Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(Olesta @ 2010 03 04, 09:39)
Medutis daromas iš 5 lakštelių, 10-11 skirtingų skersmenų sudedama darant barbes, iš 10 lakštelių sudėt tortą kosmosas, labai aukštas dvigubas tortas dviejų aukštų gausis.... pailik kitam kartui  4u.gif



QUOTE(amorosa @ 2010 03 04, 10:47)
savaitgali dariau is 6 lakstu, tai norejosi truputi aukstesnio , o tai gavosi toks pyrago aukstis. Manau pati nuspresi kokio aukscio reikia , nes ne visu lakstai vienodo storio buna, o dar ir priklauso nuo pertepimo sluoksnio storio. Dek kiek paciai atrodys kad gana , o kas liks kitam kartui sunaudosi. Jei nedaug lakstu liks , tai gali juos per puse perpjauti ir toki pusini torta pasidaryti.



QUOTE(adriu @ 2010 03 04, 11:21)
pas mane normalaus aukščio būna tik iš 8-9 lakštelių,nes plonus labai juos darau.čia matyt nuo kiekvienai skurtingai,kaip koks patinka mirksiukas.gif

Tai dabar visos atsakykit, kokio diametro jūsų torto formos? drinks_cheers.gif Kad galėčiau pati protingai nuspręsti. Ar iškočiojant plonai man iš visos Cipciuko normos kepti vieną 21cm tortą iš 7 lakštelių (vieną lakštelį sunaudojant trupiniams. O gal trupinių užtenka iš nuopjovų?), o kitą tortą 25cm irgi iš 7 lakštelių? Ar užtektų tešlos šiems vidutinio aukščio tortams? Patarkit ką manot , nes jau ruošiuos eit tešlą gamint. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 03 04, 08:39)
Medutis daromas iš 5 lakštelių, 10-11 skirtingų skersmenų sudedama darant barbes, iš 10 lakštelių sudėt tortą kosmosas, labai aukštas dvigubas tortas dviejų aukštų gausis.... pailik kitam kartui  4u.gif



QUOTE(amorosa @ 2010 03 04, 09:47)
savaitgali dariau is 6 lakstu, tai norejosi truputi aukstesnio , o tai gavosi toks pyrago aukstis. Manau pati nuspresi kokio aukscio reikia , nes ne visu lakstai vienodo storio buna, o dar ir priklauso nuo pertepimo sluoksnio storio. Dek kiek paciai atrodys kad gana , o kas liks kitam kartui sunaudosi. Jei nedaug lakstu liks , tai gali juos per puse perpjauti ir toki pusini torta pasidaryti.



QUOTE(adriu @ 2010 03 04, 10:21)
pas mane normalaus aukščio būna tik iš 8-9 lakštelių,nes plonus labai juos darau.čia matyt nuo kiekvienai skurtingai,kaip koks patinka mirksiukas.gif



QUOTE(*Jonė* @ 2010 03 04, 11:20)
Pas mane is 5-6,pats tas,nu matyt skirtingai visos,as labai plonai kocioju,bet grietineles saziningai 2 ind sutepu



na supratau 4u.gif
turiu 10 lakstu po 27 cm, darysiu pertepima is visos normos, ir eigoj matysiu, kiek man dar norisi ju det smile.gif
o likusius gali tekt ir trupiniams sunaudot, nes nelabai daug nuo krasteliu liko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 03 04, 11:55)
na supratau  4u.gif
turiu 10 lakstu po 27 cm, darysiu pertepima is visos normos, ir eigoj matysiu, kiek man dar norisi ju det  smile.gif
o likusius gali tekt ir trupiniams sunaudot, nes nelabai daug nuo krasteliu liko  smile.gif

As tai apipjaunu pries kepant
Atsakyti
QUOTE(*Jonė* @ 2010 03 04, 15:24)
As tai apipjaunu pries kepant


as apipjoviau iskepus. kociojau gan plonai, bet visvien pakilo iki kokiu 5 mm. tai teisingai merginos sako, kad is 10 lakstu nelabai iseis ir sukonstruot. pakaks kokiu 6, likusius sutepsiu kai bus vyro gimtadienis uz poros sav smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 03 04, 11:29)
Tai dabar visos atsakykit, kokio diametro jūsų torto formos?  drinks_cheers.gif Kad galėčiau pati protingai nuspręsti. Ar iškočiojant plonai man iš visos Cipciuko normos kepti vieną 21cm tortą iš 7 lakštelių (vieną lakštelį sunaudojant trupiniams. O gal trupinių užtenka iš nuopjovų?), o kitą tortą 25cm irgi iš 7 lakštelių? Ar užtektų tešlos šiems vidutinio aukščio tortams? Patarkit ką manot , nes jau ruošiuos eit tešlą gamint.  ax.gif



Jei jau prisiruosiu torta kepti, tai visada kepu is dvieju normu dviems tortams . Diametras 28cm. jei apijaunu jau iskepusius , tai gaunasi du tortai po 6 lakstelius ir krasteliai trupiniams, jei apipjaunu pries kepima tai trupiniams nelieka ,o lakstu po kokius 7 gaunasi kiekvienam torui.
Atsakyti
sveikos mergginos, na va pagaliau ir as jusu prisiskaicius ryzausi tortuka issikepti. kepiau pagal isgirta Cipciuko recepta. gavosi lyg ir gerai, tik va dabar laukiu nesulaukiu kada bus galima ragauti smile.gif o su puosimu tai truputi prasikeikiau, pirma tortuka bandziau su sokoladu apipaisyti , tai nelabai kas gavos blush2.gif bet antra graziau papuosiau, nerizikavau paisyti pati, naudojau pirktinius puosybai skirtus elementus blush2.gif greiciau ragauti noriu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(indmik @ 2010 03 05, 17:17)
sveikos mergginos, na va pagaliau ir as jusu prisiskaicius ryzausi tortuka issikepti. kepiau pagal isgirta Cipciuko recepta.  gavosi lyg ir gerai, tik va dabar laukiu nesulaukiu kada bus galima ragauti smile.gif  o su puosimu tai truputi prasikeikiau, pirma tortuka bandziau su sokoladu apipaisyti , tai nelabai kas gavos blush2.gif  bet antra graziau papuosiau, nerizikavau paisyti pati, naudojau pirktinius puosybai skirtus elementus  blush2.gif  greiciau ragauti noriu essen.gif

Tai prasom pasirodyt kas gavosi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai ilgai vis skaičiau apie šį tortą smile.gif ir pagaliau prisiruošiau išsikepti (pirmą kartą gyvenime kepiau tortą). Gavosi labai skaniai, net pati netikėjau kai paragavau. Tik galiu pasakyti dėjau į tešlą apie 4,5 stiklinės miltų ir grietinėlės man užteko 3 indelių. Lakštus dariau labai plonus gavosi vienas "gigantas". Kaip tik neseniai teko ragauti "naminį" medaus tortą tik su storais lakštais, tai ir man ir mano šeimai buvo kur kas skaniau su plonais lakštais.
Ačiū Cipciukui už patarimus ir labai aiškų gamybos procesą 4u.gif .
Atsakyti
Na va ir maniškis, pirmą kart kepiau "Medutį", užsiprašiau gabalėlio paragauti 4u.gif

http://public.fotki....p/dsc00152.html
Atsakyti

simike, labai gražus tortas thumbup.gif
o as savo antrojo idedu foto , nes pirmas tai ax.gif nieko doro smile.gif

http://s976.photobuc...nt=100_0118.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indmik: 06 kovo 2010 - 17:22
na mano ne pirmieji, bet visuomet ir dauk kur reikia įgūdžių blush2.gif , čia naktinis mano darbas, labai norėjau išmėginti gėlyčių darymą, čia 3 kartas šiems tortukams, tik aš dedu žele gabaliukus, maniškiams labiau taip patinka ax.gif , ir tas 8 labai jau skystas, nes iš rankos barsčiaus, tingėjau jau naktį daryt trafaretą blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Aš irgi šį savaitgalį kepiau medutį pagal Cipciuką.
Gavosi labai skanus, nors kitiems kas valgė pritrūko saldumo. smile.gif
Kremą dariau ne vien tik iš grietinėlės, bet maišiau su grietine ir želatina, nes pabijojau, kad grietinėlė subliukš. ax.gif
Kadangi lakštus kepiau iš visos normos, tai lakštų liko dar ir ilgajam savaitgaliui. thumbup.gif
Turbūt priklauso nuo miltų, bet aš dėjau nepilnus 800 g ir sakyčiau tešla gavosi per kietoka kočiojimui, nors kočiojau ir šiltą. Sekantį kartą bandyčiau dėti kokius 700 g, o po to žiūrėčiau konsistenciją.
Atsakyti