medutis:

user posted image
Atsakyti
Cipciuko medaus tortas yra nepakartojamai skanus ir plius lengvai ir greitai gaminamas thumbup.gif Tik norėjau paklausti jei darysiu grietinės (su želatina) pertepimą ar tada reikia sudrėkinti papločius, ar taip pat gerai išeis kaip su grietinėle be drėkinimo?
Atsakyti
paplociu drekinti nereikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 03 17, 12:33)
paplociu drekinti nereikia schmoll.gif

o mb mano mėgsta, jam reik sudrėkinti rolleyes.gif , nors man tai jokio skirtumo patinka ir toks ir toks thumbup.gif
Atsakyti