QUOTE(Letune @ 2010 03 03, 18:36)
Visų Medaus torto temų neskaičiau, tai atleiskit jei pasikartosiu, nes atsirado proga kepti ir paragauti Medučio, o kepti reikia jau rytoj.
Noriu paklausti dėl
Cipciuko medučio:
1. ketinu iš visos Cipciuko normos daryti 2 vienodo dydžio tortus gal po 5 sluoksnelius, jei išeitų. Turiu 2 torto formas; 21 cm ir 25 cm. Kurią naudoti? Puošti norėsiu tais pat trupiniais.
2. Kaip tą tešlą išlaikyti karštą iki paskutinio lakštelio, kad geriau kočiotųsi?
3. Cipciukas liepia naudoti margariną, o aš jo neturiu ir nenoriu naudoti. Kas nutiks blogo, jei naudosiu 82 proc sviestą?
4. Ar jūs pradžioje išsikočiojat visus iš karto lakštelius, o po to kepat, ar po vieną kočiojat, kai kitas kepa? Nors kaip suprantu, kad iškepa per kelias minutes. Gal gerai būtų visus išsikočioti ant atskirų kepimo popieriaus lapų ir susikrauti į rietuvę, o tik paskui spėk į orkaitę kišti? Kaip jų nesudeginti užsižiopsojus? Gal užtektų ir 200 C?
5. Kokios talpos Cipciuko stiklinė- 250 ml ar 200ml? O gal Cipciukas gali pasakyti tiksliau pagal gramus miltus ir kt produktus. Kokio dydžio kiaušiniai ar patys didžiausi ar vidutiniai? O sodos-arbat. šaukšteliai nubraukti ar su nedideliu kaupu?
6. Jei mano medus jau sukietėjęs tai jį reikia išlydyti, pridedant truputį grietinės ar kefyro?
Aš taip darau, kepdama meduolį.
7. Ar geras būtų skonis, jei 2 lakštus patepčiau svarainių tiršta uogiene, o ant jos dėčiau grietinėlės kremą?
8. Kai Cipciukas pila į du sluoksnius želė, kiek jos reikėtų pasigaminti vienam, pvz. 25cm tortui? Kiek dėti želatinos stiprios (baltos), kad žėle nebūtų per kieta?
Dar Cipciukas rodos rašė, kad kremas skanus su žemuogių kvapais. O kur juos perkat? Gal Urmo bazės vakarų rampos 5 sandėlyje yra?
Labai laukiu atsakymų, nes nervinuosi, kad ką ne taip nepadaryčiau. Labai ačiū ir atleiskit už ilgumą, nes gamyba medučio atrodo gana sudėtinga.
Is visos normos tikrai iseis issikept laksteliu dviems tortams,o ar trupiniam liks,priklauso kaip iskociosi,as kocioju plonai plonai tiesiai ant kepimo popieriaus,forma kuria nori naudok,as visada naudoju 25cm,O tesla reikia arba pridengt kuo nors,kad islaikyt karsta,as suminkyta tesla dedu atgal i bliuda,ta bliuda ant puodo kur dariau garu vonele,vanduo dar buna neatveses ir islieka ilgai minksta,arba i mikre galima imest keletui sekundziu ir vel taps minksta,tiks ir sviestas,issikocioju visus,dedu viena ant kito aisku su kepimo pop,o paskui kepu,Cipciuko stiklines nematavus,nors ji ir raso,kad daugmaz 5st.,taip kad reikia ir paciai jaust ar uztenka miltu ar ne,tesla turi nesuglebt,Cipciukas labai issamiai parasius,del sodos,as nenubraukiu,veiksmas vyksta greitai tai tik semiu ir dedu
medus mano galva turi kuo puikiausiai istirpti garu vonelej,del svarainiu uogienes cia pagal tavo skoni,vienos bananu deda,kitos ananasu gab,kaip kam,del zele sluoksnio,baltos zelatinos nereikia,uzpilk mazesniu kiekiu vandens zele is pakelio,manyciau vienam kokiam sluoksniui per akis vieno pak. zele,gal ir dviem,siaip maistiniu kvapu maximose yra,net 1ct pardese,man asmeniskai patinka i grietinele citrinu kvapu ilasint.Nestresuok,tai vienas lengvesniu tortu bent man,ir tau tikrai pavyks
Paraso nera.Apribojimai.