Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(Auksiuke @ 2010 03 03, 12:29)
Kirbe, labai dekui uz patarima aciuks.gif


kad tik padetu...........argi gaila.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Visų „Medaus torto“ temų neskaičiau, tai atleiskit jei pasikartosiu, nes atsirado proga kepti ir paragauti Medučio, o kepti reikia jau rytoj.
Noriu paklausti dėl Cipciuko medučio:
1. ketinu iš visos Cipciuko normos daryti 2 vienodo dydžio tortus gal po 5 sluoksnelius, jei išeitų. Turiu 2 torto formas; 21 cm ir 25 cm. Kurią naudoti? Puošti norėsiu tais pat trupiniais.
2. Kaip tą tešlą išlaikyti karštą iki paskutinio lakštelio, kad geriau kočiotųsi?
3. Cipciukas liepia naudoti margariną, o aš jo neturiu ir nenoriu naudoti. Kas nutiks blogo, jei naudosiu 82 proc sviestą?
4. Ar jūs pradžioje išsikočiojat visus iš karto lakštelius, o po to kepat, ar po vieną kočiojat, kai kitas kepa? Nors kaip suprantu, kad iškepa per kelias minutes. Gal gerai būtų visus išsikočioti ant atskirų kepimo popieriaus lapų ir susikrauti į rietuvę, o tik paskui spėk į orkaitę kišti? Kaip jų nesudeginti užsižiopsojus? Gal užtektų ir 200 C? g.gif
5. Kokios talpos Cipciuko stiklinė- 250 ml ar 200ml? O gal Cipciukas gali pasakyti tiksliau pagal gramus miltus ir kt produktus. Kokio dydžio kiaušiniai ar patys didžiausi ar vidutiniai? O sodos-arbat. šaukšteliai nubraukti ar su nedideliu kaupu?
6. Jei mano medus jau sukietėjęs –tai jį reikia išlydyti, pridedant truputį grietinės ar kefyro? blink.gif Aš taip darau, kepdama meduolį.
7. Ar geras būtų skonis, jei 2 lakštus patepčiau svarainių tiršta uogiene, o ant jos dėčiau grietinėlės kremą?
8. Kai Cipciukas pila į du sluoksnius želė, kiek jos reikėtų pasigaminti vienam, pvz. 25cm tortui? Kiek dėti želatinos stiprios (baltos), kad žėle nebūtų per kieta?
Dar Cipciukas rodos rašė, kad kremas skanus su žemuogių kvapais. O kur juos perkat? Gal Urmo bazės vakarų rampos 5 sandėlyje yra?
Labai laukiu atsakymų, nes nervinuosi, kad ką ne taip nepadaryčiau. Labai ačiū ir atleiskit už ilgumą, nes gamyba medučio atrodo gana sudėtinga. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 03 kovo 2010 - 19:01
QUOTE(Letune @ 2010 03 03, 18:36)
Visų „Medaus torto“ temų neskaičiau, tai atleiskit jei pasikartosiu, nes atsirado proga  kepti ir paragauti Medučio, o kepti reikia jau rytoj.
Noriu paklausti dėl Cipciuko  medučio:
1. ketinu iš visos Cipciuko normos daryti 2 vienodo dydžio tortus gal po 5 sluoksnelius, jei išeitų. Turiu 2 torto formas; 21 cm ir 25 cm. Kurią naudoti? Puošti norėsiu tais pat trupiniais.
2. Kaip tą tešlą išlaikyti karštą iki paskutinio lakštelio, kad geriau kočiotųsi?
3. Cipciukas liepia naudoti margariną, o aš jo neturiu ir nenoriu naudoti. Kas nutiks blogo, jei naudosiu 82 proc sviestą?
4. Ar jūs pradžioje išsikočiojat visus iš karto lakštelius, o po to kepat, ar po vieną kočiojat, kai kitas kepa? Nors kaip suprantu, kad iškepa per kelias minutes. Gal gerai būtų visus išsikočioti ant atskirų kepimo popieriaus lapų ir susikrauti į rietuvę, o tik paskui spėk į orkaitę kišti? Kaip jų nesudeginti užsižiopsojus? Gal užtektų ir 200 C?  g.gif
5. Kokios talpos Cipciuko stiklinė- 250 ml ar 200ml? O gal Cipciukas gali pasakyti tiksliau pagal gramus miltus ir kt produktus. Kokio dydžio kiaušiniai ar patys didžiausi ar vidutiniai? O sodos-arbat. šaukšteliai nubraukti ar su nedideliu kaupu?
6. Jei mano medus jau sukietėjęs –tai jį reikia išlydyti, pridedant truputį grietinės ar kefyro?  blink.gif Aš taip darau, kepdama meduolį.
7. Ar geras būtų skonis, jei  2 lakštus patepčiau svarainių tiršta uogiene, o ant jos dėčiau grietinėlės kremą?
8. Kai Cipciukas pila į du sluoksnius želė, kiek jos reikėtų pasigaminti vienam, pvz. 25cm tortui? Kiek dėti želatinos stiprios (baltos), kad žėle nebūtų per kieta?
Dar Cipciukas rodos rašė, kad kremas skanus su žemuogių kvapais. O kur juos perkat? Gal Urmo bazės vakarų rampos 5 sandėlyje yra?
Labai laukiu atsakymų, nes nervinuosi, kad ką ne taip nepadaryčiau. Labai ačiū ir atleiskit už ilgumą, nes gamyba medučio atrodo gana sudėtinga.  doh.gif

Is visos normos tikrai iseis issikept laksteliu dviems tortams,o ar trupiniam liks,priklauso kaip iskociosi,as kocioju plonai plonai tiesiai ant kepimo popieriaus,forma kuria nori naudok,as visada naudoju 25cm,O tesla reikia arba pridengt kuo nors,kad islaikyt karsta,as suminkyta tesla dedu atgal i bliuda,ta bliuda ant puodo kur dariau garu vonele,vanduo dar buna neatveses ir islieka ilgai minksta,arba i mikre galima imest keletui sekundziu ir vel taps minksta,tiks ir sviestas,issikocioju visus,dedu viena ant kito aisku su kepimo pop,o paskui kepu,Cipciuko stiklines nematavus,nors ji ir raso,kad daugmaz 5st.,taip kad reikia ir paciai jaust ar uztenka miltu ar ne,tesla turi nesuglebt,Cipciukas labai issamiai parasius,del sodos,as nenubraukiu,veiksmas vyksta greitai tai tik semiu ir dedu lotuliukas.gif medus mano galva turi kuo puikiausiai istirpti garu vonelej,del svarainiu uogienes cia pagal tavo skoni,vienos bananu deda,kitos ananasu gab,kaip kam,del zele sluoksnio,baltos zelatinos nereikia,uzpilk mazesniu kiekiu vandens zele is pakelio,manyciau vienam kokiam sluoksniui per akis vieno pak. zele,gal ir dviem,siaip maistiniu kvapu maximose yra,net 1ct pardese,man asmeniskai patinka i grietinele citrinu kvapu ilasint.Nestresuok,tai vienas lengvesniu tortu bent man,ir tau tikrai pavyks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jonė* @ 2010 03 03, 20:22)
Is visos normos tikrai iseis issikept laksteliu dviems tortams,o ar trupiniam liks,priklauso kaip iskociosi,as kocioju plonai plonai tiesiai ant kepimo popieriaus,forma kuria nori naudok,as visada naudoju 25cm,O tesla reikia arba pridengt kuo nors,kad islaikyt karsta,as suminkyta tesla dedu atgal i bliuda,ta bliuda ant puodo kur dariau garu vonele,vanduo dar buna neatveses ir islieka ilgai minksta,arba i mikre galima imest keletui sekundziu ir vel taps minksta,tiks ir sviestas,issikocioju visus,dedu viena ant kito aisku su kepimo pop,o paskui kepu,Cipciuko stiklines nematavus,nors ji ir raso,kad daugmaz 5st.,taip kad reikia ir paciai jaust ar uztenka miltu ar ne,tesla turi nesuglebt,Cipciukas labai issamiai parasius,del sodos,as nenubraukiu,veiksmas vyksta greitai tai tik semiu ir dedu lotuliukas.gif  medus mano galva turi kuo puikiausiai istirpti garu vonelej,del svarainiu uogienes cia pagal tavo skoni,vienos bananu deda,kitos ananasu gab,kaip kam,del zele sluoksnio,baltos zelatinos nereikia,uzpilk mazesniu kiekiu vandens zele is pakelio,manyciau vienam kokiam sluoksniui per akis vieno pak. zele,gal ir dviem,siaip maistiniu kvapu maximose yra,net 1ct pardese,man asmeniskai patinka i grietinele citrinu kvapu ilasint.Nestresuok,tai vienas lengvesniu tortu bent man,ir tau tikrai pavyks 4u.gif

Du kvaili klausimai apie cipciuko meduti blush2.gif
kokio storio kociojat lakstus?
ir ar tikrai pertepimui reik 4* 450 ml grietineles? grietine netinka?
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 03 03, 20:50)
Du kvaili klausimai apie cipciuko meduti  blush2.gif
kokio storio kociojat lakstus?
ir ar tikrai pertepimui reik 4* 450 ml grietineles? grietine netinka?

Kocioju vos nepermatomus,ka zinau plonai,popierius beveik matytis,nu kiek 1-2mm,grietineles 4 ind *450ml reikia visos normos laksteliams sutepti,o jei tepsi tik 5-6 lakstelius uzteks ir 2*450ml pilnai,galima tepti ir grietine
Klausimai visai nekvaili 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jonė*: 03 kovo 2010 - 23:06
QUOTE(*Jonė* @ 2010 03 03, 23:04)
Kocioju vos nepermatomus,ka zinau plonai,popierius beveik matytis,nu kiek 1-2mm,grietineles 4 ind *450ml reikia visos normos laksteliams sutepti,o jei tepsi tik 5-6 lakstelius uzteks ir 2*450ml pilnai,galima tepti ir grietine
Klausimai visai nekvaili 4u.gif

aciu smile.gif lakstai pavyko puikiai bigsmile.gif
tepsiu visus, sekmadieni dukros gimtadienis, bus nemazai sveciu, o jei liks daug nesuvalgyta, pirmadieni nesiu koleges is darbo pavaisint tongue.gif

aciu dar kart 4u.gif


nors jau dabar pasimeciau... kiek paziurejau foto,tai is 6 lakstu jau gana didelis atrodo, o kaip tada is 10 ? blink.gif

ar dar daret kas nors is 10?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 04 kovo 2010 - 08:19
Medutis daromas iš 5 lakštelių, 10-11 skirtingų skersmenų sudedama darant barbes, iš 10 lakštelių sudėt tortą kosmosas, labai aukštas dvigubas tortas dviejų aukštų gausis.... pailik kitam kartui 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, o kaip ant šonų gražiai trupinukus užbarstyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 03 04, 09:23)
Labas rytas, o kaip ant šonų gražiai trupinukus užbarstyti?  4u.gif

pirmiausia lygiai aptepti grietinėle, o tada viršų gali per sietelį apsijoti, o šonus imi tortą į kairę ranką virš lėkštės su trupiniais, su kita ranka glaudi trupinius prie torto ir prilimpa, kitos dar ridena patį tortą per trupinius, bet man patogiau anaip .....
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 03 04, 08:13)
nors jau dabar pasimeciau... kiek paziurejau foto,tai is 6 lakstu jau gana didelis atrodo, o kaip tada is 10 ?  blink.gif

ar dar daret kas nors is 10?



savaitgali dariau is 6 lakstu, tai norejosi truputi aukstesnio , o tai gavosi toks pyrago aukstis. Manau pati nuspresi kokio aukscio reikia , nes ne visu lakstai vienodo storio buna, o dar ir priklauso nuo pertepimo sluoksnio storio. Dek kiek paciai atrodys kad gana , o kas liks kitam kartui sunaudosi. Jei nedaug lakstu liks , tai gali juos per puse perpjauti ir toki pusini torta pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 03 04, 10:47)
savaitgali dariau is 6 lakstu, tai norejosi truputi aukstesnio , o tai gavosi toks pyrago aukstis. Manau pati nuspresi kokio aukscio reikia , nes ne visu lakstai vienodo storio buna, o dar ir priklauso nuo pertepimo sluoksnio storio. Dek kiek paciai atrodys kad gana , o kas liks kitam kartui sunaudosi. Jei nedaug lakstu liks , tai gali juos per puse perpjauti ir toki pusini torta pasidaryti.

pas mane normalaus aukščio būna tik iš 8-9 lakštelių,nes plonus labai juos darau.čia matyt nuo kiekvienai skurtingai,kaip koks patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 03 04, 10:21)
pas mane normalaus aukščio būna tik iš 8-9 lakštelių,nes plonus labai juos darau.čia matyt nuo kiekvienai skurtingai,kaip koks patinka mirksiukas.gif

Pas mane is 5-6,pats tas,nu matyt skirtingai visos,as labai plonai kocioju,bet grietineles saziningai 2 ind sutepu
Atsakyti